Milli sporculara tanınan sınavsız atamadan öğretmen oldum ama kazandığım hak iptal edildi
2008 yılında Milli sporculara tanınan sınavsız atamadan öğretmen oldum..
yönetmelik aynen şöyle:
"EK MADDE 4 – (1) Üniversitelerin fakülte veya dört yıllık yüksekokullarından mezun olup, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki genel şartları taşıyanlardan;
a) Olimpiyat Oyunları, Parolimpik Oyunları, Üniversiad Oyunları ile Akdeniz Oyunlarında ferdi ve takım müsabakalarında ilk üç dereceye girenlerin,
b) Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler kategorisinde Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlerin,
c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen yarışmaların takım sporlarında en az on kez ülkemizi temsil ederek milli sporcu belgesi almış olanların,
Ben üniversiteler arası dünya şampiyonu oldum. İlk önce beni senin yarışman büyükler dünya şampiyonasıdır deyip atadılar. Daha sonra ise hayır senin katıldın yarışma ne büyükler dünya şampiyonasıdır ne de üniversiyat kapsamındadır dediler ve öğretmenliğimi iptal ettiler.
Şimdi ben ne yapmalıyım, tamamen idarenin şuçu olan bir konuda ben zarar görüyorum. öğretmenliğimi geri kazanabilir miyim. Yada en azından bunun sorumlusu olan gençlik spor genel müdürlüğüne tazminat davası açabilirmiyim.
Asaletim tasdik olmasına rağmen neden atıldım hani verilen hak geri alınamazdı.
Cevap: Çok acil yardımcı olurmusunuz..
İdare Mahkemesinde dava açın.
Cevap: Milli sporculara tanınan sınavsız atamadan öğretmen oldum ama kazandığım hak iptal edildi
Tşk ediyorum.. Zaten bende dava açmak için avukatıma başvurdum.. Ama kime sorsam bir sonuç çıkmz diyor.. çünkü dayanagım yokmuş.. idarenin yaptıgı hatayı dayanak gösterirsem bir sonuç alırmıyım..
Cevap: Milli sporculara tanınan sınavsız atamadan öğretmen oldum ama kazandığım hak iptal edildi
arkadaşım sen dava aç hukuki boyutu ne olur bilmiyorum ama sonuçta derecen varsa uluslarararası yarışmalarda bu bile diğer milli sporcular arasında bir haksızlık niteliğinde olur.
Arkadaşlar Sanırım 80 kişi daha bu hafta işten çıkarılmış.. İşten çıkarılanlar ve ya işe hiç alınmayalar Facede Grup kurdum milli sporcular diye orda beni bulun ve neler yapabiliriz hep beraber bir konuşalım.. Şimdilik en iyi Fikrim.. Gsgm ek binasına siyah çelenk bırakmak.. Ve bu sayede sesimizi medyada duyurmak..
Benim bir sorum olacak: bu milli sporcuların atanma haklarının iptali için, yani normal beden eğitimi öğretmenleriyle aynı duruma gelmeleri için ne yapmam gerekir(nereye dava açılyor vs.) bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?
Alıntı:
xdangerx rumuzlu üyeden alıntı
Benim bir sorum olacak: bu milli sporcuların atanma haklarının iptali için, yani normal beden eğitimi öğretmenleriyle aynı duruma gelmeleri için ne yapmam gerekir(nereye dava açılyor vs.) bilgisi olan varsa söyleyebilir mi?
yok mu bilen
Milli sporculara tanınan hakların iptal edilmesi davasımı açacaksınız.
evet açmayı düşünüyorum nereye başvurmam gerekir
Avukat değilim ama;
Danıştayda dava açılır.
Davayı açanın yönetmelik hükmünün uygulandığı bir idari işleme muhatap olması lazım. diye biliyorum.
Milli sporculara ve şampiyon sporculara pozitif ayrımcılık yapılması gayet doğal. Sizde gidip milli olun.