sayın avukatlar .
bir davamla ilgili vekalet verdiğim avukata bana yaşatığı şoklar sizlerle paylaşmak istiyorum.ancak herkez tarafından okunması istemiyorum ve mutlaka sizlerle paylaşmak istiyorum. cevabınız bekliyorum.
Printable View
sayın avukatlar .
bir davamla ilgili vekalet verdiğim avukata bana yaşatığı şoklar sizlerle paylaşmak istiyorum.ancak herkez tarafından okunması istemiyorum ve mutlaka sizlerle paylaşmak istiyorum. cevabınız bekliyorum.
İsim ve özel bilgileri gizleyerek yaşadığınız sorunu burada herkesin okuyabileceği şekilde yazabilirsiniz. Sadece hukukçuların görebileceği kategoriye yazma yetkiniz üyelik durumunuzla mümkün değil. Ayrıca burada sorunuzla ilgili yasal haklarınız ve bunu kullanabileceğiniz yollar tavsiye edilebilir ötesi olmaz.
cevabınız için teşekkür ederim.
Avukatınızla ilgili problem yaşamış olabilirsiniz. Fakat avukatını kötülemek şeklindeki modaya uygun olmayarak, objektif olmanızı ve müvekkil olarak sizin de hatanız olabileceğini unutmayın.
İyi günler dilerim.
Sayın Dilla; ben bekliyorum yazacaklarınızı..Lütfen paylaşınız.
Sayın Emrah; avukatı kötüleme modasını anlayamadım.Burası hukuk forumu ve vatandaşın hekim ilişkisinden çok avukat müvekkil ilişkisini paylaşıma sunması çok doğal değil mi...Elbette müvekkilin hatası olabilir..Fakat vatandaş hukuk bilse müvekkil olmaz.Bilmiyor ki profosyonel yardım alıyor.Müvekkil yanlış kara verebilir..Avukatı doğruyu gösterecek ki adalet karşısında yanlışı olmasın...Saygılarımla.
sayın emrah Yavuzcan. önce cevap yazdığınız için teşekkür ederim. ancak önyargılı
düşünce tarzınız hayli üzücü.farkındaysanız ve tekrar okursanız yazdığım sorun avukatların ve hukuk adamları dışında okunmaması için yardım istedim. beliki niyetim kimsenin deşifere etmek değil ne de kötülemek ,aksine belki dediğiniz gibi hatalı olan benim benimle sözleşme yapmayan ücreti tahsil ettiği halde, adalet için yemini etmiş bir avukat düşünüyorum şimdi ne gibi hata yapmış olabilirim ?
son olarak size, bu tatsız durumumdan çok güzel şey kazandım.tanrıya olan inancım daha da artı çünkü davamı tek başıma savundum ve kazandım.
saygılarım .
sayın melahat güloğlu.
sizi ve sizin gibi düşünenler içten kutlarım.adalet sarayın koridolarında (duruşma salonun önünde ve içinde bilsem kamera kaydı bulunması) hiç çekinmeden bir vatandaş olarak adalet bakanına başvururum ve söz ettiğim şahısın hakkında soruşturma talebine bulunurum.şahsi çıkar veya amaç peşinde değilm. ama tüm kalbimde ilahi adalet o şahsa cezasını verir.yalnış anlaşılma korkusu şu anda hissetiğim için daha açık yazmicam beni affet lütfen.ama mutlaka bir yol bulucam size şahsen bir avukatın yapmaması düşündüğüm bu davranışlar paylaşmak isterim.
saygılarımla
Sayın Dilla; lütfen paylaşınız yazdıklarınızı.Ben yol göstereceğim size.Sayın Emrah ayın Emrah ın önyargısını ben de farkettim.Ya da şöyle mi yapalım.Önce maduru olduğumuz başka meslekteki insanları anlatalım barada ki önyargıyı yokedelim..Biz avukat maduru olursak burada yazarız burası hukuki dayanışma forumu..Sayın Emrah ı bağlamaz vatandaşın yardım talebi.
Sayın Dilla; ben siz bu konuyu açınca hiçbir hukukçunun yardım etmeyeceğini hissetmiştim.Fakat bir hukukçudan konuyu anlamadan baştan böyle bir psikolojik geri adım attırma operasyonunu beklemiyordum.( bu benim düşüncem)..Ayrıca evet müvekkil hatası var burada..Baştan herşey konuşulmamış..Öyle ya...İnsanlar hekimlere ve avukatlara kayıtsız güvenirler...Avrupalı değiliz ve duygusal davranırız..Yani burada evet müvekkil suçlu....Avukat değil..
Değerli arkadaşım,konuyu açınız.Bizler yardımcı oluruz size.Tebrik ederim, davanızı kazanmışsınız.Ben bir konu açmıştım.Ben de madurum.Hiçbir hukukçu bir satır yazmadı.En azından görüşlerini paylaşmadılar..Siz hukukçulardan bu konuda yardım alamazsınız.Tecrübem bu yönde.Zaten konuya başlamadan ilk önyargı görüşü ile psikolojik olarak yıprandınız sanırım...Siz yazın ve bizden gelecek önerileri okuyunuz...Benim de böyle bir sorunum var..Sizinle paylaşırım..Saygılarımla.
Sn.dila, sn.guloglu;
Emrah bey in önyargılı olduğu sonucuna nasıl vardınız anlamadım.Benim gördüğüm , şikayetinizi paylaşın, ama tek yönlü bakmayın konuya , siz de hatalı olabilirsiniz, objektif olmaya çalışarak anlatın demek istedi şeklinde algıladım o mesajı,
Sn.güloglu, hukukçulardan burada yardım alamazsınız düşünceniz, sizin ne kadar önyargılı olduğunuzun göstergesi değilmidir?
Sayın Erdoğan;benimki önyargı değil, yaşamışlık tecrübesi...Benim açtığım konulara bakarsanız, haklılığımı göreceksiniz.Hibir hukukçunun görüş yazmadığını da...Yazmak zorunda değiller.Fakat, ben olsa idim ( hukukçu olsa idim,bu sayfadaki insanların senaryo gibi kurgu yapmadıklarını düşünerek görüş bildirirdim)...Yani sonuç, benimki hissiyattan öte, yaşadıklarımı aktarmaktan ibaret.Yani somut yaşananlar üzerinden yorum yapıyorum.Sayfama dönüp okuyabilirsiniz.
Ayrıca, söylediğiniz konuyu açma ve paylaşma tavsiyesi Sn Engin den geliyor...Objektif bir şekilde vatandaşa yol göstermiş
Moda avukatı kötülemek görüşü şaşırttı bizi sadece.Moda değişir.Avukat kötülemek değil, doğruyu bulmak amaç..Arkadaş yazacak ki, yanlışı varsa doğruyu öğrenecek...demek ki avukatı ile böyle bir ilişki nlatsın ki, kendi yanlışı varsa onu da görebilsin...Sözleşme sanırım yapılmamış...Avukat niçin başta söylememiş...Bu ülkede bir çok insan avukat müvekkil ilişkisini verdiği vekaletten ibaret sanır...Ben önyargıyı asla kabul etmem...Yaşadıklarımı paylaştıklarımı okursanız, nasıl bir maduriyet içinde olduğum ortadadır...Saygılarımla
- - - Updated - - -
Sayın Dilla; sanırım hassasiyetinizden olacak siz yazmayacaksınız bu sorunu..Ben sizi çok iyi anlıyorum..Siz direk savcıya gidin ve anlatın.Baroya da gidin..Eğer, iddia ettikleriniz hukuken kabul görürse mutlaka size yol göstereceklerdir...Çekinmeyin ve gidin...Şikayet ediniz.Elinizde ne varsa götürün,anlatın....Dilerseniz burada paylaşın, inanın bizim gibi hukuk mücadelesi verenler size yol gösterirler...
Zaten konuya başlamadan ilk önyargı görüşü ile psikolojik olarak yıprandınız sanırım......Tam yerinde ve doğru yorum.ister inanın veya değil forumu açınca sadece yardım istediğim bir kaç cümleden başlangıcta böyle tepki .konuyu açarsam düşünemiyorum ne olabilir . sayın emrah eğer size kırıcı söz yazdığım düşünüyorsanız herkesin önünde sizden özürdilerim.sayın melahat güloğlu konuyu açmadığım halde beni anlaması çok teşekkür ederim .sayın erdoğan cevabı için teşekkür ederim . derdim paylaştığım için son derece pişmanığım.
saygılarım
Sayın Dilla; Lütfen ümitsizliğe kapılmayınız..Pişmanlık niçin?? Dürüst olan siz değil misiniz...Atın bu psikolojiyi...Bu kadar üzüldüğünüze göre ben yürekten inanıyorum madur edildiğinize...Çünkü ben de avukatımın bir sürü yalanı yüzünden şu anda zor durumdayım..Üstelik bir sürüde param var ve vermiyor..Savcıya gidin,korkmayın...Düzgün,haysiyetli hukukçular sizi anlayacaklar.Bakın benim tanık olduğum başka bir olayda avukat kaybettiği dava için kazandım diye evrak düzenlemiş.Hatta ileri gidip danıştay kararı gibi göstermiş.Madur olanlar danıştaya kadar uzanıp doğruyu öğrendiklerinde şok geçirmişler.Makbuzsuz alınan paralarda cabası.Şimdi madur oldukları yetmemiş gibi avukat haklarında icra işlemi başlatmış durumda..Hiçbir ücret almadım diye..Bu kadarına pes.Bu avukatın şikayet dosyası şu an savcılıkta.Benim izlenimim,tüm savcılar ve hakimler bu avukatın farkındalar ve somut verilerle gelecek başka müvekkilleride bekler durumdalar.Yaşlı madur teyzenin 1 milyona yakın parasıda bu avukatta ve belge yok.Okuma yazma bilmeyen insanlara hazine arazisi satmak ve uyduruk evrak düzenlemekte yine bu avukatın marifeti....İcra davalarında karşı tarafıda kollamak gibi tuhaf alışverişler yapmakta var .Tahsil ettiği paraları kimse alamıyor...Malesef bu kişi benimde avukatım..Şimdi anlatabildim sanırım sizi nasıl anlayabildiğimi.Cesaret lütfen. Önce sakin olun ve emeğinizi kimseye vermeyiniz.Hiç kimsenin insanların maduriyetleri üzerinden güven sağlayarak ve yetkisini kullanarak bu şekilde davranma hakkı olamaz...
Sayın melahatgüloğlu,
Avukatını kötüleme modası dediğim tam olarak buydu.
Avukat yalancı, pis, kötü. Savcı ise düzgün, haysiyetli hukukçu.
Bu sizin görüşünüz.
Savcı olmak için, hakim olmak için, tıpkı biz avukatların mezun olması gereken Hukuk Fakültesi diploması gerekmekte. Özetle, aynı yerden mezunuz.
Avukatlık Kanunu Madde 1: Avukatlık, kamu hizmeti ve serbest bir meslektir.
Avukatınız ile probleminiz mevcut ise yetkili şikayet mercileri vardır. Tıpkı savcıları ve hakimleri ve tüm diğer yargılama faaliyetlerini sürdürenlerde olduğu gibi. Size bu mercilere başvurmayın, aman sizin avukatınız ne de iyi yapmış demiyoruz. Olayı bilmiyoruz, yargılama merci değiliz, cezalandırma yapmıyoruz.
Sayın dilla_2009 henüz herhangi bir anlatım yapmamışken, onu nasıl bu kadar çabuk anladınız, bu da çelişkidir.
İyi günler dilerim.
Sayın Emrah; Ben sizi kişi olarak eleştirmedim.Asla da eleştirmem.Fakat, siz tanık değilsiniz yaşadıklarımıza o nedenle de hemen bizi 'acaba bizde bir hata var mı' ya itmeyiniz.Tabi ki anladım sayın Dilla yı..Anlatamasada anladım,çünkü yaşıyorum.Bu duyarlılığınızı insanlar maduriyetlerini anlatmaya çalışırken,kıvranırlarken de gösterseniz iyi olmaz mı.Konuyu açmaya belli ki yaşadığı stresten cesareti yok.Ben sadece yüreklendirmeye çalıştım.
Tabi ki aynı okul mezunu olduğunuzu bilecek kadar kültürüm ve eğitimim var.Asla önyargılı değilim.Ailemde 2 yeğenim ve dayım avukattır,kuzenimde hakimdir.Şikayet mercilerini de gayet iyi biliyorum.Ben sorunlarımı açıkça forumda paylaştım.Hatta bir kısmını paylaşmadım bile..Çünkü mücadelem için bazıları bende kaldı..Ne yazık ki,tüm meslek gruplarında olduğu gibi avukatlar arasında da etik dışı davrananlar pekala olabilir.Bunu kabul etmek yerine direnç göstermenizi ve bana bu şekilde eleştirel yaklaşmanızı anlayamadım ben..Mesleki dayanışma güzel birşey..Fakat, bu durumda benim avukatım evet sizin deyiminizle kötü ve ben gerekli yerlere iletmeye hazırlanıyorum.Ön adımı atmış bulunmaktayım bile.Hiç kimse bilmediğimiz bir alanda bizi madur edemez..Meslektaşınız etti ve hesabını da verecek.Cesaret edemeyen birçok maduru da yüreklendirmek ayrıca bana düştü...Saygılarımla
- - - Updated - - -
Avukatı kötüleme modası....Niçin bunu yazmakta ısrar ediyorsunuz.Burada popilist modacılık yapmıyoruz biz.Yaşadığımız gerçek durumu moda diye yorumlamanız bizi incitir..Ben inanmıyorum bu modaya ve uymadım.Buna siz inanıyorsunuz Böyle bir modanın varlığına siz inanın..Ben inanmadığımı da aktarmam ve paylaşmam.Ben hak arama modasına uyuyorum ve bu çizgide yol almaya çalışıyorum.Bakalım podyumda hangi moda kazanacak
"Avukatınızla ilgili problem yaşamış olabilirsiniz. Fakat avukatını kötülemek şeklindeki modaya uygun olmayarak, objektif olmanızı ve müvekkil olarak sizin de hatanız olabileceğini unutmayın.
İyi günler dilerim."
Bu sözünüze katılıyorum, bu yazıyı okuya herkes de katılacaktır. Sayım Emrah özellikle ön yargısız objektif bir gözle sayın dilla ya kendisinin de hatalı olma ihtimalini hatırlatmak istedi. HAKİM olması onları dürüst ve doğru insan yapmaz değil mi ?
Doğruluk ve dürüstlük insanın doğasında varsa vardır, yoksa ünvanı / yaftası / sıfatı bir anlam ifade etmez.
Avukat yalancı,pis ,kötü buda sizin görüşünüz demişsiniz.Ben böyle yazmadım fakat doğru tesbit demekten başka birşeyim yok.Dava açtım deyip, aylarca oyalayıp,üstüne hiçbir evrak göstermeyen ve sunmayan,adliye turlarında hiçbir dosya olmadığını belgeleyen,uyap sisteminde de olmadığını gören müvekkil mi avukat kötüleme modasına uyuyor acaba.Üstelik bu ortada somut birşey yokken 'dosyaları göremezsiniz,ben sakladım,adliyeye gideceğinize bana sorun' diyen avukat mı yalancı biz mi yalancıyız.Lütfen bizi popilist modaya uyan insanlar olarak adlandırıp bizi incitmeyiniz.Beni daha da hırslandırdınız ...En kısa zamanda diğer madurları da alıp savcının kapısında olacağım.
- - - Updated - - -
Sayın Abdullah Yaman; Sizin yapıcı tavrınızın farkındayım.Teşekkür ederim.Benim türkçem gayet iyidir ve yazılanları gayet iyi kavrayabiliyorum.Fakat, ısrarla modacı olarak adlandırılmam beni icitir ve incittide. Teşekkürler
Konuyu dağıtalım... Geçen ay ağır ceza mahkemesinde dolandırıcılıktan yargılanan bir müvekkilin davasını tek celsede beraatle sonuçlandırdım az bir param kaldı vermiyor bugün yarın hatta en son eft yaptım dedi bir haftadır yok telefona cevap vermiyor mesajlara hep aynı yanıtları veriyor "akşam atm den yatırıcam abi".Avukat temiz ve doğrucu :) müvekkil dolandırıcı... Şimdi ne yapayım ben bu adama icraya mı vereyim üç kuruş için? vereyim vermesine de o da bir emek bir mesai.
Zor zanaat insan ilişkisi. Hele ki alınıp satılan akıl ise. Bazen yarım yamalak bilgimle cevreme dilekçeler yazıverir, elinden tutar icraya oraya buraya götürürüm.
Emekliyim ya, işim gücüm yok. Yardım ettiğim kişiler bana ettikleri iyiliğin karşılığını beklerler.
Bak ben olmasaydım kahvede okey düzüyordun diye birde güzel kafa bulurlar. Avukat dostlarımda ekmeğimizle oynuyorsun diye kızarlar.
Bu ülkenin sorunu din, ahlak, aş, ekmek değil. Hukuk cahili olmaları. Bir sayfa dilekçe yazamayan, adliyeye, belediyeye heleki polise, jandarmaya gitmeyi savaşa gitmekle bir sayan binlerce üniversiteli gösterebilirim.
Sorun bu. Çözüm hukuk derslerinin ana sınıfında eğitiminin verilmeye başlanması.
Biz 4+4+4 le dinbilgisi, ahlakla uğraşacağımıza önce hukuk dersleriyle tanışmalıyız. Her birey bu eğitimleri özgürce aldırabilir.
Oysa hukukun özgürce seçilmesi gibi bir lüksümüz yok. Çölemerikli'de Simirnalıda aynı hukuka tabi.
İlişkiler iki tarafın temasından ibarettir. Her temas hareket var ise sürtünme doğurur. Eğer bu sürtünmeyi absorbe edecek arada bir kayganlaştırıcı yok ise iki tarafda da aşınma oluşur. Doğaldır ki bu aşınma iki taraftada acı verir.
Bu tanımı her tür ilişki için kullanabilirsiniz. Duygusal veya fiziki olarak.
Umarım anlaşılır bir yorum olmuştur. :)
"Sabık müvekkilim isnad edilen sıfata müstehaktı, ben bir hata ettim de beraatine vesile oldum" diye düşünmezsiniz umarım :)
Sayın Erdoğan; Ne hakla bana bunu söylersiniz.Ortada somut birşey var.Siz beni yalancılıkla mı itham ediyorsunuz...
Sayın Engin bey; Çok haklısınız,icra başlatın..İşlerini namusları ile ve gerektiği şekilde yapan insanların emeklerine saygısızlık ve sömürmek bu..Kesinlikle ne gerekiyorsa yapmalısınız.Ben müvekkil tarafı yani dolandırıcı müvekkilin tarafında olamam ki.Kadir kıymet bilmezin tekiymiş.Benim avukatımda aynısını yapıyor.Randevu veriyor,gelmiyor.Ya da evden çıkmadan arattırıyor, iptal ediyor.Anlayacağınız yakalayamıyoruz bile.
Sayın Engin; siz işinizi gerektiği gibi yapmışsınız.Bence hakettiği gibi davranmalısınız.Saygılarımla
Sayın Emrah; Bilmeden yargılamayınız lütfen..Madem yargısız infaz ediyorsunuz beni.Açıklayayım o zaman.Yeğenlerimden ikisi İstanbul da,dayım artık yapmıyor,kuzenimde İzmir de hakim.Ve ben onlarla aynı kentte yaşamıyorum.Şu anda durum değişti ve devreye girdiler zaten.İlk başta yormak istememiştim onları.Buraya kadar anlaşıldı sanırım..Niçin onlara durduk yerde kötüsünüz,pissiniz diyeyim...Israrla benim öyle söylemiş olduğumu empoze etmeye çalışıyorsunuz...?? Ben hiç yazdıklarınızı söylemedim...Burayua yazmadım.Ben işine ve başkalarına saygı duymayan bir insanı eleştiriyorum..Ayrıca uslubumda hiçbir kaba tavır ve sözde yok.İşini iyi yapmayan ve bundan dolayı sorumluluğunu aldığı insanı zarara rekli yerlere uğratan bir mesleği icra eden insanı eleştiriyorum ve gerekli yerlere bildireceğimi söylüyorum.Buda benim vatandaşlık hakkım değil midir..Hukukta bunun yeri yok mudur...BNir söyledim,ne popilistliğim kaldı ne iftiracılığım...Gerçek ortada ki ben büyük bir zarar gördüm.
- - - Updated - - -
Sayın Emrah; lütfen beni yargılarken kışkırtıcı ve beni yönlendirici olmayınız.Bekınız sözlerinide ''pissiniz,yalancısınız,kötüsünüz deyin ailenizdeki insanlarada'' gibi beni geren ve savunma ataklarına sevkeden bir uslup kullanıyorsunuz.Bunu tekrarlamayınız lütfen..Burada medenice sorunlarımızı paylaşıyoruz.Bir hekim yada polis maduru olsa idim tavrınız sanırım böyle önyargılı olmazdı diye düşünmeye başladım..Baro disiplin kurulunda olsa idiniz (ki bilmiyorum belki böyle bir göreviniz vardır) sizinle inanın konuşamazdık..Beni geren bir tavrınız olabilir miydi diye düşündüm birden...
- - - Updated - - -
Ayrıca bu ülkede insanlar, istedikleri insana işlerini verebilirler değil mi...Bunda bir kısıtlama mı var acaba..Bu sizi ilgilendirmez..Koşullara göre davrandım diyelim...Özgürce seçme hakkımı kullandım.Ve avukat seçtm..Bu kadar.Üzerinde durulacak bir durum değil..
Onceki yazinizda avukatlar icin kotu... pis ... vs. soylemediginizi ama bunun dogru oldugunu yazmissiniz. Bu yazinizda da yine soylemedim diyorsunuz. Bu da bana gercekten de avukatlara karsi bir moda oldugunu dusunduruyor. Sizin mesleginiz nedir peki? Profilinizde emekli yaziyor ama nereden emeklisiniz belli degil.
Sayın Litigation;Lütfen dikkatlice okuyunuz yazdıklarımı..Evet ben demedim.Israrla yazılınca doğru dedim madem ısrarla duygumun öyle olduğu konusunda davranılıyor,(ayrıca benim kişisel duygumu öğrenmek zorunda değil kimse) uzatmamak için yazdıklarınızı kabul ettim dedim..Madem bu kadar duygularıma tercüman olunmak isteniyor.....Benim mesleğim, nereden emekli olduğum yada adresim gibi kişisel bilgileri kim açıklıyorda ben açıklayayım..Site yönetimi özel olarak beni tanımak isterlerse pekala kendimi tanıtırım...Peki aynı soruları ben sorayım size...Kendinizi, ne iş yaptığınızı falan bana yazabilir misiniz...
- - - Updated - - -
Ne modaymış bu konu ..Hayretler içindeyim...Bir modadır dönüyor sayfada...Hiç kimsenin gerçek hukuki bir sorunu böyle alaya alma ve basitleştirmek gibi hukuki bir forumda hakkı olmadığını düşünüyorıum....Peki şöyle yapalım o zaman...Ben bu konuda somut adım attığımda savcılarada moda konuyla ilgileniyorsunuz deyiniz o zaman
- - - Updated - - -
Ne modaymış bu konu ..Hayretler içindeyim...Bir modadır dönüyor sayfada...Hiç kimsenin gerçek hukuki bir sorunu böyle alaya alma ve basitleştirmek gibi hukuki bir forumda hakkı olmadığını düşünüyorıum....Peki şöyle yapalım o zaman...Ben bu konuda somut adım attığımda savcılarada moda konuyla ilgileniyorsunuz deyiniz o zaman
- - - Updated - - -
Sayın Dilla; bir konu açtınız sorununuzu paylaşın diye yüreklendirmek istedim sizi..Forum başıma kaldı...Benim sayfam oldu çıktı..Sanki yeryüzünde avukat sorunu yaşayan kimse yok ta bir ben varım ve hayretler içinde kalan insanlar görüyorum..Bu ülkede demek ki hiç böyle birşey olmuyor ve geldi bizi buldu....Demek ki biz ilkiz..Öyle olmalıyız ki insanlar inanamıyorlar ve sorguluyorlar bizi..
- - - Updated - - -
Sayın Litigation; nerden emekli olduğunuz belli değil ne demek anlayamadım....Belli olmak zorunda mı..Ayrıca emekli değil halen çalışıyorum...Siz yazınca farkettim. Buradaki kişisel bilgilerimi doldururken yeğenim yardımcı olmuştu..Hemen düzelteceğim..Niçin bu kadar merak ettiniz beni...Merak ettiniz söyleyeyim..Bir firmanın üst düzey yönetimindeyim.Uluslararası iş yapıyoruz.Bu kadarını yazmak doğrumu bilmem.Merakınızı giderebildim mi acaba..Genel müdür sıfatı ile yakında umarım daha iyi işler yapmaya adayım..
Melahat hanım olay sistem sorunu kişileri konuşmak işi çıkmaza sürükler kişiselleştirmeyin sistemden duyduğunuz rahatsızlığı dile getirin mağduriyetinizi anlatın aksi halde haklı iken haksız olursunuz sayın vekilllerin bu tartışmaya müdahil olmasını da hoş karşılamadığımı belirtmek isterim bir hukukçu konuya cahil bir vatandaş ile açık tartışmaya girmez
- - - Updated - - -
Meslek üzerine tartışma demek istedim
- - - Updated - - -
Birde benim yanlış anlaşılmak gibi bir özelliğim vardır
Cahil vatandaştan kastım tedbir nafakası açılmış bir erkek avukata geldiğinde haklılığını anlatmaya çalışır ve davada söylediklerinin hiçbir hukuki değeri yoktur. Burası halka açık bir ortam yargı mensupları haklı olsa dahi tartışmaya girmekle dava açılmış erkeğin gözündeki duruma düşer vatandaş bazı noktaları anlayamaz anlam veremez.
- - - Updated - - -
Ben çok mu anlıyorum kendimi biraz geliştirdim ama bu gelişme bilgili olduğum anlamında değil bilmediğimi bilebilecek konuma geldiğimi idrak etme şeklinde yorumlanmalı
Sayın İsmail32, Sizinle aynı sayfalarda forumlarda buluştuk.Siz biliyorsunuz benim başımdan geçenleri.Hiçbir zaman uslubum kaba olmadı.Tabi ki kişiselleştirmedim.Kişiselleştirmemde.Fakat insanlar bana kişisel ,direk şahsımı muhattap alarak popilist bir konu,moda ,yani modaya uyuyorsunuz gibi bir eleştiri getirir ve kişiselce imalarda bulunurlarsa ben tabiki geri dönüş yaparım.Bu yaşadığımız sorunu moda sayfasında mı tartışalım.Ya da yemek tarifleri sayfasına mı taşıyalım..Son derece doğru bir yerde paylaşılıyor.Hukuk maduru olduğuna inanan sayın Dilla doğru yerde bilgi akışı istiyor..Anormal olan nedir burada..Ben de aynı sorunları yaşadığımı söylememe kalmadı..Ne kadar önyargı varsa üzerimde hissettim..Hukukçu aile bireylerimizden yardım almamış olmamın konu ile hiçbir ilgisi yokken, sanki psikolojimle oynanmak isteniyor gibi hissettim...Koyarım cebime paramı istediğim yere giderim..Kime ne..Nitekim öyle yaptım ve yanlış adrese gittiğimi malesef kötü kayıplar sonucu öğrendim...Hukuk sisteminde Baro disiplin kurulları yok mu...O zaman demek ki böyle bir sorunda var..Yani bunu dillendiren ilk biz değiliz...'Olamaz Tanrım, acılar içindeyiz, kötü bir avukat olduğunu söylüyorlar' gibi sanki uzaydan gelmişizde insanlığa merhaba diyormuşuz gibi büyük bir şaşkınlıkla ve çok uç kabul edilemez bir olay ortaya atmışız gibi bir tavırla karşılaşmakta insanı incitiyor.Dikkat ederseniz, ben hep savunmadayım..İnsanların yazdıklarına yazmakla meşgulüm..Yani, bana yöneltilenleri açıklamaktan ibaret tavrım..Neyse, burada kapanır umarım, Teşekkür ederim İsmail bey..
Melehat hanım sizin mağdur olduğunuza inanıyorum ancak siz mağdur olduğunuz için tarafsınız farkında dahi olmadan tarafsınız daha önce bir kaç farklı konuda sizi uyarmıştım farkında olasınız diye burada yanlış olan sayın vekillerde taraf olma izlenimi yaratmıştır burada siz mağdursunuz taraf olma izlenimi yaratanlar ise mağdur eden konumuna düşer o yüzden bu tartışmada taraf olamazlar şunu yapabilirler baroya gidin savcılığa gidin şu şekilde ispat yapabilirsiniz olay bu şekilde ise şu nedenden sonuç almazsınız
Yada haddinizi bilin siz bir meslek grubu hakkında bu şekilde konuşamazsınız şeklinde yorum yapabilirler
İşin modasına meslek etiği gereği girmemeliler
oldukça üzücü bir durum.bir öğretmen öğrenciye döverse tüm öğretmenlermı kötü
olur? itibarlı doktor yurt dışında izinsiz böbrek ticareti ve operasyonu yapar,tüm doktorlarmı kötü olur?bir kaç polis protesto edenlere fiziksel saldırı yapar,tüm polislerimizimı kötü olur?daha da ileri gidicam....ırak diktatörü saddam hüseyın,sivil pilot babama ve abime kerkük harekatları görev itaatsizlik suçlamasıyla her ikiside mahkemesiz idam cezaları infaz edildi ,tüm mal varlığmızı el koydu. aceba tüm ıraklılarmı kötü olur? vican ile ahlaki değer bir kimsenin onurlu veya onursuz onlar karar verir meslek değil.bir pilot 5000 insan üzerine kimyasal silah kulanması red ederken.onursuz pilot olabilir .ama aslında o onurlu bir insan. sayın emrah.benden objektif olmam istediniz.saygıyla kabul ettim ve olabilir dedim avukatıma sonsuz güvendiğim için karşılıklı mukavele yapmadım ve inan yalnış ifade etmiş olabilirim ödediğim ücret sözkonusu yapmadım .bu hususa deydim olaki düşünürseniz aceba hakkını vermemiş olabilirmı.kendisine karşı oldukça mesafeliyim ve saygılıyım fakat madem bu kadar sayın melahat benim yüzümden üzüldü sadece iki şey yazıcam.davamla ilgili tüm evraklar karşı tarafın dosya kopyasından suçsuzluğumun isbat eden tüm deliler belgeli olarak ben hazırladım kendisine verdim,bu onun ilk şartı bende seve seve kabul ettim.ardında
ücreti talep etti derhal ödemesi iki şahit yanında yaptım ve 3 ay ara geçen süre duruşmaya kadar bir kere bile aramadı ben sekreterile hep irtibat kurdum.duruşma 3 gün öncesine tesadüfen eşimle ben onu balıkçıda hasmım ve ailesi ve onların avukatı beraber yemektelerdır.şaşırdım ve hiç çaktırmadım yüzleşmekten korktum ve hemen ayrıldık mekandan.cepi hep kapalı aramadı
duruşma sabahı benimle hiç konuşmadı alkol kokusu tüm yanımdakiler aldı sinirsel
hareketleri ve birden bana tam çağırılman yarım saat önce ( ben bu celseyi kısa tutucam ve kabul edelim cezayi paraya dönüşmesi talepte bulunacam.sayın emrah,yermide olsaydınız ne cevap verirseniz.elbete ailece hayır kabul etmiyorum
ve benim gibi bir bayan bana iyi peki ne b.... yersiniz yiyin beraber.eşim ve çocuklarım bu kelimelere tepki verirken ben şoktaydım.çağrıldık herkes girdi o en son.hakim ona , bu üçünçü defa neden eksiklerin tamamlamadınız.cevap vermedi
tanık isimleri beyan etmesi istedi hakim uzun kekeledi ve olmayan şahısların adıları verirken ben işaret parmağım onun önündeki liste olan kişilerin elimle işaret ettiğim anda ,elimi itti ve hemen dosyayı kapadı hakime doğru ben çekiliyorum bu davadan dedi bende ona neler yapıyorsun ne bu dediğim anda bana çek elini terbiyesiz dedi ve çıktı..dışarda yüksek sesle bana aşağlıyıcı laflar etti ve çabuk çıkıp gitti.hakım sordu bana neden istifasını yaptı ,hiç bir yorum veremiyorum hakim bey dedim. evet sonra davamı tek başıma devam ettim ve kazandım.şimdi hatamı bir daha bana söylermısınz lütfen.aslında şu anda sizlere
bunları yazarken hiç bir zaman unutmadığım babamı bu yanında nedir.evet ne o avukatı şikayet edicam nede tazminat davasını açıcam .ilahi adalet her şeyın üstündür.hepinizden istirham ediyorum .bu konuyu burda kapatalım .ben sunduğum sorun farklı yerlere ulaştığı için ve sayın melahat üzüldüğü için açıkladım. hepinize ,miletimize,ve dünyanın en güzel vatanımıza hayırlar olsun dilerim.
Sayın Dilla; Şu anda ben çok üzgünüm..Neden mi....Yaşadıklarınız ve ailenizin başına gelenler ............ Ben yazamayacağım....Size belki özel ileti atarım...Onu da öğrenemedim henüz.Herşeyden önce yaşadıklarınız babanız abiniz....Çok kötü oldum ben...Sevgiyle kalınız güzel kardeşim...
Yargı mensupları tanrının yeryüzündeki iradesinin (adalet) temsilcileridir
o yüzden doktorla mühendisle kıyas edilemez
İnsan insandır hata yapar ama adalet hata yapamaz olması gereken bilinç budur o yüzdenki sistem üzerinden tartışma yapılmalı denetim mekanizması işlerliği üzerinde durulmalı
Arkadaşlar bu site avuklar (hakim savcı ve diğer hukuk uzmanları) ile vatandaşın buluştuğu, vatandaşın muhatap alındığı yegane hukuk sitesidir. Ben avukatım. Şahsen herhangi bir menfaat beklemeksizin insanlara, insanlık ve adalet adına yol göstermeye gayret ediyorum. Bir taraftan bilabedel destek sağlayan bir avukat olarak, tüm avukatları rencide edecek söz ve davranışlardan kaçınılması gerektiğini, ancak her mesleğin içinde nadir de olsa yanlış yapanların olabileceğini ben de kabul ediyorum. Fakat belirttiğim gibi sanki avukatlar kötü, 3 kağıtçı, menfaatperestmiş gibi gösterilmesine de tahammül edemiyorum. Yazılarımı takip edin, kimseden bir talepte bulunmadım. Bu yüce sitenin amacı da bu değil zaten. Şimdi ben profesyonel mesleğimin gereği ücret talep etmem gerekirken buralarda diğer meslektaşlarım gibi insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsam, mesleğimizi kötüleyebilecek veya kötü olduğumuzu iddia edecek sözlerden dahi alınırım, darılırım. Her mesleğin içinde kötü olabilir, ama o kötülük meslekten değil kişiliktendir. Bunun için size profilinizde emekli yazdığı için sordum sayın Melahat hanım. Çünkü her ne iş yaptıysanız yapın o meslekte de kötüler olmuştur. Yoksa amacım sizi yargılamak değil. Ayrıca forum üstüme kalmış diyorsunuz ama bu tartışma dahi bir çok kişiye doğruyu göstereceğinden aslında sizi takdir ettiğimi de söylemeden geçemeyeceğim. Herkese Saygılar.
23.03.2013 tarihli bu iletimde, yetkili şikayet mercileri olduğunu yazmıştım. Dileyen, dilediği gibi başvurusunu yapabilir. Fakat özelde kendi avukatı ile örnekleme yaparak tüm meslek grubunu zan altında bırakacaksanız, yıllarca bu forumda sizlerle tartışabilirim. Biz avukatlık onurunu hiçbir zaman ayaklar altına aldırmadık, aldırmayacağız. Mesleğini gereği gibi yapmayanlar cezalandırılır, Ağır Ceza Mahkemesi'nde görevi ihmal / görevi kötüye kullanma suçu ile yargılanır, gerekirse ruhsatı geri alınabilir. Fakat diğer onurlu meslektaşlarıma leke sürülmesine izin vermem.
Tartışmayı uzaktan izliyorum. Avukatlık mesleğinin onurunu ayaklar altına alan ve ne yazık ki baroya "avukat" olarak kayıtlı olan bir "şahıs" tan bahsedildiğinde, sanki o "baroya kayıtlı şahıs" için değil, mesleğini layıkı ile yapan tüm avukatlardan bahsediliyormuş gibi alınganlık gösterip, "baroya kayıtı şahıs" ı koruma refleksi gösterilmesi, okunanların aşırı derecede önyargı ile okunduğu izlenimi verdi bana.
Evet, Avukatık mesleğine bir hakaret, bir "ayaklar altına ama" çabası vardır. Anca bu çabayı gösteren burada yazanların hiç biri değildir kanaatimce. Bu çabayı, söz konusu edilen "baroya kayıtlı vatandaş" gösteriyor. O kişi yerine o kişi ile nasıl mücadele edeceğini öğrenmeye çalışan mağduru "tü kaka" ilan etmek istemiyorum ben.
Ben avukat da değilim, bir avukat tarafından zarara da uğratılmadım. Dolayısı ile şahsen ik taraftan da daha objektif olarak okuyabildiğimi sanıyorum. Tekrar ve objektif olmaya çalışarak baştan sona okunursa, bu hususn fark edilebileceğini umuyorum.
Saygılarımla.
''Yargı mensupları tanrının yeryüzündeki iradesinin (adalet) temsilcileridir
o yüzden doktorla mühendisle kıyas edilemez
İnsan insandır hata yapar ama adalet hata yapamaz olması gereken bilinç budur o yüzdenki sistem üzerinden tartışma yapılmalı denetim mekanizması işlerliği üzerinde durulmalı''
demiştim bakın bu meslek gurubu diğerlerinden farklıdır en başta bu ayırımı yapalım. Burada bir vatandaş hak arayışı içinde tabi bu bir seneryo da olabilir
şimdi mağdur hukuki bilgi noksanı bir kişidir mağdur eden ise hukukun bilgisine sahiptir vatandaşı haksızlıktan koruyabilecek suçun oluşumunu dahi önleyebilecek bir sistem kurmak çok mu zor tüketici dernekleri bu yasalar düzenlenirken taraf olabiliyor mu? bu sistemi hiç tartışmaya açmayan yargı mensupları kendilerini ayrı bir sınıf kabul etmiş olmuyor mu her meslekte çürük elma çıkabilir söylemesi kolay vatandaş karokolda dayak yemesin diye sorgu kayıt altına alındı
bu olay şuna benzer bir kasa elmayı güneşin anlına koyup her kasada çürük elma çıkabilir demeye benzer sizin istikakınızda yıllık bir kasa elma ise güneşin anlında çürüyen elmayı afiyetle yersiniz oysa elma buz dolabına koyulsa idi önlem alınsa idi çürüme engellenirdi siz çürüme için uygun koşulları sağlarsanız sonuç belli buz dolabına koyarsanız sonuç belli
soruyorum elma buz dolabında mı ?
Vekile yapılan ödemelerin ve alınan paraların elden değilde banka hesabı üzerinden yapılması için elden ödeme alan ve yapan vekile meleslekten mene kadar yaptırım zinciri getirilmesi bu husustaki görüntü ve ses kayıtlarının delil kabul edileceği (vatandaşada ceza verilmeli)
Vekalet için gerekli olan baro pullarını dolaylı olarak vatandaşa yükleten sistem vekil tayin etme ehliyeti adı altında vekalet içeriğine göre vatandaşa hak yetki ve attığı imzanın sonuçlarını anlatan (hukuk bilgisi olan olmayana sözleşme adı altında imza attırıyor) kurs ve verse ki mecburi tutulmalı cd verse (baro bunun ücretini almalı)
bu sorunlar kalır mı?
- - - Updated - - -
Bunlar benim düşüncelerim hukukçu üyelerimiz belki daha güzel çözüm önerileri getirebilir
İsmail Üstad,
Biraz iddialı bir tanım olmuş. Sayın Arslan'ın Kutsal Semboller blog yazısını okumanızı rica ediyorum.
Cerrahlar da hayata döndürdükleri için kendilerine bu yakıştırmayı yaparlar.
Narsisistik bir kişilik tanımı aslında.
Hukuk bireylerin iyi yaşama aracı değil toplumun iyi yaşama AMACIDIR. hukukçularda bu kurallar konusunda ihtisas yapmış insanlardır. Futbol hakemi ile, doktorun veya askerin hukukçudan farkı ve üstünlüğü yoktur.
Burjuvazi sınıf yaratmaya gerek yok bence. Bu ülke daha çok çekmedi mülkiyeliden, Adliyeliden, Tıbbiyeliden ve Askerden çektiği kadar.
Saygılarımla...
- - - Updated - - -
Ve işte ülkemin kurtuluş manifestosu. Bireylerin TEMEL HUKUK EĞİTİMİ:)
Saygılar üstadım. Mobil imzam ile İmzaladım.
:DD
- - - Updated - - -
Bir kötü örnekde benden nemalandığı müvekkil şirket iş aktini bitirince İkide bir sahte isimlerle şikayet eden, iyi günde yaptığı işleri teslim etmek yerine çatır çutur yırtıp yok eden ve günde 5 vakit başı secdeden kalkmayan vekilimiz.
Gelde isbat et. Yasalarımızın kimi koruduğunu insanlarımız boşuna sormuyor. :)
Binlerce iyiyi hariç tutarım. İstisnalar Kaide'yi bozmaz.
katılmıyorum Sayın Atilda yargı bir sınıftır üstün bir sınıf ve sınıf olmalıdır
İngilterede bir hakimin hikayesi
İngilterede hakimler saygın ve güvenilir kişi kabul edilir öyleki bankaların açık çek defteri verdiği bilinir bir hakim bunun göstermelik olduğunu düşünür ve çeke astronomik bir rakam yazar tahsile verir ve banka sorgusuz ödemeyi yapar hakimde bunun üzerine intihar eder
Aslı varmıdır yok mudur bilemem
demek istediğim adalet ilahidir temeldir saygındır (Yaratıcının verdiği canı alma hakkı bir yaratıcıya birde kalemi kırana yakışır)
doktorlara gelince kendilerini fazla önemsemişler (vatandaş ellerine düştümü bir ALLAH olmadıkları eksikti) gerçi sağlık sıkandallarına bakınca ........
Sayın üyeler,
Gerçekten vekil tarafından da müvekkil tarafından yaşanılması istenilmeyen kötü olaylara sebebiyet verildiği aşikardır. Baro disiplin kurulları ve sair organlar bu yüzden görev yapar. Müvekkil tarafından yaşatılan kötü olaylar bizler tarafından forumda anlatılmamakta, "müvekkilim bana böyle kazık attı, paramı peşin veyahut iş bittikten sonra vermedi" gibi örneklemeler yapmıyoruz. Özne insan olunca, problem de olur. Hatayı belli bir meslek grubuna özgülemek ise yanlıştır.
Gelelim eldeki somut olaya. Sitemizde, "avukatınızı buraya şikayet edebilirsiniz" şeklinde bir tabela yoktur. Olması da beklenilemez çünkü sitemiz, yargılama merci değildir. Baro Disiplin Kurulu hiç değildir. İsim verilmeksizin, "avukatım bana bunu yaptı" denilmekle de kimsenin kazancı yoktur fakat karalama kampanyasına faydası vardır. Sonuç olarak, gerekli mercilerin olduğu hatırlatılmış, şikayet yerleri gösterilmiştir. İçerisinde binlerce avukatın olduğu bu sitede avukatını kötülemek neden peki? SAKLI AMAÇ NEDİR? NEDEN BAŞKA BİR SİTE DEĞİL DE HUKUKİ.NET'E BU KONU AÇILMIŞ?
Amaç kötüniyetlidir. Hmmmm! Hepiniz böylesiniz! Bütün avukatlar böyle yapıyor demektir içten içe. Yanlış mıyım ey konu sahibi?