Merhaba,
Kira kontratında yazan müteselsil kefil in anlamı tam olarak nedir, okuduklarımdan sözleşme uzadığı sürece müteselsil kefilin kefilliği devam eder diye anlam çıkardım, doğrumudur, bilen biri cevap verebilirmi?
Teşekkürler.
Printable View
Merhaba,
Kira kontratında yazan müteselsil kefil in anlamı tam olarak nedir, okuduklarımdan sözleşme uzadığı sürece müteselsil kefilin kefilliği devam eder diye anlam çıkardım, doğrumudur, bilen biri cevap verebilirmi?
Teşekkürler.
Merhaba ,
sorumu değiştirmek istiyorum,
şimdi benim evimde kiracı olan kişi kira kontratında müteselsil kefil olarak gözüküyor, sözleşme 3,5 yıl önce yapıldı, sözleşmede kira devam ettiği sürece kefillik devam eder diye bir madde var, şimdi ben bu kefili yasal olarak icraya verebilirmiyim? itiraz ederse, itiraza karşı 3,5 yıllık kefil olduğu sözleşmeyi belge olarak sunmam ve kefilin kiracı olduğunu kira ödeme dekontları ile belgelemem itirazın kaldırılması için yeterli olurmu? yoksa sözleşmede adı geçen fakat evden çok önce çıkmış kişiyimi icraya vermeliyim?
Müteselsil kefil; borçlu ile birlikte, kefil olduğu kişi ile aynı şekilde sorumlu tutulabilir, birlikte veya ayrıca icraya verilebilir.
Kira alacağına kefili kira ilişkisi devam ettiği sürece kefillik devam eder diye kararlaştırılmışsa ödenmemiş tüm kiralar ve sair borçlarından ötürü icraya verebilirsiniz. İtiraz ederse itirazının iptali davası açabilirsiniz.
Engin bey teşekkürederim. sözleşme standart bir sözleşme kira ilişkisi olduğu yazmıyor, kefilin kefilliği sözleşme uzadığı sürece devam eder diye bir madde var. yorumları okuduğumda bu maddenin geçersiz olduğu yazıyor genelde o yüzden tekrar belirtmek istiyorum, bende kefil kiracı olarak evde oturuyor, kefilin kiracı olarak oturduğunu (icraya itiraz ettiğinde) bankadan aldığım kira ödeme dekontu ile belgelemem yeterli olurmu?
Kira kontratı varsa kira ilişkisi var demektir :)
Kefil evde oturuyorsa kiracı nerde? ya da kontratta kiracı kefil kısmına mı imza atmış?
aslında ev 1 den fazla kişiye kiralanmış, birinin adı sözleşmeye yazılmış diğeri müşterek ve müteselsil kefil olarak yazılmış, asıl sözleşmede adı yazılı kişi bana resmi bildirim yapmadan evden çıkmış, kira ödemeleri banka hesabıma kontratta kefil olarak geçen kişi tarafından yapılıyordu, o yüzden işler karıştı, bu koşullarda yapılacak en doğru işlem nedir sizce?
Kira kontratında imzası olanları icraya vermek.
ikisinidemi icraya vermeliyim? ozaman kira borcunu yarı yarıyamı isteyeceğim?
Valla ömürsünüz :)
Ne kadar alacağınız varsa ikisini birden icraya verip tahsil yoluna gideceksiniz. Herhangi birinden tamamını tahsil edebilirsiniz müteselsil demek bu demek zaten.
tamam, çok teşekkürederim..