Aldatan eşime ve sevgilisine 70.000 liralık tazminat davası açtım
5 yıllık evliliğimi eşimin beni en yakın arkadaşımla aldatmasından dolayı 22 aralık çarşamba günü bitirdim.Mahkemeden 650 liralık nafaka kazandım.2 Şubat 2011 de ise hem eski kocama hemde sevgilisine açtığım tazminat davası Denizli 3. aile mahkemesinde görülecek.Elimde bilirkişiden alınan cep telefonu mesaj dökümleri,msn yazışmaları,facebook mesajlaşmaları cep telefonuna kayıtları gene bilirkişi tarafından tespit edilen yatakta çekilmiş resim ve bi sürü cinsel içerikli videoları var.
ayrıca öğrendiğim günden beri psiklojik tedavi görüyorum raporlarım var.3 tane avukat tuttum.50.000 maddi 20.000 manevi tazminat davası açtım ikisine de.ilişklilerini rahatça sürdürmek için güvenimi sağlayıp beraber görüşmeyi tesis ettiler.kişilik haklarımı zarara uğrattılar.sizce başka ne yapabilirim dava nasıl sonuçlanır..teşekkür ederim..
Cevap: Aldatan eşime ve sevgilisine 70.000 liralık tazminat davası açtım
İyi akşamlar,
İki sorum olacaktı;
1- Evliliğinizi anlaşmalı boşanma şeklinde mi bitirdiniz?
2- Maddi-manevi istediğiniz tazminat için ne kadar harç ödediniz?
Teşkkürler.
İyi günler.sorularınıza memnuniyetle cevap vereyim.
1-Evliliğimi anlaşmalı olarak bitirmedim.aldatıldığımı bilirkişinin cep telefonlarında yaptığı incelemeler sonucu ispatladım (mesajlarla,mektuplarla,fotoğraflarla)
2-başvurma harcı: 17,15
peşin harç: 1.039,50
tedbir talebi harcı: 28,15
vekalet harcı: 2,75
toplam: 1.087,55
Ayrıca bilirkişi ücreti:100,00 ve bilirkişi rapor tebligat:200,00 ödedim..
Davanızın sonucunu merakla bekliyoruz.
Dava nasıl sonuçlanır kısmına gelince; Yargıtayın bu konudaki kararları mağdurdan yana olmuş hep. Örnek davalar da var. Kazanacağınızı umut ediyorum. Ayrıca davanız bir çok üye için emsal teşkil edecektir.
Geçmiş olsun.
Teşekkür ederim..1 şubat 2011 de görülecek davam.gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim..
tazminat davamın ilk duruşması dün yapıldı.
dün görülen ilk duruşmada karşı tarafın avukatı,görev konusunda karar verilmesini talep etti.ve cevaplara karşı beyan için mehil süresi istedi.
HAKİM:
70 bin liralık tazminat talebi için TMK.nun 174/1. maddesine dayalı olarak talep ettiğimiz miktarın ayrı ayrı bildirilmesi için mehil verilmesine..
görev itirazı olarak daha sonra karar verilmesine
duruşmayı 31.03.2011 tarihine erteleyerek karar verdi..
SORUM ŞU: aile mahkemesi değil asliye hukuk mahkemesi mi davamıza bakacak?
Alıntı:
dilek erdogan rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim..1 şubat 2011 de görülecek davam.gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim..
dün görülen ilk duruşmada karşı tarafın avukatı,görev konusunda karar verilmesini talep etti.ve cevaplara karşı beyan için mehil süresi istedi.
HAKİM:
70 bin liralık tazminat talebi için TMK.nun 174/1. maddesine dayalı olarak talep ettiğimiz miktarın ayrı ayrı bildirilmesi için mehil verilmesine..
görev itirazı olarak daha sonra karar verilmesine
duruşmayı 31.03.2011 tarihine erteleyerek karar verdi..
İyi günler,
3. kişiye karşı açtığınız manevi tazminat davasını sanırım Asliye Hukuk Mahkemesinde açmanız gerekirdi.
3 tane avukatınız varmış onlar daha iyi bilirler ancak davanızın detaylarını bilemediğimizden sizi yanıltmak istemem.
Maddi tazminatı neye dayanarak / kimden istediniz?
Manevi tazminatı neye dayanarak / kimden istediniz?
Maddi tazminat katkı payı mı?
Bu detaylar önemli.
3. kişiye karşı manevi tazminatın Borçlar Kanununa göre Asliye Hukuk Mahkemesinde açılabileceğini söyleyebilirm sadece.
Teknik detayları avukat üyeler daha iyi açıklayabilirler. Böyle bir dava açmaya hazırlanan biri olarak bende merakla bekliyorum yanıtları.
Eğer maddi ve manevi tazminat boşanma davasıyla beraber istenmiş ise bu durumda görevli mahkeme boşanmaya karar verecek olan aile mahkemesidir. Maddi ve manevi tazminat boşanma davasında istenmemiş ise bu durumda; boşanma davasından ayrı bir davada istenen maddi ve manevi tazminat usul hukukunda belirlenen miktara göre (bu dava itibariyle Asliye hukuk Mahkemesi) hangi mahkeme görevli ise o mahkemede istenir.
Allah yardımcınız olsun.