iyi günler 20 yıl önce dedem babama daire vermiş ve bunu babamın kardeşleri de biliyor . 20 yıldır hiçbir işlem yapmadılar bundan sonra geri döndüreceğiz dediler daire şuan benim üstümde ? Hukuki bir işlem yapabilirler mi ?
Printable View
iyi günler 20 yıl önce dedem babama daire vermiş ve bunu babamın kardeşleri de biliyor . 20 yıldır hiçbir işlem yapmadılar bundan sonra geri döndüreceğiz dediler daire şuan benim üstümde ? Hukuki bir işlem yapabilirler mi ?
Lütfen yardım edin
Hukukcu olmayan üyelerden cevap bekliyorum
Hukukçu olmayan üyelerden cevap beklentisi, enteresan :)
Tapuda satışmı bağışlama mı yapılmış
Tapuda bağış olarak değil de satış olarak yapıldı dedemden babama geçti şimdi de benim üzerimde babam tapuyu benim üzerime yaparken de satış olarak yaptı. Dedem yaşıyor ama babamın kardeşleri bu duruma karşı çıkıyor 20 yıldır gönüllü idiler şimdi düşmanlık yapıyorlar. Babamın kardeşlerinin dava hakkı var mı ? yardımcı olursanız sevinirim.
Deden yaşıyorsa ölmeden dava hakları yoktur.
Dava açma hakları olur dedenin vefatından sonra.Bu soruyu ben Avukatıma sormuştum,bana babandan aldığın daireyi sat başka bir daire al dedi.Böyle sorunlarda en kolay çıkış yolu bu.Dedenizin olanlardan haberi varmı.?Yoksa konuşun dedenizle daireyi neden babanıza verdiği babanızda size vermiş vicdani olarak rahatsanız satın.Amcanlar babaları hayatta iken hiç bir hakları olduğunu bilmiyorlar herhalde.
Anladığım kadarıyla tapunun benim üstümde olmasına rağmen daireyi geri çevirebilecekler ? 20 yıl geçmesi önemli değil galiba? Tapu Dedemden Babama , Babamdan bana geçti. Babamın kardeşleri bana mı dava açacak ? Ben tapuyu anneme versem yine hak elde edebilecekler mi ? yardımlarınız için çok teşekkürler