Bir memur hakkında bimere ihbar yapılıyor.İhbar yapan kimliğini gizli tutarak yapıyor bu ihbarı.İhbar asılsız çıkınca yapılabilecek olan ne vardır?maddi manevi tazminat vs?
Printable View
Bir memur hakkında bimere ihbar yapılıyor.İhbar yapan kimliğini gizli tutarak yapıyor bu ihbarı.İhbar asılsız çıkınca yapılabilecek olan ne vardır?maddi manevi tazminat vs?
herhangi bir yaptırım yok.Tabi sahte ihbarı yapanın doğru savunma yapması gerek,ihbar ettiği kişinin yaptıklarını yanlış yorumladığını falan savunursa herhangi bi problem olmaz ama iftira her zaman kötüdür (: bunu yapan ''arkadaş'' ınıza iletin
yok mu yorumu olan kimse?
Bimer e kimlik gizlenerek şikayette bulunulamaz diye biliyorum nasıl kimliğini gizlemiş
Bimer'e şikayet yapılabilmesi için TC kimlik numarasının girilmesi zorunludur, ayrıca Tc kimlik numarası ile Ad-Soyad eşleşmezse de şikayet girilemez.
Sorunuzun cevabına gelecek olursak, Bimer'e yapılan şikayetler incelemeye girer ve öyle değerlendirilir, şikayete konu bir durum ortada yoksa şikayet kapatılır, bu sebeple şikayet eden kişi asılsız bir ihbar yapıyorsa da cezai müeyyidesi yoktur. Şikayet bizzat kolluk kuvvetine ya da savcılığa yapılmış olsaydı o zaman suç oluşabilirdi.
Kimi başvurularda (Bimer de öğle değilmi?) TC kimlik numaranızı v.s. verirsiniz ama, kimliğimin gizli tutulmasını istiyorum derseniz, kimliğinizi BIMER den başkası bilmez.
Böyle bir alternatif yok mu BIMER'de?
İftiraya uğrayan memur 657 s.k. 25. md. kapsamında iftira ve haksız isnada karşı korunma isteğiyle şikayet eden kişi hakkında (Her ne kadar bu kişi isimsiz olsa da adli makamlarca re'sen bulunabilir) idarenin harekete geçmesi yönünde en üst makama bir başvuru yapar ve idare bu konuda hareketsiz kalırsa (ki, kuvvetle muhtemel hareketsiz kalacaktır) memur idareye karşı da mı tazminat davası açamaz, ya da hakkında yapılan soruşturma raporunu ve sonucunu delil göstererek kişilik haklarına yapılan bu saldırıdan dolayı manevi tazminat istemiyle doğrudan adli makamlara da mı başvuramaz?
Hukukta "İddia ve savunmanın dokunulmazlığı" kavramı çerçevesinde BİMER veya çeşitli idari ve yargısal yollardan ihbarda bulunanlar korunmaya alınmış durumdadır. Eğer böyle bir korunma olmasaydı ihbar ve şikayette bulunabilmek çok riskli olurdu. Her ne kadar sizin somut olayınızda bu durum sizi rahatsız ettiyse de genel anlamda değerlendirildiğinde bu koruma kuralının varlığının yararı anlaşılacaktır.
İftira eğer idari-yargısal yolla değil de toplum içinde veya basın yoluyla yapılsaydı dava hakkınız vardır. Ancak böyle bir durum anlaşıldığı kadarıyla yok. Sadece birebir iletişim yoluyla, genel ahlak çerçevesinde sorunu ele almanızı öneririm.
ihbar bölümünden isimsiz yapılabiliyor fakat şikayet bölümünde böyle bir kutucuk yok. ben şikayet bölümünden sorunumu yazdım ve kimliğimin gizli tutulması şartıyla gereğinin yapılmasını istediğimi belirttim. peki bu durumda kimliğim gizli tutulur mu ? o kısımda yanlışlıkla şikayette bulundum aslında ihbar bölümüne yazacaktım.
BİMER'den isimsiz olarak ihbar yapılabiliyor. Ancak isim ve iletişim bilgileri olmayan dilekçe (Bimere yazılan ifadeler de dilekçe olarak değerlendiriliyor) herhangi bir işleme alınamaz. Benim bildiğim kanuna göre böyle... Benim hakkımda da isim verilmeden BİMER'e şikayette bulunuldu... İl müfettişleri isimsiz olduğu için işleme almadılar...
Bende aynen sizin gibi yapmıştım. Ama minareyi çalan kılıfını hazırlar misali şikayet ettiğim kişiyi akladılar ve kimliğimi şikayet ettiğim kişiye verip hakkımda iftira davası açtılar. Şimdi uğraşıyorum. Konu ile ilgili https://www.hukuki.net/showthread.php...022#post512022 da kafamdaki soru işaretlerini kaldırmak için yazdım ama cevap alamadım. Bekliyorum.
Ne dediniz şikayetinizde ki iftira davası açıldı?
Bimere ihbarda bulundum kimlik bilgilerimin gizlenmesini talep ettim ihbar valilik işkur ve sgk ya gönderildi şimdi çalıştığım kuruma ismim verilirmi ve gönderilen yerdekiler bilirim beni
bana yardımcı olurmusunuz lütfen
Benim yapmış olduğum şikayet te ilgili kurum şikayetçi olduğum kuruma dilekcemi iletip gizlilik esaslarına uyulması ricasinda bulunmasına rağmen bu kurum dilekcemi olduğu gibi yani isim adres telefon bilgilerimi dail şikayetçi olduğum kişilere vermiş
memur calıstıgı kurum dısındaki baska bir kuruma hukuksuzluklar ile ilgili şikayet dilekçeleri vermiş ve bilgi edinme başvuruları yapmıştır.
Dilekçeler verilen kurum dilekçelerle uğraşmamak ve işlem yapmamak dilekçlere ve bilgi edinme başvurularına cevap vermemiş ve dilekçe yazıyor bilgi edinme başvurusu yapıyor diye memuru çalıştığı kuruma diye şikayet etmiştir.
Bu duruma neler yapılabilir ?