Danıştayda dosya inceleme basamakları nasıldır? Esastan Havale İçin Beklemede ne demektir
Printable View
Danıştayda dosya inceleme basamakları nasıldır? Esastan Havale İçin Beklemede ne demektir
Merhabalar.
Siteye yeni üye oldum.
Sormak ve bilgi edinmek istediğim bir konuda sizin bu soruduğunuz konu.
Benim temyiz davamda danıştyda uzun süredir ve bu ibarenin aynısı yazıyor.
Danıştayın ilgili dairesini arayıp sorduğumda ilgili memur 3 yıla kadar bekleme süresi var demişti.
Yani dosyanız ön görüşme için savcının sırasına gelecek ve bu sürede 3 yıl civarı imiş.
Bana söylenen buydu.
Sizinde davanızın görüldüğü daireyi arayıp ilgili memurlardan bu konuda bilgi istemeniz daha akıllıca olabilir.
Ve Allah yardımcınız olsun.Bu işler hiç kolay değilmiş bizzat yaşıyor ve öğreniyoruz maalsef.
Peki şuanki yeni düzenleme nedir acaba?
Çünkü benimde dosyam uzun süredir beklemekte bu sıra için.
Hatta şimdi bu konu ile alakalı olarak konu actım forumda.
Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.
İyi bayramlar bu arada.
Dosyanız sırası geldiğinde tetkik hakimin önüne gelecek. Tetkik hakimi görüşünü bildirdikten sonra Uyap kaydında "Karar Aşamasında" yazdığını görürsünüz. Bu aşamadan 5-6 gün sonra karar verilmiş olur. Ancak, uyap kaydında en az bir en fazla iki ay kadar sonra "Karar verildi" yazdığını ve kararın sonucunu görebilirsiniz. Size de iyi bayramlar...
O zaman acizane anladığım kadarıyla savcının ön incelemesine gelme aşaması tetkik hakiminin direk inceleme ve karar verme aşamasına taşınmış.
Bu düzenleme mevcut eski süreyi değiştirecektir muhtemelen.LAkin bu değişim çokmu olur azmı?
Yani normalde bana söylene 2-3 yıl savcılık sırası için beklemem gerektiği süresi yeni düzenleme sonucu hangi süre aralığına inmiş olucaktır fikriniz varmı acaba bu konuda?
Ve şuan dava sorgulalamda şu ibare yer almakta ''( 13/10/2012 ) Esastan Havale İçin Beklemede''
Benim de dosyam danistayda yaklasik 2aydir havale icin beklemede diyor, danistayi tel ile arayabiliyor muyiz arkadaslar
Danıştayın numarasını vereyim :
0312 425 99 14
Hangi dairedeyse orayı bağlat cıkan memura dosya numarasını söyle durumu hakkında bilgi verirler üstadım.
Sen 2 aydır bekliyormuşsun ben 1 yıldan fazla oldu bekliyorum.
Çok umutlu olma derim bu konuda.
Acizane ben usandım beklemekten.
boyl ınsanın ıcını karartmayın benım dosymda danıstayda daha yenı basladı
- - - Updated - - -
ayrıca bısey daha sorucam bu danıstay yd talebını kac ayda verıyor yardımıc olursanız sewınırım
arkadaşlar benim dosyam temmuz 2012 de danıştay'a gitti şu an tetkik hakimince incelenecek diyor. Kolay gelsin. Davanın açılış tarihi ocak 2011
sayın tolg. 28/10/2013de havale için hale sırabekleyen dosyam için, gerekçeler yazarak dilekçe yazdım. hem bimerden hemde posta yolu ile. danıştay dikkate alır mı? avukatıma ödeme yapmadığım için dava ile pek ilgilenmiyor. efendim dilekçelerimi danıştay dikkate alır mı? çünkü sonradan ortaya çıkan deliller var.
4,5 senedir bekliyor dosyam yeni geldi