5149 ve 7201 sayılı kanun
konuyu hangi bölüme yazacağımı bilmediğim için bu bölüme yazdım...
yetkili arkadaşlar gerekli bölüme taşıyabilirler....
bir spor müsabakasında para cezası aldım(5149 sayılı kanun)...az önce elime ulaştı(7201 sayılı kanun)...ceza toplam 2100 ytl civarı...
eger 7 gün içersinde ödemezsem 6183 sayılı kanun hükümlerine göre tahsis ve takip edilecekmiş...yine 7 gün içinde idare mahkemesine itiraz edebilirsin ancak etmezsen ceza kesinleşir diyor...
şimdi ben bu parayı ödeyebilecek güçte değilim...öğrenciyim...üzerimde mal(ev,dükkan,araba) da yok...
kanunu bilen veya daha önce karşılaşmış hocalarım...bana bu parayı ödemezsem olacakları söyleyebilir misiniz???
ve ayrıca para ödenmezse yurt dışına giriş-çıkışlarda problem yaratır mı???
lütfen yardımcı olun...şimdiden teşekkürler...saygılar
Re: 5149 ve 7201 sayılı kanun
mrb cevabınız için şimdiden tşkr ederim.
5149 sayılı kanunla ilgili bir sorum olacak.küfürlü tezahürat dolayısıyla bu kanundan ceza alınması durumunda memuriyet açısından bir engel var mıdır?
yoksa trafik cezası gibi yalnızca idari bir durum mu söz konusudur? ve bu cezalar illlerde il spor güvenlik kurulunda mı görüşülerek karara bağlanır yoksa emniyet genel müdürlüğü mü karar verir? bilgilendirirseniz memnun olurum..
Sn.Horozius,Sanin olayındaki para cazası (idari )para cezasıdır, yani sana ne sabıka getirir ne de sicilini etkiler, yurt dışına çıkmanla bir ilgisi ve alakası yoktur.ancak bu kararla senin maçlar'a girmeni engellerler, stad girişlerindeki kolluga ismin verilir en fazla seni maçlar'a sokmazlar.Yazının geldigi yar makamına itiraz et,gelen cevaba göre (Bölge idare Mah.dava acarsın)Bair daha bu tür olaylar'a karışmasan iyi olur.
hocam bi yanlışlık oldu.horozius adlı arkadaş geçen yıl bu soruyu sormuş.benim yurt dışına çıkma ile ilgili bi sorum yok. ben sadece memuriyet ve öğrencilikle ilgili durumu soruyorum.
yine de cvbınız için tşkrler...tavsiyenize kesinlikle uyucamm
Memurluğunuz ve öğrenciliğiniz için herhangi bir engel oluşturmaz.