Alman Vatandaюayэm, Hukuk Fakьltesinde okumak istiyorum
Merhaba;
Ben Almanya doрumluyum. Ben 2 yaюэmdayken Tьrkiye'ye temelli dцnью yaptэk. Oturumumuzun silinmemesi iзin her 6 ayda bir Almanya'ya giriю зэkэю yapэyorduk. Bu zorunluluрu kaldэrmak iзin Alman Vatandaюlэрэna baюvurup kabul edildik annem ile birlikte. Yalnэz annem yanlэю hatэrlamэyorsam 2003 senesinde Alman Vatandaюlэрэndan зэkartэldэ. Ben юuan зifte vatandaюэm, Yabancэ Uyruklu Црrenci Sэnavэna girebilmek iзin Tьrk Vatandaюlэрэndan зэkэp Mavi Kart alabilmek iзin baюvuru yaptэm. Allah izin verirse Ankara Ьniversitesi Hukuk Fakьltesinde okumak istiyorum. Dershanede mьdьrьm ile konuюtum, "Yabancэ Uyruklu olarak Tьrkiye'de avukatlэk yapamazsэn. Ьniversiteye baюlayэnca tekrar Tьrk Vatandaюlэрэna baю vurursun." dedi. Benim kafama takэlan bir soru var юimdi; "Ben tekrar Tьrk Vatandaюlэрэna geзip, Alman vatandaюlэрэndan зэktэktan sonra; Savcэlэk sэnavэna girmeye hak kazanэyor muyum, yani savcэ olabiliyor muyum?"
Zamanэnэ ayэrэp okuyan herkese teюekkьr ederim.
Cevap: Alman Vatandaюayэm, Hukuk Fakьltesinde okumak istiyorum
Bunda bir engel oldugunu dьsьnmьyorum. Mezun olduktan sonra da basvurabilirsiniz.
Bu arada, Alman vatandasligina basvurunuz 2000 senesinden sonra olduysa ve Tьrk vatandasligini yeniden aldiysaniz Alman vatandasligindan cikarilmis olabilirsiniz. Vatansiz kalmaniz sцzkonusu olabilir, durumunuzu iyi arastirin derim...
Avukat olabilmem iзin цnьmde bir engel yok zaten, tekrar Tьrk Vatandaюlэрэmэ elime aldэрэm zaman, Tьrkiye'de avukatlэk yapabileceрim. Benim dьюьncem, ileride hedefi bьyьltьp savcэ olmayэ dьюьnьrsem geзmiюimde bir Alman Vatandaюlэрэ olduрu iзin sorun зэkabilir mi?
Ayrэca ben юuanda зifte vatandaюэm, daha vatandaюlэktan зэkmadэm, Ankara'dan haber bekliyoruz. Annem ise юuan sadece Tьrk Vatandaюэdэr.
Teюekkьr ederim.
Alıntı:
Burak Demirtas rumuzlu ьyeden alэntэ
Avukat olabilmem iзin цnьmde bir engel yok zaten, tekrar Tьrk Vatandaюlэрэmэ elime aldэрэm zaman, Tьrkiye'de avukatlэk yapabileceрim. Benim dьюьncem, ileride hedefi bьyьltьp savcэ olmayэ dьюьnьrsem geзmiюimde bir Alman Vatandaюlэрэ olduрu iзin sorun зэkabilir mi?
Ayrэca ben юuanda зifte vatandaюэm, daha vatandaюlэktan зэkmadэm, Ankara'dan haber bekliyoruz. Annem ise юuan sadece Tьrk Vatandaюэdэr.
Teюekkьr ederim.
Ingiliz vatandaslari devlet bakani olabiliyor, gecmisinde yesil sermayeye yakin olanlar da savci olabiliyorlarsa ve gayrikanuni davalari yьrьtebiliyorlarsa gьnьmьzde, sizin gecmisteki Alman vatandasliginizin bir sorun yaratacagina inanmiyorum...
Alıntı:
Burak Demirtas rumuzlu ьyeden alэntэ
Teюekkьr ederim.
Arkadaslar bende cifte vatandasim belcika ve turk turk vatandasligimi 2005 yilinda kazandim yalniz bir avukattan aldigim duyuma gore Turkiye cifte vatandasligi kabul etmiyormus nasil oluyorsa anlayamadim cunki benim hem turk hem belcika vatandasligim var yani belcikada suresiz oturum hakkina sahibim bu konulardan fazla malumatim olmadigi icin pek anlayamiyorum...
Burak Demirtas bende senin gibi yos sinavina girmeyi dusunuyorum sen turk vatandasligindan cikmak icin ne zman basvuruda bulundun aceba, cunki islemler biraz uzun suruyormus ve bikac yerde okumustum avukat araciligiyla turk vatandasligindan cikma basvurusunda bulunulursa islemler hiz kazanabiliyormus ???
Bu konuda paylasacak bilgisi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirim simdiden tesekkur ederim..
Alıntı:
kitapci rumuzlu ьyeden alэntэ
Arkadaslar bende cifte vatandasim belcika ve turk turk vatandasligimi 2005 yilinda kazandim yalniz bir avukattan aldigim duyuma gore Turkiye cifte vatandasligi kabul etmiyormus nasil oluyorsa anlayamadim cunki benim hem turk hem belcika vatandasligim var yani belcikada suresiz oturum hakkina sahibim bu konulardan fazla malumatim olmadigi icin pek anlayamiyorum...
Burak Demirtas bende senin gibi yos sinavina girmeyi dusunuyorum sen turk vatandasligindan cikmak icin ne zman basvuruda bulundun aceba, cunki islemler biraz uzun suruyormus ve bikac yerde okumustum avukat araciligiyla turk vatandasligindan cikma basvurusunda bulunulursa islemler hiz kazanabiliyormus ???
Bu konuda paylasacak bilgisi olan varsa ve paylasirsa cok sevinirim simdiden tesekkur ederim..
Ekim ayэnэn ilk pazartesi gьnь baю vurdum. Эюlemler ortalama 3 ayda bitiyormuю. Bana sцylenilen "Ocak baюэ - ortasэ gibi iюlemlerin biter."
Avukat aracэlэрэ ile baюvurmanэn bir yararэ olacaрэnэ zannetmiyorum, зьnkь belgeler Ankara'ya gidiyor. Ayrэca юuan baюvursan bile 2010 Yцs'e yetiюeceрini sanmэyorum.
selam Burak,
Bu konu hakkэnda son geзen seneler iзinde bilgi edinme fэrsatэ, elime зokca geзti. Юayet bu kaldэrэlan Yцs sэnavэna gire bildiysen, kurtulmuюsun demektir.
Giremediysen, durumun hakkэnda beni kэsa bilgilendirirsen, paylaюa bileceрimiz tecrьbeler muhakkak olacaktэr.
Saygэlarэmla,
a fantastic read web-samourai
go to this site samourai crypto