Amirimi şikayet etmek istiyorum?
Bir sağlık ocağında çalışmaktayım genel olarak ilçede sağlık personelleri muhasebeci,fonetçi,sekreter,yeşil kartta düz memur gibi görevlerde çalıştırılmakta ve bunların yasal olmadığı kanun ve genelgelerle sabit,ayrıca amirimiz personel arasında adil davranmamaktadır?
amirimiz hakkında dava açmak istiyorum bundan önce silsile yolu ile şikayet etmem gerekirmi ?
Cevap: Amirimi şikayet etmek istiyorum?
İdari şikayetinizi yapmadan da suç duyurusunda bulunabilirsiniz,isterseniz her ikisini de aynı anda yapabilirsiniz,idari şikayet suç duyurusunda bulunmanın veya dava açmanın önkoşulu değildir..
Neden amirinizden dolayı dertlisiniz.
Neye ilişkin dava açacaksınız.
Sayın Cenker ;
Bayrak ne güzel dalgalanıyor.
Dünya durdukça dalgalansın bayrağımız...
kurumda kanunlardan çok amirin keyfi uygulamaları ön planda?geçen bakanlıktan yazı geldi ondan sonra amir bu yazı ile çelişen ikinci bir yazı gönderdi yani bakanlığın gönderdiği yazının bir önemi kalmadı?
bunun dışında samakla bitmez; adam kayırma,yasal olmayan görevlendirmeler,keyfi uygulamalar,vs.vs.
adil olmayan uygulamalar, adam kayırma ,keyfi uygulamalar,yasal olmayan görevlendirmeler...
her konu için ayrı ayrımı dava açmam lazım yoksa yapılan tüm kanunsuz uygulamalar tek dosyada tek dava ile halledilebilirmi?
Bütün konuları tek bir şikayet ve dava konusu yapabilirsiniz.
Bir personel lojman tahsislerinin usulsüz yapıldığı yönünde ( Nöbetçi şoför uygulaması olduğu halde 3 şoföre, 1 aşçıya, mühendislere tahsisi yapılabilecek yerdeki lojmanın kaloriferciye, henüz 4 yıllık hizmeti bulunan bir işçiye ve kadrosu ilçede olduğu halde ildeki lojmanın bu personele tahsis edilmesi; hizmet puanı ve ünvanları bu kişilerden daha yüksek kişilere müracaatları olmasına rağmen yıllardır lojman tahsis edilmemesi vs. gibi konuda ) Bimer aracılığı ile sorumluların cezalandırılması için şikayette bulunmuş.
Dilekçe Bakanlık tarafından şikayetçi olunan müdüre yollandı.Müdür şikayetçiyi çağırıp dövmekten beter etmiş.
Bunun üzerine 2. bir şikayet dilekçesi ile Bakanlığa müracaat ettiğinde bu dilekçesi de aynı müdüre yollanmış. 3. kez yapılan şikayet ile "Ben zaten müdürü şikayet ediyorum, siz yine ona yolluyorsunuz " diye müracaat edince bu kez Bakanlık Teftiş Kurulu'na dilekçe gitmiş. İnternet ortamında yaptığı takip sonucu Teftiş Kurulu'nda " Gereği yapıldı" yazdığını görüp sevinmiş.
Gereği ne mi ?
Teftiş Kurulu müfettiş yollamak yerine, şikayet olunan müdüre yazıyı yollamış.Müdür yine çağırmış. Şikayetçi memur yine bir ton azar işittikten sonra internet başvuru sorgulamasındaki sayfada müdüründe "Gereği yapıldı" yazdığını görmüş. ( Fıkra gibi )
Memur arkadaş 4. dilekçesini de yolladı.
Sizce 4.'ye gerek var mıydı? ( Bence yoktu )
İdari yönden yapacağınız şikayet bu arkadaşınki gibi olabilir.