Başkasının kimliğiyle doğum
merhaba
bir arkadaşım hamileydi ve bebeğini istemiyordu. sürekli düşmesi için uğraştı. evlilik dışıydı çünkü. sonra doğduğunda biyere bırakıcam mecbur biri alır bakar dedi. bende ben bakarım ona yapma etme dedim. ama o benim üzerime olması olmaz dedi. madem annelik yapacaksın senin kimliğinle doğum olsun dedi. bende onu evlat edinmiş oldum. bir gün kızgınlık halinde eski sevgilime bu bebek senden dedim senin oğlun dedim. oda şimdi gitmiş dava açmış. şimdi mahkemede DNA testi istenecek. onun olmadığı ortaya çıkacak. ama sorun o değilde benim doğum yapmadığımda ortaya çıkacak. bunun suçu çokmu büyük. evrakta sahtecilikmi oluyor
Cevap: başkasının kimliğiyle doğum
lütfen bilgilerinizi paylaşırmısınız sayın avukatlarım
Sakin halinizle eski sevgilinize ben yalan söyledim çocuk senden değil deyin. Mahkemedede çocuk ondan değil deyin.
Soy bağını değiştirmek ve evrakta sahtecilik. suçu var.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Sakin halinizle eski sevgilinize ben yalan söyledim çocuk senden değil deyin. Mahkemedede çocuk ondan değil deyin.
Soy bağını değiştirmek ve evrakta sahtecilik. suçu var.
evet bunuda dedim. ama senin söylediklerin benim ailemin kulağına gitti falan dedi bana. bu çocuk benden değil biliyorum ama sendende değil dedi. nasıl araştırdı bilmiyorum ama sen bunu başkasından aldın dedi. seni perişan etmek için bu davayı açıcam. sen hapislerde sürün dedi. bu yaptığım büyük bir suçmu. ama evlat edinmek istedim. kimsesiz o çocuğu başka türlü bekar halimle evlat alamazdım. devleti dolandırmışmı oldum
Üstelik çocuğu sizden alabilirler.
Avukatlar daha iyi bilir ama babalık davası açtı ise sadece onun ve çocuğun DNA sı alınır zannediyorum. Birde sizin işlediğiniz suçlar aynı davada görülmeyebilir.
Sİzin avukata ihtiyacınız olduğu kesin.
Alıntı:
Üstelik çocuğu sizden alabilirler.
Avukatlar daha iyi bilir ama babalık davası açtı ise sadece onun ve çocuğun DNA sı alınır zannediyorum. Birde sizin işlediğiniz suçlar aynı davada görülmeyebilir.
Sİzin avukata ihtiyacınız olduğu kesin.
evet onuda düşünüyorum. bebeğide alabilirler. zaten ben hapise girersem onu yuvaya alırlar. benim DNA vermeye izin vermeme şansım yokmu acaba. sonuçta bu çocuğun kimliği benim üzerime kayıtlı o adamla hiçbir alakası yok.
lütfen bilgilerinizi paylaşırmısınız sayın avukatlarım
Açtığınız 2 ayrı konudaki sevgili, aynı sevgili değil değil mi?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Açtığınız 2 ayrı konudaki sevgili, aynı sevgili değil değil mi?
yok Erdoğan bey arkadaşım benim kayıtımdan soru yazdı. bu forum onun içindi. kayıt olamamış o yüzden benden yazdı. cevaplarsanız çok sevinirim
Anladığım kadarıyla yaptığınız işin TCK da nesep değiştirme suçu, cezası da 1 ile 3 yıl arası hapis
Alıntı:
Anladığım kadarıyla yaptığınız işin TCK da nesep değiştirme suçu, cezası da 1 ile 3 yıl arası hapis
evet bebek evlat edinilmiş oldu aslında amaç çocuğun yuvada büyümemesiydi. ama benim kimliğimle doğum yapılınca benim sigortam kullanılmış oldu. ben doğum yapmış gibi doğum iznine çıktım. doğum parasını aldım. ama amaç para değildi sonuçta. çalışıyor olsam daha fazla maaşımı alacaktım. Erdoğan bey bu cezanın paraya çevrilmesi gibi bir durum olmazmı. bebeğide elimden alırlar değilmi.
Bildiğim kadarıyla para cezasına çevrilemiyor bu konudaki cezalar.
Alıntı:
Bildiğim kadarıyla para cezasına çevrilemiyor bu konudaki cezalar.
bir çocuğa yuva olayım derken hapisemi düşeceğim. Allah yüzümüze baksın
Alıntı:
hab5555 rumuzlu üyeden alıntı
bir çocuğa yuva olayım derken hapisemi düşeceğim. Allah yüzümüze baksın
Bir avukatınız var mı?
Yoksa, allah yüzünüze bakarken siz de kendinize bir avukat baksanız iyi olur, ardından SGK nun açacağı davaları da hesaba katmak gerek bence.
Alıntı:
Bir avukatınız var mı?
Yoksa, allah yüzünüze bakarken siz de kendinize bir avukat baksanız iyi olur, ardından SGK nun açacağı davaları da hesaba katmak gerek bence.
hayır bir avukat edinmedim. dava açacağını söyledi ama bana henüz gelen bir tebligat olmadı. SGK ayrımı dava açar. o zaman ben asla kurtulamam hapise girmeden. kadın bebeğini sokağa atacaktı atmasın diye bunu yaptım. bende evlatlık büyüdüm çünkü. ama bunların olabileceği aklıma gelmemişti. benim kurtuluşum yok yani değilmi Erdoğan bey
Dava açmış dediniz ona göre cevap veriyoruz. tebligat gelene kadar bekleyin gelen dava dilekçesine göre buradan yazarsınız.
Karşı taraf Bence sizi korkutmak istemişte olabilir. telefon açıp tekrar özür dileyin. çocuğu yetiştirme yurduna verirler deyin
DNA testi dava vs masraflı iş bunlar sonucunu bildiği masraflı bir davayı neden açsın.
Sizi şikayet etsede elinde delil yok, sizde savcılıkta red edersiniz. dava bile açılmayabilir.
Alıntı:
Dava açmış dediniz ona göre cevap veriyoruz. tebligat gelene kadar bekleyin gelen dava dilekçesine göre buradan yazarsınız.
Karşı taraf Bence sizi korkutmak istemişte olabilir. telefon açıp tekrar özür dileyin. çocuğu yetiştirme yurduna verirler deyin
DNA testi dava vs masraflı iş bunlar sonucunu bildiği masraflı bir davayı neden açsın.
Sizi şikayet etsede elinde delil yok, sizde savcılıkta red edersiniz. dava bile açılmayabilir.
inşallah öyle olur. teşekkür ederim. duruşmaya olacak olursa duruşmadan önce benim ifadeye çağırılmam gerekir değilmi
Babalık davası için ifadeye çağrılmazsınız. Ama diğer konularda ihbar olursa ifadeye çağrılırsınız. Savcıya eski sevgilim Terk ettiğim için bana iftira atıyor falan deyip ikna edebilirseniz dava falan açılmayabilir. Şİkayetçi yok çünkü. Tercih sizin doğruyu söyleyip sonuçlarına katlanma tercihini kullanabilirsiniz. Ama çocuk ortada kalır.
Alıntı:
Babalık davası için ifadeye çağrılmazsınız. Ama diğer konularda ihbar olursa ifadeye çağrılırsınız. Savcıya eski sevgilim Terk ettiğim için bana iftira atıyor falan deyip ikna edebilirseniz dava falan açılmayabilir. Şİkayetçi yok çünkü. Tercih sizin doğruyu söyleyip sonuçlarına katlanma tercihini kullanabilirsiniz. Ama çocuk ortada kalır.
ceceli bey size şahsi bir fikrinizi sormak istiyorum. sizce yarın eski sevgilimi arasamda gerçeği söylesem. onu ben evlat edindim, bir bebeği kurtarmak istedim. ama yasal olmadı desem. o yüzden sen bu konuyu savcılığa taşıma desem. bebek annesiz kalacak bende hapise girerim desem olurmu?
çünkü bunun sonucunda ben muhtemelen evrakta sahtecilik, SGK yi dolandırma gibi suçlar işlemiş oluyorum sanırım
Evet eski sevgilinizle aranızı iyi tutun olayı çocuğun mağdur olacağı kanusunda yoğunlaşın özür dileyin. Ailesinide ikna etmenizz gerekecek herhalde.
Ama adama yaptığınız da affedilir birşey değil, buda bundan sonraki yaşamınızda kulağınıza küpe olsun.
Evet soybağı değiştirme,evrakta sahtecilik, SGK yı dolandırma vs. vs. Size cezaevi çocuğada yetiştirme yurdu yolu gözükmeden tatlıya bağlayın ve çocuğunuzla ilgili gerçekleri kimseyede anlatmayın.