-
Polis eşi olabilir miyim?
merhaba bişey sormak istiyorum cevaplarsanız çok sevinirim..bundan 2,5 - 3 sene kadar önce erkek arkadaşımla akşam arabanın içerisinde pek uygun olmayan bi durumda ihbar üzerine polisler tarafından karakola götürüldük ifadelerimiz alındı ve 4.sulh ceza mahkemesine çıktık..hiç bi suç işlemedim sabıka kaydım yok ama buna rağmen mahkeme para cezası verdi daha sonra temyize gönderdik hala bi sonuç gelmedi bugüne kadar..bunları gerçekten çok utanarak yazıyorum ama çok çaresizim senelerdir bunun pişmanlığını yaşadım hala korkularımdan geceleri uyuyamıyorum çok kötüyüm..neyse şuan bi polisle sözlendim ve bu durumun evlenmemize engel olup olmayacağını sormak istedim..soruşturmada bu utanç verici olay da çıkacak biliyorum ve çok korkuyorum..bu durumumdan dolayı bi sorun çıkar mı evlenmemize izin verilir mi ?? lütfen yardımcı olurmusunuz
-
Cevap: yardımcı olurmusunuz ?
Temyiz sonucuna www.yargitay.gov.tr sitesinden, dosya numarasını girerek bakabilirsiniz. Kesinleşmeden sicilinize işlemez. Evlenmenizle ilgili bir konu değildir. Ancak eşinizin bu gibi bir durumu sonradan öğreneceğine, şimdiden bilgi sahibi olması, ilişkiniz için faydalıdır.
İyi günler dilerim.
-
çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için..yani şimdi mahkeme devam ederken yada temyiz sonucu ceza alsam sicilime işlese de bu durumdan dolayı polis eşi olabilirmiyim ?? gerçekten çok zor bi durum
- - - Updated - - -
ayrıca dosya numarasını da bilmiyorum tc numarasıyla öğrenebilirmiyim ?
-
Evleneceğiniz kişiye durumu anlatın, onun haricinde pek sorun çıkmaz,
-
anlatıcam zaten ama lütfen net bir bilgi verirmisiniz polis eşi olabilirmiyim ? çok zor bi durumdayım ve kesin bir cevap istiyorum çok büyük bir hata işledim ve çok pişmanım..peki bu durumu soruşturma sonrası sadece eşim olacak kişi öğrenir değilmi başkalarının da öğrenme ihtimali varmı
-
Polis eşi olmanın belirlenmiş bir kuralı yok herkes olabilir. İşlediğiniz suçun eşinizin memuriyetine de etkisi yoktur.
T.C nosu ile oluyor bildiğim kadarıyla sorgulama bence kimliğinizi eşinize verin gbt nizi sorgulasın :)
-
avukat bey çok özür dilerim ama ben polis eşi olmak için soruşturma yapıldığını biliyorum ve sabıka kaydı olanlara izin verilmiyormuş..bende kendi durumumla ilgili sormak istedim engel olup olmayacağı hakkında.. teşekkür ederim
-
lütfen konu hakkında kesin bilgisi olanlar cevap yazarmısınız lütfen yardım edin
-
Alıntı:
sibel001 rumuzlu üyeden alıntı
lütfen konu hakkında kesin bilgisi olanlar cevap yazarmısınız lütfen yardım edin
Bu sorunun bu hâli ile sorulması bence bir camiayı töhmet altında bırakır. Artniyetli değilseniz lütfen site yoneticisinden bu yorumları kaldırmasını talep ediniz.
Kanunen bu tür meslek erbabının eşleri için asgari ahlak kuralları iç disiplinleri gereği dikkate alınır.
Eşiniz olmaya aday kişiyi mesleki olarak bence çok zorda bırakırsınız. Desi kodular adamcağızı yer bitirir.
-
Sayın sibel001, polis eşi de olabilirsiniz, başbakan eşi de, kaymakam eşi de, vali eşi de.
İyi günler dilerim.
-
çok teşekkür ederim emrah bey çok sağolun..
-
bugün mahkeme sonucunu öğrendim ve temyize gönderdiğimiz halde 3000 tl para cezası verildi çok çaresizim..tekrardan temyize gönderme gibi bi şansım varmı ?? sicilimi 5 yldan önce sildirebilirmiyim lütfen yardımcı olurmusunuz..biliyorum yaptığım kötü bi şey ama normalde böyle bi durumun cezası olmazmış polisle tartışma yaşandığı için olay bu boyuta geldi.. zaten polisin kendisi de söylemişti arkadaşım özür dileseymiş konu kapanacakmış haksızlık değil mi bu..polis memurunun zıt gitmesi yüzünden hayatım karardı neden 5 yıl ertelenmedi de temyize gönderdiğimiz halde ceza verildi..çok büyük bi suç işleseydim bu kadar üzülmezdim.adaletsizlik değil mi bu ben ne yapıcam şimdi
- - - Updated - - -
lütfen yardımcı olurmusunuz :(
-
-
Karar kesinleşti mi? Temyiz incelemesi mi, karar düzeltme incelemesi mi? Avukatınıza danışmanızda sizin için yarar var.
-
karar verildi temyiz sonucu 3000 tl ceza verildi..avukatım yok kimseye soramıyorum anlatamıyorum çok çaresizim
-
Yargıtay kararının en alt bölümünü yazın o halde foruma.
-
bana henüz mahkemeden kağıt gelmedi gelince mutlaka yazıcam ama 3000 er tl ceza verilmiş ikimize temyizin bi faydası olmadı
- - - Updated - - -
emrah bey sabıka kaydı 5 yıl sonra siliniyomuş ben daha önce sildirebilirmiyim
- - - Updated - - -
bana henüz mahkemeden kağıt gelmedi gelince mutlaka yazıcam ama 3000 er tl ceza verilmiş ikimize temyizin bi faydası olmadı
- - - Updated - - -
emrah bey sabıka kaydı 5 yıl sonra siliniyomuş ben daha önce sildirebilirmiyim
-
Bir polis memuru yüzünden rahatsızsınız, ama polisle evlenmek isiyorsunuz:DD
-
Parayı ödeyip silinmesi için müracaatta bulunabilirsiniz.
-
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
Bir polis memuru yüzünden rahatsızsınız, ama polisle evlenmek isiyorsunuz:DD
Şimdi,
Kimseyi ilgilendirmesede yarın evlendiğinizde o polis ile eşinizin aynı görev yerine atanma ihtimalini düşünün.
Birde eşiniz ile husumetleri olabileceğini.
Bu olasılıklar sebebi ile önce erkek arkadaşınız ile durumunuzu konuşun derim. Bizde arkadaşımız görevden uzaklaştırıldı.
Gerçi hukuki olduğu tartışılır bir uygulama idi ama kılıf minare ilişkisi. Toplumun yüksek ahlak anlayışı hiçbir kural tanımaz.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Parayı ödeyip silinmesi için müracaatta bulunabilirsiniz.
bu durumda 5 yıl beklemeden silinme ihtimali varmı..tşk ederm
- - - Updated - - -
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi,
Kimseyi ilgilendirmesede yarın evlendiğinizde o polis ile eşinizin aynı görev yerine atanma ihtimalini düşünün.
Birde eşiniz ile husumetleri olabileceğini.
Bu olasılıklar sebebi ile önce erkek arkadaşınız ile durumunuzu konuşun derim. Bizde arkadaşımız görevden uzaklaştırıldı.
Gerçi hukuki olduğu tartışılır bir uygulama idi ama kılıf minare ilişkisi. Toplumun yüksek ahlak anlayışı hiçbir kural tanımaz.
sözlüme anlatıcam tabiki de ama bu durumumun bi polisle evlenmeme engel olmadığını söylediler..sizin arkadaşınızda mı aynı durumdaydı öğrenebilirmiyim neden görevden uzaklaştırıldı ??
-
emniyet örgütü disiplin tüzük'üne bakın
-
herkes farklı bişey söylüyo hangisi doğru hangisi yanlış bilemiyorum..çok zor durumdayım bi bayan için çok hassas bi durum herkese anlatamıyorum ne olacak bilmiyorum..
-
Alıntı:
sibel001 rumuzlu üyeden alıntı
bu durumda 5 yıl beklemeden silinme ihtimali varmı..tşk ederm
- - - Updated - - -
sözlüme anlatıcam tabiki de ama bu durumumun bi polisle evlenmeme engel olmadığını söylediler..sizin arkadaşınızda mı aynı durumdaydı öğrenebilirmiyim neden görevden uzaklaştırıldı ??
Nefsine yenildi. Arkadaşlık kurduğu bayan nüfus yaşı olarak 18den küçükmüş. Polis bir operasyonda yakalayınca arkadaşımın adını vermiş. İlk onunla oldum diye. 5 yıl evli kalmak zorundaydı tutuklanmamak için. Lakin kimse bunu hoş görmedi. Bayanda bu şansı kullanAmadı. Dedi kodular bayanı alkolik be daha ahlaksız, arkadaşımıda ruh hastası yaptı. Beş yıl dolmadan arkadaş kılıfına uydurularak sicilen atıldı. Beş yılın sonunda ayrıldılar ama 3 kız evlatla arkadaşım baş başa kaldı. Çocuklar için bile acaba soruları en sonunda intehar etti.
Kıssadan hisse. Bu duruma direnmek için gerçekten cesur ve dayanıklı olmalısınız. Ancak dar camia içersinde inanın işiniz çok zor olacaktır.
İyi akşamlar.
-
Açıkçası kimseye bir şey anlatmayın derim. Medeniyet diye yutturulan sanal dengesizlikte bugün sizi dürüst ve kaliteli bir davranış biçimi sergiliyorsunuz bakışı ile alkışlayanlar, yarın anlattıklarınızı bir biçimde bir yerlerde sizi kepaze etmek için kullanacaklardır.
Özellikle bu eşiniz olacak ise, sakın anlatmayın.
Bugün belki susar; ama yıllar yılları kovalar bu konu önünüze illaki çıkar.
Boş verin şunun bunun keyfine dürüst olma hikayelerine. Ayrıca onun olmadığı bir zamanda yaşadığınız bir şeyi anlatmaya, izah etmeye, hesap vermeye mecbur hissettiğiniz biri ile birlikte yaşamak kanımca sizi bir zaman gelecek gerecek ve üzecektir.
Hukuki boyutu ise sayın avukat izah etmiş. Dediği gibi yapmanız yeterlidir.
-
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
Açıkçası kimseye bir şey anlatmayın derim. Medeniyet diye yutturulan sanal dengesizlikte bugün sizi dürüst ve kaliteli bir davranış biçimi sergiliyorsunuz bakışı ile alkışlayanlar, yarın anlattıklarınızı bir biçimde bir yerlerde sizi kepaze etmek için kullanacaklardır.
Boş verin şunun bunun keyfine dürüst olma hikayelerine. Ayrıca onun olmadığı bir zamanda yaşadığınız bir şeyi anlatmaya, izah etmeye, hesap vermeye mecbur hissettiğiniz biri ile birlikte yaşamak kanımca sizi bir zaman gelecek gerecek ve üzecektir.
Sayın Arslan ın yorumuna katılmaktayım. Aşağı tükürseniz sakal, yukarıda bıyık. Anlatsanız eşiniz kullanAcak, anlatmazdA o işlem yapan polisle karşılaşırsanız? Diğer fail eski erkek arkadaşınızın şantajı vsr.
Belkide hiç birşey olmadan mutlu bir hayat.
Çoğu zaman anlamam. Dul ikinci kez evlenir sorun yok, bekar kadın birlikte yaşarsa tu kaka.
-
Sen git evlen mutlu ol ağzınıda sıkı tut yasal olarak bişey olmaz ama eşin anlayışlı olsa bile çevre baskısı evliliğide sizide mahveder en güzeli unutmak...
-
- - - Updated - - -
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Nefsine yenildi. Arkadaşlık kurduğu bayan nüfus yaşı olarak 18den küçükmüş. Polis bir operasyonda yakalayınca arkadaşımın adını vermiş. İlk onunla oldum diye. 5 yıl evli kalmak zorundaydı tutuklanmamak için. Lakin kimse bunu hoş görmedi. Bayanda bu şansı kullanAmadı. Dedi kodular bayanı alkolik be daha ahlaksız, arkadaşımıda ruh hastası yaptı. Beş yıl dolmadan arkadaş kılıfına uydurularak sicilen atıldı. Beş yılın sonunda ayrıldılar ama 3 kız evlatla arkadaşım baş başa kaldı. Çocuklar için bile acaba soruları en sonunda intehar etti.
Kıssadan hisse. Bu duruma direnmek için gerçekten cesur ve dayanıklı olmalısınız. Ancak dar camia içersinde inanın işiniz çok zor olacaktır.
İyi akşamlar.
sandığınız düşündüğünüz gibi bişey olmadı kesinlikle böyle bişey yok o yönden rahatım sadece ters bi polise denk geldik ve konu bu kadar büyüdü..neyse burda kimseye kendimi ve özel hayatımı anlatma ve kimseyi kendime inandırma gibi derdim yok..sadece bilmediğim konular için yardım istedim o kadar..
- - - Updated - - -
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
çok teşekkür ederim önyargılı yaklaşmadığınız için ama maalesef söylememe gibi bi şansım yok..nişanlım polis ve soruşturmada mutlaka çıkıyomuş yani ben anlatmasam da öğrenicek..sizde hukuk öğrencisiymişsiniz bunu benden daha iyi bilirsiniz..tekrar tşk ederm
- - - Updated - - -
Alıntı:
MihriŞah rumuzlu üyeden alıntı
Sen git evlen mutlu ol ağzınıda sıkı tut yasal olarak bişey olmaz ama eşin anlayışlı olsa bile çevre baskısı evliliğide sizide mahveder en güzeli unutmak...
ne güzel yazmışsınız sağolun ama polis eşi soruşturmasında herşey ortaya çıkacak.. yapabilecek bişey yok
-
Şu linkte bu konuda uzun bir tartışma yapılmış.
http://forum.memurlar.net/konu/585976/1.sayfa
-
Cevap: Polis eşi olabilir miyim?
Merhaba bu konuyu araştırirken sizlere rastladım . Lütfen soruşturma yapan polislerden ya da bu konuya hakim birinden cevap bekliyorum. Ben 2006 yılında bana saldıran biri ile kavga sonucu yaraladim haksız tahrikten indirim alsamda gerek mahkemelerime katılmamak gerek avukat tutmamak ve iyi hal indirimi sabıka min temiz ligine dair indirim statü indirimi almadım dava ihmal ettim tabi ortada maddi bi zarar olduğundan her ne kadar bana saldirsalarda ceza aldım 8 yıl sonra ceza evine yaralamadan dolayi girdim ve bir yıl sekiz ay yattım bu sekiz yıl içinde ben okudum ve atandim 4 yıla yakin öğretmenlik yaptim ceza kesinlesince bur yıldan fazla ceza aldigim ivin memuriyetim den oldum simdi 3 yıl memnu hakları süremi bekliyor bir yandan ikinci bir üniversite okuyor bir yandan Yüksek yapıyorum bu süre içinde görev yaptığım yerden tanıdığım kişi ile konuşmaya başladık ve birbirimizi seviyoruz kendisi pöh . Evlenmek istiyoruz ama güvenlik soruşturmasından benim bu durum ile olumsuz cevapta n korkuyoruz bir başka korktuğunuz konu ise görev yaptığım yerdeki mudur yardımcının kardeşi benim memlekette tutuklanmis beni aradılar ben de hayli beni ceza evinde is arkadaşlarım hep ziyaret ettiler vicdan vefa borcu olarak tamam hocam arkadaş görüşüne beni yazsın ziyaretine gider bi ihtiyacı olup olmadığını öğrenirim dedim bana üniversitede kavga ettiler ceza aldilar dediler ama sonradan öğrendim ki bunları örgüt suçu içerisindeyiz ve bi daha görüşüne gitmedim kendisini de bir kere gordum zaten abi si hala memur ama bana engel olur mu soruşturmama etkisi nedir çok korkuyoruz lütfen yardımcı olun birde hala asaletini almadı beni soruşturmaya soktuğunda olumsuz olursa sevdigime soruşturma açarlar mi onu engeller miyim lütfen yardımcı olun.
- - - Updated - - -
Merhaba bu konuyu araştırirken sizlere rastladım . Lütfen soruşturma yapan polislerden ya da bu konuya hakim birinden cevap bekliyorum. Ben 2006 yılında bana saldıran biri ile kavga sonucu yaraladim haksız tahrikten indirim alsamda gerek mahkemelerime katılmamak gerek avukat tutmamak ve iyi hal indirimi sabıka min temiz ligine dair indirim statü indirimi almadım dava ihmal ettim tabi ortada maddi bi zarar olduğundan her ne kadar bana saldirsalarda ceza aldım 8 yıl sonra ceza evine yaralamadan dolayi girdim ve bir yıl sekiz ay yattım bu sekiz yıl içinde ben okudum ve atandim 4 yıla yakin öğretmenlik yaptim ceza kesinlesince bur yıldan fazla ceza aldigim ivin memuriyetim den oldum simdi 3 yıl memnu hakları süremi bekliyor bir yandan ikinci bir üniversite okuyor bir yandan Yüksek yapıyorum bu süre içinde görev yaptığım yerden tanıdığım kişi ile konuşmaya başladık ve birbirimizi seviyoruz kendisi pöh . Evlenmek istiyoruz ama güvenlik soruşturmasından benim bu durum ile olumsuz cevapta n korkuyoruz bir başka korktuğunuz konu ise görev yaptığım yerdeki mudur yardımcının kardeşi benim memlekette tutuklanmis beni aradılar ben de hayli beni ceza evinde is arkadaşlarım hep ziyaret ettiler vicdan vefa borcu olarak tamam hocam arkadaş görüşüne beni yazsın ziyaretine gider bi ihtiyacı olup olmadığını öğrenirim dedim bana üniversitede kavga ettiler ceza aldilar dediler ama sonradan öğrendim ki bunları örgüt suçu içerisindeyiz ve bi daha görüşüne gitmedim kendisini de bir kere gordum zaten abi si hala memur ama bana engel olur mu soruşturmama etkisi nedir çok korkuyoruz lütfen yardımcı olun birde hala asaletini almadı beni soruşturmaya soktuğunda olumsuz olursa sevdigime soruşturma açarlar mi onu engeller miyim lütfen yardımcı olun.