Cevap: Krediler ve kartlar :(
Başınıza gelecekler icraya verilmek neyiniz var yok haczedilmek borcunuzun katlanması vs. Kefili de aynı akıbete uğrar maaşına da haciz konur.
Memuriyetinizden olmayın da.
zor durum Allah yardımcınız olsun
Banka kişilerin para kazanma ve parayı kullanama durumları ve bir yer de becerilerine göre onları puanlandırmakta ve ona göre kredi kredi kartı borç geri ödemesi vs. sistemini oturtmaktadır.Bu kadar ödeyemeyeceğiniz borcun altına giren bir kişi olarak size güvenmemiş olacak ki yapılandırmaya ve sizin istediğiniz vadeye yaymaya yanaşmamış.Sanıyorum sağlıkla alakalı bir sorundan ötürü bu kadar borçlandınız yoksa bu duruma para harcamak için düşmek, en pahalı telefon kullanma, sayısız elbise varken yenilerini alma vs. gibi hatalar yaptığınızı bir öğretmen aklıyla pek zannetmiyorum.Bundan sonra olacak, paraya sürekli faiz binmesi, avukata devrolunan borçlar ve sürekli aranmak suretiyle(borcunu öde, hacize geliyoruz vs.) borç bitene kadar üzerinize hiç bir taşınır taşınmaz alınamaması(ev, araba, arsa, banka hesabı vs.) miras yoluyla geçen bir taşınmaza(allah gecinden versin) haciz işlemi uygulanması ve kara listeye alınarak bundan sonra kredi kartı, kredi vs. ile işiniz olmaması gibi sonuçlar sizi bekliyor.Sorunuz hukuki olmaktan çok parasal bir sorun.İhtimal banka hiç bir yerden para bulamayacağınıza kanaat getirirse ve haciz edilecek de hiç bir şey bulunamaz ise daha uzlaşmacı bir tutum sergileyebilir.Tabi bu sürede siz harcadığınızın faiz, masraflarla ve uzayan vade ile belkide 2-3 katına varan paralar ödeyeceksiniz.Sağlığınız yerindeyse uzun bir vadede de olsa çalışarak öder kurtulursunuz umarım.Kolay gelsin.
yorumlarınız için teşekkür ederim.çok para harcamadığıma emin olabilirsiniz.daha önceleri tüm ödemelerimi düzenli yapan biriydim.birkaç kişisel mesele yüzünden bu hala geldim.şu an üzerime hiç bir taşınır veya taşınmaz bulunmamakla birlikte kirada oturmaktayım ve evimde bi çekyatla bi dizüstü bilgisayarım var.sınırlı sayıdaki kıyafetimi de haczedemeyeceklerine göre bir tek maaşım kalıyor.bir konuda daha fikrinizi almak istiyorum.aylık865 kredi ödemem varken bankalar maaşımın ne kadarına haciz koyabilirler?
iyi günler
2400Tl nin 1/4 üne ve ek ders ücretlerinizin tamamına haciz uygulanabilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
2400Tl nin 1/4 üne ve ek ders ücretlerinizin tamamına haciz uygulanabilir.
İki türlü anlaşılabiliyor ilk mesaj.
Yanlış anlama olmaması için müdahale etmek istedim:
Eğer 2400 TL maaş ve bunun üzerine bir miktar da ek ders ücreti alıyorsanız Sn. Kırcalı'nın dediği şekilde 2400 TL nin dörtte birine ve ek ders ücretinizin tamamına haciz konabilir.
Ancak kastınız ek ders + normal maaş toplamının 2400 TL olması ise, bu durumda Sayın Kırcalı'nın ifadesini, ek ders hariç maaşınızın dörtte biri ile ek ders ücretinin tamamı şeklinde yorumlamanız gerekir.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
İki türlü anlaşılabiliyor ilk mesaj.
Yanlış anlama olmaması için müdahale etmek istedim:
Eğer 2400 TL maaş ve bunun üzerine bir miktar da ek ders ücreti alıyorsanız Sn. Kırcalı'nın dediği şekilde 2400 TL nin dörtte birine ve ek ders ücretinizin tamamına haciz konabilir.
Ancak kastınız ek ders + normal maaş toplamının 2400 TL olması ise, bu durumda Sayın Kırcalı'nın ifadesini, ek ders hariç maaşınızın dörtte biri ile ek ders ücretinin tamamı şeklinde yorumlamanız gerekir.
Alıntı:
sandra rumuzlu üyeden alıntı
ben aylık ortalama 2400 tl maaş + ekders alan bir öğretmenim.
:):):):):) Yerinde müdahale için teşekkürler sn.senoleker
tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.umarım başarabilirim...
Başarırsınız biz size güveniyoruz desteğimizi arkanızda hissedeceksiniz inanın buna :)
kardeş kusura bakmada birde devlet memurusun yok ordan kredi çekmişssin yok burdan kredi ödeüyorsun hayırdır göktelenmi yaptırıyorsun.. ben işçi olduğum halde bankalardan çok çok uzağım allaha şükür 900 tl ile geçiniyorum.. senin derrdin nede bankaya bu kadar borçlandın...
Öğretmen hanım bir hesapladım, sadece geriye kalan kredi borcunuz 50.000 TL'sı. Allah bilir geriye dönük ödediklerinizle 60.000 gibi bir tüketici kredisi / kredi kartı kullanımı yapmışsınız.
Size kefil olacak yada borç verecek bir tek kişi yok diyorsunuz, demekki bunu bir akraba vs için harcamadınız.
Elinize net geçen para -ben özel sektördeyim- büyük bir maaş değil, ama ufak bir para da değil. Bir otomobil mi aldınız bir daireye mi girdiniz (gerçi daire için ödeme rakamları ufak kalıyor) evlenecektiniz çeyizi mi abarttınız acaba? Hesaplı olmanız gerekirdi. Çeyizinizin -eğer öyle ise- miktarına göre sizi sevecek insan varsın sevmesin. Evinizi dekore mi ettirdiniz, parça parça ettirseydiniz ne bileyim önce banyoyu, sonra mutfayı, sonra diğer yerleri vs.
Sizler ki bizim yarının büyüklerini yetiştiriyorsunuz, nasıl böyle yanlışlara düşebiliyorsunuz inanılır gibi değil.
Tüm bu yorumlarım sağlık nedeni harici yazılmıştır. Sağlıkla ilgili bir konu varsa hiçbirisini kaale almayın, can herşeyden değerlidir, icralık olmaya da değer, herşeyi hatta geleceği kaybetmeye de değer.
Inşallah hayırlısı ile kurtulursunuz, ve benim bu forumlarda bir çok kez yazdığım cümle ile kapatayım mesajımı : AÇLIKTAN ÖLSENİZ BİLE BİRDEN FAZLA KREDİ KARTI KULLANMAYIN.
Sevgiler, bol şans.
Bende bir merak kredi kartı talep ettik ( Halk bank,Deniz bank,Garanti,Finans bank,İş bankası )
Halk banka yeni aldığım dükkanın vergi levhasını götürdüm,matrah yok kabul edilmez.Garanti başvuru yapılıyor,pat mesaj reddedildi.Deniz bank ihtiyacı yok,ruslarda para çok.
Geldik finans banka,söylemesi ayıp 5-6 ayda yaklaşık 500 bin lira havaleden para çektik.Para ödeyen personele kart alalım dedik,ooo siz müşterimizsiniz çok kolay alırsınız der ve başvur,reddedilsin,sonunda kartı gönderdi tabi limit 750 tl.Kurye kartı teslim etti.Telefon ile iptal ettirdim.Klasik soru özel sebebi yoksa sebep,efem limit az.Hemen limit artırım talebi yapalım,iptal edilmesin,1-2 güne sonuçlanır,tamam diyorum,konuşma bitiyor pat mesaj reddedildi.Tekrar iptal,aynı senaryo,özel sebebi yoksa,limit az,artırım talebi,iptal edilmesin,2 güne sonuçlanır,telefon kapanıyor,pat reddedildi mesajı. Bende kartı kenarda tutuyorum.
Gelelim iş bankasına,Özel teşekkür maili attım.900 tl limitli kart göndermişler,en azından çalıştığımız bankadan iyi.1-2 alış-veriş yapıp mail attım,limit az,kımıldanmıyor.Sağ olsunlar 1.500 tl yaptılar.Ayrıca cevap olarak kartın ilk sene gelirin en fazla 2 katı saçmalığından bahsedildi.Tabi arada kartı iptal ettimde limit 1.500 oldu,es geçmeyeyim.Bende cevap yazdım.İlk 900 tl limit benim geliri 450 tl kabul etmiş,1.500 olunca gelir 750 tl, ( Bu rakamın üzerinde faturalarım var:DD )
Bankaya gidip kira kontratlarını götürdüm.Demek ki hiç fonksiyonu yok.Ben gelir 3.500 tl diyorum ve anlatamadım.
İnternetten limit artış talebi yaptım,aynen ret edildi.Bende cuma veya cumartesi telefon ile iptal ettim.Bugün 1253 tl varmış,onu ödedim,1 lira fazla ödedim,ne olur,ne olmaz diye,:DD.
50 gün kullanmışım kartı ve 9750 tl den fazla para ödemişim.Onuda önce parayı yatırıp sonra alış veriş yaptım:DD.
Bir iki güne tekrar ararlar,aynı klasik saçma sorular,iptal ettirme limit talebi yapalım. Şu söze ATALAY DEMİRCİ ABİMİZ CEVAP VERSİN.
Daha açtırma niyetim yok.Vallahi karta bulaştım,onu ayrı hesapla,bir sürü sıkıntı,kurtuldum.
Banka kart başvurusu formunda, üzerinize kayıtlı ev var mı.? Araba var mı.? İş yeri var mı.? sorularını neden sorar.
Ben bu saçmalık ile alakalı mail atmıştım,cevap alamadım.Size ne benim varlığımın maddi değeri ne eder.Ver 1.500 tl limitli kart,1.500 için,evi,arabayı,dükkanı satalım.
Konuyu açan arkadaş sende amma sıkıntı varmış,diyecek söz bulamıyorum.:alala
sayın av.engin oğuz bey yorumunuz için teşekkür ederim..
akbank ve iş bankasına olan kart borçlarını taksitledirdim.şu an itibariyle 360 kira 505 iş bankasına kredi 360 yapıkredi bankasına kredi 290 iş bankasına kart taksidi 530 akbanka kart taksidi ödeyeceğim.ancak hscb defalarca aradı ve ödeyemeceğimi beyan ettim.taksit istedim.asgarisini ödemezsem yapamayacaklarını söylediler.bugün genel merkezden aradılar.yarın akşama dek asgarisini yatırırsam işlem yapılmayacakmış.yoksa avukatlık olacakmısım.şimdi bunlar önce eve gelip haciz işlemimi yapacaklar.yoksa direk maaşıma mı el koyacaklar? ve bunları yapabilmeleri için ne kadar daha süre geçecek?bu ayki maaşıma yetiştirip maaşıma el koyabilirler mi?yoksa gelecek aya mı sarkar?yanıtlarınız için teşekkürler
Yarın akşama kadar ödeme yapmazsanız en erken pazartesi avukatın elinde olsa, avukat 2 gün içinde icra müdürlüğünden tebligat çıkartsa, elinize ulaşması en az 7 gün.
Yani bu gün 04.04.. tebligatın elinize ulaşması 17 si.. tebligat elinize geçtikten sonra bir hafta süreniz var itiraz için yada mal beyanında bulunmak için.. etti mi ? 24.
Avukat icra müdürlüğünden dosyanıza bakacak, sonra yeniden evrak hazırlayacak iş yerinize gönderecek maaşınızdan kesilsin diye.. ortalama en erken 1 ay..
Kurtarır mı sizi ?
evet şu anlık kurtarır.biliyorum kesin çözüm değil ama çok kısa bir süreye ihtiyacım vardı.inşallah o arada herşeyi yoluna koymuş olurum ;)
çok iyi planlanmış bir ödeme planına ihtiyacınız var. üzerinde belki saatlerce düşünülecek, kesin ve şaşmaz bir titizlikle uygulanacak, hiç fire verilmeyecek bir plan..
Sanırım kurtuluş ancak o şekilde olur.