Bir vatandaş askere gidiyor.Kısa dönem olarak.O askerdeyken askerliğin uzaması ya da kısalması gündeme geliyor ve yasalaşıyor.Bu durumda askerdeki vatandaşın askerlik süresi etkilenir mi?
Printable View
Bir vatandaş askere gidiyor.Kısa dönem olarak.O askerdeyken askerliğin uzaması ya da kısalması gündeme geliyor ve yasalaşıyor.Bu durumda askerdeki vatandaşın askerlik süresi etkilenir mi?
evet etkilenir. kisa donem askerlik 8 aydan 6 aya indiginde arkadsim kalan sureyi 2 ay eksik tamamlamisti.
Yasalaştığında, yürürlüğe gireceği tarih, hangi dönemden itibaren işlerlik kazanacağı da belirtilir.
Genelde ilk terhis dönemden itibaren işlerlik kazandığı görülmekte.
Teşekkür Ediyorum
2008 yılında üniversiteden mezun oldum
2010 yılına kadar tecil ettirdim
Askerlik durum belgemde "Yedek subay adayı"olarak görünüyorum
-Askerliğin 12 aya uzaması tarzında bi yasa çıkması halinde bu beni etkiler mi?
eğer etkilerse;
-Anayasamızda "kazanılmış haklar elden alımaz" çerçevesinde herhangi bir hak talep edebilir miyim?
bu kanunun çıkması hemen olmayacaktır. yaklaşık bir yıl öncede bu konuda çalışmalar olduğu söylenmişti.
simdi müracat edilse en erken ağustosta alıyorlar. ve şubatta askerlik bitiyor. şimdi bu durumda bu kanun aralık yada ocakta çıksa etkiler mi ? bu kanunun bu kadar sürede çıkabilme ihmitimali var mı ?
taslağın kabul edilmesi meclise gitmesi yasalaştırılması ve uygulanmaya başlaması ...
Yedek subaylık kaldırılsa, kazanılmış haktan söz edilemez. Ortada olmayan bir şeyin kazanılmış hakkı olmaz.
sonuçta yasa çıksa bile "doğmuş bir haktan söz ediyoruz" yedek subaylık kaldırılırsa böyle bir haktan söz edemeyiz ne demek?
Yedek subaylık kaldırılınca yedek subaylık geçersiz kılınacak. O tarihten sonra da olmayacak ölye bir şey. Olmayan şeyin de hakkı olmaz. Ben hukukçu değilim ama hukuk bitirmiş ve üstüne hukuk yüksek lisans yapmış avukat arkadaşlarıma sordum. Aynen böyle dediler.
e tabi kaldırılırsada zorla gidip yedek subay olacak halimiz yok ama bnmde mağdur olmamam lazım ben ünv. yi bitirince kısa dönem askerlik veya yedek subay yapıcağıma dair askeriyeden durum belgesi alıyorum bunun üzerine 2 yıl tecil yaptırıyorum sonrada bu hak elimden alınıyor....? Sence adalet bunun neresinde bunun bi çözüm yolu olmalı bi zahmet bi daha sorabilirmisin arkadaşına budurumda ne yapmam lazım dava mı açayım yoksa paşa paşa 12 ay askerlik mi yapayım ::)