-
Vergi kaçakçılığı ihbarı nasıl yapılır
Merhabalar
Elimde eski çalıştığım işyerine ait gayriresmi hesapların tutulduğu bir ajanda var. günlük tutulan bu defterde hergüne ait şirket sahibinin imzası bulunmaktadır. restoran ve otel olarak işletilen bu işyeri deftere her giren odanın numarasını her kestiği yine gayriresmi olan adisyon numaralarını yazmakta kredi kartıyla aldığı işlemlerin fişini kesmekte diğerlerinin vergisini kaçırmaktadır.
Buna göre bu defteri maliye'ye teslim ettiğimde herhangi bir suç işlemiş olurmuyum.(şirket bilgilerini deşifre etmek veya şirketten bilgi çalmak gibi)
ve hangi kuruma nasıl müracaat etmeliyim ki ismim açıklanmasın.
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler
-
Cevap: vergi kaçakçılığı ihbarı nasıl yapılır
Alıntı:
mahmut48 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Elimde eski çalıştığım işyerine ait gayriresmi hesapların tutulduğu bir ajanda var. günlük tutulan bu defterde hergüne ait şirket sahibinin imzası bulunmaktadır. restoran ve otel olarak işletilen bu işyeri deftere her giren odanın numarasını her kestiği yine gayriresmi olan adisyon numaralarını yazmakta kredi kartıyla aldığı işlemlerin fişini kesmekte diğerlerinin vergisini kaçırmaktadır.
Buna göre bu defteri maliye'ye teslim ettiğimde herhangi bir suç işlemiş olurmuyum.(şirket bilgilerini deşifre etmek veya şirketten bilgi çalmak gibi)
ve hangi kuruma nasıl müracaat etmeliyim ki ismim açıklanmasın.
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler
Değerli Üye;
İyi günde ekmek yediğiniz şirket için usulsüzlük bildirimi yapma medeni cesaretiniz olmadığını anlıyorum.
Öküz ölüp ortaklık bitince kirli çamaşırları dökmek hoş değil. Gayri resmi bir defter ancak sizin husumetimizin belgesi olabilir. İspat mümkün olmaz ise TCK 246 iftira ile yargılananilirsiniz ki, kamu davası olduğu için patron şikayetinden vaz bile geçse devlet vazgeçmez.
Bence kendinizi yeni işinize verin. Varsa orada usulsüzlük onu Maliye'ye gizlice bildirin. Ki maliye de desteğinizle kaçakçılığı ortaya koyabilsin.
Saygılar.
-
denetim ve ihbarlar müdürlüğüne (rüzgarlı sk çatalhan ulus) yazılı başvuracaksanız. ihbar ikramiyesi istiyorsanız bunu yazınızda belirteceksiniz. belirtmez iseniz alamazsınız. bu başvurular belgelerle yapılmalı ve elinizdeki gayri resmi ajandada bir belgedir. şirket bilgisini deşifre etmek sizin durumunuza girmez. ancak ajandayı hırsızlık yolu (örnek olarak) ile ele geçirdiyseniz bu suçtur. yapılan inceleme neticesinde vergi kaçırma tespit edilirse işlem yapılır firmaya ancak herhangi bir suç bulunmaz ise firma yetkilisinin istemesi halinde isminiz verilir.
-
Alıntı:
molyer rumuzlu üyeden alıntı
denetim ve ihbarlar müdürlüğüne (rüzgarlı sk çatalhan ulus) yazılı başvuracaksanız. ihbar ikramiyesi istiyorsanız bunu yazınızda belirteceksiniz. belirtmez iseniz alamazsınız. bu başvurular belgelerle yapılmalı ve elinizdeki gayri resmi ajandada bir belgedir. şirket bilgisini deşifre etmek sizin durumunuza girmez. ancak ajandayı hırsızlık yolu (örnek olarak) ile ele geçirdiyseniz bu suçtur. yapılan inceleme neticesinde vergi kaçırma tespit edilirse işlem yapılır firmaya ancak herhangi bir suç bulunmaz ise firma yetkilisinin istemesi halinde isminiz verilir.
İhbar ikramiyesi mi? ilk kez duydum (% üzrinden kaç :DD)
Vergi kaçırılıyorsa şikayet edilmesi gerek sonuçta tüyü bitmedik yetim hakkı
-
-
Alıntı:
aynen şikayete devam :)
% Kaç :)
- - - Updated - - -
Alıntı:
aynen şikayete devam :)
% Kaç :)
-
Hukuk kişilerin intikam alması için işlemez.Bu düşünceyle hareket edip kayalara gelen çok kişi gördüğümü söyleyebilirim.Çalıştı yerdeki usulsüzlüklere çalışırken ses çıkarmayan ve hatta ortak olan sonra işten ayrılınca hiç etliye sütlüye bulaşmadan Devlet eliyle çalıştığı yerden büyük intikam alma planları yapan kişiler yok değil.Bunlarla beraber vergi kaçırma suçu işlendi veya işleniyorsa mutlaka duruma el konulmalı.Maliyeciler son zamanlarda işi sıkı tutmakta.Bakarsınız ihbara da gerek kalmaz.Sayın İsmail32'nin dediği gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.
- - - Updated - - -
Hukuk kişilerin intikam alması için işlemez.Bu düşünceyle hareket edip kayalara gelen çok kişi gördüğümü söyleyebilirim.Çalıştı yerdeki usulsüzlüklere çalışırken ses çıkarmayan ve hatta ortak olan sonra işten ayrılınca hiç etliye sütlüye bulaşmadan Devlet eliyle çalıştığı yerden büyük intikam alma planları yapan kişiler yok değil.Bunlarla beraber vergi kaçırma suçu işlendi veya işleniyorsa mutlaka duruma el konulmalı.Maliyeciler son zamanlarda işi sıkı tutmakta.Bakarsınız ihbara da gerek kalmaz.Sayın İsmail32'nin dediği gibi tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.
-
-
Şimdi bu olayda muhtemel kamera kayıtlarıda mevcuttur
Genel anlamda kişinin iş yerindeki kamera kayıtlarında gelen müşteriler bellidir bazende yaptıkları alış veriş dahi belli oluyor ikramiyede güzel
:DD
-
3071 sayılı Kanunun 4’üncü maddesine göre dilekçelerde:
-Dilekçe sahibinin adı, soyadı ve imzası ile,
-İş veya ikametgah adresinin,
-Kacirilan vergiden ihbar ikramiye talebi dilekcede belirtilmelidir.
-Mevcut belgeler
bulunması gerekmektedir.
Muhbirlere ihbar ikramiyesi ödemesi 26.12.1931 tarih ve 1905 sayılı "Menkul ve Gayrimenkul Emval ile Bunların İntifa Haklarının ve Daimi Vergilerin Mektumlarını Haber Verenlere Verilecek İkramiyelere Dair Kanun"(2) çerçevesinde yapılmaktadır. Anılan kanun 31.12.1931 tarihinde yürürlüğe girmiş ve halen de yürürlükte bulunmaktadır. Kanunun vergi kayıp ve kaçağını ihbar edenlere ihbar ikramiyesinin hesaplanması ve verilmesi ile ilgili 6’ncı maddesinde, "Madde 6- Bina, arazi ve arsalardan tahrir harici kalanlar ile kazanç, hayvanlar, veraset ve intikal, muamele, dahili istihlak ve damga gibi daimi vergilerden yanlış beyanname vermek, çift defter tutmak veya sair suretlerle ketmedilmiş olanları haber verenlere tahakkuk edecek vergi ve misil cezaları mecmuu üzerinden aşağıdaki nispetler dahilinde ikramiye verilir:
500 liraya kadar yüzde 15
500 liradan yukarı olan kısım 5.000 liraya kadar, yüzde 30
5.000 liradan yukarı olan kısım 15.000 liraya kadar, için yüzde 20
15.000 liradan yukarı olan kısım için yüzde 10
Bu nispetlere göre hesap olunacak ikramiyenin üçte biri verginin kati surette tahakkukunda ve üçte ikisi verginin tahsili akabinde verilir.
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Şimdi bu olayda muhtemel kamera kayıtlarıda mevcuttur
Genel anlamda kişinin iş yerindeki kamera kayıtlarında gelen müşteriler bellidir bazende yaptıkları alış veriş dahi belli oluyor ikramiyede güzel
:DD
Bu olayda sanıyorum işyeri bir otel ve üyenin plakasından da Muğla'da olduğu anlaşılıyor.
Eğer iş yeri otel ise zabıta ayağıda var kayıtların. Otel kamera kayıtlarını uzun süre saklamayacaktır.
Bence işi sonuçlandırabilecek özgüveniniz yok.
Saygılar.
-
tekrar merhaba
verdiğiniz cevaplara ayrı ayrı teşekkür ederim. bazen insanlar mecburiyetten dolayı bir takım şeylere katlanmak zorunda kalmaktadır. bununla beraber iş yerlerinde göz yumulması gereken olaylar vardır. buda bunlardan biri. peki incelendi ve bir şekilde ispatlanamadı. sonucu ne olur.
-
Bu sizin kastınıza göre değişir.+( Vatandaşlık görevi, intikam, çıkar)
- - - Updated - - -
-
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
kastım ne farkedder ki sonuç olarak devletten kaçırılan büyük meblağda bir vergi var ve bunu ben ispatlayabilirim. farzedelim ki hem vatandaşlık görevimi yapıyorum hemde zamanında bana yapılanlardan dolayı intikam alıyorum.
-
Mahmut bey;; Sayın Atilda ve Sayın İsmail32 arkadaşlarımızın dediklerine katılıyorum....O işler dönerken haramdan aldınız maaşınızı...Oysa işler lehinize bozulmasa idi, buraya konuk olmayacaktınız....Neyse belki haklı nedenleriniz vardır....
Ben büyük bir kaçakçılık ihbarında bulundum...Telefonla aradım....Sonuç, anlayamadığım bir çark olduğunu farkettim....Aylar geçti hala tarafıma bilgi dönüşü olacak...Jandarma ve polis arasındaki iletişim bozukluğu nedeni ile bir güzel yürüdü iş...Ve kaçakçılar tonlarca kaçak malı göz göre göre götürdüler....Araç plakaları ellerinde olmasına rağmen , dur ihtarına uymadıkları için ceza yazılmış...Ve derdimi anlatamadım...Memur bey tabi ki durmazlar, sizin göreviniz durdurmak dediğimde, bir de araç üstümüze mi gelseydi, ne yapsaydık demesinler mi.....Ee!! tecrübe ile sabit.. Bu ülkede namuslu ve duyarlı yaşamak zor zanaat demişler.....
-
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
Mahmut bey;; Sayın Atilda ve Sayın İsmail32 arkadaşlarımızın dediklerine katılıyorum....O işler dönerken haramdan aldınız maaşınızı...Oysa işler lehinize bozulmasa idi, buraya konuk olmayacaktınız....Neyse belki haklı nedenleriniz vardır....
Ben büyük bir kaçakçılık ihbarında bulundum...Telefonla aradım....Sonuç, anlayamadığım bir çark olduğunu farkettim....Aylar geçti hala tarafıma bilgi dönüşü olacak...Jandarma ve polis arasındaki iletişim bozukluğu nedeni ile bir güzel yürüdü iş...Ve kaçakçılar tonlarca kaçak malı göz göre göre götürdüler....Araç plakaları ellerinde olmasına rağmen , dur ihtarına uymadıkları için ceza yazılmış...Ve derdimi anlatamadım...Memur bey tabi ki durmazlar, sizin göreviniz durdurmak dediğimde, bir de araç üstümüze mi gelseydi, ne yapsaydık demesinler mi.....Ee!! tecrübe ile sabit.. Bu ülkede namuslu ve duyarlı yaşamak zor zanaat demişler.....
Aman dikkat edin.
405/1 den akıl sağlığı raporu isterler. "Tedaviye sonderece muhkem hak arama paranoyası" diye birde kulp takarlar, ağır aksak kullandığınız medeni haklarınızda gider elden.
Boş verin böyle şeyleri. Bu vatanı kurtarmak BİZE Mİ düşmüş? :)
-
Sayın Atilda, ben para falan için yapmadım onu....Aksine, kimliğimin gizliliğini ve sade bir vatandaş olarak bilinmek istedim...Para ile işim yok benim...Belki işlem yapmışlardır bilgi dönüşü olmadı bana....fakat ısrarla arayıp takipçisi olduğumu söyledim...Sonra ne mi oldu..büyük bir darbe yedim..
-
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Aman dikkat edin.
405/1 den akıl sağlığı raporu isterler. "Tedaviye sonderece muhkem hak arama paranoyası" diye birde kulp takarlar, ağır aksak kullandığınız medeni haklarınızda gider elden.
Boş verin böyle şeyleri. Bu vatanı kurtarmak BİZE Mİ düşmüş? :)
Bu vatani yiyenlerin bize söyletmek istedigi söz iste bu.
Bu vatanı kurtarmak BİZE Mİ düşmüş?
Ben söylemem.
Ben yanmasam sen yanmasan biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..
Nazim hikmet.
-
Şu fark eder soruşturma açılır da berat ederlerse isminizi isteyecekler iftira etti diye şikayette bulunacaklardır siz vatandaşlık görevinizi yaptığınızı ispat ederseniz berat edersiniz
- - - Updated - - -
Tabi şikayetçi olmayadabilirler
- - - Updated - - -
Alıntı:
Sayın Atilda, ben para falan için yapmadım onu....Aksine, kimliğimin gizliliğini ve sade bir vatandaş olarak bilinmek istedim...Para ile işim yok benim...Belki işlem yapmışlardır bilgi dönüşü olmadı bana....fakat ısrarla arayıp takipçisi olduğumu söyledim...Sonra ne mi oldu..büyük bir darbe yedim..
Eeeeeee ne darbesi bu?
-
Alıntı:
Hakkaniyetli rumuzlu üyeden alıntı
Bu vatani yiyenlerin bize söyletmek istedigi söz iste bu.
Bu vatanı kurtarmak BİZE Mİ düşmüş?
Ben söylemem.
Ben yanmasam sen yanmasan biz yanmasak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..
Nazim hikmet.
"Köylü heyecanla kahveye gelmiş.
-Biliyor musunuz benim deli oğlan ne yaptı? demiş.
Kahvedekiler pür dikkat.
-Hayırdır ne yaptı? diye sormuşlar.
-Benim oğlan krala yaptıkların yanlış. dedi.
Tüm köylüler hayretler içerisindedir.
Yaşlı ve Bilge Muhtar sorar.
-Pekii sonra ne oldu?
Baba cevap verir.
-Hiiiç. Oracıkta kellesini uçuruverdiler." :)
Sevgili Üye müsterih ol. Benim hikayem sizden geri kalmaz. Maksadım latife
Bize insanları değil fikirleri hatırlamamız söylendi. Çünkü bir adam yenilebilir, yakalanabilir, öldürülebilir, unutulabilir. Fakat bir fikir 400 yıl sonra bile hala dünyayı değiştirebilir. Fikirlerin gücüne ilk elden tanık oldum. Fikirler uğruna ölen ve öldüren insanlar gördüm. Ama bir fikre dokunamaz, tutamaz hatta öpemezsiniz. Fikirler kanamaz, acı çekmez ve sevmezler. V for Vendettadan.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Sayın Üye,
Parasal bir ithamda bulunmadığımı sanıyorum. Kendi yaşadıklarımdan öngörülerler karşılaştığınız güçlükleri tanımlamaya çalıştım.
Sürçi lisan etmemişimdir umarım. :)
-
Sayın Atilda;; inanın şoktayım....Öyle bir madde mi varmış...Şimdi anladım ben işi niçin zora soktuklarını, çok duygulandım beni korumak istemişler..Paranoya tanısı almayayım diye...Bakın şimdi kızıyordum bende bu ne gevşeklik diye....
Sayın İsmail, darbeye gelince, arabam resmen parçalandı, iş yazışmalarım oturduğum restoranda lavabo molası dönüşümde yoktu..Bir araba üzerime geldi...Benim aklıma gelmemişti fakat, bir arkadaşım,'' ismin cismin bilinmiyordu ama, bu yaşadıkları intikam olmasın'' deyince,, haaaa dedim...Sayın Atilda haklı ...Eeeee ben şimdi hak vermez miyim Atilda arkadaşa....
Sayın Hakkaniyetli;; ne güzel mavi gözlü devimizle cesaretimize cesaret kattınız...
- - - Updated - - -
Sayın Atilda; rica ederim..Hiç öyle düşünmeyiniz...Biliyorum ve hissediyorum , öyle itham etmediğinizin farkındayım... Ayrıca da teşekkür ederim....Yalnız birşey farkettim...İsmail arkadaş ve siz,aslında aynı mantıkta açıklıyorsunuz genelde...Arada tatlı etışmalar mı seziyorum?* Saygılar herkese
-
[QUOTE=Atilda09;474806]"Köylü heyecanla kahveye gelmiş.
-Biliyor musunuz benim deli oğlan ne yaptı? demiş.
Kahvedekiler pür dikkat.
-Hayırdır ne yaptı? diye sormuşlar.
-Benim oğlan krala yaptıkların yanlış. dedi.
Tüm köylüler hayretler içerisindedir.
Yaşlı ve Bilge Muhtar sorar.
-Pekii sonra ne oldu?
Baba cevap verir.
-Hiiiç. Oracıkta kellesini uçuruverdiler." :)
Sevgili Üye müsterih ol. Benim hikayem sizden geri kalmaz. Maksadım latife
Bize insanları değil fikirleri hatırlamamız söylendi. Çünkü bir adam yenilebilir, yakalanabilir, öldürülebilir, unutulabilir. Fakat bir fikir 400 yıl sonra bile hala dünyayı değiştirebilir. Fikirlerin gücüne ilk elden tanık oldum. Fikirler uğruna ölen ve öldüren insanlar gördüm. Ama bir fikre dokunamaz, tutamaz hatta öpemezsiniz. Fikirler kanamaz, acı çekmez ve sevmezler. V for Vendettadan.
- - - Updated - - -
Çok pis gaza geldim hem köylüyüm hem haklıyım üstelik :DD
- - - Updated - - -
Dur bi dakka kellemi vermem
şöyle yapsam
yazıp bi kenara koysam vasiyet etsem
ölünce kitap bastırın falan
hukuki nette yayınlayın
şifremi bıraksam
budur ya Anadolu insanının pratik zekası :DD
-
Çok pis gaza geldim hem köylüyüm hem haklıyım üstelik
Sayın İsmail32; beni çok güldürdünüz...çok yaşayınız
-
Soru: vergi kaçakçılığı ihbarı ve dijital delil
Şirket çalışanlarından biri vergi kaçırıldığını fark edip, bunu ilgili kuruma ihbar olarak bildirmek istiyor.
Delil olarak da muhasebe programı datalarını vermek istiyor. Muhasebe programında çift kayıt tutulduğunu farketmiş.
Sorular;
1-Muhasebe programının üzerinde çalıştığı sunucunun imajını alıp, taşınabilir disk üzerinde ilgili kuruma verirse, bu delil olarak kabul edilir mi?
2-Eğer delil olarak kabul edilirse ve şirket de, imajı alınan sunucuyu saklar veya bir şekilde yok ederse, bu disk ve içindeki sunucu imajı delil olarak geçerliliğini korur mu?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
Cevap: Soru: vergi kaçakçılığı ihbarı ve dijital delil
Sayın Startup; bu suç olur diye düşündüm.Belki devlet kendi adına yarar sağlandığı için, delilleri bu şekilde toplamayı suç saymaz bilemem.Fakat, vatandaş kendi delillerini toplayınca durum değişiyor..Hatta ceza veriliyor.Yani vatandaşı kimse kollamıyor
-
Cevap: Soru: vergi kaçakçılığı ihbarı ve dijital delil
Vay be!
İnsan şunu soruyor kendi kendine, peki hırsızın hiç mi suçu yok diye?!
-
Cevap: Vergi kaçakçılığı ihbarı nasıl yapılır