Windows 7-ağ yazıcısı sorunu
İşletim sistemi windows 7 olan bilgisayarım hp laserjet 2200 ağ yazıcısına bağlanamıyor. Siteden yüklediğim üç driver de sorunu çözmüyor. HP ağ ile ilgili sorunlar hakkında destek vermiyor. Yeni bir yazıcı almak dışında önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır?
http://h20000.www2.hp.com/bizsupport...&swEnvOID=4063
Cevap: Windows 7-ağ yazıcısı sorunu
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
İşletim sistemi windows 7 olan bilgisayarım hp laserjet 2200 ağ yazıcısına bağlanamıyor. Siteden yüklediğim üç driver de sorunu çözmüyor. HP ağ ile ilgili sorunlar hakkında destek vermiyor. Yeni bir yazıcı almak dışında önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır?
Yazıcı ayarlarından varsayılan yazıcı olarak atayın eyer benim bu dediğimi zaten yapmışsanız xp kurun xp nin yerini hiç biri tutmaz.
Ben çok anlamam ama;
1-Bios ayarlarından yazıcı için bağlantı noktası olarak ECP yi seçmeyi,
2-Ağdaki pc lerin birbirlerini gördüklerine emin olduktan sonra yazıcıyı paylaşıma açmanızı
önerebilirim.
öncelikle printerın bağlı olduğu bilgisayar ile düzgün bir şekilde çalıştıp çalışmadığını, daha sonra printerın bağlı olduğu bilgisayar ile kullanmak istediğiniz bilgisayar arasındaki ağ iletişiminde bir problem olup olmadığını kontrol ediniz.
bende windows xp kurulu desktop pc 'me bağlı olan canon lpb5000 marka/model printerimı windows 7 kurulu laptopun üzerinden hiçbir sorunla karşılaşmadan kullanabiliyorum..
bu yüzden xp-win7 arasında bir uyuşmazlık olacağını sanmıyorum..
kolay gelsin..
başarılar..
Alıntı:
hacip rumuzlu üyeden alıntı
bu yüzden xp-win7 arasında bir uyuşmazlık olacağını sanmıyorum....
Teşekkür ederim ama aslında sanırım sorun tam olarak da bu. Sistemde bir sorun yok, xp yüklü bilgisayarım yazıcıya bağlanabiliyor. Sorun windows 7'den kaynaklanıyor.
Esin hanım, yazıcı kurulum dosyası (setup.exe) sağ tıklayıp özellikleri seçin, açılan pencerede uyumluluk sekmesinde çıkan kutucuktan windows xp ile uyumlu çalıştır seçeneğini seçip üzerindeki kutucuğu seçip, tamam ok dedikten sonratekrar kurmayı deneyin.Kuruluma başlarken yazıcı kapalı olsun, kurulum dosyası istediğinde açarsınız.
Böylece XP modu gibi çalışacaktır diye ümit ediyorum.
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maalesef hiçbiri sorunu çözmedi. Sanırım artık pes etmek gerek. :) Teşekkürler.
çözüm abaküs demiştim ben sana:)
Alıntı:
Av.Esin Kılıç Şehirlioğlu rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle selamlar.
Windows 7 ile ilgili bir yazıcı sorununu ararken sitenizde bulunan ve çözümünü kendimin yapabildiği sorunu görünce cevap yazmamaya kayıtsız kalamadım, bunun için sitenize üye oldum.
Sorununuza gelirsek: HP Laserjet 2200 yazıcınızın bağlı olduğu bilgisayardaki işletim sisteminin Windows XP olduğunu sanıyorum (Windows 7 ya da Windows Vista olması sonucu etkilemeyecektir). Sorununuz driver sorunu değildir öncelikle, lütfen aşağıdaki adımları tek tek uygulayınız;
1- Yazıcınızın bağlı olduğu bilgisayarda yazıcı paylaşımının aktif olduğundan emin olun (yazıcınızın ağ üzerinde görünmesi gerekir),
2- Hangi bilgisayarınıza yazıcınızı yüklemek ve ağ üzerinden kullanmak istiyorsanız eğer, ağ bağlantıları üzerinden o bilgisayara ulaşıp (ağ üzerindeki yazıcı kurulu bilgisayarın "MASA1" ismiyle kaydedildiği var sayıyorum), paylaşımda görülen yazıcının üzerine çift tıklatın ve driver yüklemesini sağlayın.
3- Driverı yükledikten sonra "windows bir sorun algıladı ve ağ yazıcısı yüklenemedi" uyarısı verecektir. Olsun versin dert değil, driverı yükledik nasıl olsa ;)
4- Açılan hata uyarılarını kapatıp, 2 nolu maddeyi tekrar uygulayın (yani yeniden ağa bağlanıp, yazıcının bağlı olduğu bilgisayardaki paylaşımda bulunan yazıcı driverını yüklemeyi deneyeceksiniz). Bu sefer driver yüklemek yerine yazıcı tepsisini açacaktır. Microsoft yazıcı tepsisi üzerindeki menüde "yazıcı" sekmesine gelerek "Varsayılan yazıcı olarak ayarla" seçeneğine işaret (check) bırakınız.
5- Artık yazıcınız yüklenmiştir, hemen bir adet sınama sayfası yazdırarak zaferinizi kutlayabilirsiniz.
Dipnot: Hep sorun arayarak değil, bazen sorunlara yardımcı olmak gerekir değil mi? Aksi halde tüketen toplum olmaktan öteye gidemeyiz.
Saygılarımla.