Cevap: Araba Kazası Tazminanant?
Evet, dava açma hakkınız var.
Aracınızın zararını ve ispatlayabildiğiniz diğer maddi kayıplarınızın tazminini talep edebilirsiniz.
Geçmiş olsun arkadaşım aynı olayı bende yaşadım çalıştığım işyerinin önündeki aracıma tır geri geri gelip çarptı allahtan aracın ön kaputu çizildi ve göçtü (motor,ön panjur sağlamdı) 1mt daha geri gelseydi aracım pert e çıkacaktı. Fabrikanın kamerasıda aracımın park halinde olduğu yeri görmediğinden ve akşam işyerinden çıkış saatinde olayı fark ettiğimden durumu ispatlayamadım. Aracım kaskolu olduğundan kaputu kaskodan değiştirttim olay kapandı. Ancak bugün aracımı satmaya kalktığımda oooo motor kaputu değişmiş kesin kazalıdır bu araç diyip kimse aracı almaya yanaşmıyor yada aracımın 3-5 bin tl altına fiyat veriyorlar. Bence bunun hukuki bir yolu olmalı senin zabıtlarında var üstelik.
Konunuzla alakası pek yok ama birde şunu anlamam;
Neden insanlarımız parça değişimini eksiklik olarak nitelendiriyor anlam veremiyorum. sacı hasar görmüş ve boyanmış bir aracı almak, sacı değişmiş bir aracı almaktan daha mantıklı geliyor insanlarımıza.Unutmayalım ki yetkili serviste takılan orjinal parçaları, aracı üreten fabrika üretiyor. Araçta güneş yanığı oluşmuş adam boyatmış, aslında ne kadar güzel yapmış ancak bizim milletimiz boyalı araç diye uzak durur. Bunlarda galericilerin ucuza araç kapatmak için bi zaman kullandıkları kurnazlıklar herhalde.
Alıntı:
explation rumuzlu üyeden alıntı
Konunuzla alakası pek yok ama birde şunu anlamam;
Neden insanlarımız parça değişimini eksiklik olarak nitelendiriyor anlam veremiyorum. sacı hasar görmüş ve boyanmış bir aracı almak, sacı değişmiş bir aracı almaktan daha mantıklı geliyor insanlarımıza.Unutmayalım ki yetkili serviste takılan orjinal parçaları, aracı üreten fabrika üretiyor. Araçta güneş yanığı oluşmuş adam boyatmış, aslında ne kadar güzel yapmış ancak bizim milletimiz boyalı araç diye uzak durur. Bunlarda galericilerin ucuza araç kapatmak için bi zaman kullandıkları kurnazlıklar herhalde.
Ben de anlamıyorum bunu :)
Aracıma kırmızı ışıkta arkadan çarptılar; çarpan kişi düzelttirip çekiçletip yapıştırıp boyamayı teklif etti. Ben ise değiştirilmesini istedim.
Çekiçlenip eski çürük sac iyi, yepyeni cillop gibi kapak kötüymüş.
Peh...
Çarpanın da işi ucuza çıkartmak için bir tezgahı bu kanaatimce.
Öncelikle sizin olayınız için gerçekten üzüldüm...Malesef bu türkiyeye has bir sorun 2. el piyasasında oluor çünki böyle şeyler pazarlıkta fiyatı aşşagıya çekmek için kullanılıyor...Özellikle benim arabamın tavan diregi oldugu için çok hassas bir konu araba alıp satanlar bilir...Ben arabanın resimlerini elimde tutmama rağmen arabayı satmaya kalksam kesinlikle takla atmış gibisinden yorum yapıcaklar buda beni zarara sürükliyecek...Birde arabanın bu parçasını Almanyadan getirior yetkili servis 1 ayı bulcak en az belki geçedebilir..Bu süre icinde arabam serviste kalcak ve ben arabasız gezemem günde 30km yol giden bir insanım...O yüzden mecbur açıcam bu davayı degilse zararlı çıkıcam...Birde o sırada ben o arabanın içinde olsam kesinlikle patlıyan camlar yüzünden suratım tanımaz hale gelebilirdi insan hayatı bu kadar basit degildir bence bunun bir cezası olmalı...
Yardımınız için çok tşk ederim...Peki bu sürede arabam en az 1 ay serviste kalıcak bunun için bir hak talep edebilirmiyim?
kaskoluysa araç veriyorlar diye biliyorum...diğer konular için davanızı açınız...
Kesin emin olmamakla birlikte,araç eğer yeni ise kaza sonrası piyasa değeri düştüğü ileri sürülebilir.Araç eski ise piyasada kazalı-kazasız olması fiyat üzerinde etki ettiği ileri sürüldüğünde sigorta şirketleri aracıa yeni parçalar takılıp değerinin arttığını ileri sürdüklerini bir yerlerden okumuştum.
Alıntı:
ufuk_can_35 rumuzlu üyeden alıntı
kaskoluysa araç veriyorlar diye biliyorum...diğer konular için davanızı açınız...
Kasko şirketinden araç aldım zaten fakat maximum 1 hafta veriorlar ondan sonrasına araçı geri alıorlar...Benim aracımın parçasının almanyadan gelecegi için en az 1 ay bekletilicem belkide daha fazla yetkili servisin dediğine göre...
Alıntı:
carsambalıfaruk rumuzlu üyeden alıntı
Kesin emin olmamakla birlikte,araç eğer yeni ise kaza sonrası piyasa değeri düştüğü ileri sürülebilir.Araç eski ise piyasada kazalı-kazasız olması fiyat üzerinde etki ettiği ileri sürüldüğünde sigorta şirketleri aracıa yeni parçalar takılıp değerinin arttığını ileri sürdüklerini bir yerlerden okumuştum.
Aracım 2010 model oldugu için piyasa değeri oldukça düşüor ve satma işlemi zorlaşıyor...