-
Yargıtay Süreci ve Ceza Durumu
Merhana 7 Kasım 2012 Tarihinde 6. Ağır Ceza Mahkemesinde Yağmaya Teşebbüsten 2.5 Yıl Ceza aldım. Mahkeme hükmün okunmasını geri bırakmadı. Yargıtay süresi başladı. Bu durumda Yargıtay süresi nekadar sürer. Ve Yargıtay nasıl bir karar cıkar Hükmün okunmasını geri bırakma durumu hala varmı. Daha önce hiçbir suca karışmadım sabıkan sicil kaydım yok. Yargıtayın bu kararı onama ihtimali nedir. Yani nasıl bir sonuç beni bekliyor bilgi verebilirmisiniz.
-
Cevap: Yargıtay Süreci ve Ceza Durumu
Bu konu hakkında bir bilgisi olan var ise yardım bekliyorum
-
Bu konu hakkında bilgisi olan yokmudur
-
HAGB için iki yıl altı ceza olması gerek diye biliyorum.
- - - Updated - - -
HAGB için iki yıl altı ceza olması gerek diye biliyorum.
-
Hagb uygulaması için cezanın 2 yıldan az olması gerekir, daha önceden ceza almış mıydınız?
-
Alıntı:
yaren_34 rumuzlu üyeden alıntı
Hagb uygulaması için cezanın 2 yıldan az olması gerekir, daha önceden ceza almış mıydınız?
Daha önce hiç ceza almadım sicilim bile yok. Hiçbir olaya karışmadım buda tamamen benim cahilliğim. 5Ay yattım içerde Mahkeme 2,5 Yıl ceza verdi. Yargıtaya taşındı durum. Ana Dilde savunma paketi içerisinde kasti işlenen suclarda 3 Yıl oldu diye biliyorum. Fakat yargıtay bunu dikkate alıp kararı bozarmı yani HAGB olurmu
-
Yargıtay süreci bir yıl civarı sürebilir. Temyiz dilekçenizde öne sürdüğünüz bozmaya neden olabilecek hususlarda bilgi sahibi olmadan Yargıtay aşamasının nasıl sonuçlanacağına dair fikir beyan etmek anlamlı olmayacaktır. Somut olayınızda HAGB uygulanmayacaktır.
-
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Yargıtay süreci bir yıl civarı sürebilir. Temyiz dilekçenizde öne sürdüğünüz bozmaya neden olabilecek hususlarda bilgi sahibi olmadan Yargıtay aşamasının nasıl sonuçlanacağına dair fikir beyan etmek anlamlı olmayacaktır. Somut olayınızda HAGB uygulanmayacaktır.
Cevap için teşekkürler. 1 Yıl kısa bir zamanda çözülecek durum. Peki yargıtay onayladığında tekrar itiraz edebiliyormuyum hakkım varmı böyle birşeye. Yoksa Yargıtay onayladıktan sonra çezamı cekmeyemi başlarım. Bu durumda nekadar daha yatarım. Ayrıca Hiç birşekilde bu cezadan sıyrılma durumum yokmu
-
Alıntı:
Aykt rumuzlu üyeden alıntı
Cevap için teşekkürler. 1 Yıl kısa bir zamanda çözülecek durum. Peki yargıtay onayladığında tekrar itiraz edebiliyormuyum hakkım varmı böyle birşeye. Yoksa Yargıtay onayladıktan sonra çezamı cekmeyemi başlarım. Bu durumda nekadar daha yatarım. Ayrıca Hiç birşekilde bu cezadan sıyrılma durumum yokmu
Sorunuz aşağıdaki linkte incelenmiş; okumanızı umarım:
https://www.hukuki.net/showthread.php...itiraz-olur-mu
-
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Son olarak. Bu durumda nekadar yatarım. 5 Ay içeride Yattım 2,5 Yıl ceza aldım. 5 Ay 2,5 Yıl`dan düşermi. Yoksa 5 Ay hariç 2,5 Yıl üzerindenmi yatarım. Nekadar daha yatarım. Bu cezadan yatmama durumum varmı. Yani er yada geç bu cezayı cekecekmiyim.
-
Son olarak. Bu durumda nekadar yatarım. 5 Ay içeride Yattım 2,5 Yıl ceza aldım. 5 Ay 2,5 Yıl`dan düşermi. Yoksa 5 Ay hariç 2,5 Yıl üzerindenmi yatarım. Nekadar daha yatarım. Bu cezadan yatmama durumum varmı. Yani er yada geç bu cezayı cekecekmiyim.
-
2 sene 6 ay ceza almışsın. 2 sene 6 ayın yatarı 20 ay. 5 ayını yatmışsın. Kaldı 15 ay. En son 4. yargı paketiyle 6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte cezasının bitimine son 18 ay kalanlar cezaevlerine girmeden veya girdikleri günün akşamı bulundukları yerin İnfaz hakimligine bu kanundan faydalanmak istediklerini belirten bir dilekçe yazarak ertesi gün serbest kalıyorlar. Eğer cezan 31.12.2015 tarihine kadar onanırsa cezaevine hiç girmeden veya girdiğin günün akşamında infaz hakimliğine yazdığın bir yasadan faydalanma talebi dilekçesiyle ertesi gün serbest kalırsın. Ama eğer 31.12.2015 tarihinden sonra onanırsa, işte o zaman açık cezaevinde 6 ay yatar ve cezanın geriye kalan 9 aylık kısmı içinde denetimli serbestlik yasasından faydalanırsın. Yani dua et ki, 31.12.2015 tarihinden önce cezan gelsin. Ama benim aldığım bi ceza yargıtaydan 6 senede geldi. Yargıtaya temyize gönderdiğin dosyaların öyle 1 senede geldiği pek görülmüyor. En az 3-4 seneyi bulur. Bende 6'yı buldu. Ki en az 10 tane ceza almışımdır. En erkeni 4 senede geldi. Bende açık cezaevinden tahliye oldum. Allah yardımcın olsun.
-
Alıntı:
Baris06 rumuzlu üyeden alıntı
2 sene 6 ay ceza almışsın. 2 sene 6 ayın yatarı 20 ay. 5 ayını yatmışsın. Kaldı 15 ay. En son 4. yargı paketiyle 6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte cezasının bitimine son 18 ay kalanlar cezaevlerine girmeden veya girdikleri günün akşamı bulundukları yerin İnfaz hakimligine bu kanundan faydalanmak istediklerini belirten bir dilekçe yazarak ertesi gün serbest kalıyorlar. Eğer cezan 31.12.2015 tarihine kadar onanırsa cezaevine hiç girmeden veya girdiğin günün akşamında infaz hakimliğine yazdığın bir yasadan faydalanma talebi dilekçesiyle ertesi gün serbest kalırsın. Ama eğer 31.12.2015 tarihinden sonra onanırsa, işte o zaman açık cezaevinde 6 ay yatar ve cezanın geriye kalan 9 aylık kısmı içinde denetimli serbestlik yasasından faydalanırsın. Yani dua et ki, 31.12.2015 tarihinden önce cezan gelsin. Ama benim aldığım bi ceza yargıtaydan 6 senede geldi. Yargıtaya temyize gönderdiğin dosyaların öyle 1 senede geldiği pek görülmüyor. En az 3-4 seneyi bulur. Bende 6'yı buldu. Ki en az 10 tane ceza almışımdır. En erkeni 4 senede geldi. Bende açık cezaevinden tahliye oldum. Allah yardımcın olsun.
Öncelikle Geçmiş olsun kardeşim. Benim cevabını beklediğim şey buydu. Yeni yargı paketi yürülüğe girdi. Dediğin gibi bundan yararlanıp yararlanmmadığımı merak ediyordum. Yani bir çok kişi cevap veriyor. Ama tam bilgi sahibimi onu tam olarak anlayamadım. İşallah girmek zorunda kalmadan atlatırım bu durumu. Allah razı olsun kardeşim.
-
Rica ederim kardeşim. Yasadan faydalanırsın. O konuda endişen olmasın. Hele ki, 31.12.2015 tarihinden önce onanırsa, 1 gün bile girmez veya en kötü ihtimalle akşam girer ertesi gün serbest kalırsın. Sebest kaldıktan sonra 3 gün içinde adliyedeki denetimli serbestlik bürosuna gitmen gerekiyor. Bunları sana zaten adliyede söyleyeceklerdir. Sana bir zarf veriliyor. Bu zarf kapalı bir zarf. Evine en yakın, sana en uygun karakola götürüyorsun ve orda imzan başlıyor. Böyle, cezası 18 ayın altında olanları cezaevine yatırmayıpta denetimle serbest bırakacak yasalar değilde, tamamen affedecek düzenlemelerin çıkmasını umuyorum. İnşallah böyle birşey olurda, bunlara bile gerek kalmaz. Allah herkesin yardımcısı olsun.
-
-
Alıntı:
Rica ederim kardeşim. Yasadan faydalanırsın. O konuda endişen olmasın. Hele ki, 31.12.2015 tarihinden önce onanırsa, 1 gün bile girmez veya en kötü ihtimalle akşam girer ertesi gün serbest kalırsın. Sebest kaldıktan sonra 3 gün içinde adliyedeki denetimli serbestlik bürosuna gitmen gerekiyor. Bunları sana zaten adliyede söyleyeceklerdir. Sana bir zarf veriliyor. Bu zarf kapalı bir zarf. Evine en yakın, sana en uygun karakola götürüyorsun ve orda imzan başlıyor. Böyle, cezası 18 ayın altında olanları cezaevine yatırmayıpta denetimle serbest bırakacak yasalar değilde, tamamen affedecek düzenlemelerin çıkmasını umuyorum. İnşallah böyle birşey olurda, bunlara bile gerek kalmaz. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Kişinin temyiz hakkından vazgeçmesinin önünde hukuki bir engel yok :)
-
-
Bir Çok bilgi okuyorum ve kafam iyice karıştı. Tam olarak tekrar yazıyorum durumumu. Şimdi ben 08.06.2012 Yılında 148.Madde Olan Yağmaya Teşebbüsten Tutuklandım ve 5 Ay içeride yattım. Mahkeme bana 30 Ay Ceza verdi. Dosyam yargıtayda. Almış olduğum Cezadan yattığım 5 ay düşecekmi. Yargıtaydan ne gibi bir karar cıkabilir. Tekrar içeri girme durumum nedir. Nekadar yatarım. Hiç içeri girmeden bu cezadan kurtulma durumum varmı. Hayatım noyunca hiç bir şekilde suc işlemdim sicilim sabıkam temizdir. Bilgilendirmenizi rica ediyorum.
-
Alıntı:
sevgili kardeşim,
ben bu yazından çok şey anladım da , anlamadığım şu ,
cezaevinde uzun süre yatmış biri olarak maşallah bir avukattan daha iyi kanun yarumlamaların var gire çıka hakim .savcı olmuşsun ,
diyorsun ki önceki yazında 20 tane dosyam vardır.
sonra da diyorsunuz ki,Allah herkesin yardımcısı olsun yavvv senin gibilerini niye dışarı çıkarırlar ki devamlı dosya yarattınız yargıtay kitlendi dosyalar 3 5 sene de geliyor.
-
Arkadaşlar öncelikle ilginize ve cevaplarınız için teşekkür ederim.benimde benzer bir durumum var ama benim cezam onandı ve durumu şöyle anlatabilirim
öncelikle 2007 senesinde ufak bir suçtan dolayı 2 ay 10 gün ceza aldım ve sabıka kaydımın olmamasından dolayı 5 yıl denetimli serbestlikle cezam ertelendi ama 2009 yılında fikri sanat eserleri muhalefet kanununda olan bandrolsüz cd kopyalama suçundan ceza aldım buda adli para cezasına çevrildi bunun sonucu olarak 41.000 tl para cezası ödemeye mahkum edildim ve bu cezam yargıtayca onaylandı ve bana ödeme emri geldi bunu benim şu anda ödeme gücüm yok bunun sonucu olarak ceza evine girmem icap ettiğini biliyorum acaba 3. yargı paketinde olan kanunlar çerçevesinde denetimli serbestlikten yararlana bilirmiyim ceza evine girmemem için yapılabilecek bir yol varmı acaba bilgisi olanlar yardımcı olabilirlermi
-
Alıntı:
Aykt rumuzlu üyeden alıntı
Bir Çok bilgi okuyorum ve kafam iyice karıştı. Tam olarak tekrar yazıyorum durumumu. Şimdi ben 08.06.2012 Yılında 148.Madde Olan Yağmaya Teşebbüsten Tutuklandım ve 5 Ay içeride yattım. Mahkeme bana 30 Ay Ceza verdi. Dosyam yargıtayda. Almış olduğum Cezadan yattığım 5 ay düşecekmi. Yargıtaydan ne gibi bir karar cıkabilir. Tekrar içeri girme durumum nedir. Nekadar yatarım. Hiç içeri girmeden bu cezadan kurtulma durumum varmı. Hayatım noyunca hiç bir şekilde suc işlemdim sicilim sabıkam temizdir. Bilgilendirmenizi rica ediyorum.
Geçmiş olsun, Yargıtayda dosya onanır ve kesinleşirse ,almış olduğunuz cezadan 5 Ay düşülür. Koşullu salıverilmeye kadar yatacağınız süre 20 Ay yapar, ki bu yatması gereken ceza diye hesaplanıyor. 5 Ayını tutuklu olarak geçirdiğinize göre 15 Aya düşer, bu sürenin 12 ayını da denetimli serbestlikle dışarıda geçireceğinden 3 yatıp çıkarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
-
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Geçmiş olsun, Yargıtayda dosya onanır ve kesinleşirse ,almış olduğunuz cezadan 5 Ay düşülür. Koşullu salıverilmeye kadar yatacağınız süre 20 Ay yapar, ki bu yatması gereken ceza diye hesaplanıyor. 5 Ayını tutuklu olarak geçirdiğinize göre 15 Aya düşer, bu sürenin 12 ayını da denetimli serbestlikle dışarıda geçireceğinden 3 yatıp çıkarsınız. Tekrar geçmiş olsun.
Güzel dilekleriniz için teşekküler. Hayatımda hiç suc işleyecek birşey yapmadım. Başıma bu geldi. Şimdi bu 3 Ay için beni iceri alırlarmı yoksa. Para cezası yada başka bir formül varmı. Çunki beni içeri almaları demek. İşimi kaybetmem demek. Evlenmeyi düşündüğüm birisi var. Bunun gibi bir çok durum. Gelecekle ilgili hiç bir plan yapamıyorum. Bu Ceza yüzünden evlenmekten kaçıyorum.
-
Unutmayın ki aldığınız ceza 3 Ay değil , 30 Ay. Yargıtaydan dönmesi bir yıl daha sürebilir.Kesinleştiği taktirde Adliyeye davet edileceksiniz.Durumunuzu infaz Savcısına bildirin, belki para cezasına çevrilme talepli dosyanızı Mahkemeye gönderebilir Hakimin taktiri ne olur bilemem.
-
Alıntı:
şahin41 rumuzlu üyeden alıntı
Unutmayın ki aldığınız ceza 3 Ay değil , 30 Ay. Yargıtaydan dönmesi bir yıl daha sürebilir.Kesinleştiği taktirde Adliyeye davet edileceksiniz.Durumunuzu infaz Savcısına bildirin, belki para cezasına çevrilme talepli dosyanızı Mahkemeye gönderebilir Hakimin taktiri ne olur bilemem.
Yakalama Kararı cıkarılmayacak değilmi. Tebligat ile çağrılacağım. Şu durumda para cezası yada başka bir durum imkansız gibi gözüküyor. En Az 3 Ay yatacağım. 5. Yargı paketi muhabbetleri dönüyor burda. Denetimli serbestlik 18 Ay olsa ben ozaman yırtarım sanırım. Birde Denetimli serbestlikte nasıl oluyor.
-
Arkadaşlar Bugün Avukatımla konuştum. Bana verdiği bilgi. Şöyle Cezam 30 Ay. Bu cezanın %60 Yatacağımı söyledi. 3/2 değil. Yani Cezamda %40 yatmayacağımı bununda 18 Ay olduğunu. Benimde 5 Ay yatarım var. Geriye kaldı 13 AY. 12 kala denetimli serbestlik. Kaldı 1 AY. Bu durumda denetimli serbestliğin yükselmesini bekleyeceğim. Dosyam onaylanana kadar.