20bin TL Kart Borcum Hakkında birkaç soru
20bin TL Kart Borcum Hakkında birkaç soru sormak istiyorum. Cevaplayacak değerli avukat arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
Citibanka 17bin TL borcum var. Bu borç 19.500 oldu ve 2.500 TL 'de avukat ücreti eklendi. Şu an borcum 21bin TL. Eve borcunuzu 7 gün içerisinde ödeyin yoksa yasal işlemler başlayacak şeklinde uyarı geldi. Bende bunu imzalayıp aldım.
Sorularım
- Eve haciz hemen mi gelir? Veya haciz gelmeden uyarı gelir mi?
- Bu 21 bin TL yi 12 takside bölüyorlar ama çok geldi bana. Bunu ben karta 1.500 TL ödesem her ay haciz yine de gelirmi?
- Evde annemle ve üvey babamla kalıyorum. Benim şahsi eşyam sadece bilgisayarım var. Haciz gelirse tüm eşyalara mı gelir? Annemin soy ismi değişik tekrar evlendiği için.
- Ben evden çıksam bir arkadaşımın evine taşınsam evdeki eşyaları alabilirler mi?
- Eve haciz gelme işlemini veya ne zaman geleceğini nasıl anlarız? Bu uyaır tebligatından sonra 1 ay içerisinde vs. mi geliyor?
Cevap: 20bin TL Kart Borcum Hakkında birkaç soru
çektiğiniz 17.000 tl nerde ?
Alıntı:
kerim33 rumuzlu üyeden alıntı
çektiğiniz 17.000 tl nerde ?
Bilmiyorum ki bulsam da ödesem :)
Oturduğunuz yerdeki eşyaları almak için eşyanın size ait olduğunu ispat etmeleri gerekmez. Tam aksine sizin, eşyanın size ait olmadığını fatura ile ispatlamanız gerekir. Faturası olmayan her şeyi alabilirler.
Nerede oturursanız, oraya hacze gelebilirler.
Bu borcu ödeyene kadar hiç bir mal edinemezsiniz. Hatta doğru dürüst bir evde bile oturamazsınız. Kazandığınız parayı öncelikle borcunuzu kapatmak için kullanmak zorundasınız.
Ayrıca, haczin gelmesinde belli bir zaman kıstası olmayıp haczin ne zaman geleceğini ilgili icra dosyasında bulunan yazılardan anlayabilme ihtimaliniz var. Haciz gelmeden uyarı gelmez
Şu an yasal işleme koymadılar henüz, benden cevap bekliyorlar. Bu yasal işlem süresi ne kadar sürer onu merak ettim. Hacizin gelmesi vs. vs. kaç ay sürer. Teşekkürler cevaplarınız için.
Karşı avukatın takdirine bağlı. Eğer ödeyeceğinizi düşünürse haciz falan gelmez, ama ödemeyeceğinizi düşünürse o da alacağını alabilmek için ne gerekiyorsa yapacak muhakkak.
Alıntı:
VolkanYld rumuzlu üyeden alıntı
Şu an yasal işleme koymadılar henüz, benden cevap bekliyorlar. Bu yasal işlem süresi ne kadar sürer onu merak ettim. Hacizin gelmesi vs. vs. kaç ay sürer. Teşekkürler cevaplarınız için.
Önce Allah, sonra avukatın keyfi bilir. Dediğim gibi belli bir zaman yok. Avukat isterse 1 günde tüm işleri tamamlar, isterse 1 ayda yaya yaya...
öncelikle merhaba bende aynı durumdayım burdakı cogu kısı bılıyor.
Fkat örnek vereyim birini tanıyorum burda kı verılen bılgıyle cogu bılgı yanlıs demımde farklı
300 mılyar borcu var evıne hacız gıtmemıs
5 yıldır.para alamıyorlar bu nedemek ınsan kotu duruma dusebılır ama o sekılde asla bırsey yapamazlar.
Alıntı:
gokhan611 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle merhaba bende aynı durumdayım burdakı cogu kısı bılıyor.
Fkat örnek vereyim birini tanıyorum burda kı verılen bılgıyle cogu bılgı yanlıs demımde farklı
300 mılyar borcu var evıne hacız gıtmemıs
5 yıldır.para alamıyorlar bu nedemek ınsan kotu duruma dusebılır ama o sekılde asla bırsey yapamazlar.
Buradaki uygulamada farklılık borç meblağı ile alakalı. İşi bilen her avukat 300bin tl lik bi borcu ev eşyasından tahsil edemeyeceğini bilir. Bırakın 300binini 20bin tlsinin tahsili bile imkansız denecek kadar zor.
Fakat yukarıdaki 17bin tllik borcu baz alırsak, eğer evde laptop, pc, lcd tv vs.. ve tüm beyaz eşyalar var ise buradaki eşyalardan o borcun atıyorum 5000tl si bile tahsil edilse alacaklı "bunada şükür" diyebiliyor. Bu yüzden ev haczi kaçınılmaz olabiliyor.
Alıntı:
cagjackal rumuzlu üyeden alıntı
Buradaki uygulamada farklılık borç meblağı ile alakalı. İşi bilen her avukat 300bin tl lik bi borcu ev eşyasından tahsil edemeyeceğini bilir. Bırakın 300binini 20bin tlsinin tahsili bile imkansız denecek kadar zor.
Fakat yukarıdaki 17bin tllik borcu baz alırsak, eğer evde laptop, pc, lcd tv vs.. ve tüm beyaz eşyalar var ise buradaki eşyalardan o borcun atıyorum 5000tl si bile tahsil edilse alacaklı "bunada şükür" diyebiliyor. Bu yüzden ev haczi kaçınılmaz olabiliyor.
tmm bende anladım eve haciz geliyor.Kacınılmaz ona yapıcak bısey yok artık.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ayrıca, haczin gelmesinde belli bir zaman kıstası olmayıp haczin ne zaman geleceğini ilgili icra dosyasında bulunan yazılardan anlayabilme ihtimaliniz var. Haciz gelmeden uyarı gelmez
Birde sayın cagjackal nerden bılıoyrsun bukadar bılgıyı
Alıntı:
Birde sayın cagjackal nerden bılıoyrsun bukadar bılgıyı
Birincisi yaşanmışlıklar tabiki. Ben de 10 seneye yakın icra dosyaları ile hacizlerle uğraştım, malımı da paramı da kaybettim ama şükür tekrar kazanmayı Allah nasip etti. Tecrübe sahibi oluyorsunuz ister istemez.
İkincisi ise İcra İflas Kanunu ve Borçlar Kanunu herkesin bilgilenmesine açıktır. Orada "icra dosyası açıldıktan şu kadar gün sonra evinize gelinir" ya da haciz gelmeden karşı tarafın avukatı "biz geliyoruz haberiniz olsun" der gibi bir kanun maddesi yok. Uygulama kanun çerçevesinde yürüdüğüne göre, kanuna aykırı yapılan uygulamalar da tabiki itiraza kabildir.
Ayrıca tabiki benim yazdığım doğrudur diye bir iddiam da yok kesinlikle. Burada değerli avukat üyeler var, kendilerinin konu ile ilgili farklı bir katkısı olursa tabiki biz de görür ve farklı bir şey öğrenmiş oluruz.
Alıntı:
Birincisi yaşanmışlıklar tabiki. Ben de 10 seneye yakın icra dosyaları ile hacizlerle uğraştım, malımı da paramı da kaybettim ama şükür tekrar kazanmayı Allah nasip etti. Tecrübe sahibi oluyorsunuz ister istemez.
İkincisi ise İcra İflas Kanunu ve Borçlar Kanunu herkesin bilgilenmesine açıktır. Orada "icra dosyası açıldıktan şu kadar gün sonra evinize gelinir" ya da haciz gelmeden karşı tarafın avukatı "biz geliyoruz haberiniz olsun" der gibi bir kanun maddesi yok. Uygulama kanun çerçevesinde yürüdüğüne göre, kanuna aykırı yapılan uygulamalar da tabiki itiraza kabildir.
Ayrıca tabiki benim yazdığım doğrudur diye bir iddiam da yok kesinlikle. Burada değerli avukat üyeler var, kendilerinin konu ile ilgili farklı bir katkısı olursa tabiki biz de görür ve farklı bir şey öğrenmiş oluruz.
anladım sanada cok g.olsun. öncelikle
Ama işte hata yapa yapa ınsan bazı seyleri ögrenir.Benim amacım sadece ailem zarar görmesin borc benım borcum tek tedırgınlıgım bu:(
Yeni çıkan kanunda zaten gerekli eşyaları alamıyorlar. Mesela 2 televizyon varsa 1 tanesini alabiliyorlar. Ama bilgisayar veya laptopları alabilirler. Bilgisayar sonuçta gerekli bir eşya değil ama ben işlerimi bilgisayardan yapıyorum ve ordan kazanıyorum. O yüzden çok önemli.
Alıntı:
VolkanYld rumuzlu üyeden alıntı
Yeni çıkan kanunda zaten gerekli eşyaları alamıyorlar. Mesela 2 televizyon varsa 1 tanesini alabiliyorlar. Ama bilgisayar veya laptopları alabilirler. Bilgisayar sonuçta gerekli bir eşya değil ama ben işlerimi bilgisayardan yapıyorum ve ordan kazanıyorum. O yüzden çok önemli.
sonucta borc senın borcun benım bıldıgım senın ustune evde bırsey yok ise alamıyorlar.Kesinlikle.2 esya tekı alınıyor falan olmuyor.yapılandırma dusunuyorum adamlar 1 5 koyuyo ozaman onlar benım pesımden kossunlar dıyorum.
Alıntı:
sonucta borc senın borcun benım bıldıgım senın ustune evde bırsey yok ise alamıyorlar.Kesinlikle.2 esya tekı alınıyor falan olmuyor.yapılandırma dusunuyorum adamlar 1 5 koyuyo ozaman onlar benım pesımden kossunlar dıyorum.
Evdeki eşyaların başkasına ait olduğu faturaları ile ispat edilebilirse ancak istihkak iddiasında bulunulabilir. Aksi taktirde evde bulunan tüm eşyalar borçlunun yaşam alanı içerisinde mevcut olması sebebiyle haczedilebilecektir.
Evdeki eşyaların başkasına ait olduğu ispatlanabilse bile bu iddia haciz esnasında ilgili memura bildirilir, fakat memur yinede bu eşyaların haczini gerçekleştirebilir. Sizin yapacağınız şey istihkak davası açarak malları geri almaktır.
Alıntı:
Evdeki eşyaların başkasına ait olduğu faturaları ile ispat edilebilirse ancak istihkak iddiasında bulunulabilir. Aksi taktirde evde bulunan tüm eşyalar borçlunun yaşam alanı içerisinde mevcut olması sebebiyle haczedilebilecektir.
Evdeki eşyaların başkasına ait olduğu ispatlanabilse bile bu iddia haciz esnasında ilgili memura bildirilir, fakat memur yinede bu eşyaların haczini gerçekleştirebilir. Sizin yapacağınız şey istihkak davası açarak malları geri almaktır.
ozaman bu malları baskasının malı nasıl ıspat edıyoruz ne yapmamız gerek?
Alıntı:
yapılandırma dusunuyorum adamlar 1 5 koyuyo ozaman onlar benım pesımden kossunlar dıyorum.
Güzel diyorsunuz, hayırlısı neyse o olsun diye de diliyorum, ama bulunduğunuz durumu gözden geçirin ve eğer vardığınız sonuç ;
evet başka insanlar da benim bu düşüncem gibi düşünüp onlar da benim yaşadığım bu sıkıntıları yaşasın
diyemiyorsanız, lütfen şu yukarda alıntıladığım kısmı başka yerde dile getirmeyin e mi sn.gokhan611.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ozaman bu malları baskasının malı nasıl ıspat edıyoruz ne yapmamız gerek?
O malların kendine ait olduğunu iddia eden o başkası, mallara ait adına kesilmiş faturaları ibraz ederek ıspatlayabiliyor sn.gokhan611
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Güzel diyorsunuz, hayırlısı neyse o olsun diye de diliyorum, ama bulunduğunuz durumu gözden geçirin ve eğer vardığınız sonuç ;
evet başka insanlar da benim bu düşüncem gibi düşünüp onlar da benim yaşadığım bu sıkıntıları yaşasın
diyemiyorsanız, lütfen şu yukarda alıntıladığım kısmı başka yerde dile getirmeyin e mi sn.gokhan611.
- - - Updated - - -
O malların kendine ait olduğunu iddia eden o başkası, mallara ait adına kesilmiş faturaları ibraz ederek ıspatlayabiliyor sn.gokhan611
erdogan bey tabıkı konusmalarınız dogru sonuna kadar haklısın verdıgınız bılgıler ıcın tesekkur ederım.Yapılandırın dıyorum adamlar cok komık takıbe dusun bız sızı yolalım ole yapalım :)ılgınc bu oyuzden.
Benimde farklı bankalara yaklaşık 235,000 tl borcum var. bunlar içinde 2 bankanın kmh bir bankanın tüketici kredisi yaklaşık 9 bankanın kredi kartları. Ben muhasebecilik yapıyorum. gelirim yaklaşık 3000 tl. ofisimin giderlerini çıktıktan sonra bana 1500 tl gibi para kalıyor. oda ancak evimin ve çocuklarımın giderlerini karşılıyor. Bı para nerede diye sormayın. Allah insanın işini ters götürdü mü. borcun nasıl katlandığının farkına bile varamaz. ben 2009 yılına kadar 1 tl borcu olmayan kişi idim. kötü niyetim yok. borcumu ödemek istiyorum. Allah inşallah güzel ve kazançlı kapılar açacaktır. Ama yaklaşık tahminlerime göre 2 yıl hiçbirşey ödeyemem. evim babama ait,
1. Babam vefat eders e mirastan düşen payıma el koyabilirler mi?
2. Annemde miras düşme ihtimali var. ona el konulabilir mi?
3. Muhasebe büroma haciz uygulanır mı? (1 laptop um var. 1 de masa üstü bilgisayar. farklı 3 adet yazıcı ve masalar.)
cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Alıntı:
smçaresiz rumuzlu üyeden alıntı
Benimde farklı bankalara yaklaşık 235,000 tl borcum var. bunlar içinde 2 bankanın kmh bir bankanın tüketici kredisi yaklaşık 9 bankanın kredi kartları. Ben muhasebecilik yapıyorum. gelirim yaklaşık 3000 tl. ofisimin giderlerini çıktıktan sonra bana 1500 tl gibi para kalıyor. oda ancak evimin ve çocuklarımın giderlerini karşılıyor. Bı para nerede diye sormayın. Allah insanın işini ters götürdü mü. borcun nasıl katlandığının farkına bile varamaz. ben 2009 yılına kadar 1 tl borcu olmayan kişi idim. kötü niyetim yok. borcumu ödemek istiyorum. Allah inşallah güzel ve kazançlı kapılar açacaktır. Ama yaklaşık tahminlerime göre 2 yıl hiçbirşey ödeyemem. evim babama ait,
1. Babam vefat eders e mirastan düşen payıma el koyabilirler mi?
2. Annemde miras düşme ihtimali var. ona el konulabilir mi?
3. Muhasebe büroma haciz uygulanır mı? (1 laptop um var. 1 de masa üstü bilgisayar. farklı 3 adet yazıcı ve masalar.)
cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
1- Miras size geçtikten sonra kapsamındaki tüm mal mülk sizin üzerinize geçeceği için o saatten sonra yapılacak icra takiplerinde tabiki bu tasarrufların üzerine de haciz konulabilecektir.
2-Annenize düşen paya dokunamazlar eğer anneniz size kefil olmamışsa..
3- Büronuza haciz gelebilir, cihazlar kaldırılabilir de kaldırılmayabilir de, zira mesleğinizi yürütmeniz için gerekli ekipmanlar bunlar..Fakat haciz memuru ne düşünür ona kalmış.