Hukuki hakları aramak için bir kurs var mı?

Selamün Aleyküm
Benim bir sorum olacak müsadenizle;
Ben hukiki haklarımı öğrenmek istiyorum bunun için bir kurs var mı acaba? İsmek var ama orda hukuki haklarımı tam olarak öğrenebilir miyim bilemiyorum...Bu arada üniversite mezunu değilim yani hukukla mesleki anlamda alakam yok.

Cevap: Hukuki hakları aramak için bir kurs var mı?

Var şu an taksimde ve taksim bahanesi ile bir çok yerde ibret kursu verilmektedir kurs bitince doğru yeri ve şekli şevkle araştıracağınızdan kuşkum yok.

Alıntı:

Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı

Var şu an taksimde ve taksim bahanesi ile bir çok yerde ibret kursu verilmektedir kurs bitince doğru yeri ve şekli şevkle araştıracağınızdan kuşkum yok.

Saatlerce yazıyorum sonra yazdığımı unutuyorum. Bu kadar basit ve öz anlatımlar varken beni niye yoruyorsunuz Sayın Oğuz? 
;)

Rica edicem başlığa uygun cevaplar veriniz! Taksimi sormadım! 
Evet,hukiki haklarımı öğrenebileceğim bir kurs bilen varsa cevap vermesini rica ediyorum.

Alıntı:

azim86 rumuzlu üyeden alıntı

Rica edicem başlığa uygun cevaplar veriniz! Taksimi sormadım! 
Evet,hukiki haklarımı öğrenebileceğim bir kurs bilen varsa cevap vermesini rica ediyorum.

Sayın Azim86;
 Bu mülteci isteğinizi Tiye aldığım için öncelikle özür dilerim. Cevaba gelince bildiğim AB destekli bazı Adliye'lerde küçük el broşürleri var. Onun dışında bireysel haklar ile ilgili bir kurs gözüme çarpmadı. Ancak eğitimci hukukçularımız için aslında iyi bir girişimcilik konusu olabilecektir. Ciddi anlamda açılacak bu kurslara ücretini ödeyip katılacak ciddi sayıda talep olabileceğini düşünüyorum. 
;)
Avukatlarımız iş alanı daralacak diye korkmasınlar. Vatandaşın Çoğu vekalet ücretini karşılayamıyor. Hiç olmaz ise bu bilinçle daha başarılı olur.
EN BÜYÜK HANDİKAPDA "KANUNLARI BİLMEMENİN KANUN ÖNÜNDE MAZERET SAYILMAMASI"DIR. BU YÜZDEN HER VATANDAŞ MUTLAKA TEMEL HUKUKİ HAKLARINI BİLİP ARAYACAK SEVİYEDE EĞİTİM ALMALIDIR.  BUNCA YIL MİLLİ GÜVENLİK DERSİ YERİNE HUKUK BİLGİSİ DERSİ VERİLSE İDİ TÜRKİYE EN AZ 100 YIL DAHA İLERDE OLABİRDİ. Diye düşünürüm. :(

Madem konuyu açtınız; evet Taksim "bahanesi" ile devletimizi,polisimizi zorba gibi gösterip, yurt dışına rezil eden tüm insanları kınıyorum! Çevreye pisletenler,hayvanlara eziyet edenler,çiçeklere basıp ezenler bugün parkı düşünürmüş(!)  Komikler... Ama başbakanımızı zerre tanısaymışlar geri adım atmayacağını iyi bilirlerdi.

Ben de size bir soru sorayım verilecek yanıt aynı çünkü; tedavimi ve ameliyatımı kendim yapabilmek için bir kurs var mı?

Verdiğiniz örnek çok mantıksız.Çünkü ben avukat olacağım demedim! Temel haklarımı bilir kişiden öğrenmek istemem ile böyle bir örneği nasıl bağdaştırdınız anlayamadım.
Karşıma bir bilir kişi geleceğini umarak böyle bir soru sormuştum ama vazgeçtim!
Hayırlı günler size...
- - - Updated - - -
Verdiğiniz örnek çok mantıksız.Çünkü ben avukat olacağım demedim! Temel haklarımı bilir kişiden öğrenmek istemem ile böyle bir örneği nasıl bağdaştırdınız anlayamadım.
Karşıma bir bilir kişi geleceğini umarak böyle bir soru sormuştum ama vazgeçtim!
Hayırlı günler size...

Sevgili dostum sana yapabileceğim en büyük iyilik doğru tavsiyede bulunmaktır hasta olduğunuzda doktora mağdur edildiğinizde avukata gitmelisiniz. Kurs dediğiniz bi kaç günlük bi kaç haftalık olur belli bir konuyu öğretirler belki o da bir gıdım iki gıdım bu bilgilerle hukuk savaşına girmek yarardan ziyade zarar getirir. Türkiye'de hukuk öyle basit işlemiyor yasa var açık ama yargıtay farklı yorumla neler üretiyor yetişemezsiniz.

Öncelikle sizin dostunuz değilim.Sonrasında şuanda herhangi bir maduriyetim yok.Kişi, her sorunda avukata gidemez! Mesela yolda yürüyorum biranda polis durdurdu o an haklarımı bilmiyorum ne diyeceğimm durun bir avukata mı sorayım mı diyeceğim.Ben temel haklarımı bilmek istiyorum.Birkaç günlük bir kurs sormadım ben.Birkaç günlük kursun öğreteceklerini ben açar internetten de öğrenebilirim.İnsan en ufacık başağrısında doktora gitmez dimi? Avukata gidilecek durum var gidilmeyecek durum var.Neyse bu cevaplardan ben benim istediğim gibi bir kursun henüz Türkiye Cumhuriyetinde olmadığını anladım.Umarım birgün ülkemiz dahada çok gelişir diye dua etmekten başka durumum yok.
Teşekkür ederim.

Peki... misal verdiğiniz örnekte gene bir avukattan yardım alıyorsunuz : "avukatım gelene kadar konuşmayacağım" demelisiniz "beni bir kursa yazdırın" dememelisiniz. 
En ufak bir baş ağrısında bile doktora gitmelisiniz erken teşhis hayat kurtarır ben babamı bu yüzden kaybetmiştim daha 52 yaşında... Neyse baki selam size, rica ederim.

Ben,haklarımı bilmek istiyorum! Ve umarım birgün aradığım kurs açılır.Marifet polisle gitmemek,gittikten sonra zaten avukatım gelene kadar konuşmayacağım demeliyim zira, avukat değilim!
Kimse, bir kere olmuş baş ağırısıyla ciddi bir durumla karşı karşıya kalmaz.Sizin bahsettiğiniz uzun süreli baş ağrılarıdır.Bu arada, Rabbim babanızın mekanını cennet etsin, sizlere sabr-ı cemiller ihsan etsin inşaAllah.

Alıntı:

Peki... misal verdiğiniz örnekte gene bir avukattan yardım alıyorsunuz : "avukatım gelene kadar konuşmayacağım" demelisiniz "beni bir kursa yazdırın" dememelisiniz. 
En ufak bir baş ağrısında bile doktora gitmelisiniz erken teşhis hayat kurtarır ben babamı bu yüzden kaybetmiştim daha 52 yaşında... Neyse baki selam size, rica ederim.

Kurs fikri konusunda yorum yapmayacağım, ancak bir vatandaş neyin suç olup neyin olmadığını, asgari bir şekilde bilmeli. Alacağı her nefesi atacağı her adımı avukata soramaz. Bir dilekçe yazmak bir senet doldurmak için avukata gidemez. Dilekçe yazmak senet doldurmak için de avukat olmak gerektiğini zannetmiyorum.
Hoş, bu bilgileri ben edindim bu siteden. Kursa gidermiydim? Sanmam. Çünkü kurs için programınızı düzenlemek zorundasınız. Buraya iste keyfiniz çektiği zaman gelebiliyorsunuz. Dolayısı ile istek mantıklı olmakla birlikte ticari açıdan işe yarar olmadığını düşünüyorum.

Hukuki haklar konusunda ancak bir veya bir kaç konuda kurs olabilir. Suç işleyen işlemeyi düşünecek insan veya suçtan zarar göreceğini uman bir kimse ceza hukuku, ceza usul hukuku, infaz hukuku husunda bilgilenmek için seminerleri kursları takip edebilir. Yetecek mi? yarın aldığı ürün bozuk çıkarsa bu defa tüketici hukuku derslerine katılması gerekir alacağını tahsil edemediğinde icra hukuku vergi dairesiyle başı derde girdiğinde vergi hukuku... uzar gider. Her şey bir yana ben bu bütün mevzukarın öğretildiği hukuk fakültesini bitirip staj için bir avukatın kapısını çaldığımda aslında hiç bir şey bilmediğimi veya hukukun ancak A'sını öğrenmiş olduğumu daha önümde 28 harfin olduğunu anladım. Şimdi bile kendimi ancak "K" sına kadar öğrenebildiğimi düşünüyorum çünkü hala red edilen, temyizden ama bozma ama onama ile dönen dosyalarımız var
Senet düzenlemek için avukata gidilmeyen ne senetlerin geçersiz düzenlendiğini ne takiplerin usulden iptal edildiğini yaşamaya devam ediyoruz. Belki hukuki haklarım ifadesi çok genel ve kapsamlıdır.

Alıntı:

Hukuki haklar konusunda ancak bir veya bir kaç konuda kurs olabilir. Suç işleyen işlemeyi düşünecek insan veya suçtan zarar göreceğini uman bir kimse ceza hukuku, ceza usul hukuku, infaz hukuku husunda bilgilenmek için seminerleri kursları takip edebilir. Yetecek mi? yarın aldığı ürün bozuk çıkarsa bu defa tüketici hukuku derslerine katılması gerekir alacağını tahsil edemediğinde icra hukuku vergi dairesiyle başı derde girdiğinde vergi hukuku... uzar gider. Her şey bir yana ben bu bütün mevzukarın öğretildiği hukuk fakültesini bitirip staj için bir avukatın kapısını çaldığımda aslında hiç bir şey bilmediğimi veya hukukun ancak A'sını öğrenmiş olduğumu daha önümde 28 harfin olduğunu anladım. Şimdi bile kendimi ancak "K" sına kadar öğrenebildiğimi düşünüyorum çünkü hala red edilen, temyizden ama bozma ama onama ile dönen dosyalarımız var
Senet düzenlemek için avukata gidilmeyen ne senetlerin geçersiz düzenlendiğini ne takiplerin usulden iptal edildiğini yaşamaya devam ediyoruz. Belki hukuki haklarım ifadesi çok genel ve kapsamlıdır.

Sayın OĞUZ;
Şimdi üyenin fikrini yabana atmamak lazım. Hepimiz biliyoruz ki, ilkyardım, sağlık bilgisi ve trafik dersleri milli eğitim sistemimizin her aşamasında var. 
Bu yüzden hiç bir doktor işsiz kalmadığı gibi, aksine ilk müdahale hayat kurtarıyor. 
Meşru müdafaa, zorunluluk hâli, mesken, özel hayat tanımlarını hukukçular dışında bilen kaç vatandaşımız var? 
Delillerin hukukiliği, susma hakkı, zor kullanma, arama izni, zaman aşımı, ceza ve hukuk davası, İdari dava ayrımı ile idareden bilgi alma hakları gibi ana hatlar vatandaşça bilinmeli.
Tıp doktorlarının uzmanlaşması misal avukatlarda uzmanlaşmalı ve birey hangi olayda hangi avukata gideceğine karar verebilmeli. 
Sonuçta iğne yapmayı bilmeyen doktor gibi, dilekçe yazmayı bilmeyen avukatlarda var. 
Kurda sormuşlar "Neden ensen kalın diye? O da her işimi kendim görürüm de ondan" demiş. 
;)

Kurstan kastım ne olduğunu algılamadınız sanırım.Yani hayatımızda neyin suç olabileceği neyin olmayacağı hususları bilmektir kastım.Kimse avukat olmuyor yahu korkmayın!

Alıntı:

azim86 rumuzlu üyeden alıntı

Kurstan kastım ne olduğunu algılamadınız sanırım.Yani hayatımızda neyin suç olabileceği neyin olmayacağı hususları bilmektir kastım.Kimse avukat olmuyor yahu korkmayın!

Varsayalım %60lık dilimdeyim. Anlatmak istediğinizi anladık anlamasına da bilinen bir kurs yok sanırım. 
Neyin suç olabileceği  ihtimali satranç tahtasındaki her bir ardışık karenin sıra sayısının bir biri ile çarpımı kadardır.
Bu yüzden siz suçları öğrenmek yerine temel hukuk kurallarını yani USUL öğrenin derim. ;)