Maaşımdan 2. İcra Kesintisi
1. kamu kuruluşunda memur olarak çalışmaktayım daha önce x bankadan maaş alıyordum maaşımda icra olduğu için 1/4 kesinti oluyordu ancak kurumumuz xx banka ile anlaştığından dolayı benimde maaş müşteri olduğum bankaya borçlu olduğum için maaşımda 1/4 haciz kesildiği halde 2. bir icra daha kesmeye başladı bu durumda memur maaşı göz önünde bulundurursak 4 çocuğu nasıl okutacam ev kirasını nasıl verecem benim bu durumda ne yapmam lazım bankaya bombamı atayım yoksa müdürümü öldürmem lazım hangisini yaparsam daha az ceza alırım
Cevap: Maaşımdan 2. İcra Kesintisi
Bomba atacaksanız içeride kimsenin olmadığı bir vakti seçmelisiniz o zaman sadece mala zarar vermeden yargılanırsınız.
engin bey gerçekten bu durumda ne yapmam lazım yani 2. icra kesintisi yasalmı sizce
- - - Updated - - -
engin bey gerçekten bu durumda ne yapmam lazım yani 2. icra kesintisi yasalmı sizce
Alıntı:
muratbulut47 rumuzlu üyeden alıntı
1. kamu kuruluşunda memur olarak çalışmaktayım daha önce x bankadan maaş alıyordum maaşımda icra olduğu için 1/4 kesinti oluyordu ancak kurumumuz xx banka ile anlaştığından dolayı benimde maaş müşteri olduğum bankaya borçlu olduğum için maaşımda 1/4 haciz kesildiği halde 2. bir icra daha kesmeye başladı bu durumda memur maaşı göz önünde bulundurursak 4 çocuğu nasıl okutacam ev kirasını nasıl verecem benim bu durumda ne yapmam lazım bankaya bombamı atayım yoksa müdürümü öldürmem lazım hangisini yaparsam daha az ceza alırım
Daha önce X banka , maaşlarınız oraya ödendiği için kesinti yapabiliyordu.
Şimdi Y banka yatan maaşınızdan Y bankası kesinti yapabilir haliyle, X bankası nasıl kesinti yapabiliyor? X bankaya da maaş mı yatırıyor kurumunuz?
X bankasındaki kesinti, bankanın kendi ürünleriyle ilgili bir kesinti olabilir mi?
- - - Updated - - -
ya rakadaşlar benim demek istediğim şimdi normal bana 3 ayrı yerden icra geldi haliyle ilk sıra olan dosyadan maaşımın 1/4 oranında kesinti yapılıyor 2. sırada olan icra dosyası aynı zamanda benim maaş aldığım bankadır. şimdi maaaş aldığım banka daha sırası gelmeden bende normal yollardan kesilen maaşımın 1/4 ünden sonra kalan paranın 1/4 üne bloke koyup her ay kesinti yapıyor anlayacağınız benim maaşımdan şimdi 2 ayrı dosyanında kesintisi yapılıyor bankanın bu yaptığı doğrumudur eyer doğru deyiklse ne yapmam gerek nereye müraacat etmem gerek hukuki yolu varmıdır sizden ricam bena yardımcı olmanız.
Bankanın yaptığı yasal değil dosya üzerinden haciz kesintisi yapıyorsa yani icra dosyasına yaptığı kesintileri bildiriyorsa icra dosyasına dilekçe verip sırası gelmeyen kesintinin kaldırılmasını isteyebilirsiniz red edilirse icra hakimliğine şikayet edersiniz kaldırırlar. Yok eğer banka kendiliğinden bu kesintiyi yapıyorsa bankaya dilekçe verip kesintinin durudurulmasını yapılmış kesintilerin iadesini aksi halde savcılığa şikayet edeceğinizi bildirebilirsiniz. Erdoğan beyin sorusuna vereceğiniz cevap da önem taşıyor tabi.
engin bey yani siz diyorsunuz kesinlikle 2. bir icra kesinti olamaz onu diyorsunuz eyer kesintiye devam ederlerse mahkemeye müracaat etmem gerekir.
Alıntı:
muratbulut47 rumuzlu üyeden alıntı
engin bey yani siz diyorsunuz kesinlikle 2. bir icra kesinti olamaz onu diyorsunuz eyer kesintiye devam ederlerse mahkemeye müracaat etmem gerekir.
Evet, Engin beyin dediği tam olarak budur. Dava açmadan önce de bankaya yazılı olarak bu yaptıklarının yasal olmadığını bildirmenin, bankanın yaptığı 2.icra kesintisini durdurmasını sağlayabilir.
Ama siz öncelikle şundan emin olmalısınız; bankanızın yaptığı bu 2.kesinti gerçekten 2.bir icra dosyasına mı yapılıyor, yoksa zaten bankaya olan borcunuz nedeniyle icra dosyası olmaksızın bankanın kendi yapmış olduğu borç tahsilatımıdır.
peki bende bir konu hakkında bişey sormak istiyorum.benımde bırkac bankaya borcum var.işyeri avukatım bu ıcra dosyalarını sıraya koymus sıra kımde ıse onun borcunu maasım 1/4 kesıyor kanunende bu olması gerekıyor.şimdi y bankasına kesılırken x bankası benı avukatı benı rahatsız etme yetkısı varmı sıkıstırma zorla ode borcunu deme hakkı var mı ve bırde kalkmıs aılemı cevremdekılerı arayıp borcu var sız odeyın deme hakkı var mı ben bu avukatı mahkemeye verıp sıkayet etmek ıstıyorum.neyden dolayı verebılrım benı resmen rencıde ettı.kucuk dusurdu.yardımcı olurmusunuz. tesekkrler
Alıntı:
sevsefa rumuzlu üyeden alıntı
rencıde ettı.kucuk dusurdu.
Borcunuz olmadığı halde var mı diyor çevrenize?
Alıntı:
sevsefa rumuzlu üyeden alıntı
peki bende bir konu hakkında bişey sormak istiyorum.benımde bırkac bankaya borcum var.işyeri avukatım bu ıcra dosyalarını sıraya koymus sıra kımde ıse onun borcunu maasım 1/4 kesıyor kanunende bu olması gerekıyor.şimdi y bankasına kesılırken x bankası benı avukatı benı rahatsız etme yetkısı varmı sıkıstırma zorla ode borcunu deme hakkı var mı ve bırde kalkmıs aılemı cevremdekılerı arayıp borcu var sız odeyın deme hakkı var mı ben bu avukatı mahkemeye verıp sıkayet etmek ıstıyorum.neyden dolayı verebılrım benı resmen rencıde ettı.kucuk dusurdu.yardımcı olurmusunuz. tesekkrler
Rahatsız etme yetkisi hakkı elbette yok alacaklı vekilinin.
Ailenizi ( eğer ikamet adresinizden farklı bir iletişim adresinde oturuyorsa), çevrenizdekileri arayıp borcu var, ödeyemiyor, siz ödeyin gibi yaklaşımlara girme hakkı da yok.
İşyeri avukatınıza danbıştınız mı bu konuda hiç?
Haciz uygulaması esasen psikolojik tazyik anlamında bir yaptırım olmamasına rağmen reel uygulamada hacizin psikolojik taciz tazyik ve aşağılama fırsatı olarak kullanıldığı vakıadır.
Alacaklı borçluya kanunun uygun gördüğü her türlü biçimde borcu ödettirme yoluna gidebilir. Fakat bu yetki ona, borçlunun kişilik haklarına saldırı ya da üçüncü kişiler aleyhine sonuç doğurmaya yönelik, alacaklı borçlu ilişkisinin kaynağı sözleşme harici ilgisiz işlemler yapma hakkını vermez.
Basit bir metod öneriyorum:
Sizi arayan büyük bir ihtimal ile avukat değildir, avukatın dosya takibini ona yıktığı personeldir. Şöyle yapınız:
Borcunuz ile ilgili sizi telefon ile ararlarsa, 'Yapacağımız görüşmeyi kayda alıyorum, bu konuda bilginiz olsun' diyerek telefonunuzun görüşme kaydı yapan mekanizmasını çalıştırın ve adını soyadını görevini neresi adına aradığını sorarak görüşmeye başlayın.
Şöyle de yapabilirsiniz. Bu konuda bir telefon geldiğinde birkaç kişi civarınızda olsun ve sesi dışarıya verin. 'Şu an bu konuşmayı (ad soyad belirterek) şu şu şu kişiler de dinlemektedir, -x y bey, konuşmaya şahit misiniz (evet, şahidim) x z bey şahit misiniz? (evet, şahitim) gibi teyit alınız şahitlerden - bilginiz olsun.' diyerek konuşmaya başlayınız. Görüşme esnasında ayrıca sorunuz, siz bu borç ile ilgisi olmayan filan filanı ne maksatla arıyorsunuz?, vb. gibi.
Problem ispat hukukunda ortaya çıkıyor. Size borcunuzdan dolayı hiç kimsenin hakaret etmesi, sizi aşağılaması söz konusu olamaz.
Eğer görüşme esnasında şahsınıza veya üçüncü kişilere yönelik hukuka aykırı bir husus söz konusu olursa, siz de hakkınızı ilgili mahkeme nezdinde ayrı bir dava açarak talep edebilirsiniz.
Avukatlar mesleklerinin gereği özellikle meslek etiği ile ilgili değerlere en fazla kıymet vermesi gereken kişilerdir. yanlarında çalışanların da hukuksuz fiillerine izin vermemelilerdir.
esenlik dilerim.
borcum var yok deıl ama avukatımız ıcra dosyalarını sıraya koymus hangısınde ıse sıra ondan baslıyor.ama bu avukat herkese borcumun var oldugunu ve onlardan borcumu odemelerını ıstıyor kım denk gelıyorsa arıyor rencıde edıyor mahkemeye verme sansım varmı
- - - Updated - - -
tesekkur ederım bılgılerınız ıcın. ısyerımı bılıyor buldu.kendısı antalya avukatıdır bursadan bır avukatı ısyerıme kadar gonderttı.herseyımı bılıyor ama yınede rahatsız edıyor borcunu ode dıye elımde deılkı bırkac ıcra dosyası var borcumu oduyorum sıra hangısınde ıse ısyerı avukatım oduyor daha ne yapabılırım bunu kendısınede ızah ettım hala da arıyor bugun bıle kayınvalıdemı samsunu aramıs bunu nasıl durdurabılırım
- - - Updated - - -
ben bu avukatı arayıp ne demelıyım neyden dolayı mahklemeye gıdecegım demelıyım kı hakkımı arayım.tesekkurler
erdoğan bey dediğiniz şekilde kesinti yapan bankaya borcum var ama aynı zamnda icrayada verdiler sıralarını beklemeden bu sefer maaşıma bloke koyup icradan sonra kalan maaşımın 1/4 ünüde onlar kesiyor beni tam olarak aydınlatrırsanız ona göre hukuki mücadele başlatayım