-
Kardeşime dava
merhabalar bundan yaklaşık 1.5 sene önce kardeşime senet yapmadan 30 milyar borç verdim.elden ve nakit olarak.2 ay içinde ödeyecegını soyledı hala ödemedı sureklı bahaneler buldu.ki aslında maddi durumu ıyı olmasına ragmen.elımde sadece mesajlar var sureklı bekleyeceksın şimdi zamanı degıl zor durumdayım daha ötesı paramı ıstedıgım için degişik hakaretlere kadar varan mesajları mevcut.parayı vermesi için ışyerımde ssk lı yaptım 3 ay once.isteklerı artmaya başladı ve parayı uygun oldugumda ödeyecegım mesajları atmaya devam ettı.şimdi görüşmüyoruz ve parayı vermeyecek sürekli benı oyalıyor.ssk çıkışını yaptırdım.bankalarda yuklu mıktarlarda hesapları oldugunu bılıyorum şimdi ben ne yapabilirim.diğer kardeşlerımde bılıyor durumu nasıl dava açarım mıktar buyuk olmasa lanet olsun dıcem ama çocuklarımın parası nereye ve nasıl dava acarım kazanabılırmıyım cevaplarınız için teşekkürler
-
Cevap: kardeşime dava
Kardeşinizden öncelikle borcuna karşılık bir senet almanızı tavsiye ederim. Buna rağmen ödemez ise artık senedi icra vasıtasıyla tahsile uğraşırsınız. Başka türlü paranızı tahsil imkansız gibi maalesef.
-
Cevap: Kardeşime dava
senet almam imkansız elımde sadece borcunu kabul ettıgını gösteren sms mesajları var işe yaramazmı
-
Kardeşinize ikamet etttiği yer Asliye hukuk mahkemesinde alacak davası açabilirsiniz elinizdeki mesajları delil olarak bildirebilirsiniz tanık dinletebilirsiniz.
-
Sms mesajlarının mahkemede size faydası yok denecek kadar azdır. Kardeşiniz borcum vardı ancak ödedim gibi yalan bir iddiada bulunursa, çaresiz kalırsınız diye düşünüyorum maalesef.
-
Birinci derece yakın akrabalar arasında senetsiz de borç verilebileceğine dair yargıtay kararları olduğunu biliyorum şansınızı denemekte yarar var derim.
-
yanıtlarınız için teşekkürler içimi rahatlattınız dun zamanı geınce borcumu ödeyeceğim dıye mesaj atmış ama o zaman hıc gelmeyecek 1.5 senedır oyalıyor dıger kardeşlerimde durumdan haberdar onlarada şimdi ödemeyecegını soylemiş onların tanıklığı gecerlı olurmu ödedım derse mahkeme buna kanıt ıstemezmı ilginiz için tekrar teşekkürler
-
Madem kardeşiniz borcunu inkar etmiyor ve ödeyeceğim diyor, senet almanız neden imkansız?
-
ödeyecegım dıyerek benı oyalıyor 1.5 senedır aynı şeyı soyluyo senet kesınlıkle yapmaz artık 2ay dıye almıştı parayı senet yaparsa ödemek zorunda kalırad o yuzden senet yapmaz arkadası parayı borsada altında degerlendırıyormuş şimdşi parası yokmuş zamanı degılmış sms ler hep bu şekilde
-
Size tavsiyem yine de senet almaya çalışın aksi halde dava ile paranızı alma şansınız zayıf maalesef. Umarım böyle bir davayı kazanırsınız ancak eğer kaybederseniz zaman kaybına ilave bir de mahkeme ve avukatlık masraflarını ödemek zorunda kalabilirsiniz diye düşünüyorum.