Devlet memuru rüşvet istiyor, ne yapmalıyım?
Merhaba,
Devlet memuru benden ek ücret şeklinde rüşvet almaya kalkıyor. Buna dair gizli bir görüntü-ses kayıdı alınsa hukuki bir geçerliliği olur mu? Bunun için savcılığa mı başvurmalıyım? Sizce ne yapmalıyım?
Cevap: Devlet memuru rüşvet istiyor, ne yapmalıyım?
Adresiniz savcılık,gerekeni yapacaktır.
Gizli ses ve görüntü kaydı almak bildiğim kadarı ile suç ve yanılmıyorsam mahkemede delil olarak kullanılamaz
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Gizli ses ve görüntü kaydı almak bildiğim kadarı ile suç ve yanılmıyorsam mahkemede delil olarak kullanılamaz
Bu kuralı koyan şahsa , acaba hangi devirde yaşadığını sormak isterdim. bence Taş devrinden kalma.
Yapacağınız tek şey rüşvet VERMEMEK.
Alıntı:
feyyar rumuzlu üyeden alıntı
Yapacağınız tek şey rüşvet VERMEMEK.
bu nasıl bir çözüm anlayışıdır anlamadım? bu bilinçli vatandaş vermezse başkabir taşralı vatandaş illaki verecek. Suç potansiyeli olan şeyi ortadan kaldırmak lazım. Sonuçta teşebbüste suçtur.
Alıntı:
philips rumuzlu üyeden alıntı
Bu kuralı koyan şahsa , acaba hangi devirde yaşadığını sormak isterdim. bence Taş devrinden kalma.
hukukun ve yasa koyucunun bir mantığı vardır önemli olan bunu anlamak
Alıntı:
philips rumuzlu üyeden alıntı
bu nasıl bir çözüm anlayışıdır anlamadım? bu bilinçli vatandaş vermezse başkabir taşralı vatandaş illaki verecek. Suç potansiyeli olan şeyi ortadan kaldırmak lazım. Sonuçta teşebbüste suçtur.
Bu köktenbir çözüm anlayışıdır kardeşim.Vermeyeceksiniz,vermeyeceğiz,vermeyecekle r.Ancak böyle çözülür.