SLM
6 haftalık bir bebek evlilik sürecinde babanın imzası olmadan bir kamu hastanasinde alınabilirmi?
Printable View
SLM
6 haftalık bir bebek evlilik sürecinde babanın imzası olmadan bir kamu hastanasinde alınabilirmi?
Bu konu ile ilgili yasaları yorumunuza eklerseniz sevinirim
İstanbul baro seçimi falan zamansız oldu galiba avukat arkadaşlar bir boşluklarında cevaplayabilirse minnettar olurum.
Soruyu tam anlayabildiğimi söyleyemeyeceğim.Alıntı:
6 haftalık bir bebek evlilik sürecinde babanın imzası olmadan bir kamu hastanasinde alınabilirmi?
Kamu hastanesine yatırılacak mı?
Kamu hastanesi bebeği mi alacak?
Bebek hastanedeydi de taburcu işlemlerini babası değil de annesi mi yaptı?
Nedir olay?
GEBELİĞİN SONA ERDİRİLMESİ:
Madde 5 - Gebeliğin onuncu haftası doluncaya kadar annenin sağlığı açısından tıbbi sakınca olmadığı takdirde istek üzerine rahim tahliye edilir.
Gebelik süresi, on haftadan fazla ise rahim ancak gebelik, annenin hayatını tehdit ettiği veya edeceği veya doğacak çocuk ile onu takip edecek nesiller için ağır maluliyete neden olacağı hallerde doğum ve kadın hastalıkları uzmanı ve ilgili daldan bir uzmanın objektif bulgulara dayanan gerekçeli raporları ile tahliye edilir.
Derhal müdahale edilmediği takdirde hayatı veya hayati organlardan birisini tehdit eden acil hallerde durumu tespit eden yetkili hekim tarafından gerekli müdahale yapılarak rahim tahliye edilir. Ancak, hekim bu müdahaleyi yapmadan önce veya mümkün olmadığı hallerde müdahaleden itibaren en geç yirmidört saat içinde müdahale yapılan kadının kimliği, yapılan müdahale ile müdahaleyi icabettiren gerekçeleri illerde sağlık ve sosyal yardım müdürlüklerine, ilçelerde hükümet tabipliklerine bildirmeye zorunludur.
Acil müdahale hallerinin nelerden ibaret olduğu ve yapılacak ihbarın şekil ve mahiyeti ile sterilizasyon ve rahim tahliyesini kabul edenlerden istenilecek izin belgesinin şekli ve doldurulma esasları, bunların yapılacağı yerler, bu yerlerde bulunması gereken sağlık ve diğer koşullar ve bu yerlerin denetimi ve gözetimi ile ilgili hususlar çıkarılacak tüzükte belirtilir.
GEBELİĞİN SONA ERDİRİLMESİNDE İZİN:
Madde 6 - 5 inci maddede belirtilen müdahale, gebe kadının iznine, küçüklerde küçüğün rızası ile velinin iznine, vesayet altında bulunup da reşit veya mümeyyiz olmayan kişilerde reşit olmayan kişinin ve vasinin rızası ile birlikte sulh hakiminin izin vermesine bağlıdır. Ancak akıl maluliyeti nedeni ile şuur serbestisine sahip olmayan gebe kadın hakkında rahim tahliyesi için kendi rızası aranmaz.
4 üncü maddenin ikinci ve 5 inci maddenin birinci fıkralarında belirtilen ve rızaları aranılacak kişiler evli iseler, sterilizasyon veya rahim tahliyesi için eşin de rızası gerekir.
Veli veya sulh mahkemesinden izin alma zamana ihtiyaç gösterdiği ve derhal müdahale edilmediği takdirde hayatı veya hayati organlardan birisini tehdit eden acil hallerde izin şart değildir.
Sayın sonyaka'nın cevabından sonra soruyu anlayamamış olmama epeyce güldüm. :)
Bu durumumu düşünürken başka birşey keşfettim.
"Hukukça" adını verdiğim bir dilin varlığını. Avukatlık mesleğindekilerin "halk dilini", "hukukça"ya tercüme ederek hakimin önüne sunduğunu..
bir yaşıma daha girdim ya bu konuyu ve kanunu öğrenince
Aslını isterseniz bende bu cevaba bayağı güldüm yanlış anlamayın iyi niyetinizden, emin olduğum gibi iyi niyetimden emin olabilirsiz :) anladım ama anlayamadım kürtaj işlemi bir araştırma hastanesinde yapılor sözde. Anladığım kadarı ile yasal olarak böyle bir şey olmaz ya olduysa bu olayın yasal olarak bir cezası varmı?
Sayın Sonyaka cevabınız için çok teşekkür ederim devamını bekliyorum :)
Sayın Sonyaka cevabınız için çok teşekkür ederim devamını bekliyorum :)