-
Nafaka tazminat boşanma
türkiyede erkeksen nafakada ödersin tazminatta bügün duruşmamda bunu anladım.hakime sadece bir laf söyledin vicdanın rahatmı dedim allah havale ediyorum dedim.hakiminin vicdanı ratahmız peygamber degilmiş hatalı kararda vere bilirmiş.söyledigi bir kelime var ben bu kararı başta verdim diyor.türkiyenin adaleti işte bu ve bukadar yazıklar olsun bu adalete.dosyayı 3 4 avukata gösterdim bana dediler bunda ne tazminat olur nede nafaka olcak işmi hakim bütün isteklerini yerine getirdi.ben asgeri ücretle çalışan işçiyim 300 ytl yoksulluk nafakası baglıyor tebir 250 tl 10000 tl tazminak 2640 avukatlık uçreti daha saymadım okadar şey var. toplam 25000 tl ben ailesi tarafından darp ediliyorum ceza alıyorlar adli para cezası hakime gösteriyorsun bunun önemi yok diyor.vicdanı rahat ya ondan
-
Cevap: nafaka tazminat boşanma
Karar ne zaman verildi temyiz süresi tebliğden itibaren mi başlayacak eğer anlattıklarınız doğruysa gerekçeli kararı görmek isterim
geçen bende muhtemel son duruşmaya girdim hakimin sorduğu sorulardan beni kusurlu göstermeye çalıştığı belli aldığı cevapların lehe bölümünün tutanağa geçmediğini görünce anladım (şüphem kalmadı)rezillikleri dava sürecinden sonra burada facede her türlü sanal alamde paylaşacağım size de aynını öneririm hsyk vs
adaletin olup olmadığının takdirini topluma bırakacağım
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Karar ne zaman verildi temyiz süresi tebliğden itibaren mi başlayacak eğer anlattıklarınız doğruysa gerekçeli kararı görmek isterim
geçen bende muhtemel son duruşmaya girdim hakimin sorduğu sorulardan beni kusurlu göstermeye çalıştığı belli aldığı cevapların lehe bölümünün tutanağa geçmediğini görünce anladım (şüphem kalmadı)rezillikleri dava sürecinden sonra burada facede her türlü sanal alamde paylaşacağım size de aynını öneririm hsyk vs
kardeş karar dün verildi .tebliginden itibaren 15 yargı yolu açık.adalet bakanlıgına baglı bir hakim ben bu kararı başta verdim diyor bunun anlamı ne adaleti saglayan böyle insanlar. memleketin hali bu ama ben peşini bırakmıyacagım.zindanlardada çürüsem bir kuruş para vermiyecem.erkeksen bu devlete boşanmada bütün haklarını ayaklar altına alıyorlar.gerekçeli karar çıktıgında gönderirim.ben 9 aylık evlilik için evlenmedim bir ömür boyu için evlendim.ben dügnümü yetimlikle yaptım bundan sonra hayatımı nasıl saglıyacam.hakime söyledim aynısını ben bilemem diyor vicdan kalmamış yazıklar olsun hakimin yüzünede söyledim allah havale ediyorum diye.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
kardeş karar dün verildi .tebliginden itibaren 15 yargı yolu açık.adalet bakanlıgına baglı bir hakim ben bu kararı başta verdim diyor bunun anlamı ne adaleti saglayan böyle insanlar. memleketin hali bu ama ben peşini bırakmıyacagım.zindanlardada çürüsem bir kuruş para vermiyecem.erkeksen bu devlete boşanmada bütün haklarını ayaklar altına alıyorlar.gerekçeli karar çıktıgında gönderirim.ben 9 aylık evlilik için evlenmedim bir ömür boyu için evlendim.ben dügnümü yetimlikle yaptım bundan sonra hayatımı nasıl saglıyacam.hakime söyledim aynısını ben bilemem diyor vicdan kalmamış yazıklar olsun hakimin yüzünede söyledim allah havale ediyorum diye.
-
Niye zindanlarda çürüyorsunuz ki haklıysanız cürütmek varken bende 3 ay için evlenmemiştim
Ben bundan sonraki duruşmaya girmeyeceğim bile hakimin, duruşma solonunda aklınca çaktırmadan benim hal ve tavırlarımı gözlemlemesin den rahatsız oluyorum sanki psikoloji uzmanı doğuda (askerde) dış görevlerde sivil korumalık yapınca istemeden sizi gözleyenleri gözlüyorsunuz o sizi gözlediğini zannede dursun, bir defasında duruşmada karşı taraf dosyaya dilekçe sıkıştırmış, göderdi, okurken arada çaktırmadan beni izlediğini fark ettim anlasın diye o tarafa bakışımı yöneltmeye kalmadan önündeki ekrana bakışını kaydırdı.
-
15 günlük süre gecmeden Yargitaya temyize gönder.
Paran yoksa bari Bir arzuhalciye temyiz dilekceni yazdir.
Nafaka ödeme gücü olmayanlar ödeyemiyorlar parasi yok diye hapsedilmez.
Parasi olupda ödemeyenler icra yoluyla tahsil edilir.
Maasdan kesilir vs.
1 yildan az hapis cezasi olanlar zaten denetimli serbestlik geregi icerden serbest birakildilar.
Karakola gidip imza veriyorlar.
-
sayın hakkaniyetli bu 15 günlük süre tebliginden ihtibarenmi başlıyor.gerekçeli karar yazıldıktan sonramı.ben yargıtaydan duruşmalı istiyecem verirlermi acaba bir hakim benim yüzüme nasıl olurda ben bu kararı başta verdim diye bilir.bu ceza davası degil hukuk davası yanlışımı var sayın hukukcular böylemi sistem işliyor bunu anlamak cok zor.piskolog raporuna göre karar veriyor piskolog benimle yanlızca 4 dakkika 30 saniye konuşmasınlamı evliligin zedelendigine karar verebiliyor böyle adaletmi olur benim söylemedigim şeyler yazılmış piskolog raporuna olcak işmi bu nasıl oluyor bu iş şimdi oyledir ki hakimin kararı yargıtay kolay kolay bozmuyor insanın hayatı bir anda karartıyorlar.yargıtayda bozmasa nereye gidile bilir anayasa makemesinemi sörec nasıl işler
-
YARGITAY …. HUKUK DAİRESİNE
Gönderilmek üzere
Aile MAHKEMESİNE
DOSYA NO :
TEMYİZ EDEN :
VEKİLİ :
DAVALI :
KONU : ...Aile Mahkemesinin ……../…. E ve ……/…. K numaralı …./…./….. tarihli kararının temyizen bozulması talebidir.
TEMYİZ NEDENLERİ : (Buraya gerekcelerini sebeplerini yaz)
Buna karşılık mahkemece talebimiz reddedilmiştir. (…) Yerel mahkemenin usul ve yasaya aykırı olan bu kararının bozulması gerekmektedir.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle yerel mahkemenin verdiği kararın TEMYİZEN BOZULMASINA karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim. …/…/…
Temyiz Eden Davacı
-
kararda yüzüne tebellüğ diye bir ifade varsa gerekçeli karar yazılmadan iki haftalık temyiz süreniz sona erebilir süre tutum talebinde bulunmanız gerek.
Bilgilerinize
-
ilişkin olmak üzere mahkememiz kararının tebliginden itibaren 15 gün içersinde temyizi mümkün olmak üzere davacı ve vekili davalı yüzlerinekarşı verilen karar açıkca okunarak usulen anlatıldı.
kararda bu şekil yazılyor tebliginden itibarenmi başlıyor yoksa başladımı
- - - Updated - - -
sayın hakkaniyet cevaplarınız için teşekürler.
-
Tebliğden itibaren
Eski eşiniz ailesinin yanında mı kalıyor?
-
cevaplarınız için teşekürler ismail bey evet ailesinin yanında kalıyor.çalışmak istiyormuşta iş bulamıyormuş hanım efendi mahkemede gerekçesi bu.ailesinin evi yeri var babası 2200 tl emekli maaşı var köyden gelirleri mevcut.durunmarı iyi anlıyacagın
-
Yani eşiniz ayrılmakla eski olağan hayatına geri dönmüş oluyor nafaka almadan yaşadığı döneme (nafaka bir yardımdan ibaret olup) sizin yardımınız olmadan yaşadığı bir hayata geri dönüp sizden yardım alıyor bununla birlikte emeği doğrultusunda anne baba evine katkıda bulunuyor bu bağlamda nafaka koşulunun oluşmadığı gözetilmeden, hakim talep halinde süresiz nafakaya hükmedebilir şeklindeki yasa yorumlanırken kişinin tekrar evlenme ihtimali gözetilerek süreli nafakaya hükmedilmesi gerekirken süresiz nafakaya hükmedilmesi şu ana kadar kullanılmayan ancak hukuken geçerliliği olan temyiz sebeplerinden sadece bir kaçı gerekçeli kararı merak ediyorum.
-
sayın ismail bey gerekçeli karar çıktıgında gönderirim size.bir insan 28 yaşında yoksuluk nafakası nasıl ala bilir çoçuk yok olurmu bunu anlamak zor hani çoçuk olsa zoruma gitmez ama
-
Ya 10000 tl tazminat nasıl oluyor yasaya göre tazminat zenginleşme yada fakirleşme sebebi değildir genelde hakimler erkekler %70 kusur verir ortak kusurda tazminat olamaz bu rakama göre eşinizin toplam zararı 25000 tl oluyor asgari ücretlinin yemeden içmeden yaklaşık 3 yıda biriktireceği rakam tazminat hesapları karışık biraz kısaca ne o böyle bir tazminat alabilir nede siz ödeyebilirsiniz haksız iktisap bağlantısı yaptıysa o ayrı. Yine vekalet ücretini neye göre hesapladı onuda anlayamadım kastı var diye düşünüyor insan.
-
2640tl vekalet ücreti kesti normalde 1320 tl olması lazım degilmi.benim aldıgım eşyalar vardı faturası benim üzerime bu eşyalar nikatan 40 gün önce alınmıştır bu eşyaları talep etiler mal rejimine giriyormu hakim dosyaı bilir kişiye yolladı orada 1600 tl fiyat biçti onuda benim ödememe karar verdi nasıl iş anlamadım bu eşyaları ben kendim aldım.ben onlardan iç birşey talep etmedim ne eşya ne altın benim 15000 tl degerindeki altınlar götürdü kendisi ben bunları bile talep etmedim sadece ben boşanmak istemedigimi söyledim.aksi kara olusa maddi manevi tazminat talep ettim.akıl işi degil hakim bütün isteklerini yerine getirdi
-
Takdir yetkisi Karı koca arasındaki şeyler her türlü delille ispat olunabilir hakiminde paşa gönlü isterse faturayı delil kabul eder isterse tanık beyanını eşiniz barodan mı? Avukat talep etmiş?
Kendisi mi tutmuş?
-
yok kendisi tutu yaşadıgı yerdeki komşusu üst kat komsusu
-
Bu akşam coştum ben gerekçeli karar yazılsın devam ederiz :)
-
Cevap: Nafaka tazminat boşanma
Hakimlerin kararlarını internet üzerinden bir site kurulup yayınlasak kanuna aykırı bir şey yapmış olurmuyuz?
Bu yargı sisteminin kendi içinden ıslah olması zor. En azından hakimleri halka ifşa etmiş oluruz....
-
sayın cemil bey kurup yayınlasakta devlet onların ellinde yapmak zor.adalet bu adama iç açımazlar benim anlamadıgın bende insanım onlarda aramızda ne fark var.allah büyük ben burdakı verilen haksız karardan korkmuyorum.onlar verdigi haksız kararlardan allahın hesabından korksunlar
-
Bana kaybedecek bir şey bırakmadılar sağ olsunlar dava süreçleri hakkında toplumu bilgilendirmek suçsa ben o ceza kararını göğsüme madalya olarak takarım dermişim :DD
-
İki hafta sonra inşallah FATMA ŞAHİN ile görüşeceğim.Bu konularla ilgili insanların karşılaştığı tüm sorunları aktaracağım inşallah.bakalım o ne diyecek :S
-
sayın sea demir allah rızası anlat
-
Ülkede tamamen kokuşmuş bir yargı sistemi var. Gün geçmiyorki yargıda rüşvet, adam kayırma skandalı haberi çıkmasın.
Bu mahkemlerde davaya girip savunma yapmanın fazla bir anlamı yok.
Olayı direk olarak halka taşımak lazım.
-
Alıntı:
eko01 rumuzlu üyeden alıntı
sayın sea demir allah rızası anlat
Elimden geleni yapacağım .Önemli olan bakanın bunları dikkate alması .son dönemlerde ki kadına yönelik şiddet ve öldürme vs..gibi gelişen olaylar yüzünden bu kararlar veriliyor.aslında ben bu olaylara daha çok husumet yüzünden işlenmiş cinayetler olarak görüyorum.Çünkü cinayet nedenleri gerçekten araştırıldığında sebebinde bu olduğu anlaşılır.adam aslında eşini değil hasmını öldürüyor bu kadar basit.anlamak istemedikleri bu not: Bu cinayetlere sonuna kadar karşıyım hiçbir şekilde tasvip edilecek tarafı yok.ben sadece ,sebebinin iyi anlaşılması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum..
-
Arkadaşlar tebliğinden itibaren ne demek. Adliyeden postaya verildiği tarihmi? yoksa kişinin postadan imza atıp teslim aldığı tarihmi? HAngisi kanunen geçerli burda????
-
Alıntı:
ufuk_ rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar tebliğinden itibaren ne demek. Adliyeden postaya verildiği tarihmi? yoksa kişinin postadan imza atıp teslim aldığı tarihmi? HAngisi kanunen geçerli burda????
Bilgiyi aldığınız tarih yani postacıdan teslim aldığınız imza ettiğiniz tarih.
-
İsmail bey postacıdan aldığımı mahkeme nerden öğrenicek? ay oldu bana daha postacıda gerekçeli kararda gelmedi bu kadar uzun sürüyormu. Ne olur bişey yazın :( Çok kötüyüm
-
Resmi evrakı alırken imza atarsınız imza attığınız kağıtta tarih olur bu kağıt mahkemeye gönderilir ve dosyaya eklenir. Gerekçeli kararın yazılması bazen bir kaç ay sürebiliyor benim bir dosyamda bir yıldır gerekçeli karar yazılamadı ki tebliği ulaşmadı.
-
Benim gerekçeli karar yazılmış postaya verilmiş adliyeden öyle söylediler ama 2 ay oldu ulaşmadı :( sizinki daha yazılmamış ama :)
- - - Updated - - -
Benim gerekçeli karar yazılmış postaya verilmiş adliyeden öyle söylediler ama 2 ay oldu ulaşmadı :( sizinki daha yazılmamış ama :)
-
Belki muhtara teslim edilmiştir yada kötü niyetli 3. kişilere. Benim başıma geldi postaneye dilekçe verip tel. yazdım anne babam haricinde hiçbir kişiye resmi evrakımın verilmemesini talep ettim şu an evraklar tel tarafıma bildiriliyor yada aileme veriliyor o yüzden ben adliyeye gidip bilgi alma gereği görmedim ama sizin durumunuzda evrak yok edilmiş gibi duruyor adliyeden bilgi alın derim.
- - - Updated - - -
Belki muhtara teslim edilmiştir yada kötü niyetli 3. kişilere. Benim başıma geldi postaneye dilekçe verip tel. yazdım anne babam haricinde hiçbir kişiye resmi evrakımın verilmemesini talep ettim şu an evraklar tel tarafıma bildiriliyor yada aileme veriliyor o yüzden ben adliyeye gidip bilgi alma gereği görmedim ama sizin durumunuzda evrak yok edilmiş gibi duruyor adliyeden bilgi alın derim.
-
İsmail bey avukatıma danıştım önce mernis adrese daha sonra yeni adrese teblig olur diyor. Dediğiniz gibi bir durum olabilirmi çok korktum gerçekten :( kötü niyetli derken kim olabilir