Cevap: Öğretmenin nöbet görevi
Konu güzel aslında,nöbet görevi kesinlikle öğretmenin asli görevi değil, nedense okullarda idarecilerin öğretmene karşı en büyük kozu durumuna gelmiş sakat bir konu, sağdan soldan duyuyoruz nöbette kırılan camların parasını nöbetçi öğretmenden talep eden idareciler bile varmış..
Maalesef sendikalar bu gibi konularda öğretmenlerin hakkını arayacakları yerde ucuz politikalarla bu konular hep sümenaltı ediliyor.
Mantığı da anlamak imkansız,hizmetlisine kalorifer yaktıramayan sistem, öğretmeninin üstüne bindikçe biniyo,yasal yollar aransa, güzel bir yasal mücadele verilirse, öğretmenin nöbet tutmak gibi bir kolluk görevinin olmadığı görülecektir..
Alıntı:
tayfa61 rumuzlu üyeden alıntı
Öğretmenlik bir ihtisas mesleği ise.Bu nöbet görevi ne kadar yasal? Öğretmen nöbet tutmam.Benim performansımı düşürüyor. Ayrıca olabilecek herhangi bir olayda yasal sorumluluk almak istemiyorum derse haklı olmaz mı? Üstelilk nöbet görevinden ücrette almıyor.
"Üstelilk nöbet görevinden ücrette almıyor." Bu kısma kadar ne güzel yazmışsınız. Lakin tırnak içerisini okuyunca Nöbet kutsaldır tutmak gerekir diye düşünmeye başladım.
Hangi nöbetin kutsal olduğunu karıştırdın galiba. Demogoji bu olsa gerek.
Okulda çocuğumu Askermi yoksa Polismi koruyacak herhalde öğretmen koruyacak. Nöbetin her türlüsü kutsaldır. NEFES filmini izlemeni tavsiye ederim. Her şey içinde ücret istenmez.
Madde 71 — (Değişik: 2.5.2006/26156 RG) Okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı-gündüzlü, normal veya ikili öğretim gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenlerin, normal öğretim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutmaları sağlanır. Öğretmen, birden fazla okulda ders okutuyorsa aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet tutar. Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. İhtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir. Hamile öğretmenlere ise doğuma üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.
---------------
Bu madde İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinden aktarılmıştır.
Bununla ilgili bir tane bile dava açılmadığına göre; mevcuda uyulmak mecburiyeti var, demektir.
Nöbetçilere kolay gelsin.Biz sıramızı savdık.
çocuğunu asker de polis de öğretmen de korumayacak,ona güzel bir terbiye vereceksin kimsenin korumasuna ihtiyaç duymadan efendi gidip gelecek okuluna,öğretmen çocuğunun bodyguardı değil....
Kimse çocuğunun bodyguardı değil.
Öğretmenin nöbet görevi yönetmeliklerle belirtilmiştir. Bunun tartışması olmaz.
yapılan tartışma yönetmelikte olup olmadığı değil...güzel hukuki gerekçelerle iyi düzenlenmiş bir dava açılsa nöbetin öğretmenin asli görevi olmadığı,hatta öğretmenin nöbet tutmamsı gerektiği gibi kararlar çıkacağına inanıyorum.
ama maalesef sendikalar bunlarla uğraşacakları yerde siyasete kaptırmış gidiyorlar..