Vergİ daİresİ ÖdemİŞ olduĞum borcuma faİz İstİyor ne yapmaliyim
2008 yilin yetersiz ehliyet yuzunden kabahatler kanuna istinaden 2 kere savcilik tarafindan sahsima ceza kesildi bu cezalarin toplami 1980 tl idi.o donemlerde biraz sikintilarim oldugu icin 2011 yilina kadar bu cezalari odeyemedim.2011 yilinda gittim vergi dairesine borcumu sordum.hala 1980 tl oldugunu bu maddeye faiz olmadigini soylediler.bende 1980 tl olarak ocezami odedim.buraya kadar hersey normaldi,fakat simdi gib.gov.tr den bir mesaj geldi,borcunuz bulunmaktadir diyordu.Borc 3822 tl.vergi dairesine gittim ne borcum oldugunu sordum,2008 yilinda savcilik tarafindan sahsima kesilen cezayi 2011 yilinda odedigimi o zamanki kanunda faizinin olmadigini fakat simdi yeni bir kanun ciktigini artik bu cezalara gec odendigi icin faiz uygulandigini,gecmiste bende gec odedigim icin 3 yillik faizini istediklerini soylediler.
Bu bana cok sacma geldi.bunun mantiksiz oldugunu soyledim.ama yapacak biseylerinin olmadigini soylediler.yardimci olursaniz Çok sevinirim ilginize tesekkurler
Cevap: Vergİ daİresİ ÖdemİŞ olduĞum borcuma faİz İstİyor ne yapmaliyim
2011 hangi ayında ödediniz?
11 ayda odemistim bu af falan olaylari ciktiginda
kimsenin konuyla bilgisi yokmu:(
2011 yilinin 11 ayinda odemistim
- - - Updated - - -
Avatarı ceceli341 ceceli341 Aktif
Kıdemli Üye
Nerede
İzmir
İletiler
547
Dilekçeler Sözleşmeler
0
Dosya Yükleme
0
Tanımlı Cevap: Vergİ daİresİ ÖdemİŞ olduĞum borcuma faİz İstİyor ne yapmaliyim
2011 hangi ayında ödediniz?
Konu ceceli341 tarafından (31-07-2013 Saat 02:42:57 ) de değiştirilmiştir.
Hukuki konuların üstüne imza atmam. Görüşlerim kişiseldir.
2011 YILININ 11 AYINDA ODEMISTIM
04,09,2012tarih 91224 sayili kanunmus
- - - Updated - - -
04,09,2012TARIH 91224 SAYILI KANUNMUS
ilgınıze tesekkur edıyorum ama konuyu tam olarak anlayamadım.mevcut borcu yapılandırıyorlarmı yoksasılınecekmı
Alıntı:
JPN_GKN rumuzlu üyeden alıntı
ilgınıze tesekkur edıyorum ama konuyu tam olarak anlayamadım.mevcut borcu yapılandırıyorlarmı yoksasılınecekmı
Faizler silinecek yeni bir hesaplama yapılacak. vergi dairesi detaylı bilgi verebilir.
ben borcumu 2011 yılında odemısın bu durumda anladıgım kadarıyla benden her hangı bır para talep edılmeyecek sanırım.cunku okudugum
2- Borçluların geçici 2 nci maddenin ikinci fıkrası hükümlerinden yararlanmak amacıyla davadan vazgeçmeleri halinde idarece de ihtilaflar sürdürülmeyecektir.
3- Geçici 2 nci maddenin ikinci fıkrası hükümlerinden yararlanmak üzere başvuruda bulunan ve açtıklarıdavalardan vazgeçen borçluların bu ihtilaflarıyla ilgili olarak maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra tebliğ edilen yargıkararları uyarınca işlem yapılmayacak ve bu kararlar ile idare aleyhine hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekalet ücreti bulunması halinde bu tutarlar idareden talep edilemeyecektir. Aynı şekilde, 2/8/2013 tarihinden sonra tebliğ edilen kararlar üzerine işlem yapılamayacağından, idare lehine hükmedilmiş yargılama giderleri ve vekalet ücreti de borçludan talep edilemeyecektir.dogrumudur
Bende tam incelemedim. Sizin davanız yokki
dava acmadım arastırma ıcerısındeydım.ama fark edermıkı acaba.odenmıs olan paralarında ıade edılmeyecegını soyluyor.dıgerlerının sılınecegını soyluyorum.cok tesekkur ederım ılgınıze umarım hallederım yarın gıdecegım vegı daıresıne