-
Gizli Numara Şikayeti ve Sonucu Ne Olur?
Merhabalar
Yaklaşık Bir-Bir Buçuk Ay Önce Akşamları Haftanın 4-5 Günü ve Geceleri
Gizli Numaradan Sürekli Çaldırıp Kapatma Oluyordu.
Yalnız bi kaç kez ses çıkarmadan dinlediğinde sadece ben küfür ettim şerefsiz, gör sen gör mahkemede görüşeceğiz gibi..
Ama ara ara çaldırıp kapatıyordu her gün değil.
Canıma tak etti ve bende savcılığa dilekçe verdim.
Şimdi Sonuç Bekliyorum Acaba Ne Olur? Mahkemeye Çağırıldığımda Ne Gibi Birşeyle Karşılaşırım?
Detaylı Bilgilendirirseniz Sevinirim.
İyi çalışmalar , İyi Akşamlar.
-
Gizli Numara Şikayeti ve Sonucu Ne Olur?
Tekrar Konu Açtım Özür Dilerim Fakat Doğru Yerin Burası olduğunu Düşündüm
Merhabalar
Yaklaşık Bir-Bir Buçuk Ay Önce Akşamları Haftanın 4-5 Günü ve Geceleri
Gizli Numaradan Sürekli Çaldırıp Kapatma Oluyordu.
Yalnız bi kaç kez ses çıkarmadan dinlediğinde sadece ben küfür ettim şerefsiz, gör sen gör mahkemede görüşeceğiz gibi..
Ama ara ara çaldırıp kapatıyordu her gün değil.
Canıma tak etti ve bende savcılığa dilekçe verdim.
Şimdi Sonuç Bekliyorum Acaba Ne Olur? Mahkemeye Çağırıldığımda Ne Gibi Birşeyle Karşılaşırım?
Detaylı Bilgilendirirseniz Sevinirim.
İyi çalışmalar , İyi Akşamlar.
-
Cevap: Gizli Numara Şikayeti ve Sonucu Ne Olur?
-
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Takipsizlik.
Telefonuma Gelen Mesaj Da İşte Ankara Adliyesi .. kat .. nolu odada ifadenize başvurulacaktır.
Ne Gibi bi ifade vereceğim benden ne isteyecekler?
-
Küfür ettiğiniz için olabilir dermişim :DD
- - - Updated - - -
Formalite icabı bir ifadedir heralde.
-
Adına Açılmış ve Satılmış Açık Hat
Merhabalar,
Gizli numaradan sürekli çaldırılıp kapandığımı herhangi bir hakaret vs. olmadığını söylemiştim.
Sürekli çaldırıp kapanılmaktan ev huzuru bozulduğu için dilekçe vermiştim.
Dün adliyeden mesaj geldi bugün gittim ve arayan kişinin ismi soy ismi adresi ve arayan numara verildi.
Yalnız hattın açık hat olduğu şüphesindeyim.
Hat Sahibi İle Mahkemeye Girecekmişiz.
Eğer hat gerçekten başka bir kişi tarafından kullanılmış ise;
1- Mahkemede ne olacak ne olur?
2- O hattı kullanan kişinin bulunma ihtimali var mıdır?
Bilgileriniz Bekliyorum. İyi Çalışmalar
-
Cevap: Adına Açılmış ve Satılmış Açık Hat
Arkadaşlar Yardımcı Olabilecek Cevaplar Bekliyorum
-
Böyle birşey mümkün değil, birisi sizinle dalga geçiyor, bu sms uluslararası bir şirket tarafından pek ala MAHKEME mesajı gibi gönderilebilir. Maksat dalga geçmektir. Kimse size ifade için mesaj göndermez. Gönderemez.
-
Mümkün olmaması imkansız çünkü belirttikleri saatte bugün ifade vermeye gittim. Rahatsız eden kişinin numarasını ismini ve adresini verdiler. Yalnız mesele şu sanırım beni rahatsız eden kişi hat sahibi değil. Kamusal Alanda " açık hat" olarak tabir edilen bir numara kullanıyor. Bu hattı kullanan kişiyi bulmak mümkünmüdür?
Merhabalar,
Dün akşam gizli numarandan sürekli çaldırılıp kapandığımı herhangi bir hakaret vs. olmadığını söylemiştim.
Sürekli çaldırıp kapanılmaktan ev huzuru bozulduğu için dilekçe vermiştim.
Dün adliyeden mesaj geldi bugün gittim ve arayan kişinin ismi soy ismi adresi ve arayan numara verildi.
Yalnız hattın açık hat olduğu şüphesindeyim.
Hat Sahibi İle Mahkemeye Girecekmişiz.
Eğer hat gerçekten başka bir kişi tarafından kullanılmış ise;
2- O hattı kullanan kişinin bulunma ihtimali var mıdır?
Bilgileriniz Bekliyorum. İyi Çalışmalar
-
Tekrar Tekrar yazıyorum ama ilgilenen olmadığı için özür dilerim . Biriniz yardımcı olabilirse ne mutlu bana
-
Başkasının adına da olsa, eğer sizi rahatsız eden çok dikkatli ve bilgili değilse kim olduğunu bulunabilir.
Telefonun IMEI numarasından telefonu kullanan kişiye ulaşılabilir.
-
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Başkasının adına da olsa, eğer sizi rahatsız eden çok dikkatli ve bilgili değilse kim olduğunu bulunabilir.
Telefonun IMEI numarasından telefonu kullanan kişiye ulaşılabilir.
Peki Savcılık Böyle Bir çaba içerisine girer mi çünkü sonuçta ortada sadece çaldırıp kapatma var
Ve sanırım karşı taraf gayet bilgili ve dikkatli çünkü hattın üzerinden dün gece numarayı değiştirmiş. Sanırım hattı da tamamen iptal ettirebilirmiş.
-
O telefonu satın aldıktan sonra sadece o açık hattın kartını takmış olması lazım. sizi çaldırıp kapattıktan sonra da o telefonu imha etmesi lazım. O telefona kendi kartını bir saniyeliğine taksa iş biter. Ya da o açık kartı kendi telefoununa bir defa taksa iş biter. Kendi telefonundan açık hattı (ya da tersi) bir defa çaldırsa iş biter.
Ama savcı bunları soruşturur mu orası benim konum değil. Hukukçular bilir onu.
-
Alıntı:
O telefonu satın aldıktan sonra sadece o açık hattın kartını takmış olması lazım. sizi çaldırıp kapattıktan sonra da o telefonu imha etmesi lazım. O telefona kendi kartını bir saniyeliğine taksa iş biter. Ya da o açık kartı kendi telefoununa bir defa taksa iş biter. Kendi telefonundan açık hattı (ya da tersi) bir defa çaldırsa iş biter.
Ama savcı bunları soruşturur mu orası benim konum değil. Hukukçular bilir onu.
Bi hukukçu yardım etsiiiiin. :)
-
Alıntı:
crazy2693 rumuzlu üyeden alıntı
hattın üzerinden dün gece numarayı değiştirmiş. Sanırım hattı da tamamen iptal ettirebilirmiş.
Hattı kullanan kişi , hat kendi adına kayıtlı değilse iptal ettirebilmesi mümkün değil, en fazla yapabileceği hattı çıkarıp kırıp atmak , artık kullanmamak olabilir.
Hattın üzerinden numarayı değiştirmek ne demektir?
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Hattı kullanan kişi , hat kendi adına kayıtlı değilse iptal ettirebilmesi mümkün değil, en fazla yapabileceği hattı çıkarıp kırıp atmak , artık kullanmamak olabilir.
Hattın üzerinden numarayı değiştirmek ne demektir?
peki artık kullanmassa o kişiyi bulmak mümkün müdür ? Savcılık böyle bir çaba içerisine girer mi ? Çaldırıp kapatma yüzünden bu kadar işlem yapar mi ? Çünkü numara değiştirilmiş
- - - Updated - - -
-
O şikayetinizle ilgili muhatap, hattın üzerine kayıtlı olduğu kişidir.
İşlem yapar mı savcılık, savcının takdiri.
Numaranın değiştirilmiş olduğu bilgisini nereden alabiliyorsunuz / anlıyorsunuz?
Artık rahatsız edilmiyormusunuz ? Başka bir numarayla devam ediyor rahatsızlık?
-
Alıntı:
O şikayetinizle ilgili muhatap, hattın üzerine kayıtlı olduğu kişidir.
İşlem yapar mı savcılık, savcının takdiri.
Numaranın değiştirilmiş olduğu bilgisini nereden alabiliyorsunuz / anlıyorsunuz?
Artık rahatsız edilmiyormusunuz ? Başka bir numarayla devam ediyor rahatsızlık?
Avea'da Çalışmakta Olup Yüksek Mevkiilerde Yani İşlem Takibi Yapan Tanıdıklarım Var
Avea'nın Online İşlemler Menüsündeki Numaramı Değiştir Kısmından Numarasını 13Tl karşılğında değiştirmiştir.
Hattını bugün yine aynı şekilde online işlemler menüsünden hat iptali şeklinde yeni numarayı da tüm aramalara kapatmış bulunmaktadır.
Yani kısacası sorum şudur bu hattı kullanan kişi nasıl bulunabilir?
Hattın üstüne kayıtlı olan kişi mahkemede ne yapacak veya mahkeme heyeti vs. savcılık nasıl bir işlemde bulunacak ?
Evet aramalar yaklaşık 3-4 haftadır kesildi olmuyor bu arada.
Verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için teşekkürler.
-
Alıntı:
.... Çalışmakta Olup Yüksek Mevkiilerde Yani İşlem Takibi Yapan Tanıdıklarım Var .
Bunu heryerde söylemeyin de, yüksek mevkideki tanıdıklarınızı tepetaklak getirmeyin derim.
Gene diyorum, şikayetinizin muhatabı , hattın kayıtlı olduğu sahibidir.
Her ne olacaksa, birinin başına bir şey gelecekse, o hattın yasal sahibinin başına gelecektir, hat sahibi o işi kendi yapmadığını ıspatlamak zorunda kalacak, hattın hangi bayiden açıldığını , kime verildiğini vs bulup ıspatlamak zorunda kalacaktır.
- - - Updated - - -
Alıntı:
.... Çalışmakta Olup Yüksek Mevkiilerde Yani İşlem Takibi Yapan Tanıdıklarım Var .
Bunu heryerde söylemeyin de, yüksek mevkideki tanıdıklarınızı tepetaklak getirmeyin derim.
Her ne olacaksa, birinin başına bir şey gelecekse, o hattın yasal sahibinin başına gelecektir, hat sahibi o işi kendi yapmadığını ıspatlamak zorunda kalacak, hattın hangi bayiden açıldığını , kime verildiğini vs bulup ıspatlamak zorunda kalacaktır.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Teşekkür ederim uyarınız için haklısınız :)
Yani kısacası şudur ki o hattı kullanan kişi bulunamayacak doğru mu anlamışım?
-
Alıntı:
crazy2693 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim uyarınız için haklısınız :)
Yani kısacası şudur ki o hattı kullanan kişi bulunamayacak doğru mu anlamışım?
Bulunamayacak değil. Bunu bulacak olan siz değilsiniz. Siz şikayetinizi yaparsınız, hattın sahibi çağrılır, o derse ki benim haberim yok; o zaman devam eder ve sonunda neyse, bulunur.
-
Alıntı:
Bulunamayacak değil. Bunu bulacak olan siz değilsiniz. Siz şikayetinizi yaparsınız, hattın sahibi çağrılır, o derse ki benim haberim yok; o zaman devam eder ve sonunda neyse, bulunur.
Yalnız hattın numarası değiştirilmiş. Hat Kapatılmış. Kullanan kişiye ulaşmak ne kadar süre ve çaba ? Sizce savcı basit bi çaldırılıp kapanma için bunu yapar mı ben ne kadar da üstüne gitsem bulunması mümkün olacağını düşünmüyorum.
-
Benim söylediklerim olayın teknik boyutu. Evet, çok büyük ihtimalle bulunabilir. Ama savcı / hakim bunun bulunması için gerekli çalışmanın yapılmasını ister mi bilemem. Çünkü ben hukukçu değil, mühendisim. Ancak teknik açıdan olabilirliğini söyleyebilirim. "Yüksek mevkideki tanıdık" eğer telefonun IMEI'sini, bu IMEI'de kullanılan numaraları ve bu numaraların sahiplerini size verirse -ki bunu vermesi Vodafone'un lisansının iptal edilmesine kadar sonuçlar doğurur- amacınıza ulaşabilirisiniz.
-
Anladım teşekkür ederim.
Bir hukukçumuz da yasal yoldan nasıl bulunabilir söylersede sevinirim
-
Yardımcı olabilecek biri var mı ?
-
Ben bu konuyla ilgili olarak defalarca ifade alınıp işlemlerin takip sürecini en azından gören birisi olarak şöyle bir açıklama yapmak istiyorum :
Rahatsız edilen kişi (gizli numaradan veya açık numaradan ) rahatsız edildiğini belirten tarih/tarih aralıkları ve saatleri belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunur. Savcılık bu tarihlere esas, rahatsız edilen numarayı "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına" yazı yazarak o tarihlerde arayan numaraların dökümanını ister.( Gizli numara dahi olsa bu telefonla yapılan bir ayar olduğu için, GSM şirketlerinde numaralar veri tabanında görünür.) Sonra gelen döküman (yaklaşık 1 ay falan sürer) doğrultusunda şikayetçi olan kişi tekrar ifadeye çağrılır ve belirttiği tarih/saatlere ilişkin yapılan aramaları kendisine okur. Şayet kişi tanıyorsa, mesele yoktur. (Olay şikayete tabi bir suçtur. Şikayetinden vazgeçerse takipsizlik verilir.) Yok tanımıyorsa ve şikayetinde devam varsa, savcılık tespiti yapılan numara sahibinin kimlik ve adres bilgisinin tespiti için o hattın bağlı olduğu GSM şirketine yeniden yazı yazar. Bu da yaklaşık 1 ay falan sürer. Sonra cevap gelir. Siz A şehrinde bulunuyosunuzdur. Gelen cevabi yazıda şahsın B şehrinde oturduğu anlaşılır. Sonra savcılık B şehrinin savcılığına kişinin adresini gönderir,sizin şikayet dilekçeniz, ifadeniz falan filan bunları gönderir ve ifadesinin alınmasını ister. Bunun oraya gitmesi, B savcılığının şahsı çağırması, adreste bulunması veya bulunmaması bulunmaması durumunda tebligat kanununa göre diğer işlemlerin yapılması veya yapılamaması gibi durumlar yaklaşık 4-5 ayı bulur.Hadi diyelim kişiyi buldular. Kişi de ifadesinde aynen şöyle demişse hele : " Ben bu hattı iptal edeli yıllar oluyor. Adıma çıkarılmış bir hat olabilir ..." (Ki genelde böyle olur. Yoksa kimse savcılık tehdidine rağmen gizli numaradan arama cesaretinde bulunamaz.) Olay uzar gider.... Ama bazen de bu tehdidi ciddiye almadığı için hemen üst komşusu olan dosyalara da rastladım ve şikayetçi olunup cezaya çaptırılanları da gördüm.
Sonuç olarak Telekomünikasyondan gelen cevabi yazıdan en azından numarayı bulup başka bir şekilde (tehdit ederek veya bulup döverek :) işi hukuka bırakmadan siz halledebilirsiniz.
GSM'e ifade için mesaj atılması olayına gelince. Bu olay da sanırım 2008 olması gerekir. O yıldan beri olabilen bir durumdur. UYAP sisteminde kişilerin ifadeleri alınırken cep telefonu numarasını da girerler ve tebligat yerine GSM'e mesaj atarlar ve bu tebligat gideri olarak da dosyaya yansır. Dava sonucunda da yargılama gideri olarak tahsil ederler.....
- - - Updated - - -
Son sorunuza da şöyle bir cevap yazmak istiyorum :
Mahkemede yüzleştirileceksiniz ve yüzleştirme tutanağı tutulacak. Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki henüz mahkemelik bir durum yok. Çünkü olay soruşturma safhasında. Öncelikle savcının, suçun sabit olduğuna dair yeterli derecede delil elde etmiş olması gerekir. Ki yüzleştirmeyi kendisi de soruşturma esnasında yapabilir ve ikna olmayabilir. Bunlar tamamen savcının kişisel yetenekleri ile ilgili bir durumdur. Mesela gizli numaradan arayan kişi aranan kişi ile bir yerde birlikte çalışıyor ise, komşuluk var ise, arayan kişi erkek aranan kişi bayansa, daha önceden herhangi bir husümet veya olumsuz bir ilişki olmuşsa (kavga,tehdit...) dava açar. Ama örneğin şahıslar farklı illerde ikamet ediyorlarsa ve birbirleriyle herhangi bir suretle herhangi bir husümet veya hasımlık oluşmamışsa, hat sahibi de hattının kullanılmadığını uzun süredir iptal edildiğini veya söylemişse. Savcı gerek görürse (bu durumun ciddiyetine ve şikayetçinin ısrarına göre değişir.) yine Telek.Başkanlığına baz istasyonlarından yola çıkılarak söz konusu numaranın o tarihlerde şikayetçi olan kişinin yaşadığı mahalde kullanılıp kullanılmadığını tespit edebilir. O tarihlerde şikayetçi olunan kişi o bölgede değilse bu dava açmamak için yeterli bir nedendir. (genelde uyuşturucu ticareti gibi büyük suçlarda baz istasyonlarının dökümanları işe yarıyor.)
2-O hattı kullanan kişinin bulunma ihtimali yukarıda söylediğim ihtimallerin çözülmesi ile doğru orantılıdır. Hemen bulunabilecekse hemen bulunur, aksi halde bulunması imkansızdır....
-
Alıntı:
aytaçb rumuzlu üyeden alıntı
Ben bu konuyla ilgili olarak defalarca ifade alınıp işlemlerin takip sürecini en azından gören birisi olarak şöyle bir açıklama yapmak istiyorum :
Rahatsız edilen kişi (gizli numaradan veya açık numaradan ) rahatsız edildiğini belirten tarih/tarih aralıkları ve saatleri belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunur. Savcılık bu tarihlere esas, rahatsız edilen numarayı "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına" yazı yazarak o tarihlerde arayan numaraların dökümanını ister.( Gizli numara dahi olsa bu telefonla yapılan bir ayar olduğu için, GSM şirketlerinde numaralar veri tabanında görünür.) Sonra gelen döküman (yaklaşık 1 ay falan sürer) doğrultusunda şikayetçi olan kişi tekrar ifadeye çağrılır ve belirttiği tarih/saatlere ilişkin yapılan aramaları kendisine okur. Şayet kişi tanıyorsa, mesele yoktur. (Olay şikayete tabi bir suçtur. Şikayetinden vazgeçerse takipsizlik verilir.) Yok tanımıyorsa ve şikayetinde devam varsa, savcılık tespiti yapılan numara sahibinin kimlik ve adres bilgisinin tespiti için o hattın bağlı olduğu GSM şirketine yeniden yazı yazar. Bu da yaklaşık 1 ay falan sürer. Sonra cevap gelir. Siz A şehrinde bulunuyosunuzdur. Gelen cevabi yazıda şahsın B şehrinde oturduğu anlaşılır. Sonra savcılık B şehrinin savcılığına kişinin adresini gönderir,sizin şikayet dilekçeniz, ifadeniz falan filan bunları gönderir ve ifadesinin alınmasını ister. Bunun oraya gitmesi, B savcılığının şahsı çağırması, adreste bulunması veya bulunmaması bulunmaması durumunda tebligat kanununa göre diğer işlemlerin yapılması veya yapılamaması gibi durumlar yaklaşık 4-5 ayı bulur.Hadi diyelim kişiyi buldular. Kişi de ifadesinde aynen şöyle demişse hele : " Ben bu hattı iptal edeli yıllar oluyor. Adıma çıkarılmış bir hat olabilir ..." (Ki genelde böyle olur. Yoksa kimse savcılık tehdidine rağmen gizli numaradan arama cesaretinde bulunamaz.) Olay uzar gider.... Ama bazen de bu tehdidi ciddiye almadığı için hemen üst komşusu olan dosyalara da rastladım ve şikayetçi olunup cezaya çaptırılanları da gördüm.
Sonuç olarak Telekomünikasyondan gelen cevabi yazıdan en azından numarayı bulup başka bir şekilde (tehdit ederek veya bulup döverek :) işi hukuka bırakmadan siz halledebilirsiniz.
GSM'e ifade için mesaj atılması olayına gelince. Bu olay da sanırım 2008 olması gerekir. O yıldan beri olabilen bir durumdur. UYAP sisteminde kişilerin ifadeleri alınırken cep telefonu numarasını da girerler ve tebligat yerine GSM'e mesaj atarlar ve bu tebligat gideri olarak da dosyaya yansır. Dava sonucunda da yargılama gideri olarak tahsil ederler.....
- - - Updated - - -
Son sorunuza da şöyle bir cevap yazmak istiyorum :
Mahkemede yüzleştirileceksiniz ve yüzleştirme tutanağı tutulacak. Ancak şunu belirtmek gerekiyor ki henüz mahkemelik bir durum yok. Çünkü olay soruşturma safhasında. Öncelikle savcının, suçun sabit olduğuna dair yeterli derecede delil elde etmiş olması gerekir. Ki yüzleştirmeyi kendisi de soruşturma esnasında yapabilir ve ikna olmayabilir. Bunlar tamamen savcının kişisel yetenekleri ile ilgili bir durumdur. Mesela gizli numaradan arayan kişi aranan kişi ile bir yerde birlikte çalışıyor ise, komşuluk var ise, arayan kişi erkek aranan kişi bayansa, daha önceden herhangi bir husümet veya olumsuz bir ilişki olmuşsa (kavga,tehdit...) dava açar. Ama örneğin şahıslar farklı illerde ikamet ediyorlarsa ve birbirleriyle herhangi bir suretle herhangi bir husümet veya hasımlık oluşmamışsa, hat sahibi de hattının kullanılmadığını uzun süredir iptal edildiğini veya söylemişse. Savcı gerek görürse (bu durumun ciddiyetine ve şikayetçinin ısrarına göre değişir.) yine Telek.Başkanlığına baz istasyonlarından yola çıkılarak söz konusu numaranın o tarihlerde şikayetçi olan kişinin yaşadığı mahalde kullanılıp kullanılmadığını tespit edebilir. O tarihlerde şikayetçi olunan kişi o bölgede değilse bu dava açmamak için yeterli bir nedendir. (genelde uyuşturucu ticareti gibi büyük suçlarda baz istasyonlarının dökümanları işe yarıyor.)
2-O hattı kullanan kişinin bulunma ihtimali yukarıda söylediğim ihtimallerin çözülmesi ile doğru orantılıdır. Hemen bulunabilecekse hemen bulunur, aksi halde bulunması imkansızdır....
Öncelikle cevabınız için çok çok teşekkür ediyorum. Yaşanan gelişmeleri size şöyle aktarayım ifadeye gittim numarayı ve numarayı bana verdiler. Fakat numarayı aradığımda öyle bir numara kullanılmadığını öğrendim. Avea ile olan bağlantılarımla numaranın Aveanın online işlemler menüsünden değiştirildiğini öğrendim. Numarayı kullanan hattın sahibi değil . Savcılık bu numarayı kullanan kişiyi bulamayacak veya bulsa bile kanıtlayamayacak doğru mudur?
-
..... göre değişir numaradan hangi numaralar aranmış sonuçta aranan numaralarda arayanın kimliği mevcut olsa gerek.