Üzerime 20 adet telefon hattı açılmış
Merhaba..
İşteyken annem aradı: oğlum kapıya polis geldi, seni soruyorlar.
-Hayırdır anne?
Üzerine hat çıkartmışlar, o hat üzerinden de bir suç işlemişler seni soruyorlar.
(ben olayın şokundayım)
telefonu memur bey eline aldı: birader, üzerine hat çıkartmışlar. seni bulmamız lazım. Yerini söyle geliyoruz.
Bende İstanbul Beylikdüzünde çalışıyorum. Sefaköy de ikamet ediyorum.
1 saat sonra sivil polis aracı geldi. memur arkadaşlar kimliklerini gösterdi.
içeri davet ettim. oturduk, konuştuk.
mevzu şu:
Birisi adıma hat çıkartıyor. adam aldığı bu hattı kayseriye götürüyor.
orda bir rent a car dan araç kiralıyor. sonradan kiraladığı bu aracı satıp, arazi oluyor.
Polis de rent a car.ın şikayetini alınca, adamın numarası benim adıma çıkıyor.
Kayseri den benim için "şüpheli" sıfatıyla ifade vermem isteniyor.
rent a cardan aracı çalan adamın güvenlik kamera görüntülerini bulmuşlar. gösterdiler tanıyor musun diye.
tanımadıgım için hayır dedim.
Yazılı ifademi aldılar. gittiler.
-
Sonrasında avea-trkcell-vodafone bayilerine gittim.
Avea da 0
Trkcell de 6
Vodafone da üzerime 14 hat çıktı.
toplam 20 hat var üzerimde.
hepsini kapattırdım.
Savcılığa suç duyurusunda bulundum.
imza örneklerimi falan aldılar.
olay kapandı.
-
lakin telefon bayisindeki personelin bana dediği: hatları VDM yani: vodafone dağıtım merkezi açmış.
senin yerinde olsam tazminat davası açardım dedi.
-
Sizlerin engin bilgilerine dayanarak soruyorum:
GSM şirketlerine dava açsam, benim lehime bir sonuç çıkar mı?
Olay kayseri de gerçekleştiğine göre, davayı açmak için de kayseri'ye gitmem gerekli mi?
ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkürler.
Cevap: Üzerime 20 adet telefon hattı açılmış
Suç duyurusunda bulunduğunuza göre savcılık tahkikattan sonra dava açacak ya da görevsizlik verecek ama sizin durumunuzda dava açılması kesin zannedersem.
Dava açıldığında siz de müşteki sıfatı ile gideceksiniz. Eğer bir tazminat talebiniz olacaksa bile, ceza davasının bitmesi gerekiyor diye biliyorum ben.
Bu arada;
e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr den dava ile ilgili çok bilgiye ulaşabiliyorsunuz.
Yuh ya olaya bakar mısınız,
teşekkürler..
e-devlet te dava olmadığı yazıyor:
"Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır."
Buraya sık sık bakın.
Savcı soruşturmayı bitirdikten sonra dava açtığında burada göreceksiniz.
Soruşturma aylarca sürebilir.
İlginiz için teşekkür ederim..
benim tazminat davası açmam için "ceza davasının bitmesi gerekiyor diye biliyorum" demişsiniz.
işin bu kısmına kesin ve net cevap alabilir miyim.?
-Ben bu pozisyonda dava açabiliyor muyum.? ve açmam için Olayın vukuu buldugu yer olan: kayseri.ye gitmem gerekiyor mu?
Ben hukukçu değilim. Ancak burada okuduklarımdan anladığım şudur ki, tazminat davası, ceza davası bitmeden açılmaz. Zannedersem sebebi, ceza davasının sizin beklediğiniz gibi sonuçlanmama ihtimalidir. Bu durumda epey bir maddi kaybınız olur.
istediğiniz zaman tazminat davası açabilirsiniz, gsm şirketinede kayserideki rent a car'a da istanbulda dava açabilirsiniz. Anlattığınız kadarıyla rent a car'ın herhangi bir kusuru yok bu sebeple onlara karşı bir sonuç elde edemezsiniz. GSM şirketleri olaydaki sorun büyütülmesin diye uzlaşma yolunada gitmek isteyebilir. Yalnız hattı açtıran kişinin GSM şirketinde çalışıyor olması veya GSM şirketinin hattı açtıran kişiyle birlikte hareket etmiş olması lazımki tazminata hükmedilebilsin, aksi halde "tüm bu uğraşa değecek bir miktar" kazanamayabilirsiniz. Savcılık sizi, gsm şirketini ve rent a car'ı dolandıran kişi bulduğunda o kişiyede tazminat davası açabilirsiniz.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
tazminat davası, ceza davası bitmeden açılmaz.
Alıntı:
hukukçu85 rumuzlu üyeden alıntı
istediğiniz zaman tazminat davası açabilirsiniz,
Benim söylediğim ile sayın üye hukukçu85'in söyledikleri muhalifmiş gibi görünüyor, ikisi arasında bir aykırılık yoktur, açıklık getirmek isterim:
Teknik olarak istediğiniz zaman tazminat davası açabilirsiniz, ancak tazminat davalarında ceza davasının sonucu çok etkili olduğundan çok kişi ceza davası sonuçlanmadan tazminat davası açmayı uygun görmüyor.
ilginize teşekkür ederim.
o zaman biraz daha bekleyip turkiye.gov.tr den dahil olduğum dava var mı? onu takip edeyim.
Ceza davasını beklemeyin hemen tazminat davasını açın.