Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Merhabalar;
Ders ortalamam yüksek olmasına rağmen çanın yükselmesi sebebiyle dersten kalmış durumdayım. Kendi notuma bir itirazım yok ama hocanın bazı kişilere yüksek not verdiğini düşünüyorum. Ayrıca derse devam etmeyen yani devam zorunluluğunu yerine getirmeyen kişilerinde ezberleri kuvvetli olduğu için dersin çanını yükselttiğini düşünüyorum.
Çanı yükselten sebepler olduğu için tüm sınava itiraz etmeyi düşünüyorum. Anlatığım sebeplerden dolayı nasıl bir yol izlemeliyim. Tüm sınava itiraz hakkım var mıdır? Bu itiraz sonucunda devam etmeyen kişilerin kazanılmış hakları yani dersi geçtikleri için notları devamsız notuna mı döner ? Hoca tam bir yoklama tutmadı arada bir imza aldı sadece.
Teşekkürler
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Ahmet'in ezberi kuvvetli yüksek not aldı, Ali dersi dinlemediği halde sınavı iyi geçti gibi iddialarınızın sonucunda tüm öğrencilerin sınavlarının iptal edilmesi, baştan sınavlar hazırlanması ve sizin istediğiniz şekilde bir sınav daha yapılıp notlandırılması gibi bir şey söz konusu değil.Bir itiraz durumunda kağıdınız incelenir ve maddi hata aranır.Varsa düzeltilir.Onun dışında PRATİKTE istediğiniz gibi bir sonuç almak şöyle dursun hem okul yönetiminden hem ders hocasından hemde sınıftaki arkadaşlarınızdan ciddi tepki görmeniz ihtimal dahilinde.Yoklama konusunda da Üniversite okumuş herkes bilir ki yoklamanın hoca insiyatifinde ve esnek olması tüm Üniversitelerde geçerlidir.Üniversiteyi liseden veya yatılı okullardan ayıran özelliklerin biride burdur.Olayı şöyle düşünün, siz sınavı geçmiş olsanız ve sınıftan bir kişi çıkıp bir takım iddialarıyla tek başına tüm sınavın iptal ettirebilse ''bu nasıl iş?'' demezmisiniz.Emin olun sizin geçip diğer bir arkadaşın kaldığı başka bir sınav içinde o arkadaş benzer şeyler düşünüyordur.Dediğinizi gibi bir dünya olsa her sınavın kalanı tek başına sınav iptal ettirir.Bence bu durumu ılıman bir şekilde hocayla konuşmak ve bir daha ki sınava hazırlanmak mantıklı bir seçenek.Derslerinizde başarılar.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Yoklama konusunda da Üniversite okumuş herkes bilir ki yoklamanın hoca insiyatifinde ve esnek olması tüm Üniversitelerde geçerlidir.
"Her öğrenci kuramsal derslerin en az %70'ine, uygulamaların en az %80'ine katılmak zorundadır. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenci, o dersin yarıyıl / yıl sonu sınavına giremez."
Sn. Bill187; Yönetmelik maddesine aykırı olarak sınava girmelerine izin verilen öğrencilerin başarıları sonucu çan eğrisinin yükselmesi, üye öğrencinin hukuki menfaatine zarar vermiştir. Bu nedenle, olası bir davada öğrencinin bu iddasının haklı görüleceğini düşünüyorum. Ancak, tavsiye niteliğindeki diğer görüşlerinize ben de katılıyorum.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
"Her öğrenci kuramsal derslerin en az %70'ine, uygulamaların en az %80'ine katılmak zorundadır. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenci, o dersin yarıyıl / yıl sonu sınavına giremez."
Sn. Bill187; Yönetmelik maddesine aykırı olarak sınava girmelerine izin verilen öğrencilerin çanı yükseltmesi, bu durumun üye öğrencinin dersten kalmasına neden olması hukuki değildir. Ancak, tavsiye niteliğindeki diğer görüşlerinize ben de katılıyorum.
Bende tam olarak bu yönetmelikten bahsediyorum. Her hafta derse gittim çoğu zaman ders yapmadı yoklama aldı gelen 5-10 kişiyide gönderdi. Diğer iddaamdamda kuvvetle ihtimal kendi istediği notları vermiş öğrencilere. 100 alan arkadaşlarla soruların cevaplarını karşılaştırıyorum aynı soruya farklı cvp yani hocanın verdiği notlardaki farklı bölümleri yazmışlar ama tam puan almışlar. Şimde ben son sınıf öğrencisiyim arkadaşlarımıda düşünüyorum fakat bana yapılan bu haksızlığı gidermek için bir yılımın boşa gitmesini istemiyorum.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Sayın Bill187;
Sayın üyenin mağduriyeti söz konusu. Normalde dersini geçebileceği halde, haksız olarak sınavı geçenlerden dolayı dersten kalmış. Yani "ben kaldım onlar neden geçti" olayı değil.
Sayın tolg;
Yoklama kağıtlarında -siz şikayet edildikten sonra tılmış olsa bile- imzaları varsa, derslere katılmadıklarını nasıl ispatlayacaksınız?
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yoklama kağıtlarında -siz şikayet edildikten sonra tılmış olsa bile- imzaları varsa, derslere katılmadıklarını nasıl ispatlayacaksınız?
İspat yükü tabiki en büyük sorun. Dava açıldığında, amirin emri altında çalışan memuruna istediği şekilde hazırladığı ve eski tarihi içeren ifade tutanaklarını imzalattığını duyan ve bizzat yaşayan birisiyim. Bu konuda bir davam devam etmekte.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Hoca her ders için ayrı boş kağıtlara imza alıyordu. Altlarını sonradan gelenler imza atmaması için çizgi çekiyordu.
Derse gelmeyip imza atan kişileri güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilebilir. Okulun bulunduğu yer şehir dışında olduğu için illaki otobüslerle kampüs alanına gelmeleri gerekiyor. Kart sisteminden o tarihlerde ve saatte otobüse binilip binilmediği tespit edilebilir.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
"Her öğrenci kuramsal derslerin en az %70'ine, uygulamaların en az %80'ine katılmak zorundadır. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenci, o dersin yarıyıl / yıl sonu sınavına giremez."
(Ki bu yönetmelik her Üniversitede, her bölümde yazılı olarak farklılık göstermekle beraber varsayalım ki bu arkadaşımızın okulunda yazdığınız gibi olsun)
Büyük harflerle PRATİKTE böyle olur yazmama rağmen üniversite yönetmeliğinde geçen ve üniversite okuyan hemen herkesin bildiği, hoca bu yönetmeliğe bağlı kalmaz ise farazi bir laftan öteye gitmeyen maddeyi buraya kopyala yapıştır yapmayı açıkçası realist bir yaklaşım olarak görmüyorum.Gerçek hayatta, yaşanan her şey ve her işleyiş %100 kağıtların üstünde yazan yönetmelikler gibi işlemez.Hoca bunun her türlü kendi lehine ispatını yapabilir.
Bir eğitimci olarak böyle durumlara o kadar çok şahit oldum ki.Sonuç ispatlanamayan iddialar, tepki çekmiş bir öğrenci ve uzayan bir okuldan başka bir şey olmadı.Yani burada bir takım yönetmelikleri yazarak ben bir kişiye yardımcı olabileceğimizi sanmıyorum.Benim yazıma istinaden yazıldığı içinde cevap vermek durumundayım çünkü ısrarla PRATİKTE yazmıştım ki sanırım sn. üyemiz bunu atlamış olmalı.Gene soyut iddialar ile (diğer öğrencilere fazla not verildiğini düşünüyorum gibi) dersi başarıyla geçmiş öğrencilerin de içinde bulunduğu tüm öğrencilerin sınavlarının iptal edilmesini beklemek tek taraflı bir yaklaşım olur.Ben olaya sadece şikayetçi arkadaşın penceresinden değil genel olarak bakmaya çalışıyorum.Ben bu işten hukuken lehe bir şey çıkmayacağı arkadaşımızı daha zora sokan bir durum çıkacağını düşünüyorum.Başka düşünceler elbette olabilir.Benden bu kadar.Kolay gelsin.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Büyük harflerle PRATİKTE böyle olur yazmama rağmen
Olası bir davada ortada duran bir Yönetmelik varken PRATİK, uygulama ya da teammül gibi şeylere bakılmaz. ( Ki, açtığım bir davada idare tarafından “Yıllardır uygulama ve teamüller bu şekildedir” diyerek yapılan temyiz Sivas Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmiştir.)
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Gene soyut iddialar ile (diğer öğrencilere fazla not verildiğini düşünüyorum gibi)
İletimde bu şekildeki bir iddaya karşı cevabım bulunmamakta.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Bir eğitimci olarak böyle durumlara o kadar çok şahit oldum ki.Sonuç ispatlanamayan iddialar,
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
İspat yükü tabiki en büyük sorun.
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşımızı daha zora sokan bir durum çıkacağını düşünüyorum.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Ancak, tavsiye niteliğindeki diğer görüşlerinize ben de katılıyorum.
Benden de bu kadar. Size de kolay gelsin.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Bir kişiye bir şeyi nereden anlatırsan anlat görmek istediği yerden görüyor maalesef.Ben nerede teamüllerden bahsettim.Olası bir dava durumunda hoca ve yönetim biz yoklamayı yarım yamalak aldık teamüller böyle diye akıl dışı bir savunma mı yapacak sanıyorsunuz.Buz gibi yoklama belgesini sunacaklar emin olun.Sizin sanırım teamüllerle ilgili buna benzer bir davanız olmuş ve benimde otomatikman ondan bahsettiğimi düşünmüşsünüz.En son başını sonunu keserek aldığınız alıntıların son üçü zaten size değil cevap veren arkadaşa yazılmıştır.Onu soru cevap şeklinde alıntı yaparak size yazılmamış yazıların altına kendi cevaplarınızı/yazdıklarınızı yapıştırmakta anlamsız geldi açıkcası.Bu biraz arkadaşa yardım edip paylaşım yapmaktan çok cevap verenlerle anlamsız bir mücadele gibi olmuş.Bilginiz varsa doğru yanlış her türlü paylaşın ama benim yorumlarımı yorumlamanıza gerek yok.Farklı şeyler söyleyebiliriz am müsade buyurun isteyen istediğini, tahminini, tecrübesini, bu gibi durumlarda neler olabileceğini özgürce yazsın.Başınızdan benzer bir olay geçtiği için yazacağınız yazmak istediğiniz çok şey var anladığım kadarıyla.Yazarsanız bizde faydalanırız belki fikirlerimiz değişir ve size hak veririz size katılırız.Saygılarımla..
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
..
hocam iyi günler ben uşak üniversitesi eğitim fakültesi sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünde okumaktayım . forumu incelediğim kadarıyla üniversite konusunda bilgili bir insansınız sıkıntımız şu . Sözlüm manisa da maliye okumakta temel hukuk dersinden vize 55 final 95 olarak almış hocaları sanıyorum ki vize %40 final %40 ödev %20 olarak bir sistem belirlemiş . kız arkadaşım ödevini vermesine rağmen tüm sınıfın ödev notu girilmiş kız arkadaşımın ödev notu girilmemiş vermedi olarak gösterilmiş ve (-1) olarak görünüyor puanı . Bu sebeple çan yükselmiş (tüm sınıfın ödev notları 90-100 olunca bizim arkadaş alttan alacak kalmış)Arkadaşımın söylediğine göre sınıfta ipe sapa gelmez serseri takımı ödevlerini vermemesine rağmen not olarak 70-80 giriş yapılmış onlara . Kız arkadaşımın hocayla hicbir münakaşası bulunmamış söylediği şey vize de bunun kagıdını kaybetmiş hoca kız arkadaşımda dilekce yazmış sıkıntılı sürec sonucunda kagıdı bulunup 55 olarak notu girilmiş . şimdi bizim ne yapmamız gerekiyor Dekanlık dilekçelerimize cevap vermemekte bu durumun hocanın insafına kalan bir durum oldugunu sanmıyorum cünkü tüm sınıfın notu girilmiş kız arkadaşıma dalga gecer gibi yükseltmeye gir denmiş (95 alan öğrenciye) ki 100 alsada durum değişmiyor yine koşullu olarak görünüyor . bu konu bizim memleketimize yatay geçiş imkanımızı kapattı neler yapabiliriz sizce bilgi verirseniz memnun olurum .
biraz uzun yazdım çok özür dilerim hocam .
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
Bazen söylemek zor ama maalesef üniversitelerle davalık olursan %100 haklı olman lazım.Karşı tarafın tabiri caizse çamura yatabileceği bir şey varsa mağdur olunuyor.Sizin durumunuz da lordmuzzy12, bana göre siz ve arkadaşınız %100 haklısınız.Bulunan kağıt gerçekten arkadaşınıza mı ait oynama var mı önce ona bakmak lazım.Bende nacizane fikir paylaşımı yapan bir üyeyim.Eminim daha yönlendirici arkadaşlarda çıkacaktır ama ilk önce sonradan ortaya çıkan ve kayıp olan kağıda bir ulaşın bakalım neymiş.Sakin ve sabırlı, mümkünse hocayla iletişim halinde olun.Ortada bir art niyetten ziyade bir yanlışlık var sanki.Hoca bunu görürse eminim hiç bir kabahatiniz olmadığı halde sizi mağdur etmeyecektir.Önce uzlaşmacı yollardan çözmeye çalışın derim.Kolay gelsin.
Cevap: Üniversitede sınavın tümüne itiraz etmek istiyorum
teşekkür ederim hocam nasipte varsa olur artık olmazsa bi sene daha mecbur gidip gelecegiz otobüslerle rezil olup .
- - - Updated - - -
teşekkür ederim hocam nasipte varsa olur artık olmazsa bi sene daha mecbur gidip gelecegiz otobüslerle rezil olup .