Yarım Kalan Cumhuriyet devrimi
Yarım Kalan Cumhuriyet devrimi, inkılaplar için, din-dil-ayrımı gözetmeksizin bu ülkenin parçalanmaması için ve Türkiye Cumhuriyeti için iyi izleyin İstanbul barosu başkanı Avukat Ümit Kocasakal'ın videosunu izleyin. Ben, yıllardır Türk hukuku için çabalayan, vatandaşların 1 gram da olsa hukuk öğrenmesi olarak fedakarlıklarda bulunan admin olarak bu videoyu tüm milletimizin izlemesini önemle tavsiye ediyorum. Lütfen, bir hukukçu olarak rica ediyorum, yalvarıyorum... Uyumayın ey halkım.
http://www.facebook.com/photo.php?v=526828010702154
Cevap: Yarım Kalan Cumhuriyet devrimi
Atatürk neyi yarım bırakmıştır acaba? Yarım bırakılan Cumhuriyet devriminden başkası ne anlar ama ben Atatürk'e teklif edildiğinde şiddetle red ettiği komunist rejim olduğunu biliyorum. Dünyada cumhuriyet deyince bi dolu rejim var hepsi kendini cumhuriyet rejimi olarak niteler misal İran'da islam cumhuriyeti doğu bloku ülkelerindeki sosyalist cumhuriyetler gibi. Cumhuriyet joker kelimedir.
Türkiye de ne kadar saf temiz kandırılmaya çok müsait dini bütün müslüman varsa bir o kadar da Atatürkçü var. Ben fikri yapı olarak sosyalist komunist olanların Atatürkçülüğüne inanmıyorum. Atatürkün komunizme sosyalizme en ufak bir sempatisi olsaydı bayrağımız sarı kırmızı olurdu kırmızı beyaz değil. Komunist Şair Nazım Hikmet Atatürk hayattayken yargılanmış ve uzun yıllar hapse çarptırılmıştır. Atatürk irticaya gericiliğe ne kadar karşı idiyse komunizme sosyalizme de o kadar karşıydı.
Atatürk'ün ardından onun elinin tersiyle ittiği rejimin heveslileri durmamış ülkeyi komunist sol terörle tanıştırmıştır. Türkiye'de sağ sol kavgası hiç bitmemiştir. Ben çocukken siyah beyaz ekranda haberleri izlerken "rejimi değiştirip marksist leninist bir rejim kurmak isteyen şu kadar terörist yakalandı" ifadelerini sıkça duyardım.
Ta ki 1980 darbesine kadar seyir böyle gitti sonra ne oldu bunlar? on yıllarca ülkeyi kırk türlü örgütle kan gölüne çeviren insanlar buhar mı oldular? Sağ sol kavgası dedim sağcılar meydanda hadi büyük kısmı mhp de pek azı büyük bbp de devam ediyor zahiren görünüyorlar peki komunistler? Seçimlerde %1 bile oy alamayan tkp deler demeyin. Cevap şu ki 80 ihtilalinden sonra taktik değişmiştir. Sistemle savaşmak yerine sisteme sızmak kaynaşmak ve sistemden biri gibi görünmek devri başlamıştır. Öyle çok iyi kamufle de olmazlar nasılsa bir iki sisteme uygun laf söyle tamamsın. Misal bugün ülkemizde en sıkı Atatürkçü parti hangisi? komunizmin simgesini argümanlarını adına diline dolayan partidir. Konuşmanın yayınlandığı kanal da onlara ait. Bir de bunların gençlik yapılanması var sitelerine bir göz attım başbakanın terör elebaşısına rozet takar gibi kurgulanmış resimler var. Oysa tutuklu genel başkanının çete başıyla güle oynaya sarmaş dolaş gerçek resimleri var.
Peki bu aslen komunist fikriyatta olanların darbe girişiminden yargılananlarla ergenekon davaları ile ne ilişkileri var da hepsini yurt sever diye niteleyip davayı itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar? cevap basit bir ülkede rejim seçimle değişmiyorsa darbeyle müdaheleyle değişebilir 80 ihtilalinden sonra taktik değişti herkes bulunduğu yerlerde renk vermeden görevini yarım kalan bu devrime göre yapacak. Türkiye'de askerlikten yargılanan yoktur gazetecilikten yargılanan yoktur bilim adamlığından yargılanan yoktur meseleyi böyle gösterip yargıyı itibarsızlaştırmak vardır. Ecevit'in yakın korumasının yürüyerek geldiği hastaneden yatalak zor çıkarttık dediği beyanları hala kulaklarımda çınlıyor.
Türkiye'de komunizm tehlikesi hiç geçmemiştir aslında farklı bir kurgu ile devam etmektedir. 80 ihtilalinden sonra ortaya çıkan terör örgütlerine bir bakalım hepsi bir biri ile dirsek temasındadır birlikte gerçekleştirdikleri eylem çoktur. Güya dinci terör örgütü olarak orta çıkan örgütünde bütün kastı dindarlara olmuştur. Bütün bu örgütlerin hedefi aynı kesimdir aslında. Olay basittir aslında hepsi aynı elin ürünüdür çünkü. Cumhuriyetin kurulmasıyla yarım kalan bir tek şey vardır aslında sevr anlaşmasının gerçekleştirilmesidir. Dış güçler bu planı içimizdeki güçlerle başarmaya çalışıyor. Bunun için de en kolay yol komunizmi ve komunistleri kullanmaktır. Peki bunu yapanlar komunist ülkeler mi? hayır aksine emperyalist kapitalist ülkelerdir. Peki komunistler neden en çok emperyalizme karşı olduklarını dile getirirler çünkü bu bir metottur "yansıtma" metodu ile karşı görüştekileri emperyalistlerin kuklası olduğu ile suçlar oysa kendisidir. "Alıştırma" metodu ile "ülke bölünüyor rejim gidiyor" diyerek söyleye söyleye bu fikre milleti alıştırmaya çalışıyorlar. Daha önce belirttiğim gibi ihtilalden sonra bir çatı altında durmak yerine her çatı altına girmeyi tercih etmişlerdir. bölücü terör örgütünü ilk meclise Atatürkçüler sandığımız parti sokmadı mı? Kılıçdaroğlunun "Bana kimse hakı bir gerekçeyle tutuklandığını söyleyemez" dediği zat? hatırladınız mı bunu hangi kanalda görülüyor en çok? Yansıtma siyaseti ile hep muhaliflerine sen bölücüsün bölücülerle işbirliği içindesin derler.
Sizi bilmem ama ben biliyorum bu ayakları ve yemezler diyorum.
Rahmetli Celal Bayar'ın ruhu şad olmuştur. Kendisi "bu kış komünizm gelecek" öngörüsüyle nice kışlar geçirmişti; belli ki bayrağı yere düşmemiş, komünizm halen gelebilirmiş!
Türkiyenin bir bölümü Ermenistan'a bir bölümü Kürdistan'a bir bölümü Rusya'ya vs bölünme hesap ve planları gerek sevr anlaşması gerek gizli ayan anlaşmlarla bilinmektedir. Bu bölünme ancak Türkiye'de komunist bir rejimin kurulması ile gerçekleşebilir. Bu ülkeden bölünüp parçalanıp giden bölgelerin ancak "yoldaş" devletlere ait olması ile düzen intizam sağlanabilir. Siz birbirini yiyen iki komunist ülke gördünüz mü? Bu ülkede ezan susmadıkça inançlı muhafazakar insanlar yok edilmedikçe ne komunizm gelebilir ne de bu ülke bölünür bölünmesi planlanan bölgelerde müslüman bir ülke kurulsa dahi çatışma savaş ve kan durmaz dirlik düzen imkanı yok sağlanmaz. Türklerin tarihinde dindaşı ülkelere dahi kılıç çekip savaştığı unutulmamalıdır. O yüzdendir ki bu ülkede her kesimin birinci hedefi inançlı muhafazakar kesimdir.
Dünyada kominizm diye bir anlayış, ülkemizdede inançlı insan kalmamıştır. Kısacası Allah korkusu olan insan kalmamıştır.
Soğuk savaş yıllarının propaganda broşüründen fırlamış, eskiden genel geçer, şimdi tümüyle temelsiz kalmış fikirler manzumesi... tek bir amaca hizmet edebilir, o da güncel saldırının nereden geldiğini ve nasıl icra edildiğini gizlemeye..
Alıntı:
Av.Erduğrul Özbay rumuzlu üyeden alıntı
eskiden genel geçer, şimdi tümüyle temelsiz kalmış fikirler manzumesi.....
Yeni moda maocu kemalizm...
http://www.haberabone.com/umit-kocas...akale,597.html
Toplam 1 dosya bulunuyor
Ey devrim geldiysen üç defa tencereye vur :)
Dosya 1346
Ey devrim tencereler boş ,gelirsen eğer Sn.Oğuz'un tenceresinden ses çıkmaz ,dolu...sen yine de gelir isen garibanın tenceresinden başla...bu ara sayfa reklamlarınız görülesice...
Devrim duraklama dönemine girdi devrimcilere kal geldi :DD
Yarım kalan tek devrim kalmıştı.O da islamiyeti anadolu topraklarından silmekti.O da olmadı.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Devrim duraklama dönemine girdi devrimcilere kal geldi :DD
Ağır tahrik ;)
Alıntı:
istanbul since 1453 rumuzlu üyeden alıntı
Yarım kalan tek devrim kalmıştı.O da islamiyeti anadolu topraklarından silmekti.O da olmadı.
Hassas konulara girmişiz islam hukukunda uzmanız galiba!
Bir dine en büyük zararı ataistler değil din mensupları verir üzücü değil mi?
Öncelikle Nazım Hikmet Ran komünist değil sosyalist tir. Aradaki farkı bilmiyorsak boş boş konuşmamak gerekir .
İkinci olarak Türkiyede şu çok iyi bilinir ki turancılar, ırkçılar,irticailer, yobazlar, faşistler bir düşünceyi, bir adamı kötülemek istediler mi: `böyle düşünmek komünistliktir, bu adam komünisttir!' diye yaygarayı basıyorlar. Türk burjuvasinin gerici çevreleri, çiftlik sahipleri,insanlarımızı dinde varmış gibi yalan söyleyerek kandıranlar, köy ağaları da öyle, menfaatlerine zarar verebilecek her harekete, her isteğe: `bu komünistliktir!' damgasını vuruyorlar. Şimdilerde iyice dinci oyunlarıyla halkın saf duygularını sömüren aşağılık tipler gerçekleri söyleyenleri hemen dinsiz , şaşırmış olarak nitelemekten çekinmiyorlar. Eskidende zaten kominist derken komünizmin ne olduğunu bile bilmeden ''kişiyi dini olarak aşağılamak için ''kullanılırdı... Özetle komünist diyenler genelde kavramları bilmeyenler arasından çıkar.
Üçüncü olarak ''yarım kalan''dan benim anladığım aslında kanunlarda olupta uygulanmayan hükümler olabilir. Kubilay olayında yaşadıklarımız Bursa nutkuna konu olan olaylar konya yobazlık mitingleri bunun göstergesidir. Çağdışı kalmış zihniyetlerin kendilerini çok üstün ve doğru görmeleri buna neden olabilir. Dinini bile bilmeyen amma dinden bahsedip duran kendisini en büyük dindar gören tipler olabilir. Bir konuda bilgisi olmadığı halde bol bol fikri olanlar olabilir... Her satırı buram buram hukuk kokan hukuki temellere göre yazı yazan birisine ''hukuku biliyor musun?'' diye sorulup biraz gırgır yanıt alınca hukukçu olmadığınız iddiam kanıtlandı diyen kişiler olabilir... İşin acısı işte bu kişiler kendilerini biliyor sanarak konuşan boşluklar olduklarının farkına varamazlar. İktidardaki zihniyete körü körüne inanmak böyle gariptir...yarım kalan belkide bunlardır..
Kaldıki bu ülkeye komünizm gelecekse getirmeye meraklı olanlarda bellidir... Onun için gelin en iyisi saçmalamayı bırakın derim ben... yobaz zihniyeti savunmakta ayrı bir meziyettir savunun sorun yok amma bunu bu Türkiye nin en büyük hukuk sitesinde yapmayın... Savunduğunuz zihniyetin ne mutlu Türküm diyemeyen zavallılık içinde olduğunu görün anlayın ona göre davranın... Atatük nefretini bayrak yapan aşağılık bir zihniyeti savunuyorsanızda bunun yeri burası değil öyle çok site var unutmayın
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
...
Her satırı buram buram hukuk kokan hukuki temellere göre yazı yazan birisine ''hukuku biliyor musun?'' diye sorulup biraz gırgır yanıt alınca hukukçu olmadığınız iddiam kanıtlandı diyen kişiler olabilir... İşin acısı işte bu kişiler kendilerini biliyor sanarak konuşan boşluklar olduklarının farkına varamazlar. İktidardaki zihniyete körü körüne inanmak böyle gariptir...yarım kalan belkide bunlardır..
Kaldıki bu ülkeye komünizm gelecekse getirmeye meraklı olanlarda bellidir... Onun için gelin en iyisi saçmalamayı bırakın derim ben..
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Neyse en azından hukuk bilmediğiniz savım ispatlandı. Ne desem boş. Mesleğinin Doktorluk olmadığını, Deli doktoru tanımlaması ile PSİKİYATIRLARI aşağıladığınızı görüyorum.
Sayın Arslan'dan "OLMADIĞINI OLDUĞUNU SANANLARIN TEDAVİYE İHTİYACI VARDIR"
Geçmiş Olsun. Bu saatten sonra deliyle deli olmak bana düşmez. ;)
Sayın Commodore1tr;
Merhaba ilk desktop Pc'm CommodorePSII idi. Bu bağlamda nicknameinizin özel bir yeri var.
Yazınızın muhatabı belli olmadığı için sayın admin için yazdığım bir yazıdan ötürü üstteki yorumunuzu üzerime alındım. Ancak admin arkadaşın latıfe yapıp yapmadığını bilmiyorum. Eğer öyle ise üzülürüm.
Diğer yorumlar beni ilgilendirmiyor diye düşünüyorum.
Acı olan inananç kavramında aynı USUL-FURUĞun 1360 yılda 180 derecelik iki uca dönmüş ve kan davalı hale gelmiş olması gerçeğinin dışında her şey yalan.
Sırf bu yüzden inanç sistemini sorgularım.
Rahat olun. Ben bir yobaz olmadım. İnanç bağlamında yakın arkadaşlarım ATEİSTsin sen diyecek kadar acımazsızdırlar ama yinede İKTİDAR değiştirme şekline olan karşılığım dolayısı ile şimdi ERDOĞAN'ı destekliyorum.
Yaptıklarına değil Ona karşı yapılanlar karşıyım. Belki de sizden daha çok iktidarın politikaları bana zarar verecek ama inanın bir CHP iktidarı veya eski ULUSALCI yapılanmanın şahsıma verdiği sıkıntılar AKP iktidarından az değildi.
Neden biliyor musunuz? Adımdan ötürü, sırf aile profilimin özelliğinden dolayı.
Anlayacağınız çemberlerin içinde değilseniz elipskenar dörtgenlerin icinde tecrit edilmiş olarak yaşama yaşamaya mahkumsunuz ülkemizde.
Komünizm ile anlaşılan konusunda meraklanmayın ben ANARŞİT fikirliyim dediğimde TERORİST sanan bir toplumdan beklentilerin hadım bir kocAdan cocuk bekleyen kadın pozisyonundasınız. Anlayacağınız HADIMIM DİYENE KAÇ ÇOCUĞUN VAR? diye sorulmaz...
Kalın sağlıcakla...
Alıntı:
Öncelikle Nazım Hikmet Ran komünist değil sosyalist tir. Aradaki farkı bilmiyorsak boş boş konuşmamak gerekir .
Nâzım Hikmet Ran (15 Ocak 1902 – 3 Haziran 1963), daha çok Nâzım Hikmet olarak bilinen Türk şair, oyun yazarı, romancı, anı yazarı. "Romantik komünist"[1] ve "romantik devrimci"[2] olarak tanımlanır. Ayrıca bakınız;
https://www.facebook.com/SevdalinizK...tirNHR?fref=ts
Ben şahsen sanatçının ideolojisini kaale almam Nazım Hikmet'in eserlerini severek okurum yine Ahmet Kaya'nın da dinlemediğim şarkısı yoktur hala dinlerim müthiş eserler hepsi. İdeolojileri aşağıladığımız filan yok sadece birbirinden ayırma tanıma çabamız vardır. Atatürk komunist sosyalist değil madem Kemalizm de Komunizm gibi bir ideoloji ise ve birbiri ile bütünleşebilecek benzeşebilecek mevzular değilse sulandıranları garipsememizden doğal ne olabilir? Şunu çok iyi biliyorum ki davasının adamı gerçek bir komunist devrimci Atatürkçü değildir Marksisttir Engelisttir Leninisttir ama Kemalist değildir. Oysa kendini Atatürkçü tanımlayanların bir kısmına baktığımızda iç içe geçmiş silüetler görmekteyiz bu da normal görünmüyor.
Yobaz zihniyetten kastınız nedir bilmem ama Necip Fazıl'ın güzel bir sözü var "Bu ülkede biri size yobaz, çağdışı, gerici, deli, eski kafalı diyorsa emin olun ki doğru yoldasınız"
Konuyu çarpıtmak için sağa sola çekmenin karıştırmanın bir anlamı yok , ondan sonra kim dedi ne dedi karışıp gidiyor olayın özüde yok oluyor , başladığımız yerden ilgisiz bir yerde bitiyor . Açık ve net söylenen sözün kıvrılıp eğilip bükülmesinin anlamıda yok...
Eski üyeler bilir bir üyemiz vardı... Kendisini müthiş bilgili sanarak ahkam keser dururdu. Çoğu zaman gülmekten yanıt veremezdik... Allahın selameti üzerinde olsun kaç sene geçmesine rağmen kurduğu bazı cümleler unutulmazdı. ''Ben ataistim (ateist olamamış ortada kalmış gibi) amma rakımıda içerim Cuma yada giderim Ramazan da da oruç tutarım... Kimsede bana ataist diye kızmaz...'' Şimdi görüyorum ki bazı arkadaşlar bu üyemizi kat be kat aşmış.... Hele bazıları atıldığı halde değişik nickler alıp saldırmaya devam etmekten hiç bıkmamış... Eyvallah......
Ben Necip Fazıl ı sevmem ama durduk yere o konuda da tartışma çıkarmak istemem.
O beğendiğiniz lafın yüz kat daha anlamlısını etmiş nice sanatçılar düşünürler var.... Asıl Necip in şu iki sözünün ne anlama geldiğini düşünürseniz ne olduğunu daha iyi anlarsınız...
''Ben geçmişimi dürdüm, büktüm ve kaldırıp çöpe attım, bu çöpleri ise ancak; kediler ve köpekler karıştırır.'' derken bir yerde de..
''Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür.'' der.....
Kimsede sormaz kendisine kökünü beğenmeyen daldan ne farkı vardır geçmişini silen insandan ???? İşte aslında Necip Fazıl budur.. Belkide ondan son iki senesini kimseciklerle konuşamadan kimsede yanına uğramadan geçirdi gitti...
Nazım Hikmet Ran sıkı bir sosyalisttir... Zaten SSCB dönemindeki arkadaşlarından etkilenmelerinden de bellidir. (Aslında Necipte sıkı bir sosyalist idi ama buruşturup attığı geçmişinde saklıdır.)Kaldıki konumuzda bu değildir...
Gerçek Atatürkçülere neden ille komünist sosyalist leninist v.b yapıştırmalar yapmaya çalıştığınızıda anlayabilmiş değilim. Hele hele ...
Atatürk e iki ayaş diyebilecek kadar aşağılık olabilen...
Atatürkten nefret eden bir ideoloji sahinden
Kendi başbakanlığını ona borçlu olduğunu unutan birisinin ideolojik yapısını savunurken çok dikkat etmek lazım diye düşünüyorum.
Sayın commodore Atatürk nefreti bizim genlerimizde bile yoktur ben daha 5-6 yaşlarındayken annemin "Atatürkün öldüğünü dünya bilmiyor saklıyorlar yoksa bize hücum ederler" dediğini hatırlıyorum o bizi düşmanlardan kurtaran adamdı. Sizin evinizde şu an bir Atatürk portresi varmı bilmiyorum ama bizim vardı hem de en büyük boy biri salonda diğeri yatak odasında. Babam chp liydi Ecevitin resimlerinin albümlerinin mektuplarının chp logolu bi ton evrakın evde kardeşlerimle birer birer uçak yapılıp balkondan aşağı atıldığını çok net hatırlıyorum. :) Kıbrıs Türklerinin uğradığı zulmü TRT haberlerde gösterip duruyordu çocuk gözlerimle korku ve üzüntü içinde izlediğimi hatırlıyorum sonra Kıbrıs'a çıkartma yapıldığı haberini izledik ertesi gün babam evimize yakın askerlik şubesinin yolunu tutmuştu gönüllü asker olmak için ve benim babam Kürt idi düşünebiliyor musunuz? Babam chp kapatılınca shp de yer aldı delege idi bir kaç kez sendika başkanlığı da yaptı gel zaman git zaman şimdiki bdp lilerin o zaman shp listesinden belediye seçimlerine alınıp kazanmalarından sonra koptu önce doğu ve güneydoğuda belediyeleri kazandılar sonra biliyorsunuz shp desteği ile meclise girdiler bu şekilde yürüyüp gittiler.
Atatürkün ilkelerinden laiklikten başkasını duyamazsınız bunlardan varsa yoksa laiklik amaç ülkenin muhafazakar mütedeyyin insanlarına ülkeyi dar etmek hayatı zehir etmek. Ben şahsen gerçek Atatürkçülerle komunistlerin ayrıştırılmasından yanayım kimseye hak etmediği bir şeyi yapıştırma niyetlisi değilim. Bunların dilinde bir "devrim" var gidiyor gerçek Atatürkçü devrim değil "inkılap" der tıpkı admin gibi;
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Yarım Kalan Cumhuriyet devrimi,
inkılaplar için, din-dil-ayrımı gözetmeksizin bu ülkenin parçalanmaması için ve Türkiye Cumhuriyeti için iyi izleyin İstanbul barosu başkanı Avukat Ümit Kocasakal'ın videosunu izleyin. Ben, yıllardır Türk hukuku için çabalayan, vatandaşların 1 gram da olsa hukuk öğrenmesi olarak fedakarlıklarda bulunan admin olarak bu videoyu tüm milletimizin izlemesini önemle tavsiye ediyorum. Lütfen, bir hukukçu olarak rica ediyorum, yalvarıyorum... Uyumayın ey halkım.
http://www.facebook.com/photo.php?v=526828010702154
Aşağıda linkini verdiğim haberi okuyun bir anektot olarak hafızanızın bir yerine kaydedin şimdi efendim biz bu gazeteyi biliyoruz bu yazarı tanıyoruz ne olduklarını biliyoruz gibi cümleler kurmayın fikrini filan değil olayı değerlendirin sadece orada sadece bu gazetenin yazarı yok CNN Türk var Ufuk Uras var Reha Muhtar, Ahmet Tulgar var Kocasakal'ın onlarda şok yaratan sözlerine dikkat edin sadece.
http://www.taraf.com.tr/rasim-ozan-k...ro-baskani.htm
Sayın Oğuz ;
Atatürk konusunda yazdıklarımz SİZ niçin bu kadar tepki gösterdiniz anlayamadığım gibi Atatürk ü sevmeniz beni sadece mutlu edecektir o kadar.. O sözlerimin kime gittiği çopk ama çok açık...
Ha sizle ilgili bire sitem istiyorsanız yazılarınıza değil bir takım tiplere buradan verdiğiniz cesarettir. O tiplerin kimler olduğunuda sormayın sakın...
Sözcüklerle oynamak hoş değil... daha doğrusu anlamları eş anlamları ile oynamak... Yoksa sözcükleri dans ettirmek çok güzel ver zor bir sanattır
Ulu önder acaba niçin devrim demiyordu ? Bunu da bir açıklar mısınız ?
Sayın Kocasakal la ilgili konuya gelince... sizin baro başkanınız konuşmanız zor olmaz... Ben iki sene önce adli yıl açılışına davetli iken kendilerine sormuştum... Tek yanıt verdi.. ''bunu çok açıkladım amma dut gibi sarhoş olan ve ne dendiğini normaldede anlamayan birisinin yazdıkları....'' sadece gülümsedim. Zaten bunlar karı koca başa bela... İşin ilginci ne Raha Muhtar Ne sayın Uras bu konuyu doğrulamadı... Çapsız birisi havladı kmse ciddiye almadı durumu ortaya çıktı...
Kaldıki sayın Kocasakal ın düşüncelerine katılıp katılmamak için konuşmanın tamamını bilmek gerekir. Benim size yanıtlarımı çıkarırsanız sizin sizin bana yazdıklarınızı çıkarırsanız benim yazım saçma sapan ortada kalır... Kocasakal monolog yapmış nedense o geveze satın Uras varken :))
Hani eskilerin bir sözü vardır arapça yazılırken imla ile ilgili .... Noktaya dikkat et katip efendi yoksa adamı edersin kör derler... onun gibidir rasim ozan kör eder....
Sayın commodore baro başkanlığına ve yönetimine aday bir kaç gurup vardır önce ilke, önce ilke çağ, çağdaş avukatlar gurubu vs. bunlar da Atatürkçüler hem de sağlam. Ben şimdiki başkana yönelik eleştirileri yukarıda bu gurupların sitelerinden almıştım
misal http://www.gencbaro.org/haber/quo-va...kocasakal.html
Ben şunu anlatmak istiyorum esasen memlekette gerçek saf arı duru kökten Atatürkçüler'in nesli tükenmiş değil ki biz bunlara mecbur olalım.
Türkiye'de laik, muhafazakar, kürt,laz, çerkez bir halktan söz edebiliriz ama komunist sosyalist bir halktan söz edebilir miyiz? öyle bir homojen kesim veya halk diyebilinecek kadar geniş bir kitle var mı? Bakınız sürekli özgürlük barış gibi sözler dillerinden düşmez ama özgürlük de barış da özgürülüğün barışın olduğu ülkelerde dillendirilebiliyor. Bir de emek var evet bakalım komunist sosyalist ülkelerde emek ne durumda? Koskoca Rusya'dan zamanında bavul ticareti ile ülkeye getirilen rus mallarını hatırlar mısınız? hele Çin? adam yapmış samsungun iphonenin birebir çakmasını satıyor bumu emeğe saygı? hangi komunist doğu bloku ülkelerinde özgürlük barış emek yürüyüşlerini protestolarını görebiliriz? Türkiyeye yurt dışından fuhuş için gelenlerin %99u bu ülkelerden. Rusya'nın kendi toprağını ABD'ya satmasına hiç girmeyelim.
Türkiye'de saydığım tüm halk Atatürkün ilke ve inkılaplarını benimsemiş yaşam tarzı haline getirmiş birlikte kardeşçe yaşamaktadırlar en muhafazakarı bile laik yaşamı benimsemiş nimetlerinden olabildiğince yararlanmaktadır sadece yaşamını zorlaştıran yorumlarla tatbikinde itirazlar görülebilmektedir. Atatürk herhangi bir işi yarım bırakmış değildir olsa olsa o cumhuriyeti kurdu demokrasi ile taçlandırmak bize düşmektedir onu da darbeyle isyanla kalkışma ile yapmak olanı da yıkmak demektir.
Alıntı:
Konuyu çarpıtmak için sağa sola çekmenin karıştırmanın bir anlamı yok , ondan sonra kim dedi ne dedi karışıp gidiyor olayın özüde yok oluyor , başladığımız yerden ilgisiz bir yerde bitiyor . Açık ve net söylenen sözün kıvrılıp eğilip bükülmesinin anlamıda yok...
Eski üyeler bilir bir üyemiz vardı... Kendisini müthiş bilgili sanarak ahkam keser dururdu. Çoğu zaman gülmekten yanıt veremezdik... Allahın selameti üzerinde olsun kaç sene geçmesine rağmen kurduğu bazı cümleler unutulmazdı. ''Ben ataistim (ateist olamamış ortada kalmış gibi) amma rakımıda içerim Cuma yada giderim Ramazan da da oruç tutarım... Kimsede bana ataist diye kızmaz...'' Şimdi görüyorum ki bazı arkadaşlar bu üyemizi kat be kat aşmış.... Hele bazıları atıldığı halde değişik nickler alıp saldırmaya devam etmekten hiç bıkmamış... Eyvallah......
Heyhat,
Kibrin insanı getirdiği sonuç ortada.
Yobazlık geleceğe direnmek ise geçmişe direnenlerde yobazların farklı bir çeşidi olmalı.
Acemden fayda umup mağlup olmak, haçlıdan medet umup yok sayılmak. Bence yalnızlıklar böyle başlar.
Herkes taraf değiştirebilir ama hainler iki tarafçada sevilmez. Belki sıkıntınız burada.
Teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için.
Şeriat gelecek diye arabuluculuğa karşı çıkan baro yöneticileri arabulucu oluyor
İstanbul Barosu 12 mart 2011 tarihli açıklaması aşağıda, bu sürecin öncesi ve sonrasında da baro gerek HMK ve Arabuluculuk komisyon başkanı Prof.Dr. Hakan Pekcanıtez’ e yapığı toplantıda gerek bir çok toplantı da; Arabulculuğun, çok hukukluluk getireceği ve yargının tarikatların egemenliğine terk edilmesi olduğunu açıklamıştı.
Üstelik alt komisyon çalışmalarından sonra TBMM adalet komisyonu nihai taslağında 5 yıllık hukukçu kriteri arabuluculuk yapanlar için getirilmesine rağmen, baro bunu da kabul etmeyerek, “şeriat geliyor” şovunu yapmaktan durmayan bir baro yönetim anlayışı...
http://www.gencbaro.org/guncel/seria...cu-oluyor.html
Ne yazayım bilmiyorum ki demek ki işimize gelirse devrim yarım kalsın şeriat gelsin bana uyar diyebiliyoruz hı?