-
Memuriyetden istifa emekli ikramiyesi.
merabalar sormak istediğim bir soru var. Daha önce 1980 yılında memuriyetden istifa ettim. 7 yıl 4 ay hizmet günüm vardı.2008 yılında S.S.K'dan emekli oldum 2010 yılında Anayasa'ya dayanarak S.G.K Mahkemeye verdim. 7 yıl 4 ay hizmet yaptığım memuriyet emekli ikrameyesini istedim. Bugun elime 3 yıl aradan sonra karar geldi ve davayı kazandım. S.G.K davayı kaybetti şuanda emekli olduğum ve başvuru tarihimden itirabaren yasal faizle ödemesi gerekiyor. İnternetdende araştırdım 10 yıl hizmet eden birine 20 kuruş ikramiye vermişler. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Fakat şimdi ne yapmam lazım bende mi 20 kurus alırım. Alırsam nereye başvurmam lazım yardımcı olursanız cok sevinirim
-
Cevap: memuriyetden istifa emekli ikramiyesi. bakınız lütfen
Malesef duyduğunuz haber doğru. Siz yine 40 krş falan alısınız diye tahmin ediyorum.:DD
Aldığınız ikramiyeye itiraz için bu sefer ikramiye tutarına itiraz için yine dava açmanız gerekecek. Yada kararı temyiz edin.
-
Cevap: Memuriyetden istifa emekli ikramiyesi.
Alıntı:
berat154 rumuzlu üyeden alıntı
merabalar sormak istediğim bir soru var. Daha önce 1980 yılında memuriyetden istifa ettim. 7 yıl 4 ay hizmet günüm vardı.2008 yılında S.S.K'dan emekli oldum 2010 yılında Anayasa'ya dayanarak S.G.K Mahkemeye verdim. 7 yıl 4 ay hizmet yaptığım memuriyet emekli ikrameyesini istedim. Bugun elime 3 yıl aradan sonra karar geldi ve davayı kazandım. S.G.K davayı kaybetti şuanda emekli olduğum ve başvuru tarihimden itirabaren yasal faizle ödemesi gerekiyor. İnternetdende araştırdım 10 yıl hizmet eden birine 20 kuruş ikramiye vermişler. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Fakat şimdi ne yapmam lazım bende mi 20 kurus alırım. Alırsam nereye başvurmam lazım yardımcı olursanız cok sevinirim
Biz annem için dava açmıştık 2010 yılında. 2012'de sonuçlandı ve biz kazandık. SGK karar tebliğinden 10 gün sonra annemin maaş hesabına 1800 tl para yatırdı 16 yıllık hizmet için. Tabi bizde 30 gün içinde Bölge İdare Mahkemesine itiraz ettik fakat miktarda değişiklik olacağını sanmıyorum zira söylediğiniz olaylar doğru. Bu durumda bize bu meblağı bile verdiklerine istemeyerek de olsa şükretmek kalıyor. Sizde karardan hoşnut değilseniz 30 gün içinde Bölge İdare Mahkemesine itiraz edeceksiniz. Karar ilamının son cümlesinde yazar zaten. Dava tek hakimle görülmüş ise ki genelde öyle görülüyor artık, o zaman Danıştay'a gidemiyorsunuz. Davayı kazanmışsanız zaten birkaç gün içinde SGK parayı hesaba yatırır.
-
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Biz annem için dava açmıştık 2010 yılında. 2012'de sonuçlandı ve biz kazandık. SGK karar tebliğinden 10 gün sonra annemin maaş hesabına 1800 tl para yatırdı 16 yıllık hizmet için. Tabi bizde 30 gün içinde Bölge İdare Mahkemesine itiraz ettik fakat miktarda değişiklik olacağını sanmıyorum zira söylediğiniz olaylar doğru. Bu durumda bize bu meblağı bile verdiklerine istemeyerek de olsa şükretmek kalıyor. Sizde karardan hoşnut değilseniz 30 gün içinde Bölge İdare Mahkemesine itiraz edeceksiniz. Karar ilamının son cümlesinde yazar zaten. Dava tek hakimle görülmüş ise ki genelde öyle görülüyor artık, o zaman Danıştay'a gidemiyorsunuz. Davayı kazanmışsanız zaten birkaç gün içinde SGK parayı hesaba yatırır.
Benim anlamadığım 16 yıllık hizmet süresi için nasıl 1.800 tl veriyor. Benim kararımda tek hakimli kararda emekli olduğum tarih ve kuruma müracaat tarihi esas alınarak işletilecek yasal faiz diyor. Miktara itiraz edersem değişik olurmu ?
2.sorum: bu miktar nasıl hesaplanıyor
-
Bu konuyla ilgili benim karşılaştığım emsal kararların tümünde alınacak ikramiyenin emekli olunan yılın katsayıları ile hesaplanacağı yönünde. Aynı şekilde bizdeki karar da bu yönde. Emekli olunan yılın katsayıları baz alındığı için zaten 2-3 kuruş para ödeniyor. Aslında baz alınması gereken bugünün katsayısı ile hesaplanması. Ancak güncel rakamlardan hesaplanması durumunda meblağ çok yüksek olabilir, aksi taktirde durum bu şekilde. Biz de zaten güncel rakamlardan hesaplanması yönünde itirazda bulunduk, fakat konu ile ilgili bugüne kadar bu yönde alınmış emsal bir karar yok. Miktara itiraz edin, değişir değişmez o hakimin bileceği iş fakat dediğim gibi, rakamların güncellenmesi yönündeki itirazlar genelde hep reddedilmiş. Miktar hesaplanmasının belli bir formülü olmayıp kafadan ya da her memurun farklı bir şekilde hesapladığı zaten çok açık değil mi :)
-
cevablarınız için teşekkür ederim. Son olarak sormak istediğim Mahkeme kararına göre emekli olduğum yıldan hesaplanacak emeklilik yılım 2007 yılıdır. Sizce ne kadar alırım ? 2007 yılında emekli oldum miktar biraz daha artar mı ?
-
Merhabalar.bende babam için polislikte geçen 17 senesi için ikramiye almak için 2010 da başvurduk Mayıs 2012 de red kararı çıktı.temyize götürdük 25 şubatda kabul çıktı.ben o kararıda Danıştay'a taşıdım geçen hafta.güncel rakamlardan almak için,gerekirse AİHM e götürcem sonuç olarak haklıyız.2002 ye göre hesaplattım ben aylık 500 tl kadar.bu arada sormak istediğim konu 1)temyiz kararından sonra ödeme nasıl ve nereye yapılıyor ?2)Sgk ya 900 tl ye yakın avukatlık parası ödedim bunu nasıl geri alırım?bilgisi olan avukat abilerim ablalarım cevaplarsa çok memnun kalırım
- - - Updated - - -
Bilgi verecek yok mu hayrına:)
-
-
Bugün itibariyle 5,850 tl hesaba yattı.17 seneye bukadar
-
bölge idare 1.kurul güncel ödensin kararı çıktı.emsal karar çıktı bundan sonra güncel alınacak ikramiyeler
-
Öncelikle herkese saygılarımı iletiyorum.Formun yeni kullanıcısıyım.Bende buna benzer bir sıkıntımızdan bahsetmek istiyorum..Babam 10 yıl memur olarak çalıştıktan sonra 2006 yılında SSK'dan emekli oldu.Bizde memuriyette geçen yılllar için tazminat talebinde bulunduk.Fakat SGK başvurumuzu kabul etmedi.Daha sonra idare mahkemesine konuyu taşıdık.Davamız yine red oldu.Daha sonra Bölge İdare kuruluna başvurduk.Kurul lehimize ve emekli olduğu yıldan baz alınarak tazminat almasına karar verdi.Bizde bu mahkeme kararıyla SGK'ya tekrardan tazminat için talepte bulunduk.2 gün önce evimize gelen tebligatla SGK B.İ.K kararına itiraz etmiş.Öğrenmek istediğimiz bir kaç husus var.
1 Acaba B.İ.K bu gibi aldığı kararlardan sonra gelen itirazlarda nasıl yeni karar veriyor.?.Emsal durumlar varmıdır ?..
2. nci öğrenmek istediğimiz husus bu itiraz süreci tahminen ne kadar zaman sürmekte.Ve bizim bu süreçte yapacağımız bir şey varmıdır ?
3 .B.İ.K, SGK'nın itirazını kabul edip kararını değiştirirse yapabileceğimiz başka bir hukuki yol varmıdır.
4. B.İ.K, SGK itirazını reddederse yapacağımız hukuki süreç nedir.?
Bu hususlarda bizi aydınlatmanızı rica ediyorum
Saygılarımla
-
Olumlu da çıksa olumsuzda çıksa Sgk temyize gider.sizin Sgk ya başvurmanıza gerek yok karar tebliğ edildikten 1 ay içinde Sgk parayı bulunduğun ilçedeki halk bankasına gönderiyor.bence sizde karara itiraz edin yada Sgk ınn karar düzeltme talebine istinaden cevap yazın ikramiyenin güncel ödenmesi için.güncel ödenmesi için emsal karar ilk kez geçen ay çıktı.davanızdan vazgeçmeyin eninde sonunda güncel alınacak.2006 ya göre ne kadar aldı babanız?
-
Alıntı:
Cem5234 rumuzlu üyeden alıntı
Olumlu da çıksa olumsuzda çıksa Sgk temyize gider.sizin Sgk ya başvurmanıza gerek yok karar tebliğ edildikten 1 ay içinde Sgk parayı bulunduğun ilçedeki halk bankasına gönderiyor.bence sizde karara itiraz edin yada Sgk ınn karar düzeltme talebine istinaden cevap yazın ikramiyenin güncel ödenmesi için.güncel ödenmesi için emsal karar ilk kez geçen ay çıktı.davanızdan vazgeçmeyin eninde sonunda güncel alınacak.2006 ya göre ne kadar aldı babanız?
2006 yılınd babam emekli olduğunda 830 TL emekli maaşı bağlanmış.Sanırım 10 yıl kıstas aldığında hesapladığımız 8300 TL civarı bir rakam.Yalnız kuruşlu rakamlardan bahsedildiğini duydum..Biz iyimser hesapmı yaptık acaba...Birde bahsettiğim gibi üst mahkeme itirazımı kabul edip idari mahkemenin kararını bozmuştu.SGK üst mahkeme kararına itiraz etti..Bizde bu itirazı baz alarak nasıl bir dilekçe yazabiliriz.Orada da tereddütte kaldım
-
Hayır öyle değil o kardeş.2006 da memur maaş kat sayısına göre alacak baban.biz mesela 2002 ye göre 344 tl aldık.sizde 500 tl kadar alırsınız sanırım.mail adresin varsa gönder sana dilekçe göndereyim
-
Henüz yeni olduğumdan özel mesaj atamadım size.
Pardon şurasını tam anlayamadım.
Toplam tazminat tutarımı 500 TL mi yoksa.500 TL üzerinden mi hesaplama yapılacak tazminat bedeli örn(500 *10 ).
Bu arada mail adresim
Syg,
-
Toplam 5000 tl kadar alırsınız.derece kıdeme görede değişir alacağın para.güncel olsaydı 12 bin civarı alırdı baban.
-
Anladım.Hayırlısı diyelim.Bilgiler için teşekkürler Ama sorduğum soruların net cevaplarını henüz bulamadım aslında ..Yani kısaca biz bölge idare mahkemesine(Üst mahkeme) yaptığımız itiraz kabul oldu..Ve mahkeme lehimize karar verdi.SGK'da bu karara itiraz etti..Bu süreçte neler yapacağız tam emin değiliz işin açıkçası..
'''Öncelikle herkese saygılarımı iletiyorum.Formun yeni kullanıcısıyım.Bende buna benzer bir sıkıntımızdan bahsetmek istiyorum..Babam 10 yıl memur olarak çalıştıktan sonra 2006 yılında SSK'dan emekli oldu.Bizde memuriyette geçen yılllar için tazminat talebinde bulunduk.Fakat SGK başvurumuzu kabul etmedi.Daha sonra idare mahkemesine konuyu taşıdık.Davamız yine red oldu.Daha sonra Bölge İdare kuruluna başvurduk.Kurul lehimize ve emekli olduğu yıldan baz alınarak tazminat almasına karar verdi.Bizde bu mahkeme kararıyla SGK'ya tekrardan tazminat için talepte bulunduk.2 gün önce evimize gelen tebligatla SGK B.İ.K kararına itiraz etmiş.Öğrenmek istediğimiz bir kaç husus var.
1 Acaba B.İ.K bu gibi aldığı kararlardan sonra gelen itirazlarda nasıl yeni karar veriyor.?.Emsal durumlar varmıdır ?..
2. nci öğrenmek istediğimiz husus bu itiraz süreci tahminen ne kadar zaman sürmekte.Ve bizim bu süreçte yapacağımız bir şey varmıdır ?
3 .B.İ.K, SGK'nın itirazını kabul edip kararını değiştirirse yapabileceğimiz başka bir hukuki yol varmıdır.
4. B.İ.K, SGK itirazını reddederse yapacağımız hukuki süreç nedir.? ''''
-
Merhaba arkadaşlar,
Konu başlığına istinaden içinde bulunduğumuz süreci anlatmak istiyorum. Sgk'ya babamın 8 yıllık memuriyet ikramiyesi için dava açtık,dava temyize gitti ve sonuç olarak emsal bir karar ile mahkeme ikramiyenin "güncel rakamlardan" faiziyle birlikte tüm mahkeme masrafları ek olarak ödenmesine karar verdi. Biz de 1 ay içerisinde para yatıcak diye beklerken bugün Ankara 6.idare mahkemesinden bir kağıt geldi.SGK avukatı, mahkeme kararına istinaden kararın bozulmasına ve diğer mahkeme sonuçlarında olduğu gibi "güncel rakamlardan" değil eski rakamlardan ödenmesi isteminde bulunmuş ve bu istemini herhangi bir kanuna dayandırmaksızın sadece emsal davaları örnek gösterek düzeltilmesini istemiş.
Son olarakda Sgk nın kamu kurumu olması nedeniyle harçlardan muaf tutulması gerektiği ve tüm yargılama giderleri ile avukatlık ücretlerinin davacıya yani bize yükletilmesi talebinde bulunmuş. Yani güncel rakamlardan ödeme yapmamak için elinden geleni yapıyor.
Şimdi bu istem karşısında bizim ne yapmamız gerekiyor,mahkemenin kararı bozma ihtimali var mı ?
-
Merhaba.güncel kararı bana mail olarak atarmısınız?
-
mahkemeden yine şaşırılacak bir karar çıktı.karar düzeltmeye gittim ve ret çıktı.
-
Merhaba arkadaşlar,
Son süreçte mahkeme güncel rakamlardan ödeme talebimizi kabul etti,bunun üzerine sgk kararının lehine düzeltilmesini talep etti. Sonuç olarak mahkeme sgk nın karar düzeltme talebini red etti ve bizim kararımız kesinleşti. Daha sonra kararımı paylaşabilirmde. Şimdi ise sıra tam yargı davasını açmak. Ancak şöyle bir durum var ki 7 yıl 4 aylık memuriyet süresi olan ve 6/1 kademede olan davalının ikramiyesinin 2014 nisan itibari ile güncel rakamlardan hesabının nasıl ve neye göre yapılacağını çözemedim. Tam yargı davasında miktarı kesin olarak belirtmek için ve yanlış bir rakam vermemek için ne yapmam gerekiyor ?
-
Sayın benginer ben istifa eden memurum bende dava açtım bölge idare mahkemesi emekli olduğum yıldaki rakamlardan ödenmesi şeklinde dava sonuçlandı 139 tl ikramiye yazışmayı bilmiyorum numaram 05362256625 bu numaradan ararsanız tekrar size dönüş yaparım bende kamu denetçiliği kurumuna başvurdum (ombudsmanlık) bilgi alışverişi yapmak istiyorum MÜNİRE SARI
-
Davası "güncel rakamlardan ödenmesi" şeklinde kesinleşip de beklediği ikramiyeyi SGK dan alabilen var mı acaba?
-
mahkeme kararlarını dikkatli incelerseniz kararlarda 2014 ocak katsayısı ile ikramiye ödenmesine şeklinde bir ibare bulunmadığını görürsünüz. memuriyetten istifa ettikten sonra başka bir sosyal güvenlik kuruluşundan (bağ-kur,ssk) emekli olan kişilere ödenecek olan ikramiye tutarı emekli oldukları tarihte yürürlükte bulunan memur maaş katsayısına göre ödenir. dolayısıyla kurumun mahkeme kararını uygulamada bir yanlışlığa düştüğünden söz etmek mümkün değil.
bunun tek istisnası mahkemeden davacının emekli ikramiyesinin karar tarihinde yürürlükte olan memur maaş katsayısına göre hesap edilerek ödenmesine şeklinde bir karar çıkmasıdır. bu konuda emsal bir kararım olabilir arşivimde..
-
Alıntı:
sgkistakip rumuzlu üyeden alıntı
bunun tek istisnası mahkemeden davacının emekli ikramiyesinin karar tarihinde yürürlükte olan memur maaş katsayısına göre hesap edilerek ödenmesine şeklinde bir karar çıkmasıdır. bu konuda emsal bir kararım olabilir arşivimde..
Bende de aynen böyle bir karar var zaten.. "davacının ikramiye tutarının güncellenerek ödenmesi yönündeki talebinin reddine ilişkin kısmının kaldırılmasına" şeklinde...buda ikramiye tutarının güncellenerek ödenmesi önündeki engeli kaldıran bir karar değil midir zaten? Karara SGK itiraz etti, karar düzeltme talebi reddedildi..kuruma karar ekli dilekçe yazdım, bakalım ne cevap verecek.
-
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Bende de aynen böyle bir karar var zaten.. "davacının ikramiye tutarının güncellenerek ödenmesi yönündeki talebinin reddine ilişkin kısmının kaldırılmasına" şeklinde...buda ikramiye tutarının güncellenerek ödenmesi önündeki engeli kaldıran bir karar değil midir zaten? Karara SGK itiraz etti, karar düzeltme talebi reddedildi..kuruma karar ekli dilekçe yazdım, bakalım ne cevap verecek.
bu yönde kararı sgk kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına bildirdiyseniz güncelleyecekler ikramiyenizi. yalnız kararların %99 u bu şekilde değil. ilk açılan davalarda sadece ilgiliye ödenmemiş ikramiyenin ödenmesine şeklinde ibare oluyor. ardından kurumun verdiği 50 tl-100 tl komik ikramiyelerin güncel tutardan ödenmesine yönelik açılan ikinci davalarda sonuç alanlar var.
-
Yazıyı kamu görevlileri emeklilik daire başkanlığına gönderdim geçen hafta, bakalım ne kadar ödenmesine karar verecekler. güzel bir sonuç alırsam bilgi veririm, bilgilenmek isteyen arkadaşlar olabilir.