Öncelikle okuyacaklarınıza eminim çok şaşıracaksınız sanırım emsalsiz bir vakayım.
Printable View
Öncelikle okuyacaklarınıza eminim çok şaşıracaksınız sanırım emsalsiz bir vakayım.
Hemen arkadaşınıza gerçeği söylemelisiniz. Yalanın sonu yok. Onun için de sizin için de en iyisi bu olur. En kötü ihtimalle arkadaşlığınız biter.
Ayıptır ayıp! insanlar kendi duygularını göklere çıkarırken başkalarının duygularıyla nasıl böyle alay ederler!
Arkadaşınız intihar etmeyi düşünüyor siz ben ceza alırmıyım diyorsunuz...
Yazıktır, günahtır!
Buraya yazarken de bu şekilde keşke yargılanmasam diye düşünmüştüm. Bakın ben zaten bunun azabını çekiyorum, hatalıyım bunu da biliyorum. Hukuksal anlamda sorduğum soruya cevap alabilirsem sevinirim.
o hayali kahramanlıga son verip karşısına geçip gerçekten dertleşin anladıgı dilde biri olun hayatını kaybederse 100 sene hapis alsan geri gelmicegi için. tabikide kanunen suç işlemilş gorunuyorsunuz. ama o hayattayken geregını yapın dertleşin sıkıntılarından kurtarın geçmiş olsun saygılar
Ne gibi bir suç işlemiş oluyorum peki, neyden dolayı?
senoleker, oncelikle yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum. Vaktinizi ayirdiginiz icin. Fakat, ben zaten gerekeni yapacagim. Benim korkum gercekleri acikladiktan sonra da kendine zarar verebilecek olmasi, yediremediginden vs sebeplerle. O durumda, intihar etmesi durumunda yani, hukuksal yaptirim nedir, ne olur? Bu konuda beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Hukuki olarak bir cevap vermek benim bilgilerimi aşar.
Ancak, size bir ceza çıkacağını sanmıyorum. Binaenaleyh, çıkacak bile olsa, arkadaşınızın göreceği zarara nispetle önemsiz bir ceza olacaktır.
bu forumda ilk defa birisine bunu yazıyorum, adam öldürenler, tecavüzcüler sorular sordu ama böyle bir tepki vermedim. kusura bakmayın ama ne kadar pişman olduğunuz belli. arkadaşınız intihar edeceğini söylemese hala arkadaşlarınızla oturup onun arkasından alay ediyor olacaktınız. böyle bir pişmanlığı ne hukuk ne vicdan kabul eder. pişmanlığınız, olayın ucu size dokununca ortaya çıkmış.
sorunuza gelince!
olası kastla intihara yönlendirmeden sorumlu olabilirsiniz, üstelik bu sorumluluk için intiharın tamamlanmış olması gerekmiyor.
hakaratten yine sorumlusunuz, bu kesin.
ve eğer arkadaşnızdan herhangi bir şekilde kontör vs talebinde bulunduysanız (sahte kişi! üzerinden) dolandırıcılıktanda dava açılabilir!
daha saymama gerek var mı?
ha birde unutmadan belki hafif bir üzüntü yaşayabilirsiniz, buda manevi sorumluluk.
bu suçlardan hüküm giysenizde giymesenizde arkadaşınız, eğer intihar ederse yakınları size manevi tazminat davası açabilir.
eğlenmeye devam...
Gayet basit:
Şu anda intihar edebileceğini biliyorsunuz, Bunun sizin eylemlerinizden kaynaklandığınızı biliyorsunuz ve bunu engellemek için kılınızı bile kıpırdatmıyorsunuz. Dolayısı ile eğer intihar ederse, yaklaşık olarak onu teammüden öldürmüş gibi olursunuz.
Bu yüzden bir saniye bile geçirmeden derhal bu kişiye durumu anlatmalısınız.
Etkin pişmanlık gösterip kişiye durumu açıklayın.