-
Derdimi anlatsam dinler misiniz? Hayat ve para üzerine söyleşine...
Derdimi anlatsam dinler misiniz?
-
Cevap: Derdimi anlatsam dinler misiniz? Hayat ve para üzerine söyleşine...
lütfen anlatsam dinler misin?
nasıl çözüm yolu bulabilirim?
yardımcı olursanız sevinirim.
-
Alıntı:
turbolinea rumuzlu üyeden alıntı
lütfen anlatsam dinler misin?
nasıl çözüm yolu bulabilirim?
yardımcı olursanız sevinirim.
Dinlemekte sıkıntı yok,
anlatabilirsiniz elbette.
-
sayın yöneticiler,
içinde küfür ya da herhangi bir kusur geçmemesine rağmen DERDİMİ yayınlamıyorlar.
-
Sürekli derdimi forum donanım haber de ve burada da hukuki sorunlarımı anlatıyorum.
İçinden çıkılmaz durumdayım...Gerçi o kadar kötü değil fakat maddi durumum kötü olduğu için sürekli üzülüyorum.
Şanslı olmadığım için üzülüyorum.Ailem zengin sayılır ama bana tam anlamıyla sahip çıkmıyor.Zaman kötü olduğundan olabilir ama eğer bir çocuğuna da güvenmeyeceksen hayatta çocuk yapmanın anlamı yok.
Yaşım 30 ailem sayesinde ağla zırla ayda elime 2000 tl para geçiyor.Ama olmak istediğim yerin çok çok altında...Okumakla olsaydı kafa patlatır okurdum.Kesinlikle okumakla olmuyor ne varsa hayatta ticarette vardır.
Yaşım 30 olmasına rağmen 100.000tl parayı ömrüm boyunca bir arada görmedim...Yerine göre de 100.000tl büyük para değil.Bu parayla hiçbir şey yapamazsın hayatta sadece ufak bir yerden başlarsın.Eğer ben bu zamana kadar hayatta 100.000tl yi bir arada görmediysem hayattaki şansız fakir insanlardan farksızım demektir. ŞU AN HER ŞEY BİRAZ DAHA DÜZELİYOR AMA FAKİR OLMAK BENİ ÇOK ÜZÜYOR.
Ne derecede evleneceğim ne derecede coluk cocuk sahibi olacağım hayatta param olmadığı zaman...ŞUNA DA KARŞIYIM COLUK COCUK YAP GİTSİN OKUSUN ÜNV KAZANSIN PARA KAZANSIN. Hayatta bu mantıkla çocuk yapılmaz..
Bana göre çocuk yapmak...Gençliğinde çocuğuna son imkanları sunarsın...Ona iyi bir imkan bırakırsın İlerde de sen yaşlanınca o bunun kıymetini bilir o da sana bakar yardımcı olur...Ünv ise etiket ve eğitimli olmak için okunur.Durum bundan ibaret.
ben en azından parasız olduğum halde bir aile kurumu yapıp da onu geçindirmeye çalışmıyorum. çünkü ben ayda 1000tl yiyorsam karım ve çocuğum olduğu zaman 3000tl ye ihtiyaç duyacağım... Bir boğaz ile hiçbir zaman insan parasal anlamda asla paraya sıkışmaz ama bir aile olduğu zaman masraf çok olduğu zaman insan parasal anlamda sıkışır. AMA TEK BOĞAZ BUGÜN VARSA YER YARIN YOKSA DA YEMEZ. PARAYA DA SIKIŞMAZ. çünkü gider bir pansiyon odasına sığınır ayda 450 tl öder ama bir ev aile olsa ev kiraları 700 tl elektrik su vs olunca bu 1000tl yi bulabilir...Ya da ev alsan ev 100.000tl en kötüsü...BEN 30 YAŞIMA GELDİM 100.000TL Yİ BİR ARADA GÖRMEDİM.param olsa bile ne derecede 100.000tl yi bir eve gözümü kırpmadan verebilirim. Ama milyonu olan adama bir eve 1milyon bile verse dokunmaz...
Milyonluk adama düğün parası evin içini döşeme parası hiçbir şey dokunmaz....
Türkiye'de de kötü insanlar çok...Para araya girdiği zaman Para için yapmadıklarını bırakmazlar.Neyin müslümanı neyin inançlısı...O insanlar öldükleri zaman cennete gideceklerini düşünüyorlar?Hemen hemen %60 ı aşırı derecede kötü ve vicdansızdır...Para araya girdiği zaman yapmadk kötülük bırakmaya nasıl iyi derim ben? %40 ı da senin paranı çalmaz senin namusuna bakmaz ve çok şerefli namusludur..
Toplumdaki insanlara herkese soruyorum.Türkiye'de yüzde kaçına namusunu paranı malını mülkünü güvenirsin ya da güvenilebilir?Onların dedikleri %10 %5 %1 diyenler oldu.Bu kadar kötü ortamdayız...Hukuk beni nasıl sorusuna bu konuda forumdakiler cevap veremiyor tam anlamıyla...
Yurtdışına gittiğim zaman içimde bir vatan millet sevgisi uyanıyor...Ama bana başta yargı olmak üzere kötü davranmaları kötü davranmak da bir kötülüktür ve diğer insanların yaptıkları yanlışlar aklıma geliyor.Bu insanların böyle yapması içimdeki vatan sevgisini yok ediyor...Biri sana kötülük yaptığı zaman onu nasıl sevebilirsin?
İş hayatına ise iyi bir avukat muhasebeciyle başlayacağım.Hukuk un olmadığı yerde insanlar her türlü kötülüğü yapar...İnsanlarda acıma merhamet yok.Para araya girdiği zaman her türlü kötülüğü yaparlar %60'ı yani... ben azından diğerleri gibi yüzde %5-10 demiyorum...
Tanrı katında ise sadece müslüman'ın cennete gideceğine inanmak istemiyorum.Kul hakkı yiyen cennete giremez.
Hayatta sadece para için üzülüyorum...Başka bir sıkıntım yoktur.Para olduğu zaman her şey oluyor...
Bazen öyle kötü duruma düşüyorum ki Türkiye'de kötü insanlar çok olduğu için bana kötülük yaptıkları zaman kendi dinimden kendi Türk'lüğümden hatta kendi konuştuğum dilden bile utanır duruma geliyorum...
BANA BİR YOL GÖSTERİRSENİZ SEVİNİRİM...
Eğer para önemli olmasaydı ben hemen bulurdum herkes herkese verirdi.ve kimse para için yanlış yapmazdı.
BANA LÜTFEN BİR YOL GÖSTERİN.
-
Arkadasim ben uzman degilim ama senin payladtigin dert bu platforms uygun degil gibi geldi.Kafan bir hayli karisik ve buhranli. E psikiloji.net var oraya bu yazdiklarini yazarsan sanki daha yardimci olurlar gibime geldi.Sanki senin derdinin çaresi hukuki değil de psikolojikmiş gibi. Tabi bu benim görüşüm.
-
- Sürekli parayı düşünmekten vazgeçin
- Ailenizin sizi sevmediği yönündeki yanlış düşünceden kendinizi kurtarın
- Etrafınızdaki insanların size kötülük yapmak istediği düşüncenizden sıyrılın
Tedavi sürecine girmekten korkmayın, o süreç size kötülük etmek için değil, sizi ruh sağlığınıza kavuşturmak içindir, o süreçte sıkıntı çekecek te olsanız, aileniz sevdikleriniz ne olursa olsun yanınızda olacaktır, bunu sakın unutmayın.
Bir an önce ihtiyaç duyduğunuz destek tedavisini almak için ailenizle birlikte , dr unuza başvurun.
(Bunları diğer forumlarda yazdığınız yazılardan ve burada açtığınız diğer konulardan sizi tanıdığım için yazıyorum)
-
Bu nickname'i hem burda hemde başka başka forumlarda benzer şeyler yazarken görüyoruz.Daha öncede ceza-i ehliyetinin olmadığını akli melekelerinde sıkıntılar olduğunu bu nedenle askerden de muaf olduğunu vs.yazmıştın.Allah yardımcın olsun ama buralara yazarak bir yere varman zor.Gerekirse bir hastaneye yat ve tedavini ol yoksa hastayken çok özlemini duyduğun para da seni bulsa zaten elinde de tutamazsın onla mutluda olamazsın.Sana göstereceğimiz tek yol sağlığına kavuşmaya bak.Bunun için ailenle görüşüp elinden ne gelirse yap.Geçmiş olsun.
-
Para nefes gibidir. Nefesini tutarsan boğulursun. Parayı da tutarsan öyle. Alıp vereceksin ihtiyacın oldukça. Para yalnızca araçtir.
-
bende parayı harcama taraftarıyım...ama az olunca insan harcayamıyor...harcasa sıkıntıya düşünüyor...
toplumda kötü insanlar çok...100 de 1 olsa sesimi asla çıkarmam.ama yemin ederim en en en az yüzde 50 si kötü ve yanlış...
geçen yunanistan'daydım...oradaki türk arkadaşım...5 senedir orada yaşadığını ve burada kimsenin kimseyi boğazlamadığını söyledi...ayrıca para için yanlış yapanlar da azmış....ama ülkeme bak...adım başı insanlar birbirini boğazlıyor...ve her türlü yanlışı yapıyorlar...Türkiye'de HUKUKKKK olmasa insanlar birbirini diri diri keserler.NASIL MİLLET SEVGİSİ İÇİNDE OLABİLİRİM? bunu düşündükçe PSİKOLOJİM MAHVOLUYOR...HAYATA KÜSÜYORUM...
ailemle sorunları halledemiyorum...parasal anlamda sıkıntılar var...üzüntü krizine giriyorum...sürekli üzülüp duruyorum...
sizlerden de başka sığınacağım kimse yok.
-
böyle üzülüyorum üzülüyorum...beynim ısınıyor ısınıyor...sanki böyle balatalar ısınıyor gibi...balataları sıyırmaktan da korkuyorum.
çözüm yolu bulamıyorum.siz iyi insanlara sığınıp ağlamaktan başka çarem yok.
lütfen bu şerefli Türk gencinin feryadına kulak verin.
-
Para sevgisi hastalıkların en kötüsüdür ki sizde bunun emareleri görülüyor. Allah ilmi isteyen herkese zenginliği dilediğime veririm der bundan anlaşılan herkes okudukça ilim sahibi olur fakat istediğin kadar çalış çabala nasip etmediyse zengin olamazsın. Allah sadist değildir veriyorsa da vermiyorsa da kulunun hayrınadır geleceği o bilir ve görür. Sizin manevi inançlarınız da zayıf anladığım kadarıyla bu durumda sizi teselli edecek dik tutacak dirayetiniz de olmayacaktır.
Ayrıca toplumda kötüler çok fazla değildir kötülük öylesine bir ateştir ki dumanı isi her yanı sarar yoksa her insan iyi bir ahlak üzere yaratılmıştır. Ne hukuk ne yasa ne polis kötüleri kötülükleri engellemiyor engelleyen insandaki yaratılıştan gelen iyi olma duygusudur.
Vatan sevgisi sadece bu vatanın taşını toprağını yeşilini suyunu sevmek değildir vatan sevgisi bu ülkenin insanını sevmektir yoksa bi dağın taşın başka bi dağdan taştan denizden ovadan bi farkı yoktur. Benim ülkemin insanı kötü diyen birinin vatan sevgisinden nasibi yoktur.
Psikolojik destek almanızı biraz okumaya vakit ayırmanızı tavsiye ederim.
-
Para paradır olmayınca kıymetlenir olunca...........
-
peki neden avrupa'da insanlar birbrini boğazlamıyor? neden bir fransız bir yunan halkı para için yanlış yapıyor?
Türkiye'de insanlar adım başı birbrini boğazlıyor...Can güvenliğimiz tehlikede...Polis jandarma hukuk olmasa yemin ederim ki insanlar birbrini diri diri keser.
para için yapılan yanlışın haddi var hesabı yok...
korkuyorum korktukça psikolojim bozuluyor...siz size kötü davranan size kötülük yapan birini nasıl sevebilirsiniz?
-
şerefimle namusumla yaşamak benim en doğal hakkım...ve hukuk bana yaşama hakkı da varmiş...
iyi niyetle söylüyorum bana en az yarısı çok kötü niyetli geliyor...hukuk yanlış işlese de iyi ki hukuk var...gene koruyor bizi...gercekten kotu cok...
-
parasız sağlık yarı yarıya hastalık demektir...
en yakın akrabam arkadaşlarım para için yanlış yaptılar.
çevreye bakıyorum para için yanlış yapanların da haddi var hesabı yok...
en az yarısı kötü niyetli...en az yarısı para için yanlış yapıyor.
-
en azından bundan sonra kötü insanların bana zarar vermemesi için bana avukat arkadaşlar, hukuki destek sağlarsa gerçekten minnettar olurum.
pm atarsanız sevinirim
-
Alıntı:
peki neden avrupa'da insanlar birbrini boğazlamıyor? neden bir fransız bir yunan halkı para için yanlış yapıyor?
Türkiye'de insanlar adım başı birbrini boğazlıyor...Can güvenliğimiz tehlikede...Polis jandarma hukuk olmasa yemin ederim ki insanlar birbrini diri diri keser.
para için yapılan yanlışın haddi var hesabı yok...
korkuyorum korktukça psikolojim bozuluyor...siz size kötü davranan size kötülük yapan birini nasıl sevebilirsiniz?
3 gün önce ingilterede sokak ortasında birini palalarla doğradılar,
kore de çok sevdiği için sevgilsini parçalayıp yiyen hatırlıyorum, amerikada okulu pompalı tüfeklerle basıp 10larca küçük çocuk öldürüldüğüne defalarca şahit olduk,
gene amerikada aile içi tecavüzler enses zoraki ilişkiler, kahvaltı haberlerinin baş malzemesi ...
Gene diyorum, kötüler heryerde var.....
- - - Updated - - -
Alıntı:
en azından bundan sonra kötü insanların bana zarar vermemesi için bana avukat arkadaşlar, hukuki destek sağlarsa gerçekten minnettar olurum.
pm atarsanız sevinirim
Öncelikli İhtiyacınız olan sağlığınızla ilgili destek olduğu görülebiliyor,
kendinizi daha fazla ihmal etmeyip, sizi ihmal ettiğini düşündüğünüz ( ki öyle olmadığı da diğer yazdıklarınızdan görülebiliyor) ailenizden de destek alarak tedavinizi tamamlayın lütfen.
Bunu kendi iyiliğiniz için yapmanız gerekiyor.
-
şerefimle namusumla burada ağlıyorum. forum.donanimhaber.com sitesinde de ağlıyorum.durumum kötü değil...ama dünya da malım mülküm yok diye üzülüyorum.
bugün mesela adam da ticari istek yok ama ufaktan bir şeyler yapmış...adamda ticari istek olmamasına rağmen adam 1milyon tl lik gayrimenkulu var...hiç istek olmamasına rağmen bunları yapmış.50 senede...
üzülmekten başka çarem yok
bir de kötü insanların bana zarar vermemesi için hukuki destek sağlarsanız çok sevinirim.insanlık namı için yardım eder misiniz hukuki anlamda?
-
Şeref ve namusuyla bir insan dünyada malı mülkü yok diye ağlar mı? Malınız yok mülkünüz yok kötü insanlar size niye zarar versin bunların hepsi mi mal?
-
birine ufak bir paranı güven...beraber çalıştığın da biri olabilir? paranı alıp vermeyecektir geri.
işyerinde organzasyonu sağlamam için bana hukuki destek sağlar mısınız?
-
Kişi başkasını da kendi gibi bilirmiş demek ki millet güvenip size parasını verse borç veya emanet dakkasında üstüne yatacaksınız vermeyeceksiniz.
Siz bir iş yeri kurun karşılaşacağınız sorunlarla uğraşmak ve halletmek için can atacak bir sürü avukat bulursunuz merak ve endişe etmeyin.
-
Hangi işyeri?
Ne iş yapıyorsunuz? Yapacaksınız?
-
icradan gayrimenkul ve araç düşünüyorum.
bunun hukuki sıkıntıları oluyor?ihalenin feshi, vs vs bir sürü sıkıntısı...
mesela akaryakıt istasyonu kurucam...burada ben organizasyonu nasıl kurucam bilmiyorum.bugün herkes hırsız durumunda...20 tl için yanlış yapan insanlar var...hukuk olmadığı zaman kime nasıl güveneceğim?
bir avukat olursa bana bu konularda yol gösterir diye düşünmekteyim.
-
Böyle düşünürken,
bir hukukçuya nasıl güveneceksiniz???
-
Alıntı:
icradan gayrimenkul ve araç düşünüyorum.
bunun hukuki sıkıntıları oluyor?ihalenin feshi, vs vs bir sürü sıkıntısı...
mesela akaryakıt istasyonu kurucam...burada ben organizasyonu nasıl kurucam bilmiyorum.bugün herkes hırsız durumunda...20 tl için yanlış yapan insanlar var...hukuk olmadığı zaman kime nasıl güveneceğim?
bir avukat olursa bana bu konularda yol gösterir diye düşünmekteyim.
Sitemiz üzerinden avukat talep edemezsiniz. Tanığınız, bildiğiniz bir avukata başvurmanızı önerebiliriz.
Ayrıca icradan gayrimenkul ve araçlar hakkında yapılan ihalelerde ihalenin feshi ve sair sıkıntılar elbette olabilir.
Paranızın olmadığı halde akaryakıt işine girerseniz, bu sizin bileceğiniz iş.
Öncelikle bir psikolojik tedavi almanızda yarar var.
-
okumuş avukat adam yanlış yapmaz...ayrıca avukat yemini etmiştir.okumuş adamdan yanlış gelmez.avukata güvenirim.
yorum ve görüşleriniz önemli...
-
ben şu ana kadar kimsenin parasının üzerine yatmadım.
ama kötü insan çok olduğu için hukuk olmadığı zaman hiçkimseye güvenemezsin.
yanlış yaptığı zaman da hukuk önünde hesabbını verir.
iyi bir avukatla hareket etmek istiyorum.
siz yardımcı olur musunuz bana ?
insanlık namı için.
-
Hukukun üstünlüğünü savunan bir insanım
Hukukun üstünlüğünü savunan bir insanım.
Türk hukukuna güvenmekten başka çarem yok.
Türkiye'de çok kötü niyetli insanlar var.hukuk olmasa emin olun ki insanlar birbrini diri diri keser.
En az yarısı kötü niyetli gibime geliyor.
Biri bana kötülük ederse hemen savcılığa veriririm.Savcılığa verdikten sonra benim 10 metre yakınıma yanaşamaz.
devlet var hukuk var adelet var.
beni biri yaralarsa 10 sene içerden çıkamaz.beni öldürürse 30 sene içerden çıkamaz.
Türkiye'de hukuk bazen yanlış işlese de iyi insanları koruyor.
Türkiye'de hukuk bazen yanlış yöne işlese de insanları koruyor.
Bundan dolayı kimseden korkmuyor.
Türkiye'de gerçekten kötü insan çok.
Sana birileri sürekli kötülük ettiği zaman onu nasıl sevebilirsin?
Bir Avrupa'da bu kadar kötü insan yok.Göçmenler hariç tabi.
bize öğretmediler...Bize hep bizimkilerden asla zarar gelmez düşüncesiyle yetiştirdiler.Ama bilmedik ki gerçekten ülkemde hayat Emrah filmlerinden daha kötü.Emrah filmlerinin bir kurgu yalan olduğunu zannediyorduk.Ama gerçekten çok ama çok kötü insanlar var.
hukuk un üstünlüğünü savunan bir insan olmam asil ve ileri görüşlü olduğumun göstergesidir değil mi?
yorum ve görüşleriniz önemli
-
Alıntı:
iyi bir avukatla hareket etmek istiyorum.
siz yardımcı olur musunuz bana ?
insanlık namı için.
ı
Avukatlık, insanlık namı için yapılan işlerden değildir, insanlık namı komşu hatrı, tanıdık ricasıyla yürütülen bir iş olmayıp, insanların eğitim alıp ücreti karşılığında yerine getirdikleri bir meslektir.
Sitemizden avukat arayışı, forum kurallarına aykırı olup, bu şekilde devam etmeniz üyelğinizin devamı konusunda sıkıntı yaratacaktır.
-
Cevap: Hukukun üstünlüğünü savunan bir insanım
Alıntı:
Türk hukukuna güvenmekten başka çarem yok.
Türkiye'de çok kötü niyetli insanlar var.hukuk olmasa emin olun ki insanlar birbrini diri diri keser.
En az yarısı kötü niyetli gibime geliyor.
Biri bana kötülük ederse hemen savcılığa veriririm.Savcılığa verdikten sonra benim 10 metre yakınıma yanaşamaz.
devlet var hukuk var adelet var.
beni biri yaralarsa 10 sene içerden çıkamaz.beni öldürürse 30 sene içerden çıkamaz.
Türkiye'de hukuk bazen yanlış işlese de iyi insanları koruyor.
Türkiye'de hukuk bazen yanlış yöne işlese de insanları koruyor.
Bundan dolayı kimseden korkmuyor.
Türkiye'de gerçekten kötü insan çok.
Sana birileri sürekli kötülük ettiği zaman onu nasıl sevebilirsin?
Bir Avrupa'da bu kadar kötü insan yok.Göçmenler hariç tabi.
bize öğretmediler...Bize hep bizimkilerden asla zarar gelmez düşüncesiyle yetiştirdiler.Ama bilmedik ki gerçekten ülkemde hayat Emrah filmlerinden daha kötü.Emrah filmlerinin bir kurgu yalan olduğunu zannediyorduk.Ama gerçekten çok ama çok kötü insanlar var.
hukuk un üstünlüğünü savunan bir insan olmam asil ve ileri görüşlü olduğumun göstergesidir değil mi?
yorum ve görüşleriniz önemli
15 senelik avukatım bunca yılda öğrendiğim kötü olan hukuktur insanları da kötü eden hukuktur. Daha dün akşam izlediğim haberde hırsızlıkta yakalanan şahsın tam yüz adet suç kaydı var. Bu insanı kötü yapan da kötü bırakan da hukuktur. İnsanları kötülerle yaşamak zorunda bırakan da hukuktur.
-
Cevap: Hukukun üstünlüğünü savunan bir insanım
Kötü insanların size zarar verme ihtimali üzerine,nasıl bir hukuki destek almayı düşünüyorsunuz.Çok merak ettim.
Paran mı yok,çalış olsun.Neden zenginlere özeniyorsun ki?Hayatını özentiylemi geçireceksin.Birazda ufak şeylerle mutlu olmayı denesen belkide büyüğünü bulacaksın.
İnsanlar kötüyse,sen iyi ol.Yada iyi insanlarla görüş.Ara bul,dert yanacağına.
Benden tavsiye ne Hukukinet nede daha önemlisi Hayat ağlama duvarı değil.Bana kalırsa numarayı bırak,zeki birine benziyorsun anladık.
Manevi duygularını az geliştir.İnançlı insan ol.
İNSANIN KENDİNE VERDİĞİ ZARARI BAŞKA BİRİSİ VEREMEZ.
Onun için bırak başkalarını kendine bak...Geçmiş olsun...
-
Bu dünya'da her şey paradır.araba da mutluluk da sevgi de saygı da parayladır.
Bugün git birinden iste 100.000tl 200.000tl kimse vermez.çünkü insanların taptığı tek şey para ve menfaattir.
ayrıca bugün bir çok adam yerine koymayacağımız insanlarda bir kaç milyon tl çok rahat çıkıyor...ticari şevkleri olmamasına rağmen
Türkiye hukuk devletidir.Yapılan yanlış kanunlarda cezası vardır.Hırsızlık ve güveni kötüye kullanmanın cezası var.
Çalıştırdığın elemanları yanlış yapmaması için iyi bir sözleşme ile yanlış yaptıkları an savcılığın takipsizlik çekmemesi iiçin sözleşmeyi iyi bir avukatın hazırlaması lazım.iyi bir avukatla yola çıkmam lazım. hukuk gerçekten önemli.bir çok insanda acıma merhamet duygusu kalmamıştır. hukuk vardır. hukukun üstünlüğünü savunan bir insanım.
-
Bir kıssa var bir adam caminin karşısına genelev yaptırmış cami cemaati de bundan çok rahatsız olmuş adama kapatması için çok direttilerse de başaramamışlar. Bu defa camide bu genelev için beddua etmeye başlamışlar sürekli yıkılması için dua ediyorlarmış. Bir gün genelece yıldırım düşmüş ve yıkılmış. Genelev sahibi adam bundan cami cemaatini sorumlu tutmuş ve mahkemeye vermiş cemaatin bir şekilde bu işte sorumluluğu olduğunu dile getirmiş hakim karşısında, cemaat de hiç bir sorumluluklarının olmadığını söylemişler hakim şaşırmış ve demiş ki bir tarafta duanın gücüne inanan bir genelev sahibi diğer yanda inanmayan cemaat.
Şimdi sizin bu hukuka olan güven ve inancınız bu anlamda kendimle kıyasladığımda takdire şayan.
-
Alıntı:
av.engin oğuz rumuzlu üyeden alıntı
bir kıssa var bir adam caminin karşısına genelev yaptırmış cami cemaati de bundan çok rahatsız olmuş adama kapatması için çok direttilerse de başaramamışlar. Bu defa camide bu genelev için beddua etmeye başlamışlar sürekli yıkılması için dua ediyorlarmış. Bir gün genelece yıldırım düşmüş ve yıkılmış. Genelev sahibi adam bundan cami cemaatini sorumlu tutmuş ve mahkemeye vermiş cemaatin bir şekilde bu işte sorumluluğu olduğunu dile getirmiş hakim karşısında, cemaat de hiç bir sorumluluklarının olmadığını söylemişler hakim şaşırmış ve demiş ki bir tarafta duanın gücüne inanan bir genelev sahibi diğer yanda inanmayan cemaat.
Şimdi sizin bu hukuka olan güven ve inancınız bu anlamda kendimle kıyasladığımda takdire şayan.
ne alaka anlamiyorum?
EĞer camİdekİlerİn bİr suÇu yoksa delİl yoksa hukuk ona ceza vermez ceza veremez.
Hukuk suÇlulari korumak İÇİn deĞİl.masum İyİ İnsanlari ve haklari korumak İÇİn vardir.
-
Parasızlık beni çıldırtıyor Parasız bir hayat olmayacağı düşüncesindeyim
Sürekli parayı düşünüyorum.Parasız hayattın mutluluk getirmeyeceği düşüncesinde oluyorum
Düşüncelerim de bunlar yorum yaparsanız sevinirim.
ilerde geçinemediğin zaman masum insanlara zarar vermeye başlayacaksın.
hadi sen zarar vermedin.
senin çocuğun verecek zararı topluma...para için yanlış yapacak belki de para için adam öldürecek.
çünkü yapılan her kötülük parasızlıktan dolayı yapılmıştır.
paralı adam kalkıp hırsızlık yapmaz adam öldürmez.
belki de bakıcan sen parasız olduğundan dolayı senin çocuğun parasızlıktan kötü yola düşecek.
ne geliyorsa sizin gibi ileriyi düşünmeyen insanlardan dolayı geliyor.
benim evladımın başına kötülük gelmez deme.
bugün genelevde çalışan kadınlara bak.
hepsinin ailesi düşüncesizlikten dolayı onları o duruma getirmiştir.onların ailesi çok parası olup sonra cocuk yapsalardı cocukları genelevde olmazdı.
parasız hayatta hiçbir şey olmaz.
hep ezilirsin
- - - Updated - - -
lütfen insanlık namı için bir yol gösterin.
sürekli üzülüp mahvoluyorum.para çok değerli.
bugün bak topluma en az yarısı kötü...ben iyi niyetle konuşuyorum...onun için herkes bana düşman gibi geliyor.
mesela 100 kişiye para ve mal dağıt...emin ol 50 si getirmeyecek geri...bu kötülük değil de nedir? ben iyi niyetle yazıyorum belki 70 i getirmeyecek?
para çok önemlidir kardeş 20 yaşında evlenen.para yok pul yok olan biri.yeni cocuk dünyaya getirdiği zaman ailesinin geleceğini nasıl garanti altına alabilir?
para olmayınca nasıl olacak?
böyle içimi korku sarıyor.
parasızlık çok kötü...insanlar da çok kötü.Türkiye'de de çok kötü insanlar var.bu beni iyice sinirlerimi zıplatıyor. adam bana kötülük yapacak ve ben onu nasıl millet sevgisiyle sevebilirim?
hukukun olmadığı yerde insandan insanlık asla bekleyemezsin.insanlık yok kalmamış.
-
Cevap: Parasızlık beni çıldırtıyor Parasız bir hayat olmayacağı düşüncesindeyim
Dünya'nın kanunudur.Paralı insanlar sadece paralı insanlarla arkadaş olurlar.ve paralı bir insan kesinlikle senin yanında çalışmaz.
bugün toplum da çok kötü insanlar vardır. en en en az yarısı kötü niyetlidir.her farkir kötü niyetli diye bir şey yok ama her iki insandan biri kötü olunca ister istemez korkuyor.
hukuki olarak kendini garantiye almak istiyor.hukuk varsa kötü olan kimse zarar veremez insana.
iyi insanı da tanıyana kadar iş işten geçmiş oluyor.
-
Parasız insanlar kötü diyorsunuz ve bu parasız insanların size zarar vermesinden korkuyorsunuz o halde kendinizi güvende hissetmek için paralı insanlarla arkadaş olmalısınız onlarla alış veriş yapmalısınız.
-
Şu sizin mahkeme kararı kesinleşti mi, ne zaman kısmtse başlıyorsunuz tedaviye?
-
Alıntı:
ne alaka anlamiyorum?
EĞer camİdekİlerİn bİr suÇu yoksa delİl yoksa hukuk ona ceza vermez ceza veremez.
Hukuk suÇlulari korumak İÇİn deĞİl.masum İyİ İnsanlari ve haklari korumak İÇİn vardir.
Bu olmadı işte,turbofiatlinea:DD.Çok zeki sanmıştım sizi.Ne alaka dediğiniz ileti tamda yerinde yapıştırılmıştır.Yani 10 dakıka güldüm,Engin beyin verdiği örneğe:DD..
Avazınızın çıktığı kadar Hukuk Hukuk diye bağırmıssınız ya,e adamcağız da avukat olduğu halde böylebir hukuk vurgusu görmediği için,garibine gitmiş.O elim fıkrayı anlatası tutmuş.Siz o fıkrada cemideki cemaat değilsiniz ki zaten.Bİlemem.Tekrar geçmiş olsun..:)