-
Tokat attım şikayetci oldu
geçenlerde başımdan bir olay geçti.16 yaşında bir çocuk benimle küfürlü konuşmasından dolayı ilk önce uyardım ama sonrasında yine küfür etmesi üzerine bir tokat attım burnu kanamış ve hastaneden darp raporu almış basit tıbbı mudahale ile giderilebilir yazıyordu raporda.neyse gittim ifade verdim o benden sikayetyci oldu ailesiyle beraber,bende şikayetci oldum.olayda 5 kişinin tanık olarak ifadesini almış polisler ifade verenler küfür eden çocuğun aleyhine ifade vermişler yani olayı ap açık gerçeği söylemişler.kendinden yaşca büyük birine saygısızca konuştu daha önce onu uyarmıştı ama yine saygıslık yağınca bir tokat attı diye.bu çocuk herkeze karşı böyle herkezle bu şekilde olayları oluyor diye filan ifade vermişler.ve benimde bir tane şahidim var onunda ifadesini aldılr.şimdi sormak isteğim ben bu olaydan ceza alırmıyım yada savcılığa gittmi bilmiyorum dosya.. bana savcı dava açarmı,mahkeme olurmu..bu gibi basit olaylarda mahkemeye gitmesem avukat gitse olurmu..
şuana kadar hiç böyle bir olay başıma gelmemişti bu olay yüzünden gerçekten geceleri uykum kaçıyor sizden yardım ve yorumlarınızı bekliyorum...
-
Cevap: tokat attım şikayetci oldu....
Merhabalar. Öncelikle Geçmiş Olsun.
Kasten yaralama
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silâhla,
işlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. [1]
Ben savcı olsam 86/1 den dava açar nitelikli hal olarak 86/3/b yi gösterirdim. Bunun yanında;
Haksız tahrik
TCK m.29
(1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir.
Kasten yaralama
Madde 86
2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
Hakim olsam bunları göz önüne alırdım.
Sonuçta hükmün açıklanmasının geri bırakılması sıkça kullanılan bir şey olduğu için kendinizi sıkmanıza gerek yok hüküm giyseniz de hapse girmezsiniz büyük ihtimal.
-
arkadaşım bu yazdıklarında kasten yaralama yada ne bileyim alt soya üst soya gibi bir durum yok.sadece bir insan sinirlendiğinde yada ne bileyim küfür etiğinde bir tokat atabiliyor çocuğuna..çocuk benden 15 yaş küçük verilen tanık ifadeleride benim haklı oldğumu gösteriyor.ben çocuğa yaptığı saygısızlığa nazaran daha öncede böyle bişi yaptığı için uyarma maksadınla tokat vurdum ama ne hikmetse burnu kanamış.bü tür suçlar şikayete bağlı suçlar olarak biliyorum.ne kavgalar oluyor bir birlernin burnunu karıyolar ama dava dahi açılmıyor..yani bu olayda savcı bunu değerlendirimi yani tanıklarında verdikleri ifadeyi...yani sonuçta bu bir çocuk 16 yaşında liseye gidiyor ama çevresindede sevilmeyen bir çocuk.sorunları olan bir çocuk.5 tanıkda alehine ifade verdi.savcı bunları göz önünde bulunduurmu.yani bu olayda dava açmama gibi bir yetkisi varmı onu öğrenmek istiyorum...
-
bu konu hakkında daha fazla bilgi almak istiyorum...
-
Kime sorarsanız sorun eğer gerçekten hukukçuysa kasten yaralama suçunun gerçekleştiğini size söyleyecektir. Burada Ceza Hukuku Genel Hükümler dersi verecek değilim. Üstsoy altsoy ilişkisi diye bir şey belirtmedim ben sadece maddeyi oraya tamamen kopyalayıp içinden 86/3/b bendini aldım. Orada da ((b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,) yazıyor. Ve evet 16 yaşındaki bir çocuk size karşı kendini koruyabilecek seviyede değildir. Tanık ifadeleri her ne kadar sizin haksız tahrikle bu suçu işlediğinizi doğrulasa da bu cezayı kaldıran değil cezayı azaltan sebepler içinde sayıldığı için suç işlenmiş sayılır. Dediğiniz gibi suç şikayete bağlıdır savcı kendi başına soruşturmaya başlayamaz ancak;
Kasten yaralama suçunun
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, işlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. Madde bunu dediği için artık bu suç nitelikli hale bürünür ve şikayete bağlı olmaktan çıkar. Çevresinde sevilip sevilmemesi, size karşı hakaret etmesi bunlar başka şeyler siz de ona karşı dava açarsınız bunlar için, bu çocuğun size karşı işlediği haksız fiil sizin suçunuzu haklı hale getirmez. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız da bir avukata danışma ücreti ödeyerek bilgi alabilirsiniz.
-
Alıntı:
Whitegod rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşım bu yazdıklarında kasten yaralama yada ne bileyim alt soya üst soya gibi bir durum yok.sadece bir insan sinirlendiğinde yada ne bileyim küfür etiğinde bir tokat atabiliyor çocuğuna..
Öz çocuğunuz da olsa, o tokadı attığınızda , şikayet durumunda suçlu duruma düşmüş oluyorsunuz sn.Whitegod.
Birini öldürmek üzere olan bir başkasını , öldürdüğünüzde, bir cinayet işlemiş olduğunuz gerçeği ortadan kaybolmuyor.
( kabul kötü ama olayı daha rahat ifade edebilmek için uç noktada da olsa iyi bir örnek olduğu için gösterdim)
Alıntı:
..çocuk benden 15 yaş küçük verilen tanık ifadeleride benim haklı oldğumu gösteriyor.
Sadece siz o tokadı atmakta haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz sn.Whitegod,
size (bize) küfür edilmiş olsa da bırakın tokat atmayı, karşı küfür etme hakkınız (hakkımız) bile yok yasal olarak.
-
Nihayetinde bu bir tokat da olsa çocuğun dengesini kaybedip düşüp kafasını taşa vurup ölmesine de yol açabilirdi, bu yüzden maalesef "bir tokat" diye geçiştirilemiyor kanuna göre.
- - - Updated - - -
Nihayetinde bu bir tokat da olsa çocuğun dengesini kaybedip düşüp kafasını taşa vurup ölmesine de yol açabilirdi, bu yüzden maalesef "bir tokat" diye geçiştirilemiyor kanuna göre.
-
Olay "oğlum bak git..." hikayesine benziyor...
TV de bir hoca kitaplar yazılır bu konuda falan demişti..
-
Alıntı:
meraklıüye rumuzlu üyeden alıntı
Olay "oğlum bak git..." hikayesine benziyor...
TV de bir hoca kitaplar yazılır bu konuda falan demişti..
o olaya bence hiç benzemiyor orada adam kafasına sopala vuruyor ve kafasına 12 dikiş atılıyor.şimdi sormak isteğim polis arkadaşım bu olayın üstüne bile gitmez savcı demişti..takipsizlik kararı verir geçer demişti bu gibi vakalar çok oluyor ama bişi çıkmıyor demişti.zaten orada savı ile konuştı polisler uzlaşmaya varsınlar gibi bişi demişti...
- - - Updated - - -
Alıntı:
Efrahim Yılmaz rumuzlu üyeden alıntı
Kime sorarsanız sorun eğer gerçekten hukukçuysa kasten yaralama suçunun gerçekleştiğini size söyleyecektir. Burada Ceza Hukuku Genel Hükümler dersi verecek değilim. Üstsoy altsoy ilişkisi diye bir şey belirtmedim ben sadece maddeyi oraya tamamen kopyalayıp içinden 86/3/b bendini aldım. Orada da ((b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,) yazıyor. Ve evet 16 yaşındaki bir çocuk size karşı kendini koruyabilecek seviyede değildir. Tanık ifadeleri her ne kadar sizin haksız tahrikle bu suçu işlediğinizi doğrulasa da bu cezayı kaldıran değil cezayı azaltan sebepler içinde sayıldığı için suç işlenmiş sayılır. Dediğiniz gibi suç şikayete bağlıdır savcı kendi başına soruşturmaya başlayamaz ancak;
Kasten yaralama suçunun
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, işlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. Madde bunu dediği için artık bu suç nitelikli hale bürünür ve şikayete bağlı olmaktan çıkar. Çevresinde sevilip sevilmemesi, size karşı hakaret etmesi bunlar başka şeyler siz de ona karşı dava açarsınız bunlar için, bu çocuğun size karşı işlediği haksız fiil sizin suçunuzu haklı hale getirmez. Daha fazla bilgi almak istiyorsanız da bir avukata danışma ücreti ödeyerek bilgi alabilirsiniz.
ilginiz için teşekkürler..ama kasten yaralamda bir insan kulağını çekse bile kasten yaralama oluyosa bu nasıl bir hukuk onuda düşünmek lazım.gidipte çocuğun kafasına sopayla taşla bir cisimle vurmadık.birde 16 yaşındaki çocuk lise 3 e giden bir çocuk nasıl olurda bana karşı kendini koruyabilecek bir seviyede olmaz bunada şaşırdım.ben hukukcu değilim ama bildiğim kadarıyla beden ve ruh sağlığı bakımından denince aklıma beden olarak fiziki olarak özürlü birisi geliyor,ruh bakımından denince zeka olarak hasta yada ne bileyim doktor raporu almış biri gibi geliyor aklıma..neyse çok boş işler ülkemizde oto moka herşeye şikeyetci olan mileltmiz oldukça bu işler zor yürür gibi.
- - - Updated - - -
zatan aldığı raporda basit tıbbı mudahele ile giderilebilir yada tam olarak bilmiyorum bir mudahaleye gerek yok gibi bişiydi rapor bu gibi olaylarda takibi şikayete bağlı suçlar olarak biliyorum.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Efrahim Yılmaz rumuzlu üyeden alıntı
Kasten yaralama suçunun
burada kasten yaralamada çocuk dememiş... sadece beden ve ruh sağlığı bakımından demiş..
KASTEN YARALAMA
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(2) (Ek fıkra: 31/03/2005 - 5328 S.K./4.mad) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur.
(3) Kasten yaralama suçunun;
a) Üstsoya, altsoya, eşe veya kardeşe karşı,
b) Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Silâhla,
İşlenmesi hâlinde, şikayet aranmaksızın, verilecek ceza yarı oranında artırılır. *1*
bu kısımda ise çocuğu katmış buraya...
Kastan öldürme..
Madde 82 - (1) Kasten öldürme suçunun;
a) Tasarlayarak,
b) Canavarca hisle veya eziyet çektirerek,
c) Yangın, su baskını, tahrip, batırma veya bombalama ya da nükleer, biyolojik veya kimyasal silâh kullanmak suretiyle,
d) Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı,
e) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
f) Gebe olduğu bilinen kadına karşı,
g) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
h) Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla,
i) (Ek bend: 29/06/2005-5377 S.K./9.mad) *1* Bir suçu işleyememekten dolayı duyduğu infialle,
j) Kan gütme saikiyle,
k) Töre saikiyle,
İşlenmesi hâlinde, kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır.
-
birde bu olay olalı 3 hafta oldu savcı çağırmadı çağırması gerekmezmiydi?
-
Büyükşehir adliyelerinde 3 hafta uzun bir süre sayılmaz. Kimbilir savcılıkta kaç tane hazırlık dosyası sıra bekliyordur. Biz vatandaşlar uslu durmuyoruz, başkalarının haklarına saygı duymuyoruz ve her işi mahkemelerden bekliyoruz. Böyle olunca yığılıyor, adalet gecikiyor...
-
Alıntı:
birde bu olay olalı 3 hafta oldu savcı çağırmadı çağırması gerekmezmiydi?
Tahminin 3 aya kadar çağrılırsınız.
Adli sistemin tepki hızı, edilen küfre gösterdiğimiz tepki hızı kadar değil ne yazık ki ;)
Yanlış anlamayın, ben olsam belki ben de aynı tepkiyi verirdim sizinle, ama sonuçta attığınız tokadı haklı çıkartacak bir sistem yok, o yöndeki düşünceniz yanlış.
Hiç bir şey çıkmaz deseniz de( deseler de) , sonuç olarak hiç bir zarar görmenize neden olacak bir sonuç çıksa da, vakit harcayacak-yollar tepecek-sinir harbi yaşayacaksınız en iyi ihtimalle;)
Kötü ihtimalde elbette müebbet olmayacak ama , bir şikayet var sonuçta , savcılık o şikayeti değerlendirmek zorunda.
-
peki şikayeti ben şuanda geri aldırtsam sonuç ne olur ?
-
birde öğrenmek isteğim olay anından sonra savcı dava açmassa ne kadarda zaman aşımı oluyor 6aymıdı bunun süresi...
-
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. bu madde tam olarak sizin olayınızı işaret etmemektedir hakim tutupta sizin olayınıza 1 yılla 3 yıl arası bir hapis cezası veremez çünkü lise öğrencisi tarafından yapılan bir tahrik var bu nedenle TCK m.29 a göre
(1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir. bu maddeden sadece son cümleye dikkate alınız hakim size iki yıl ceza verse bile bu direkt olarak dörtte biri ile dörtte üçünü alırsak 5 ay ile 15 aya kadar düşecek bu sonuçlada hapis cezası verilmez en fazla olcak şey bunun adli para cezasına döndürülmesidir ki hakimin olayın akışı içerisinde tepkinizi normal karşılayacağını adli para cezası bile olmayacağını düşünüyorum. İçiniz rahat olsun.
-
Alıntı:
kürşat66 rumuzlu üyeden alıntı
Madde 86 - (1) Kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. bu madde tam olarak sizin olayınızı işaret etmemektedir hakim tutupta sizin olayınıza 1 yılla 3 yıl arası bir hapis cezası veremez çünkü lise öğrencisi tarafından yapılan bir tahrik var bu nedenle TCK m.29 a göre
(1) Haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında suç işleyen kimseye, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine onsekiz yıldan yirmidört yıla ve müebbet hapis cezası yerine oniki yıldan onsekiz yıla kadar hapis cezası verilir. Diğer hallerde verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarı indirilir. bu maddeden sadece son cümleye dikkate alınız hakim size iki yıl ceza verse bile bu direkt olarak dörtte biri ile dörtte üçünü alırsak 5 ay ile 15 aya kadar düşecek bu sonuçlada hapis cezası verilmez en fazla olcak şey bunun adli para cezasına döndürülmesidir ki hakimin olayın akışı içerisinde tepkinizi normal karşılayacağını adli para cezası bile olmayacağını düşünüyorum. İçiniz rahat olsun.
yorumun için sağolasın.hukuk yönünden bilmem de saçmalıktan başka bişi değil bir tokatın bile soruşturlması yada ne bileyim sanki hiç dava kalmadıda mahkemenin yargının bu gibi şeylerle ilgilenmesi saçmalıktan başka bişi değil.bakalım görücez ne gibi şeylerle uğraşıcaz.böyle bir tokatda şikayet eden şikayetten önce büyüklerine saygı göstermeyen cahil saçma sapan aile terbiyesi almamış insanlarla uğraşmak bazen zor oluyor.üstüne üstlük hem küfür edicez hem uyarıcaksın yine aynısını yapıcak ve bir tokat yiyicecek birde haklıymış gibi şikayette bulunucak.işde türkiyede bu gibi insanlar yüzünden asıl suçluların cezalarının verilmesi geç oluyor.şimdi diyenler olur buda suç diye.hukuk yönünü bırakıp düşünmek lazım herkez biri birine tokat atsa şikeyetci olsa bu memleketin hali ne olur onu düşünüyorum.aslında suç elde değil dilde bence ama işde birileri yazmış bişiler neyse bakalım görücez ne gibi komiklikler olacak....
- - - Updated - - -
bundan sonra birisi ayağımıza çelme dahi taksa şikayetci olucam :D:DD.yolda yürürken omuzuma çarpsa şikayetci olucam nede olsa omuzum çıkabilirdi kırlabilirdi değilmi:DDDbirisinle şakalışıken yada uyarma maksadıyla bir tokat atsa burnum kanasa hemen gidicem şikayetci olucam:DDDüstüne üstlük birde sanki adam öldürmüş gibi ifade alıyolarya haha savcıyı arıyolar birde..böyle saçma sapan şeylerle uğraşan bir tck. insanlar sokaklarda bir birlerni öldürüyolar bıaçkla silahla bir birilerni yaralıyolar hükmün açıklanmasının geri alınmasına gibi karar alıyor hakimler..ben şaşırıyorum ya gülmemek içten değil...
-
bugün savcılıktan bir bildirim kağıdı geldi ve ayrıntılı olarak bişiler yazılmış ve altında kavuşturmaya yer olmadığına dair bir karar yazıyordu..savcılık beni çağırmamıştı bile bu olaydan acaba bu nedir dava açılmayacakmı?
- - - Updated - - -
savcıya olay olduğundan itibaren ifade filan vermemiştim çağırılmadım ve bu kağıt geldi...
- - - Updated - - -
bu konu ile ilgili yorum yazarsanız sevinirim..
-
Alıntı:
bugün savcılıktan bir bildirim kağıdı geldi ve ayrıntılı olarak bişiler yazılmış ve altında kavuşturmaya yer olmadığına dair bir karar yazıyordu..savcılık beni çağırmamıştı bile bu olaydan acaba bu nedir dava açılmayacakmı?
- - - Updated - - -
savcıya olay olduğundan itibaren ifade filan vermemiştim çağırılmadım ve bu kağıt geldi...
- - - Updated - - -
bu konu ile ilgili yorum yazarsanız sevinirim..
Hakkınızda kamu davası yani mahkeme açılmayacağı anlamına gelir.
-
bu gibi olaylarda savcılar böyle karar çok alıyor galiba forumlardanda okudum takipsizlik kararı çok veriliyor gibi?
ama sevindim hakkımda dava açılmayacağına sağolun yorumnlarınız için....
-
Alıntı:
bu gibi olaylarda savcılar böyle karar çok alıyor galiba forumlardanda okudum takipsizlik kararı çok veriliyor gibi?
ama sevindim hakkımda dava açılmayacağına sağolun yorumnlarınız için....
Açıkçası ben olayın bu şekilde hukuka aykırı sonuçlanmasına üzüldüm kamu menfaatinin sarsıldığını düşünüyorum hakkınızda kamu davası açılması gerekirdi hafifletici nedenler dikkate alındığında 30 gün dahi hüküm giymezdiniz diye düşünmekle hükmün açıklanması da geri bırakılırdı bununla birlikte çocuğa ve çocuğun ailesine karşıda kamu davası açılması gerekirdi bu kamu menfaatinin gereğidir ne yani bir çocuk S kişisine küfür etse özellikle mesleğini hedef alarak, keyfiyetle. S de bu ağır tahrike tahammül edemeyerek ikitane çaksa ki oda insan hukukun gereği bu olayı örtbas etmek midir ? yoksa o terbiyesize ve o terbiyesizi yetiştiren aileye gereken cezayı verip üstüne tazminata mahkum etmek midir? zira mesleğin hedef alanına girmesi tazminatı dahi kamulaştırıp zorunlu kılmaktadır.
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Açıkçası ben olayın bu şekilde hukuka aykırı sonuçlanmasına üzüldüm kamu menfaatinin sarsıldığını düşünüyorum hakkınızda kamu davası açılması gerekirdi hafifletici nedenler dikkate alındığında 30 gün dahi hüküm giymezdiniz diye düşünmekle hükmün açıklanması da geri bırakılırdı bununla birlikte çocuğa ve çocuğun ailesine karşıda kamu davası açılması gerekirdi bu kamu menfaatinin gereğidir ne yani bir çocuk S kişisine küfür etse özellikle mesleğini hedef alarak, keyfiyetle. S de bu ağır tahrike tahammül edemeyerek ikitane çaksa ki oda insan hukukun gereği bu olayı örtbas etmek midir ? yoksa o terbiyesize ve o terbiyesizi yetiştiren aileye gereken cezayı verip üstüne tazminata mahkum etmek midir? zira mesleğin hedef alanına girmesi tazminatı dahi kamulaştırıp zorunlu kılmaktadır.
yorumunuz için teşekkürler..ama benim bildiğim şikayete bağlı suçlarda kamu davası açılmıyor yada iş göremez raporu 10günü geçmediğindede açılmıyor diye biliyorum.tabi ortada silah bıçak benzeri aletler olmadığı takdirde.tabi söylediklerinizde bi yönden haklısınız ama ortada bence okadar çok büyük bir suçta yok.ya birisi birisini tahrik etmiş oda ona tokat atmış ve şikeyetci olmuş.böyle olaylar memleketimizde bir hayli çok gibi geliyor bana.her tokat atan yada her söven adama dava açılsa mahkemelere giricek hakim bulamayız:dbu benim kendi görüşüm ha hukuka aykırıdr onu bilemem.ama gerçekten bu gibi basit olaylarda insan ister ,istemez siniri bozuluyor.bu olaylarda çocuktan ziyade anne ve babalarında suçlu olduğunu düşünüyorum.çünkü gerçekten insanı çileden çıkartan çocuklar var.bir insan durup dururken bir çocuğa heleki çocuk yani bu neden tokat atar.bunu yargıya taşımadan önce ilk baştan bir düşünülmesi lazım.ortada bir şikayet var çocuğa tokat atmış dava açıp verin mahkemeye taktiği bence çok ucuz bir yöntem.buna benzer bir çok olayda olduğu gibi demekki savcı burada dava açmaya gerek duymamış.çocuk olayından ziyade iki yetişkin olmuş olsaydı işler belki değişebilirdi.
-
Alıntı:
yorumunuz için teşekkürler..ama benim bildiğim şikayete bağlı suçlarda kamu davası açılmıyor yada iş göremez raporu 10günü geçmediğindede açılmıyor diye biliyorum.tabi ortada silah bıçak benzeri aletler olmadığı takdirde.tabi söylediklerinizde bi yönden haklısınız ama ortada bence okadar çok büyük bir suçta yok.
Dediğiniz gibi, ortada büyük bir suç yok, ( belki de var, kişilik hakları yönünden baktığınızda) Ama bir kusur var o kesin.
Alıntı:
ya birisi birisini tahrik etmiş oda ona tokat atmış ve şikeyetci olmuş.böyle olaylar memleketimizde bir hayli çok gibi geliyor bana.her tokat atan yada her söven adama dava açılsa mahkemelere giricek hakim bulamayız:dbu benim kendi görüşüm ha hukuka aykırıdr onu bilemem.
Kendi görüşünüz olmakla birlikte , benim de tepkimin aynı olabileceğini belirtmiştim daha önce, ama bu atılan o tokadın doğru olduğunu onayladığım anlamına gelmiyor.
Alıntı:
gerçekten insanı çileden çıkartan çocuklar var.bir insan durup dururken bir çocuğa heleki çocuk yani bu neden tokat atar.
Haklısınız, an geliyor insanı kendi evinde kendi çocuğu dahi çileden çıkartabiliyor, bağırıp çağırabiliyor da, tokat ta atabiliyor.... daha fazlasını yapanları da tv ler de gazetelerde görüyor ve bu nasıl bir vicdansızlıktır , bir insan bir çocuğua bunu nasıl yapabilir de diyoruz.
Alıntı:
bunu yargıya taşımadan önce ilk baştan bir düşünülmesi lazım.ortada bir şikayet var çocuğa tokat atmış dava açıp verin mahkemeye taktiği bence çok ucuz bir yöntem.buna benzer bir çok olayda olduğu gibi demekki savcı burada dava açmaya gerek duymamış.
Ucuzluk nerede ?
Tokadı neden attınız? Küfür edildi size veya hakaret. O hareketin hakkının da 2 tokat atmak olduğunu düşündünüz ve attınız o tokadı.
Çocuk gitti babasına, biri bana tokat attı dedi... O baba tarafından bakalım, hatta kendimizi çocuğu, kendinden yaşça çok büyük olan biri tarafından tokatlanmış bir baba olarak görelim....
Kim, nasıl, hangi hakla benim oğluma tokat atabilir dedi ve geldi sizi buldu, sn.ismail32 nin tabiriyle size 2 tane çaksa!! E o baba da kendi düşüncesine göre haklı !!
Adalet, herkesin kendi haklılığını kendi seçtiği yolla yerine getirebileceği bir olgumudur ??
Siz olsanız;( tokadı atana göre çoook haklı bir sebeple) yediğiniz o 2 tokat yüzünden şikayette bulunmazmıydınız?
Çocuğunuz var mı? Siz gözünüzden sakındığınız çocuğunuza bir başkasının tokat attığını duyduğunuzda nasıl davranırsınız?
Alıntı:
çocuk olayından ziyade iki yetişkin olmuş olsaydı işler belki değişebilirdi.
Yetişkin olsaydı belki savcı soruşturmaya gerek görmeyebilirdi, ama bir yetişkinin bir çocuğu dövmesinin işleri gerçekten çok daha ağırlaştıracak yönde değiştirmesi gerekir bence.
Dilerim bu işten, gerçekten dediğiniz gibi herhangi bir olumsuz sonuç çıkmaz sizin adınıza ama , henüz bir bildirimde bulunulmamış olması , savcılığın da sizi haklı bulduğu sonucuna ulaşmanızı sağlamamalı.
O dikenin üstünden inmeniz için henüz erken ne yazık ki.
-
teşekkürler yorumunuz için erdoğan bey..ama zaten bana savcılıktan bir bildirge gelmişti kavuşturmaya yer olmadığına dair bir karar...
-
Kavuşturma değil kovuşturmadır o. Ayrıca ben de gerçekten savcının yaptığını hukuka aykırı buldum ama onlar da haklı sonuçta bir ton işleri var ufak tefek suçları gözardı edebiliyorlar bu şekilde. İlk iletimde dediğim gibi savcı olsaydım hakim olsaydım... Dediklerimin arkasındayım
-
hukuka aykırı olup olmadığını savcı zaten verdiği kararla bitirmiş.ne yani bir tokat için kamu davası açılacak mahkemeler olacak hapisler yatılacak değilya.hiçmi hayatında birine argo kelime konuşmadın yada babandan tokat yemedin.madem iyi bir hukukcu olacaksın ozaman yaşadğın her türlü olumsuz olaydan git şikayetci ol.sen savcı olsaydın hakim olsaydın eminim hergün fazla mesai yapardın.
-
Karşı komşum hep eşinden dayak yerdi her defasında karakolluk olurlardı ama adam her gün evinde.