Cinsel Taciz ve Tehtit suçlaması
3 Yıl bir Eşcinsel ilişkim oldu bu ilişkim süresince otelerde kaldık, tatillere gittik, resimler çekildik. Sonra ayrıldık ve çok şiddetli kavga ettik ayrıldıktan 3 ay sonra işten çıkarıldı ve işten çıkarılma sebebi olarak beni gördü ve intikam almak için beni mahkemeye verdi, dilekçesinde;
"Söz konusu şahış benim arkadaşımdı kendisi eşcinseldir, benimle birlikte olmak istedi ve eğer birlikte olmazsam beni ailene eşcinsel olduğunu ve benimle birlikte olduğunu söylerim diye tehtid etti. Bir defa da iş yerime gelip beni öldürmekle tehtid etti."
Diye dilekçe yazmış ve sonucunda ifademi aldılar bende ifademde herşeyi açıkça anlattım ama mahkeme açıldı henüz ilk duruşma olmadı. Elimde resimlerimiz (öpüşürken vs.) ayrıca gittiğimiz ve kaldığımız oteller var özellikle o askerdeyken çarşı iznine çıktığında gündüz 1-2 saatliğine gittiğimiz otel kayıtları var. Bunlar bir işe yararmı ne yapmam gerekiyor?
Ayrıca özel hayatımın gizliliğini ihlalden şikayetçi olabilirmiyim?
Cevap: Cinsel Taciz ve Tehtid suçlaması
Söz konusu kişi ile görüştük ve şikayetinden vazgeçtiğini söyledi ama ne yapmamız gerektiğini bilmiyoruz mahkemeye çıkmadan davanın düşmesi için birşey yapabilirmiyiz? Mahkemeye çıkmamız gerekiyorsa karşı tarafın nasıl bir yol izlemesi gerekmektedir? Teşekkürler.
Fikri yada bilgisi olan yokmu?
Merhaba;
Dava açılmışsa ilgili mahmkenin kalemine giderek karşı tarafın davadan vazgeçtiğine dair yazılı belge vermesi gerekmektedir.
Yani şikayetinden vazgeçtiğini belirten bir dilekçe.Önce hakime dilekçeyi havale ettirecek sonra o dilekçeyi kaleme götürüp teslim edecek.Sizinde karşı tarafın yanında olması iyi olacaktır.Çünkü dilekçeyi kaleme verdiğinden emin olmanız gerekiyor.Sizde ilgili dilekçeden hakimin imzaladığı evraktan fotokopi alın ne olur olmaz.
Şimdi dengesiz cevaplar veriyor aslında yani duruşmaya gelmeyeceğim diyor sonra gelicem diyor bende anlayamadım. Aslında ben tedbirimi gelecekmiş gibi almak istiyorum bu konuda bana yol gösterebilirmisiniz?
Alıntı:
tekinbyz rumuzlu üyeden alıntı
3 yıl bir eşcinsel ilişkim oldu bu ilişkim süresince otelerde kaldık, tatillere gittik, resimler çekildik. Sonra ayrıldık ve çok şiddetli kavga ettik ayrıldıktan 3 ay sonra işten çıkarıldı ve işten çıkarılma sebebi olarak beni gördü ve intikam almak için beni mahkemeye verdi, dilekçesinde;
"söz konusu şahış benim arkadaşımdı kendisi eşcinseldir, benimle birlikte olmak istedi ve eğer birlikte olmazsam beni ailene eşcinsel olduğunu ve benimle birlikte olduğunu söylerim diye tehtid etti. Bir defa da iş yerime gelip beni öldürmekle tehtid etti."
diye dilekçe yazmış ve sonucunda ifademi aldılar bende ifademde herşeyi açıkça anlattım ama mahkeme açıldı henüz ilk duruşma olmadı. Elimde resimlerimiz (öpüşürken vs.) ayrıca gittiğimiz ve kaldığımız oteller var özellikle o askerdeyken çarşı iznine çıktığında gündüz 1-2 saatliğine gittiğimiz otel kayıtları var. Bunlar bir işe yararmı ne yapmam gerekiyor?
cevap plss hiç hukukçu kalmadımı sitede...
Dava hangi mahkemede devam edecek?(örneğin Sulh Ceza veya Asliye Ceza Mahkemesi gibi)
Tekrar karşı tarafı arayın ikna edici konuşmalarla "davadan vazgeçeğini belirtmiştin ne oldu?"şeklinde konuşup bütün konuşmaları cep telefonunuza kayıt edin.(bu özellik telefonda olması gerekiyor)
Eğer kendisini mahkemeye götürüp ben davamdan vazgeçtim demesi aslında sizin için çok iyi olacaktır.Bu da olmaz ise en azından notere götürüp elinden bir belge al.davadan vazgeçtiğine dair.(mahkemeye gelmez ise veya adliyeye gitmek istemezse)
Dava yarın görülecek asliye ceza mahkemesinde, bu arada asliye ceza ile sulh ceza arasında ne fark var?
Asliye Ceza Mahkemesi hafife alınacak bir ceza mahkemesi değildir.
Siz üzerinize atılı suçlamayı kabul etmeyin.Konuşmalarınızda kesin cümleler kullanın.
Şimdiden kolay gelsin.
Zaten atılı suçların hiç biri gerçek değil ve bu doğrultuda bir kanıtları da yok sadece bir kişi şahit olmuş o şahitte bana düşmanlık beslediği için böyle birşey yapıyor ama elimde suçlamaların tam tersini gösteren kanıtlarda var onları mahkemeye sunacağım zaten. umarım karşı taraf inadından vazgeçerde iki tarafta en az şekilde rezil olduğu ile kalır