Müstafi Sayılma İle İlgili
657 sayılı DMK'ya tabii devlet memuruyum. Kurumun misafirhanesinde kaloriferci tarafından bıçaklı saldırıya uğradım, iş emniyet ve hastaneye intikal etti. Görev yaptığım ildeki hastaneden 10 gün süreli iş göremez raporu alıp kuruma sunduktan sonra memleketime geçtim. Raporun bitiş günü memleketimdeki hekimden 10 gün daha rapor alıp kurumuma gönderdim. Kurumdaki müdür vekili raporumun kabul edilmeyebileceğini, rapor alınacaksa bunun kurumun bulunduğu ildeki sağlık kuruluşlarından alınması gerektiğini; bu durumda bugün işe gelmediğim için müstafi sayılacağımı söyledi.
Böyle bir şeyin aslı var mıdır???
Cevap: Müstafi Sayılma İle İlgili
Bu konuda bilgisi olan hukukçularımızdan yardım bekliyorum...
oyle bir şey olmaz rapor rapordur.ELİNDEN GELENİ ARDINA KOYMA DEYİN HİÇBİŞEY YAPAMAZ
bu gibi işlerde can sıkıntısından başka birşey olmaz rapor rapordur.
Sn. men2000 ve Sn. mns;
Değerli Hocalarım, ben 29 Haziran-09 Temmuz tarihleri arası raporluydum, raporumu memleketimden daireye faks çekerek iletildi çıktısını aldım. Bu şahıs benim bilgim ve talebim olmadan adıma 29 ve 30 Haziran günleri için mazeret izin formu düzenlemiş ve onaylayıp işleme koymuş. Formdaki imza benim imzam değil. Ben bu şahsa karşı İdare Mahkemesi'ne evrakta sahtecilik ve mobbing (Aday memur olmam hasebiyle bilgisizlik ve tecrübesizliğimden yararlanmak suretiyle hiyerarşik baskı) davası açsam nasıl bir sonuç elde ederim???
Kişi belki de iyi niyetli olarak bu izni çıkarmıştır.En azından ben öyle olduğunu düşünüyorum.Size gelince müstafi falan olmazsınız bunu sorun etmeyin;nacizane tavsiyem kimseye hakkınızı yedirmeyin fakat özellikle memursanız çokta (aşırı) ileri gitmeyin derim.Sağlıcakla...
öncelikle bu belgeyi alın yada işleme konuldu ise bunu hemen adli makamlaraa belirttin şikayetçi olun mudahil olun açılacak davaya ve cza eldırın o şahısa evrakta sahtecilik suçundan ceza aırsa memuriyeti biter bir dahada başkasının yerine imza atmaz
Alıntı:
prototip_s87 rumuzlu üyeden alıntı
Bu şahıs benim bilgim ve talebim olmadan adıma 29 ve 30 Haziran günleri için mazeret izin formu düzenlemiş ve onaylayıp işleme koymuş.
Bu şahıs dediğiniz kişi yapması gerekeni yapmış.Rapor kuruma verildiğinde sizin talebinize gerek olmaksızın form düzenlenir ve kurum amirinin onayı ile aldığınız rapor hastalık iznine çevrilir. Kurum amirinizi işini yaptığı için mi evrakta sahtecilik ve Mobbing ile suçlayacaksınız..?
Alıntı:
prototip_s87 rumuzlu üyeden alıntı
Ben bu şahsa karşı İdare Mahkemesi'ne evrakta sahtecilik ve mobbing (Aday memur olmam hasebiyle bilgisizlik ve tecrübesizliğimden yararlanmak suretiyle hiyerarşik baskı) davası açsam nasıl bir sonuç elde ederim???
İsteğiniz doğrultusunda bir sonuç alamayacağınız gibi, suçladığınız kişinin 657 sayılı yasadaki "haksız isnat ve iftiraya karşı memurun korunması" hakkındaki maddeye dayanarak açacağı karşı bir dava ile karşılaşabilir, asaletinizin tasdikine de mani olabilirsiniz. (Bence...)
Sn. tolg;
Anlatamadım Hocam. Ben 19-29 Haziran tarihleri arası raporluydum. Raporumun bitiş tarihi olan 29 Haziran'da memleketimden tekrar bir 10 günlük rapor aldım ve daireye gönderdim. Dolayısıyla şahsın bana mazeret izni yazdığı 29-30 Haziran günleri ben zaten raporluyum. Benim talebim olmadan mazeret izin formu düzenlemiş ve imzamı atarak işleme koymuş. Olay bundan ibarettir...