İnternet bankacılığı dolandırıcılık
Merhaba,
İnternet bankacılık hesabım başkaları tarafından ele geçirilmiş ve internet üzerinden ticaret yapılmış ve ürün satılmış, alıcı kişiler hesabıma ödeme yapmış ve hizmet alamadıkları için hakkımda savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlar. Bankanın yapmış olduğu araştırma sonucu hesabıma çeşitli tarihlerde, çeşitli ödemeler gelmiş ve hesabıma topladıkları parayı çekmeye çalışmışlar fakat benim internet üzerinden havale kapalı olduğu için hesabımı boşaltamamışlar.
Ben bunu çok geç fark ettim xxx şahış hakkımda suç duyurusu bulunmuş xxxxx.com isimli siteden şu hizmeti satın aldım fakat hizmetim açılmadı şeklinde nitelikli dolandırıcılıktan beni şikayet etmiş. Dün karakolda ifade verdim bu işlerle alakam yoktur şeklinde ve ödeme yapan insanlara ulaştım ve durumu anlattım ve paralarını geri hesaplarına iade ettim.
Büyük ihtimal kablosuz internetten bilgisayarıma girmişler ve tüm bilgilerimi çalmışlar.
Beni şikayet eden kişi tarafından zarar görürmüyüm davalık olurmuyum ? parasını iade ettim.
Bu konu hakkında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler, iyi çalışmalar.
Re: İnternet bankacılığı dolandırıcılık
Değerli avukat ve hukuk sever arkadaşlar yorum yazarmısınız.
kişiye parasını iade etmişsiniz zaten şikayetinden vazgeçmesi için kendisine rica etmelisiniz diye düşünüyorum adli merciye giderse ki zaten gitmiş tabi ki hakkınızda incelemeler yapılacaktır düşüncesindeyim
Paralarını ödediğinizi ispatlayabilirmisiniz? yazılı belgeniz varmı?
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
Paralarını ödediğinizi ispatlayabilirmisiniz? yazılı belgeniz varmı?
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Geri ödeme yaptım hem banka defterine işlettim hemde dekont aldım. Kişiye ulaştım ödemeyi almış fakat şikayetini almicağını söyledi benim bir alakam olmadığını ve benim hesabımdan onu dolandırdıklarını söyledim kendisine oda dolandıran kişinin bulunması için şikayetini geri almicağını söyledi.
Bende ona hak veriyorum sonuç olarak oda bende mağdurum fakat tek korkum benim internetim üzerinden yapılmış olabilir işlem çünki wireless kullanıyorum.
Şöyle birşeyde var adam kendi isteğiyle göndermiş parayı yani kimse hesabını hacklememiş sadece yönlendirme yapmışlar.
Ben böyle sorunla karşılacağımı anladığım için daha öncede xxxx savcılığına suç duyurusunda bulunmuştum hesaplarım başkası tarafından kullanılmış ve gelen ödemeleri iade ettim fakat internet üzerinden bilinmeyen şahıs heran bana zarar verebilir şeklinde şikayette bulunmuştum.
Karşı taraf sizden şikayetçi olmasa bile mahkemede, suçlu sizin ip adresiniz çıkarsa, siz suçlu olabilirsiniz,eğerki sadece hesabınız çalınmışsa, gerçek suçlu ip adresinden tespit edilir..
Hangi suçların tarafınıza isnat edildiğini öğrendikten sonra yorum yapılabilir. Ceza davası ve sair davalar için mutlaka avukatınızdan profesyonel destek alınız.
Maşa olarak kullanılan hesabın size ait olması dolayısıyla sorumluluğunuz gündeme gelebilir fakat isnat edilen suçun taksirle işlenip işlenemeyeği hususuna dikkat edilmelidir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Hangi suçların tarafınıza isnat edildiğini öğrendikten sonra yorum yapılabilir. Ceza davası ve sair davalar için mutlaka avukatınızdan profesyonel destek alınız.
Maşa olarak kullanılan hesabın size ait olması dolayısıyla sorumluluğunuz gündeme gelebilir fakat isnat edilen suçun taksirle işlenip işlenemeyeği hususuna dikkat edilmelidir.
Kendi araştırma sonucum ödeme yapan bir kişiye ulaştım ve bu kişi kendi isteği ile gönderdiğini söyledi yani birileri bu kişinin hesabından para aktarmamış, şahış kendi hesabından kendi isteği ile göndermiş ve hizmet alamadığı için suç duyurusunda bulunmuş bende hesap numarasına ulaşarak kendisine iade ettim göndermiş olduğu parayı.
öğrenci olduğum için ilk zamanda bu gelen parayı derneklere bağlı yardım olarak düşündüm çünki tutarlar 20 tl 30 tl 60 tl gibi miktarlardı çok gelmeye başkayınca gidip xxxx savcılığına hesabıma tanımadığım kişiler tarafından paralar geliyor şeklinde şikayette bulunmuştum zaten ben şikayette bulunduktan sonra beni şikayet etmişler.
Ben zaten şikayetimde belirtmiştim tanımadığım kişiler tarafından ödeme geliyor bunları iade etmek istiyorum şeklinde..
Alıntı:
celikhan rumuzlu üyeden alıntı
çok gelmeye başkayınca gidip xxxx savcılığına hesabıma tanımadığım kişiler tarafından paralar geliyor şeklinde şikayette bulunmuştum zaten ben şikayette bulunduktan sonra beni şikayet etmişler.
Ben zaten şikayetimde belirtmiştim tanımadığım kişiler tarafından ödeme geliyor bunları iade etmek istiyorum şeklinde..
Hesabınıza para geldiği için Savcılık makamına şikayette bulunmanız ve bu şikayet hakkında işlem yapılmış olması mantıklı değil. Fiilin suç vasfı yoktur.
Savcılık olayla alakasızdır. Görüşmeyi bankanız ile yapmanız gerekmektedir. Banka, gelen paraları hesap sahiplerine iade edecektir.
Alıntı:
Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Hesabınıza para geldiği için Savcılık makamına şikayette bulunmanız ve bu şikayet hakkında işlem yapılmış olması mantıklı değil. Fiilin suç vasfı yoktur.
Savcılık olayla alakasızdır. Görüşmeyi bankanız ile yapmanız gerekmektedir. Banka, gelen paraları hesap sahiplerine iade edecektir.
Öncelikle çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için sayın emrah bey ben ilk başta hesabımın hacklendiğini düşündüm ve zannettimki başkalarının hesaplarını ele geçirip benim hesabıma aktarmışlar şüpesiyle savcılığa başvurdum ama düşündüğüm gibi değilmiş kendi isteği ile göndermişler.
Birde şöyle bir şüpem var hesap numaramı kullanarak bir hizmet verme karşılığı hesabıma ödeme yaptırmış olabilirler buda sonuçta dolandırıcılıktır.
Şikayetimi geri almicam belki birşey çıkar zaten iadeleri yaptım.