Cayma bedeli için icra takibi başlanmış
Merhaba,
metronet adlı bir internet firmasında internet kullanıyordum, 2 yıl taahhütlü paket seçtim. kiracı olduğum için satın aldığım yere taşınmam durumunda ne olacak diye sorduğumda, yetkili kişi taşındığınız bölgede metronet altyapısı yok ise ikametgah göndermeniz yeterli iptal edilecek ve cayma bedeli alınmayacak dedi. Ancak bana şimdi icra müdürlüğünden yazı gelmiş ve cayma bedeli için icra takibi başlamış durumda. Bu konuda ne yapabilirim, sonuçta metronetin bulunduğum yerde altyapısı yok ve bu benim suçum degiil. yardımcı olursanız çok memnun olurum. saygılar.
Cevap: cayma bedeli için icra takibi başlanmış
Yetkili dediğiniz kişinin size bir taahhüte bulunma yetkisi yok ki.
Sözleşmenizde bu konuda ne yazdığı önemli.
Muhtemelen ödemeniz gerekecek.
sözleşmede taşınma benim sorumluluğumdaymış. yani taşınmaları kapsamıyormuş. öyle yazıyor
Merhaba,
4077 sayılı Tüketicinin korunması Hakkında Kanunun ilgili maddelerini aşağıya kopyaladım. Aboneliğin sona erdirilmesine kısıtlama getiren sözleşme maddelerinin haksız şart sayılması gerekir. İhtiyaç duyarsanız yargıtay kararları da eklerim. İcra takibine itiraz edin. İtirazın kaldırılması veya iptali için dava açarlarsa size gereken desteği veririm. Saygılarımla,
ABONELİK SÖZLEŞMELERİ
MADDE 11/A.- (Ek: 4822 - 6.3.2003 / m.18 - Yürürlük m.38) Her türlü abonelik sözleşmelerine taraf olan tüketiciler, isteklerini satıcıya yazılı olarak bildirmek kaydıyla aboneliklerine tek taraflı son verebilirler.
Satıcı tüketicinin aboneliğe son verme isteğini, yazılı bildirimin kendisine ulaştığı tarihten itibaren en geç yedi gün içinde yerine getirmekle yükümlüdür.
SÖZLEŞMEDEKİ HAKSIZ ŞARTLAR
MADDE 6.- (Değişik madde ve başlığı: 4822 - 6.3.2003 / m.7 - Yürürlük m.38) Satıcı veya sağlayıcının tüketiciyle müzakere etmeden, tek taraflı olarak sözleşmeye koyduğu, tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde iyi niyet kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme koşulları haksız şarttır.
Taraflardan birini tüketicinin oluşturduğu her türlü sözleşmede yer alan haksız şartlar tüketici için bağlayıcı değildir.
Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.
Sözleşmenin bütün olarak değerlendirilmesinden, standart sözleşme olduğu sonucuna varılırsa, bu sözleşmedeki bir şartın belirli unsurlarının veya münferit bir hükmünün müzakere edilmiş olması, sözleşmenin kalan kısmına bu maddenin uygulanmasını engellemez.
Bir satıcı veya sağlayıcı, bir standart şartın münferiden tartışıldığını ileri sürüyorsa, bunu ispat yükü ona aittir.
6/A, 6/B, 6/C, 7, 9, 9/A, 10, 10/A ve 11/A maddelerinde yazılı olarak düzenlenmesi öngörülen tüketici sözleşmeleri en az oniki punto ve koyu siyah harflerle düzenlenir ve sözleşmede bulunması gereken şartlardan bir veya birkaçının bulunmaması durumunda eksiklik sözleşmenin geçerliliğini etkilemez. Bu eksiklik satıcı veya sağlayıcı tarafından derhal giderilir.
Bakanlık standart sözleşmelerde yer alan haksız şartların tespit edilmesine ve bunların sözleşme metninden çıkartılmasının sağlanmasına ilişkin usul ve esasları belirler.
cevabınız için teşekkür ederim. icra kağıdını muhtara bırakmışlar yarın gidip alacağım itiraz işlemi nasıl olacak, bunun için bir sürem varmı ? nereye ve nasıl itiraz edecegim ? bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Yeniden merhaba,
Muhtardan alacağınız belgede gerekenler yazıyor. Süreniz o belgenin muhtara bırakıldığı günü izleyen günden başlar. Saygılarımla,
İlginiz için çok teşekkür ederim. İtirazıma karşı mahkeme açarlarsa sizden tekrar yardım isteyecegim. Saygılar.
Hocam;
Paket alırken seçenekleriniz var.
Örnek:
Paket-1 Aylık 10 lira, taahhütsüz
Paket-2 Aylık 8 lira, 2 yıl taahhütlü
Ben aylık 8 lira, 2 yıl taahhütlü olanı seçip 6 ay sonra aboneliği bırakırsam,
şirketin "sen 2 yılı doldurmadın, o zaman paket-2 değil, paket-1'den sayarım seni, 2x6=12 lira farkı öde" demesi haksız mıdır?
"Eğer 2 yıl dolmadan bırakırsan, paket 1 olarak ücretendiririm" demesi haksız şart mıdır?
Eğer bu haksız şart ise, o zaman taahhütlü sözleşme yapılması imkansız olmaz mı?
siz konuyu anlamamışsınız. ben keyfimden aboneligimi kapatmadım. evimi taşımak zorunda kaldım, yeni taşındığım yerde de metronetin hizmeti yok. onlar hizmet getirdi de biz mi kullanmadık. Bu tür durumlarda bu işlemin geçerli olması çok saçma.
Taşınmanızı operatör istemedi sanırım :)
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Taşınmanızı operatör istemedi sanırım :)
genelde insanlar bu foruma mağdur olan kişilere yardımcı olmak için cevap yazarlar, yardımınız olmayacaksa muhalet yapmayınız, ben metronete cayma bedeli ödememek için evimi mi degiştirmeyecegim, saçma sapan konuşmayın lütfen, gidin metronete iş başvurusu yapın muhakkak iyi bir posizyonda işe başlatırlar sizi.
Aynı sorunla bende karşı karşıyayım. Metronet anlaşılan her aboneliğini iptal edene küsüp direk icraya veriyor.
Üstelik ben hiç bir kampanyadan faydalanmadığım halde yaklaşık 150 tl borç 180 tl kadarda vekalet ücreti çıkarıp icraya verilmişim.
Perşembe günü tebligatı aldım ve itiraz edeceğim. Hukukçu arkadaşların görüşlerini bekliyorum.Şimdiden teşekkürler.
Alıntı:
unlocked09 rumuzlu üyeden alıntı
genelde insanlar bu foruma mağdur olan kişilere yardımcı olmak için cevap yazarlar, yardımınız olmayacaksa muhalet yapmayınız, ben metronete cayma bedeli ödememek için evimi mi degiştirmeyecegim, saçma sapan konuşmayın lütfen, gidin metronete iş başvurusu yapın muhakkak iyi bir posizyonda işe başlatırlar sizi.
Metronet yöneticilerinin gözüne girmek için bu cevabı vermemin forum kuraları tarafından engellendiğini sanmıyorum. Ancak diğer üyelere saygısızca hitaplarda bulunmak, forum kuralları tarafından yasaklanıyor.
erdoğan bey, itiraz dilekçemi yazdım hem avukata hemde icra dairesine gönderdim, bundan sonra neler olacak, yardımcı olursanız çok memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
Cevap: Cayma bedeli için icra takibi başlanmış
tüketiciyseniz icraya itiraz edin, taşınma sebebiyle hizmet alamadığınızı , bu borcun hükmünün olmadığını belirtin,
isterseniz tüketici mahkemesine de gidebilirsiniz.
icraya dilekçe gönderdim, ama avukat itiraz edecekmiş, avukat itiraz edince mahkemeye çıkarmıyım, mahkemeye çıksam derdimi anlatırım ama avukat itiraz eder de benim itirazım geçersiz olursa ne olacak ?
kardeş eğer haklıysan yada ödeyecek bir durumun yoksa açıkca anlat mahkemede ve haklıysan hakkını aramaktan asla vazgecme.
Kısa mesajla telefonunuzu rica edecektim. Yeni üye olduğum için bu şansım olamıyor. Özel mesajdan bana telinizi iletirseniz metronet haczi konusunda danışma almak isterim. Saygılar..
Alıntı:
unlocked09 rumuzlu üyeden alıntı
cevabınız için teşekkür ederim. icra kağıdını muhtara bırakmışlar yarın gidip alacağım itiraz işlemi nasıl olacak, bunun için bir sürem varmı ? nereye ve nasıl itiraz edecegim ? bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Selam unlocked09. Bizde aynı sorundan muzdaribiz. İtiraz hakkımızı kullanacağız. Sizin durum ile ilgili bir sonuç çıktı mı onu öğrenecektim. İyi günler