Telefonda tehdit ve hakaret davası açabilir miyim?
Yeni evliyim. Hemşire olarak çalışmaktayım. Eşim dava açmamı istiyor. Nöbette idari amirlerimden biri beni çay içmeye davet etti. Kibarca reddettim. Arka arkaya mesaj çekti. hatta dışarda çay içmek istedi bende hastane dışına çıkamayacağımı tanımadığım bir insanla hiç çıkamayacağımı belirttim mesaj attım.Tekrar gel oturalım deyince Ben yatıyorum başka bir zaman hastene sınırlarında çay içebiliriz artık iyi geceler diye mesaj attım. İki gün sonra eşi beni arayarak beni hastanede rezil edeceğini düzgün durmam gerektiğini, hastanede beni barındırmayacağını söyleyerek kapattı. mesajlar bende kayıtlı. Arama kayıtlarınada ulaşarak idari amirin eşine dava açabilir miyim? kayıtlara ulaşamazsam ne yapmam gerek. hastanede yeni başladığım için çok fazla kişi tanımıyorum. Çamur at izi kalsın durumu olacak. Eşi hastanede olay çıkarmadan hemen dava açmak istiyorum . yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler.
Cevap: Telefonda tehdit ve hakaret davası açabilir miyim?
"beni hastanede rezil edeceğini düzgün durmam gerektiğini, hastanede beni barındırmayacağını" tarzı cümleler bana göre dava açılması için bir şey ifade etmeyen cümleler. Ortada ağır hakaret, küfür, suça teşvik, azmettirme, sapıklık yapma vb tarzda bir diyalog olmalı ki savcılık bunu ciddi görüp dava açabilsin. Bunun dışında dinleme takipli ses kayıtları dışındaki bir kaydı bulamazsınız, çünkü bunlar gsm operatörleri tarafından tutulmaz. Ancak savcılığa dinleme talebinde bulunursunuz o zaman ihtiyaç duyarlarsa dinlemeye alırlar.
peki hastaneye gelip birşeyler söylese bu durumda ne yapmam gerekir?
Sizi rahatsız eden kişinin eşinin söyledikleri tehdit kapsamına alınabilir. Eğer rahatsız olduysanız bu durumdan, şikayet hakkınızı kullanmanızda fayda var diye düşünmekteyim.
savcılık arama kayıtlarını bulamaz ama mesajlardaki ifadelerinizden dolayı büyük ihtimal dava açılır. amirinizin eşi ceza almasa bile büyük bir korku yaşayacağından bir daha böyle bir durum gündeme gelmez. Bunun dışında amiriniz için cinsel tacizden suç duyurusunda bulunabilirsiniz, aynı şekilde idari soruşturma başlatılması için amirinizin üstlerine dilekçeyle başvurabilirsiniz.
idari amirin kim ise ona cinsel tacizden dava aç derim. evli bir kadına böyle mesajlar atılırmı ya. sonrada memleketde kıskanç koca eşini taciz edeni öldürdü diye haberler çıkıyor. git savcılığa o idare amiri kim ise hastaneden attır sürdür başka yere gitsin.
ilk önce sen ve sonrada hukuk bu konuda gerekeni yapmazsa kocanın başını belaya sokarsın demedi deme.
ne biçim insanlar var ya memlekette. birde bunlar doktor olacak. hastanede insanlar hasta yatılıya kalması gerekiyorsa eşini , kızını böyle insanlara güvenipte bırakıyorlar.
Allah bilir orada yatılıya kalmak zorunda kalan kadınlara kızlara nasıl tacizler oluyorda belki bizim haberimiz olmuyor.
evli barklı kadına böyle mesaj mı atılır böyle tekliflermi sunulur ya.. kocası için resmen cinnet geçirme sebebi.
Eşiniz neden gidip o namus haininin yakasına yapışmıyor acaba,
Şuan şehir dışında olduğumuz için müdahale edemiyoruz. izindeyiz. Gidince avukata mı baş vurmam gerek. direkt savcılığa mı? nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verir misiniz? Sonuç alamayacak olsam dahi dava açmak istiyorum ki bayan haddini bilsin bundan sonra eşinin suçunu başkasına yükleyip batırmaya çalışmasın? verdiğiniz Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Sonuç alamasamda şikayetci olmak istiyorum. Nasıl bi yol izlemem gerektiğini belirtebilir misiniz? konya da ki savcı eşim tanıdığı oluduğu için bilgi almadan baş vurmak istemedim. kendisi ile daha önce tanışmadığım için işi düşmüşde yardım ister pozusyonunda olmak istemiyorum.
Sizi rahatsız eden kişiye mesaj atmanız yanlış...hele hele "hastane sınırlarında çay içebiliriz iyi geceler " mesajı atmanız hepten yanlış...
kimbilir karı-koca aralarında nasıl konuşmalar geçti ki karısı size telefon açmış.
bence siz idari amire dava açın illa dava açacaksanız ve en iyisi tacizlerini kanıtlayacak delil hazırlamanız..
29 11 2012 tarihinde
yani biz izine çıktığımız gün
- - - Updated - - -
mesaj atmam yanlıştı? idari amirim olduğu için o an nasıl davranmam gerektiğini bilemedim. bu arada idari bir problem olduğu için geldi servisimize daha önce kendisini tanımışlığım yoktu. beklerken biraz muhabbet açıldığında sosyal bir insanım falan dedi. ilk mesaj çektiğinde cvp yazmadım tekrar mesaj atınca şüphelendim ama acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyerek kendime yakıştıramadım böle bi düşünceyi. nasıl hare ket etmem gerektiğini bilemedim. hatta aradığını görünce açmayıp msj atacaktım beni aramayın diye fakat yine kabalık olur düşüncesi ile açıpda söyleyeyim dedim eşi çıktı böle konuşunca şoka girdim açıkcası. ben biraz saf gönüllü biriyim insanlar hakkında kötü düşünmek istemem işte ne olduysa bu yüzden oldu zaten .
- - - Updated - - -
beni hastanede rezil edeceğini söylemesi bir tehdit olmuyor mu ?
Alıntı:
Aslı Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Sizi rahatsız eden kişinin eşinin söyledikleri tehdit kapsamına alınabilir. Eğer rahatsız olduysanız bu durumdan, şikayet hakkınızı kullanmanızda fayda var diye düşünmekteyim.
Söylediğim gibi, sizi hastanede rezil edeceğini söylemesi tehdit kapsamına alınabilecek nitelikteyse eğer, ortada tehdit suçu mevcutttur zaten. Şikayet hakkınızı kullanıp savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Gsm operatörleri ses kayıtlarını saklıyorlar eğerki o konuşma gecti ise savcılık gsm operötöründen isteyebilir avukat arkadaşlar yok ole bişey yapamaz gsm operatörleri diyorlar ama ben bizzat türkcell le 2 defa görüştüm kayıtlar var deniyor saygılarımla.
Alıntı:
umuteren rumuzlu üyeden alıntı
Gsm operatörleri ses kayıtlarını saklıyorlar eğerki o konuşma gecti ise savcılık gsm operötöründen isteyebilir avukat arkadaşlar yok ole bişey yapamaz gsm operatörleri diyorlar ama ben bizzat türkcell le 2 defa görüştüm kayıtlar var deniyor saygılarımla.
Aslında sadece kişilerin değil GSM operatörlerinin de bunu yapamaması lazım. Bunu yapıyorsa da, bildiğim kadarıyla yasal bir dayanağı yok bu yapılanın.
Alıntı:
umuteren rumuzlu üyeden alıntı
Kayıtlar mevcut bile olsa Turkcell in kayıtlar var demesi çok büyük bir yanlış ve hata olur. Ayrıca söyleyen elemanın da iş akdi feshedilir. Bunun yanı sıra hem Turkcellden hem de BTK dan orta ve üst düzey tanıdıklarım var. Savcılık talimatı olmadan seslerin kayıt altına alınması anayasal suçtur, yani GSM operatörleri talimatsız ses kayıt yapamazlar, yapmak bile isteseler 35 milyon abonenin günlük tüm konuşmalarını kayıt altına alacak bir altyapı maalesef yok.