Cevap: Dolandırıcılık mı?
Söylediğiniz ismi google'da araştırıp ilgili siteyi buldum, kaydoldum. Henüz para istemediler :)
Ancak burada ne bir telefon no ne bir adres hiç bir şey yok. Kime dava açacaksınız ki ?
Ama kendi paranızı geri almak tabii ki önemli ama başkalarının da mağdur olmaması için en azından; savcılığa şikayette bulunmanız gerektiğini düşünüyorum.
Mağdur olup para kaptırmamış birisi savcılığa şikayette bulunamıyor. Siz mağdur olduğunuza göre bunu yapabilirsiniz.
Yenı kaydolunca istemiyorlar zaten :) Bir de şimdi sistem değişmiş 10 gün deneme süresi yapıyorlarmış sonra para istiyorlarmış. Benim elimde zaten emailler msn logları telefon mesajları dekontum var onların sitesinden bir bilgi yok.
Şikayetçi olmak kesinlikle istiyorum zaten ama şuan avukatım da bilgim de olmadığı için önce buraya fikirlerinizi almak için yazıyorum. Çünkü kaybedersem birsürü masraf olacak ama kazanırsam dediğiniz gibi onlar da cezasını çekmiş olacak ki zaten şuan istediğim kendı paramdan çok onların cezasını çekmesi :)
Bir kere özellikle msn loglarının hatırlamak için bakmanız dışında bir anlamı yok. Kolayca üretilebilen, değiştirilebilen şeyler bunlar. Mail ise eğer hotmail / gmail gibi bir yerden ise, bir ihtimal işe yarayabilir.
Telefon mesajları ve dekontlar -daha doğrusu banka kayıtları- ise tabii ki ciddi delildir.
Ancak bir önceki mesajımı yazdıktan sonra, filimlerini seyrettim; bir şirket (holding diye tekrarlayıp duruyorlar) adı söylediler; adını şu anda unuttum. Bunu google'da aradığımda ise 444'lü telefonu olan, adresi olan ciddi bir şirket imajı veriyor.
Sonra sizden bir şey almanızı istiyorlar 75 puanlık ya da 150 puanlık. Ama bu puanun kaç liraya tekabül ettiğini öğrenemedim.
Bir de verdikleri bu "şey" lerin ödediğiniz paranın karşılığı olduğu görünüyor. Yani size bir mal satılıuyor ve parasını ödüyorsunuz.
Dolayısı ile "dolandırıcılık" olarak nitelemek biraz ağır kaçıyor kanaatime göre.
Malı beğenmeyip -ambalajını bozmaksızın- iade etme şansınız vardır belli bir süre içinde (sanırım 1 hafta) Ama siz bu süreyi çoktan geçirmişsiniz.
Mahzuru yoksa 150 puan karşılığı ödenen paranın ne kadar olduğunu ve bu para karşılığında ne tür mallar verildiğini yazabilir misiniz?
150 TL ödedim, ancak ürün almadım Süreyi de geçirmedim, süre bir aydı, bir ay içinde çıkılırsa 150 tl iade edilecekti, ancak ürünleri geri verme şartı zaten yoktu. Ancak ben çıkmaya hemen karar verdiğim için, boşuna ürün göndermeyin ben çıkacağım dedim. Tamam o zaman ürün göndermememiz daha iyi oldu yoksa iadeni alman bir ayı bulabilirdi dedi sponsorum. Şimdi bir hafta 10 gün içinde alırsın dedi. Ben de tamam dedim ne diyeyim :) Şimdi bu kadar zaman oldu ama hala oyalıyorlar. En son mesaj attım. Bu hafta içinde artık yatırmazsanız dava açıcam dedim bunu da çok ciddi söyledim tehdit olsuın diye değil. sonra cevap geldi dava konusunu bir daha açarsan eğer paranı alamayacaksın anlamında uzun bir mesaj. Bu mesajı da tehdit olarak gösterebilirim zannediyorum.
Bir de bu iademi yapmayan kişi Bursa'da. Ben Ankara Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verebilir miyim? Suç nerde gerçekleşmiş oluyor?
Teşekkür ederim aam hiç fikri ya da tecrübesi olan yokmu bu konuda?
Kesinlik le 157 Dolandırıcılıkdan Dava Aç Benzer bir olay da ben yaşadım.Dilekçe hazırlayıp Savcılığa suç duyurusu yaptım.2 celse yapılmış.Ş...siz Paramı hemen yatırdı...ve Ceza almaktan kurtuldu...Tek yapacağın elindeki tüm delil olacak "yani ispatın" "mail lerde dahil" evrakları ve dilekçeni bulunduğun Savcılığa götürüp suç duyurusunda bulunmak...Lütfen ihmal etme Başkalarıda mağdur olmasın...İstersen benim dilekçeden örnek olsun diye sana yollarım...
Saygılar...
Alıntı:
Kairos rumuzlu üyeden alıntı
Benzer bir olay da ben yaşadım.
Hangi şirket ya da organizayon sizinki?
Biz de tuzaklarına düşmeyelim.