-
Kat Malikleri Kurulu Kararları lptali
Son yapılan Kurul Toplantısında YÖNETİCİ oldum.Kurula katılmayan kat maliki,toplantı yeter sayısı olmaması nedeniyle kurul kararı iptal davası açtı.Davaya tanık olarak ta Toplantıyı yapmakla görevli Yöneticiyi tanık gösterdi.Bilirkişi son tapu kayıtlarına baktığında,toplantı katılımcıları ile kat malikleri ad benzerliği olmaması nedeniyle,(VEKALET) olmadığından toplantı ve alınan kararları yok hükmünde saydı.Toplantıya katılanlar Mal sahiplerinin mülklerinde oturan 1 nci derece yakınları.1197 yılından beri tüm toplantılara katılan kişiler.Eski yönetici tarafıma Kat malikleriyle ilgili hiç bir bilgi ve belge vermedi.Toplantı başlarken aranması gerken Toplantı çoğunluğu,var ki Yönetici toplantıyı yaptı.Kararlar alındı.İş proğramı yapıldı.ödemeyenler hakkında yasal işlem başlattık.Eski yönetici kat maliklerine itiraz ettirdi.Bilirkişi raporunda Husumetin Yönetici ve yönetime yöneltilmemesi görüşü varken,Mahkeme 2007 yılında değişiklik nedeniyle bu davanın açılabileceği hükmünü verdi.Sorum ŞU:1-Gerekçeli karar açıldıktan sonra Yarğıtaya itiraz davası açılacak. Başlatılan yasal işlemler(ödeme)devam edermi.?2-Eski Yönetici ve itiraz sahipleri,tarafım hakkında bir sürü yalan beyanlarla(savcılığa şikayet etmişler,Toplantıya katılmayanlara sonradan imza atırdığım,çoğunluk sağladığım gibi) Bu konular için Tazminat davası açabilirmiyim? 3-Bina iskana açıldığından beri hiçbir toplantı usulüne göre yapılmamış.Çoğunluk kiracılarla ve çoğunluk olmadan kararlar alınmış.Bu kararlar iptal edilirmi?Ne yapılması gerektiğini ve EML adresime mümkünse en kısa zamanda bilgi paylaşımı yapmanızı önemle rica ederim
-
Cevap: Kat Malikleri Kurulu Kararları lptali
Sorum ŞU:
1-Gerekçeli karar açıldıktan sonra Yarğıtaya itiraz davası açılacak. Başlatılan yasal işlemler(ödeme)devam edermi.?
2-Eski Yönetici ve itiraz sahipleri,tarafım hakkında bir sürü yalan beyanlarla(savcılığa şikayet etmişler,Toplantıya katılmayanlara sonradan imza atırdığım,çoğunluk sağladığım gibi) Bu konular için Tazminat davası açabilirmiyim?
3-Bina iskana açıldığından beri hiçbir toplantı usulüne göre yapılmamış.Çoğunluk kiracılarla ve çoğunluk olmadan kararlar alınmış.Bu kararlar iptal edilirmi?
Ne yapılması gerektiğini ve EML adresime mümkünse en kısa zamanda bilgi paylaşımı yapmanızı önemle rica ederim
Cevaplar:
1- Kişiye özel bilgi olmaz düşüncelerimizi herkesin okuyacağı şekilde açık ve net yazarız.
2- Toplantı yeter sayısı ile karar yeter sayısı farklı şeylerdir.
Yönetici denetçi ve üye secimi için tüm maliklerin %51 oy ve arsa payı çoğunluğu gereklidir. İkili çoğunluk.
İkili çoğunluk şartlarını yerine getirmeyen durumlar ve kararlar yok hükmündedir.
Toplantıya katılmayan kat maliklerine sonradan toplantıya katılmış gibi imza attırmak SUCTUR.
Evrakta sahteciliğe girer.
Ağır ceza mahkemesinin konusudur.
3- Toplantılara Kat malikleri yada yazılı vekaleti olan temsilcileri katılıp oy kullanabilir.
Haziran cetveline toplantıya gelen kat malikleri veya vekaletli temsilcileri yazılmalıdır.
Dairede yasayanlar (kiracı vs.) vekaletleri yoksa katılamaz kararlarda fikirleri sorulmaz. Oy kullanamazlar.
Sadece dilek ve temenniler bölümünde söz alabilirler.
Karar yeter sayısı acil bina ortak giderleri konusunda aranmaz, alınan kararlar geçerlidir.
Merdiven elektirigi merdiven temizliği vs.
-
Toplantının yapılış hatası eski yönetimin.Şu anda alınan kararlar gereği işler bitirilmiş.Paralaı ödenecek,Bu karar göre Yönetim yok hükmünde.Bundan önceki dönemde de aynı şekil var.Durumu nasıl normale döndürürüz.
-
Alıntı:
durust37 rumuzlu üyeden alıntı
Toplantının yapılış hatası eski yönetimin.Şu anda alınan kararlar gereği işler bitirilmiş.Paralaı ödenecek,Bu karar göre Yönetim yok hükmünde.Bundan önceki dönemde de aynı şekil var.Durumu nasıl normale döndürürüz.
Yapılan islerin ücretleri aidatları ödenmelidir.
Eğer bir yanlışlık varsa yapılan isler normal rayiç değerlerin üzerinde kasdi olarak kat malikleri zarara uğratıldı ise bu zarara sebep olanlar direk sorumludur.
Rayiç bedel üzeri farklar tahsil edilir.
-
Yönetim planı yok.Kat malikler listesi yok.Yasal işlemlere itiraz yapılmış.14.12.2012 tarihinde gerekçeli karar açıklanacak.Yönetim planında belirtilmeyen durumlarda KMK kurulu OCAK EKİM ayı yapılabilirliği var.Para tahsili yapılmadan genel kurul yapılması daha da sıkıntı yaratacak.Onun için Gerekçeli karardan sonra YARĞITAY a itiraz edip,Dava sürecini kesinleştirmeden,ödemeleri yapıp KMK kurulunu işlerin düzelmesinden sonra yapsam, sorun ne olur?İtiraz edilmediğinde dava netlik kazanır,sorunun çözümü zorlaşır düşüncesindeyim.Teşkl.
-
-
Alıntı:
Son yapılan Kurul Toplantısında YÖNETİCİ oldum.Kurula katılmayan kat maliki,toplantı yeter sayısı olmaması nedeniyle kurul kararı iptal davası açtı.Davaya tanık olarak ta Toplantıyı yapmakla görevli Yöneticiyi tanık gösterdi.Bilirkişi son tapu kayıtlarına baktığında,toplantı katılımcıları ile kat malikleri ad benzerliği olmaması nedeniyle,(VEKALET) olmadığından toplantı ve alınan kararları yok hükmünde saydı.Toplantıya katılanlar Mal sahiplerinin mülklerinde oturan 1 nci derece yakınları.1197 yılından beri tüm toplantılara katılan kişiler.Eski yönetici tarafıma Kat malikleriyle ilgili hiç bir bilgi ve belge vermedi.Toplantı başlarken aranması gerken Toplantı çoğunluğu,var ki Yönetici toplantıyı yaptı.Kararlar alındı.İş proğramı yapıldı.ödemeyenler hakkında yasal işlem başlattık.Eski yönetici kat maliklerine itiraz ettirdi.Bilirkişi raporunda Husumetin Yönetici ve yönetime yöneltilmemesi görüşü varken,Mahkeme 2007 yılında değişiklik nedeniyle bu davanın açılabileceği hükmünü verdi.Sorum ŞU:1-Gerekçeli karar açıldıktan sonra Yarğıtaya itiraz davası açılacak. Başlatılan yasal işlemler(ödeme)devam edermi.?2-Eski Yönetici ve itiraz sahipleri,tarafım hakkında bir sürü yalan beyanlarla(savcılığa şikayet etmişler,Toplantıya katılmayanlara sonradan imza atırdığım,çoğunluk sağladığım gibi) Bu konular için Tazminat davası açabilirmiyim? 3-Bina iskana açıldığından beri hiçbir toplantı usulüne göre yapılmamış.Çoğunluk kiracılarla ve çoğunluk olmadan kararlar alınmış.Bu kararlar iptal edilirmi?Ne yapılması gerektiğini ve EML adresime mümkünse en kısa zamanda bilgi paylaşımı yapmanızı önemle rica ederim
Arkadaşlar, öğrenmek istediğim bu ve benzeri kurul kararları iptallerinde mahkemenin bilirkişi incelemesi sonucu kurul kararlarını iptal etmesi ne kadar sürede gerçekleşir, sayın dürüst37sizinki ne kadar sürede gerçekleşti?
-
Gerekçeli karar açıklanmadı.Yarğıtay aşamasın da değiliz.
- - - Updated - - -
Yanıtınız için teşk.ederim.İptal edilen toplantıyı yapan ben değilim.Ben bu toplantıda yönetici seçilen kişiyim.Bu kararlar iptal edildiğine göre,Şu an yönetici kim? Son toplantı yapılmamış,kararlar oluşmamış,Yönetim İBRA edilmemiş olmuyormu? Ben burda madur olan kişiyim.Maddi manevi haklarımı nasıl alabilirim.İptal durumunu yaşatan,Toplantıyı USULSÜZ yapan eski yönetici.Onun seçildiği kurul kararları da aynı şekilde yapılmış.Bu dava nerelere gider.Nasıl çözüm bulunur. Teşkl.
-
Sulh Hukuk mahkemesi,Toplantıyı USUL yönünden bozdu.Bu toplantıda seçilen Yönetim İptal mi olmuş olur.8 günlük Yarğıtay aşaması var.İtiraz edildiğinde sonuca kadar alınan kararlar geçerli olurmu?
-
Alıntı:
Sulh Hukuk mahkemesi,Toplantıyı USUL yönünden bozdu.Bu toplantıda seçilen Yönetim İptal mi olmuş olur.8 günlük Yarğıtay aşaması var.İtiraz edildiğinde sonuca kadar alınan kararlar geçerli olurmu?
%51 oy ve arsa payı çoğunluğu ile seçilmemiş yöneticinin yöneticiliği iptal olsa bile, bina başı bos bırakılamaz acil durum gider aidatları toplanmalıdır.
Mevcut yönetici, geçici yönetici konumundadır.
Gelecek olağan toplantıya kadar idare edebilir.
Vekaletsiz vekil konumundadır.
-
Ocak ayında KMK toplantısı yapsam.2012 yılı yapılan iş kararları,ödeme bütçesini,yetki kararını onansa,İş bedellerini ödemeyenler için,(zarar bedeli olarak)nasıl bir karar alınabilir.(USUL yönüyle iptal kararları için Gündeme ayrı bir karar eklenmelimi,yoksa 2012 yılı iş proğramı ve bütcesi kabulu bu iptal kararlarını onarmı?Mesela.Biz tüm iş proğramları için 3100 tl.talep etmiştik.son ödeme 13.06.2012 idi.%70 den bu rakamları aldık.Geçikme %10 du.Hak kaybı olmaması için ödeme yapmayanlara nasıl işlem yapılabilir.Mesela 1000 tl.zarar ziyan bedeli alımı gibi.
-
Yarğıtaya gittik.Sıkıntılı konular için Olağan üstü toplantı kararı aldık.İlk toplantı çoğunluk sağlayamadık.Eski yönetici(Toplantıyı yanlış yapan)kendince toplantı kararı alıp,toplantı yapıyor.Yasal alacak tahsil sürecine itiraz ettiriyor,ödeme yaptırmıyor.YASAL NOKSANLIK olmasın,zarara uğratmıyalım diye,geçen sürede,eski yönetici,paraları tahsil edemezler,ödemeyin,diyerek apartmanı 2 ye böldü.8 aydır.adliye avukat uğraşmakyatım.Kendi kartlarımla ödeme yaptım.Bu hukuk çözümsüzlük yaratıyor.Doğruyu anlatamıyorum.Ne yapmalıyım.
-
Alıntı:
Ocak ayında KMK toplantısı yapsam.2012 yılı yapılan iş kararları,ödeme bütçesini,yetki kararını onansa,İş bedellerini ödemeyenler için,(zarar bedeli olarak)nasıl bir karar alınabilir.(USUL yönüyle iptal kararları için Gündeme ayrı bir karar eklenmelimi,yoksa 2012 yılı iş proğramı ve bütcesi kabulu bu iptal kararlarını onarmı?Mesela.Biz tüm iş proğramları için 3100 tl.talep etmiştik.son ödeme 13.06.2012 idi.%70 den bu rakamları aldık.Geçikme %10 du.Hak kaybı olmaması için ödeme yapmayanlara nasıl işlem yapılabilir.Mesela 1000 tl.zarar ziyan bedeli alımı gibi.
Alıntı:
Yarğıtaya gittik.Sıkıntılı konular için Olağan üstü toplantı kararı aldık.İlk toplantı çoğunluk sağlayamadık.Eski yönetici(Toplantıyı yanlış yapan)kendince toplantı kararı alıp,toplantı yapıyor.Yasal alacak tahsil sürecine itiraz ettiriyor,ödeme yaptırmıyor.YASAL NOKSANLIK olmasın,zarara uğratmıyalım diye,geçen sürede,eski yönetici,paraları tahsil edemezler,ödemeyin,diyerek apartmanı 2 ye böldü.8 aydır.adliye avukat uğraşmakyatım.Kendi kartlarımla ödeme yaptım.Bu hukuk çözümsüzlük yaratıyor.Doğruyu anlatamıyorum.Ne yapmalıyım.
Kanuni gecikme tazminatı aylık %5 tir.
Kişiye özel ceza olmaz.
Kat malikleri kendi aralarında toplanabilir.
%30 kat malikleri talep ederse zaten yönetici 15 gün önceden haber vermek koşulu ile olağanüstü kat malikleri toplantısı yapmak zorunda.
Kendi kartlarınızla ödeme yapmayın.
Aidat eksik ödeniyorsa meydana gelen zarar bu zarara sebep olanlardan tahsil edilir.
Aidatını zamanında ödeyenlerin bir sucu yok.
KMK ya göre aidat islemleri icin %51 oy ve arsa payi ile secilen yöneticinin (Sadece aidat islemleri icin) avukat tutma yetkisi var.
-
22 kişiden 15 kişi Ödeme yaptı.7kişi ödemedi,5 kişi itiraz davası açtı.Çoğunluk isteği,kurul kararı var diye işleri bitirdik.26.000 tl alacak,o kadarda borç var.Borları kendi kartımdan çektirdim.TOPLANTIYI YAPIP,İTİRAZ ETTİREN ESKİ YÖNETİCİ.itiraz edin,borçları Ben yönetici ödiyecek diye kişileri kandırıyor.Yarğıtaya gittik sonuç gelmedi.Bırakacam,alacaklarımı ödemezler.13.01.2013 taraihinde topl.yaptım.gelen olmadı.20.01.2013 de geldiler Kararları çıkartmadılar.03.02.2013 de,YÖNETİMDEN habersiz Toplantı yapıyorlar,Normal aidatları bile ödememeye başladılar.Ne yapmam gerekir sizce.Tel.varsa görüşelim.Paramı almam için ne yapmalıyım.Adliye avukat.bıktım.durust37@mynet.com.
- - - Updated - - -
22 kişiden 15 kişi Ödeme yaptı.7kişi ödemedi,5 kişi itiraz davası açtı.Çoğunluk isteği,kurul kararı var diye işleri bitirdik.26.000 tl alacak,o kadarda borç var.Borları kendi kartımdan çektirdim.TOPLANTIYI YAPIP,İTİRAZ ETTİREN ESKİ YÖNETİCİ.itiraz edin,borçları Ben yönetici ödiyecek diye kişileri kandırıyor.Yarğıtaya gittik sonuç gelmedi.Bırakacam,alacaklarımı ödemezler.13.01.2013 taraihinde topl.yaptım.gelen olmadı.20.01.2013 de geldiler Kararları çıkartmadılar.03.02.2013 de,YÖNETİMDEN habersiz Toplantı yapıyorlar,Normal aidatları bile ödememeye başladılar.Ne yapmam gerekir sizce.Tel.varsa görüşelim.Paramı almam için ne yapmalıyım.Adliye avukat.bıktım.durust37@mynet.com.
-
Başka Yöneticinin yaptığı KMK kurulunda YÖNETİCİ seçilen,Toplantıyı yapan kişinin kendi toplantısını İptal ettiren,Maddi manevi ZARARA uğratılmış kişiyim.Yargıtay aşaması sonlanmadan,Alt mahkemenin verdiği karar kesin olur mu?Alacak bedellerine itiraza açılacak dava sonucu ne olur?Alt mahkemenin İptal karına göre seçilmiş yöneticinin yargıtay aşaması sonlanmadan yetkisi düşer mi? Toplantılarda kullanılan Vekaletnamede GÜNDEMDE olmayan yetki verilirse,o vekaletname geçerli olur mu ? 15 gün Önce OLAĞANÜSTÜ toplantı yapıldığı halde, belirli bir çoğunluk USULE aykırı" Kötü yönetim ve Zarara uğratma" gerekçesiyle OLAĞAN toplantı yapıp YÖNETİCİ seçebilirler mi?Kendi kartlarımla yaptığım harcamalar için ne gibi yol izlemeliyim? Amatör yöneticilik yapan,kişiler lütfen kendinizi yakmayın.Çevap ltf.
-
Apartmana yapılan işlerden dolayı 30000 tl.alacağım var.Faturaları apartman adına,çıkışları kendi adıma belgeli.Ödemeyen itiraz edende top.9 kişi.açılacak dava nasıl olmalı?
-
Apartmanin borclarini kendi kredi kartinla ödemicektin.
Tüm paralarin toplanmasini bekleyip öyle ise baslanmaliydi.
Cevrenizden bir avukattan hukuki yardim almaniz gerek.
-
Yapılan gider harcamalarına, yasal işlem yapıldı.6 kişi itiraz etti.Ödemeyi durdurdular.KMK kurulu iptali davası YARĞITAY da.Burada tahsilat için nasıl bir yol denemeliyiz.Bazı hukukcular yetkiniz yok,bazıları var diyor.Açılacak davanın İtirazı kaldırma mı,yoksa Sebepsiz zenginleşmemi olması gerekir?veya Bilinen kesin kısa yol varmıdır? teşkl.
-
Yargıtay konu hakkında Görüşünü beyan etti.Alt Mahkemenin vermiş olduğu kararı usulden bozdu.Dava açan kişinin,daha önce bu şekil karara olur verdiği,kötü niyet taşıdığı,Binanın ısı yalıtımı ve tamiratı gibi vs.işlemlerinin yapılmasının YÖNETİCİNİN görev alanında olduğunu, bunun için çoğunluk kararı aranmayacağını belirtti.Gerekçe Eski binalarda oluşan yıpranmaların giderilmesi yönündeki çalışmaların YÖNETİCİ görev alanı içinde bulunması.Avukatların çoğu görüşü YARGITAY ın kararı onayacağı yönünde olmasına karşı, yılmadan devam ettim.Onun için söylenen her söze itibar etmeyin,araştırın,emin olduktan sonra yasal işlemlere başlayın.Ödemeler itiraz edenlere,itirazın iptali davasını açın, gecikmelerle birlikte %20 itiraz cezası alırsınız.UYGULAMA KONUSUNDA ASLA TAVİZ KAR OLMAYIN. Ben evimi satmak zorunda kaldım.Kolay işleriniz olsun.
-
Mahkeme yargıtayın bozduğu neden dayanarak kararı onadımı?
Yargıtay kararını buradan yayınlarsanız bizde bilgileniriz.
Apartmanlarda yöneticilik yapanların Kat malikleri kanununu en az bir kere okumalarını ve her ne olursa olsun karar yeter sayılılarına mutlaka uymalarını eskiden böyle yapılmış bende yapsam birşey çıkmaz dememelerini tavsiye ederim. Birgün birisi çıkar ve sizi mağdur duruma düşürebilir.
Sayın durust37 bence çok şanslı birisiniz. Çünkü kişi aynı kararla ilgili daha önce olur kararı vermiş (ama sizin yazılarınızda ben göremedim) ve Apartmanlarda her ne kadar acil tamir işlerinin yapılması yöneticinin görevleri içersinde olsada Isı yalıtımı kararı oy çokluğu ile alınır. ve kanunda bu açıkça belirtilmiştir. Farkı boya yapılmamışsa ve çatı tamiri zaten kanundan gelen bir yetki ve sorumluluk.
Ayrıca apartman kurul kararları olmadan yönetici malikler adına borçlanma yapamaz.
Siz yapabilirsizniz ama apartman adına değil kendi adınıza borçlanılmış olur.
Ayrıca her ne sebeple olursa olsun szie yapılan aynı zamanda insanlık dışı, Kanuni bir boşluğu bularak apartmana yapılan değer arttırıcı bir durumdan fayda sağlanmamalı
sonuçta yapılan iş binanın değerini arttırıcı ve yakırttan tasarruf ettirici bir durum.
-
Sayın CECELİ iyi bayramlar.
Beniz sizden öğrenmek isteğim ÖNEMLİ BİR HUSUS ta yardımınızı rica ediyorum.
Yargıtay görüşünün duruşması EYLÜL ayının 25 de.
Mahkeme kararı onarsa,ALACAK itirazlar için DAVA açmam gerekecek.
Evimi sattım, ama TAPUSUNU vermedim.
Tapuyu verirsem YÖNETİCİLİĞİM düşer mi?
İlan ettiğim alacaklarımın tahsili için YETKİLİ olmam gerekir mi?
Acil olarak GÖRÜŞE İHTİYACIM var.
Yargıtay ESAS.2013/7447 Karar.2013/8838 "634 KMY 19.mad.1 fıkrasına atıf yapılmış." görüşü MESAİ başlangıcında ilan edeceğim.
Bundan sonra alacaklarımın tahsili konusunda bilgilendirme ve yönlendirmenizi rica ederim.
-
Yönetici olmak için kat maliki olma şartı yoktur. Tapuyu devretsenizde yöneticiliğiniz düşmez. Mahkeme kararı onarsa giderler kabül olacaktır. ve Apartmandan alacaklarınız tahsil edebilirsiniz istifa etseniz bile zararlarınızın tazmini isteyebilirsiniz.
Yöneticiler gider avanslarını ödemek için direkt icraya vermek için yetkileri var ama mahkeme kararına kadar yönetici yetkiniz olmaz ise mahkeme kararına istinaden sizinde şahsi olarak icraya verme hakkınız var. dayanakta mahkeme kararı
Fakat bu süreç içinde başkaca zararlarınız varsa bunlar için dava açmanız gerektiğini düşünüyorum. Süreçle ilgili avukatınız gerekli girişimleri yapacaktır.
Ama anlattıklarınıza göre yargıtay kararının sizin lehinize olması büyük şans. çünkü 19. madeyi okursanız sizin lehinize zorlama bir karar olduğunu görürsünüz ilk fıkra sizi haklı çıkarıyor ama 2. fıkrada 4/5 karar yada mahkeme kararı varsa diyor, sizde ikiside yok boya için bile 4/5 karar gerekir derken mantolama için oy çokluğu yeterlidir. ama sizde oy çokluğu dahi yok.
Ama haksızlığa uğrayan biri için sevindirici bir karar yasaya aykırı olsada adelet yerini bulmuş diyebiliriz.
-
Yapılan işlerin tamamının kararları var.13.05.2012 tarihinde yapılan KMK toplantısında,İşlerin yapılması için KOMİSYON KURULDU.Komisyon 18.05.2012 tarihinde yaptığı toplantıda,yapılacak işleri ve bedelini tespit etti.Kararı aldı.Her iki karara da çoğunluk imza attı..Normalde hiç bir noksanlık yok.Bizi yanıltan da bu oldu.Kat maliki olarak bildiğimiz katılımcılar, tapu kayıtlarında Mal sahiplerinin 1 derece akrabaları imiş.Karar noksanlığı bundan dolayı.Toplantıya katılım yapanları Mahkeme tanık olarak dinleseydi.Bu konu uzamadan biterdi.YARGITAY kuruluşundan beri, aynı katılımcıları tespit ettiğinden,konu üzerindeki samimiyeti görmüş.Samimi olarak bakıldığında HİÇ BİR NOKSANLIK YOK.Katılanlardan İTİRAZDA YOK.Benim yerime katılamaz gibi.Benim yorumum bu şekilde.YARĞITAY GÖRÜŞÜNÜ ilan edeceğim. Tecrübe sahibi oldum.Bana evime mal oldu.Canım sağ.Burada bunları paylaşmamın sebebi İNSAN DENEN CANLIYA kanmayın.Düştüğü yerden kalktığında ilk sizi düşürecektir.AMATÖRCE bu işleri yapmayın.ZARARI fazla hesap etmeyin.Toplumda zarar az düşer.KMK yı MUHAKKAK okuyun. Belki yaşadıklarımı yazarım ilerde.
Sayın CECELİ
Teşkl.ederim.
Gelişmelerde görüşlerinizden yararlanmak isterim.
SAĞLIKLI YAŞAMINIZ OLSUN.
-
Yargıtay yazılı vekalet olmasa dahi kat malikinin toplantıya katılan için sözlü vekilimdir beyanı dahi varsa vekil olarak kabül edileceğine dair kararı vardır.
Yargıtay yetkisiz vekiller için kat maliklerinden biri itiraz etmediği içinde oy çokluğunun oluştuğunu kabül etmişte olabilir.
Ben teşekkür ederim.Sağlıkla kalın.
-
-
Sayın dürüst37
Sizin davanızda yapılan tamirleri zorunlu olan tamirler sıfatına katmışlar.
-
Kastamonu Finansbanktan 120 ay.vadeli 80.000 tl.Konut Kredsis çektim.997.00.tl.4 taksit ödemesi yaptım.Krediyi kapatmak istiyorum.Banka Ödediğim paraların dışında 81.600 tl. gibi rakam söyledi.997*4-3988-76012 %2-1520-77532 ödemem gerekmiyormu.Siğorta aylık,ödeniyor,1000 dosya,300 tapu ipotek vs.alındı.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşkl.
[
-
Erken ödenen bedelin %2 sine kadar erken kapatma ücreti ödemelisiniz. Bu yüzde 2 maksimum tutar bankanın erken ödemeden dolayı faiz zararı daha az olmalı.
Bankanı size söylediği rakama 80.000 Tl yi hiç ödememişsiniz gibi hesaplanmış rakam.
Fakat bu bankalara belli olmaz başka ücretlerde alabilirler.
Banka ile tekrar görüşün yanlış bir hesaplama yapmış olabilirler.
Sizden fazla tutar keserler ise dava hakkınız var.
-
Sayın Ceceli341
Öncelikle alakanıza çok teşekkür ederim.
Ödemesini yapmayan kat maliklerine İCRA takibi başlattım.Ödemeye itiraz ettiler.Avukatlar, hesaplamada %5 geçikme işlemi yapmamışlar,Bu noksanlığın giderilmesi için,geçikmelere ayrı bir takip mi başlatılmalı,yoksa açılacak İtriazın iptali davasında %5 yasal geçikme isteminde bulunulması yeterli olurmu?Ben hen %20 itiraz tazminatını,hemde geçikmelerin alınmasını istiyorum.
Avukat olmadan bu işlemi yapabilirmiyim?
İzlemem gereken yolu tarif ederseniz çok makbule geçer.
Sağlıklı günler dilerim.
- - - Updated - - -
-
Sayın ceceli341
Yarğıtayın Bozma kararına Mahkeme uydu.Yönetici değişikliğine açtığım dava 27.11.2013 günü.Şu an burada kat maliki değilim.Ancak Yöneticiliğim devam ediyor.Alacakları tahsilde nasıl yol izlemem gerekir.Görevli iken İcra takibimi yapmak,yoksa Sebepsiz zenginleşmemi uygun yoldur.Nisan ayına kadar konutta kalma şansım var.Sebepsiz zenginleşme davasında harcamalarımı ve vekalet üçretini karşı taraftan alma olanağım varmıdır? Teşekkür ederim.
-
Mahkeme kararı elinizde ve icraya verme yetkinizde var. Neden sebepsiz zenginleşme davası açmak istiyorsunuz?
-
Buradaki evimi sattım.Kiracı durumundayım.Yakında taşınacağım.Süre yeterli olmazsa,yetkisiz olursam,yeniden itiraz olursa tahsilatta sıkıntı olmazmı?
-
Sayın Ceceli341
Geçmiş gelişmeler:Yapılan Genel Kurul karar iptalini YARĞITAY BOZDU. Mahkeme buna uydu.Davacı Kararı YARGITAYA temyiz etti.03.02.2013 tarihinde usullere uygun olmayan KMK toplantısı yapıp YÖNETİM değişikliği yapıldı.Dava açtım.Adli yıl ve Hakim değişikliğinden durum uzadı.11.9.2013 Konu bilirkişiye gitti.İncelenecek evrak yok diye belge düzenlenmemiş.30.10.2013 tarihinde dava bitti derken,dava günü evrakları tamamladık, bilirkişi raporuz isteriz dediler.Hakim tekrar bilirkişiye gönderdi.27.11.2013 da duruşması var.Çıkan mahkeme kararıda TEMYİZ e gidecek.Tespit davsı açtım.Mahkeme yapılanları onadı.Tüm masraflarla birlikte 33.000 tl.çivarı giderim var.Evimi sattım.En geç NİSAN ayına tahliye edeceğim. SORUM.Alacaklarım için nasıl yol izlemeliyim.
-
sayın ceceli ;13.05.2012 tarihinde Yönetim görevim var.Mahkeme olayları devam etti.2013 yılında Normal Genel Kurul yapılmadı.Sulh Hukuk mahkemesi iptal kararını Yargıtay bozdu.Mahkeme uydu.YÖNETİCİ yetkim varmı?
-
Ağartmanlarda yöneticiler 1 yıllığına seçilir yönetim planında belirtilmişse belirtilen zamanalrda, belirtilmemiş ise ocak ayında, genel kurul yapıp yönetici seçilmesi gerekir. Yönetici seçilmemiş ise ve göreve devam ediyor ise yetkisiz vekil konumuna düşer.
-
Alacaklıların tamamına tek bir dava açılabilirmi?Örnen dilekçe nasıl olmalı?
-
03.02.2013 tarihinde yapılan Toplantının iptali için açmış olduğum davada,Hakimin değişmesi,Adli yılın girmesi ile son 13.12.2013 tarihine uzadı.İlk bilirkişi incelemesi,incelenecek evrak yok,luzümsuz evrakla,rapor istendi.Tamamıyle USULE aykırı rapor verildi.Tam karar çıkacak derken,raporu incelemek için süre istendi,hakim 13.12.2013 tarihine süre verdi.İptal karaına göre,işlemleri takip açısısndan YÖNETİM yetkisi istesem,veya KAYYUM talebinde bulunmam doğru olurmu ?
-
Syn.ceceli
13.05.2012 tarihli toplantı iptal davası yargıtay tarafından bozuldu.mahkeme karara uydu.03.02.2013 tarihinde yaptıkları toplantının iptali için açtığım dava 13.12.2013 tarihinde lehime sonuçlandı 02.01.2014 kesinleşti.05.01.2014 tarihinde olağan toplantı yapıp yeni yönetim oluşturmuşlar.Toplantı daveti yok,Toplantı taraf yerde yapılmış.Hiçbir usule uygun değil.Sorum Şu.Yönetici yetkisi olmayanlar OLAĞAN KMK toplantısı yapabilirmi?Bu toplantı için İptal davası mı açılmalı? teşkl.
-
Tahminen 3 yılı aşkın,Hukuk mücadelesi içinde oldum.Bu süre içersin çok bedel ödedim.Ön önemlisi,HUZURU mu kaybettim.Evimi kaybettim.Çok şükür sağlığımı yitirmeden oradan ayrıldım.Yöneticilik yapan kişilere tavsiyem,Bu işleri Hafife almasınlar.Hukuki yardım alsınlar.Mahkemeye gitmeden çözümü KMK da arasınlar.Toplu yaşam alanlarında söz sahibi Kat malikleridir.Yönetici vekil olduğuna göre,sorunları ilk önceden KMK kurulunda aranmasını tavsiye ederim.Olağanüstü kurul toplantısından kaçınılmasın.Kimin derdi varsa çözümünü burada halletsin.Mahalli mahkemeler yetersiz.Bilirkişiler Yetersiz.Eğer son , Hukuk yolu kalınırsa, bu işlerin UZMAN kişisini bulun.Mahkemeler,yazılı kurallar üzerine karar veriyor.Bu unutulmasın.Türkiyenin her yerinde YÖNETİM amatör şekilde yapılıyor.Bunun için duygusal değil mantıklı yasal kararlar almaya çalışın.Hepiniz hoşcakalın ÖZEL İNSANLAR