Batmış Limited Şirketin yerine yeni şirket
Merhabalar ben sizlere ortağı olduğum dört ortaklı limited şirketimizin durumu il ilgili bir soru sormak istiyorum. Şirketin bir çok yazılmış çeki, kredi borcu, senetler ve piyasaya olan borçları bulunmaktadır. Buna nazaran aynı isimde fakat ünvanı değişik olan bir diğer şirketimiz daha vardır ortakları aynı olan. Bizim düşüncemiz borçlu olan şirketteki kurtarılabilecek mal varlıklarını diğer şirkete aktarıp o şirket üzerinden ticari faaliyetimize devam edersek herhangi bir problem yaşarmıyız? Diğer şirketin hiç bir şekilde borcu bulunmamaktadır. Ortakların aynı olması sonucu alacaklılar bize bu şirketten ulaşabilirlermi? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Not:Batık şirketin tazminat davalarıda bulunmaktadır.
Re: Batmış Limited Şirketin yerine yeni şirket
Evet. Şirketler diğer şirketten alacaklarını alamayınca sizin peşinize düşeceklerdir. Ayrıca diğer şirketin varlıklarının bu şirkete aktardığınızı tespit ederlerse sizin kötü niyetli olduğunuzu ve borcu ödememek için muvazalı işlem yaptığınız iddiasında da bulunabileceklerdir. Bence ortakların değişik yeni bir şirket ile ticari hayatınıza devam edip borçlarınızı ödemeye çalışın..
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Ancak eski şirketteki mal varlığı finansal kiralama ile satın alınan araçlar ve haelen devam etmekte olan ödemeleri buelunmaktadır. Onun dışında şirket adına kayıtlı araçlar ve mallar haciz edilmiştir ve büyük ihtimalle vergi ve ssk borçları bu mallardan karşılanacak. Benim sorum devam edilecek şirkette diğer şirketten olan alacaklıların yeni şirketle ilgili ne yapabilecekleridir.
Cevap 1 ) Eski şirketin alacaklıları yeni şirketteki hisselerinize icra koyup hisselerinizi sattırabilirler.
Cevap 2-) Eski şirketteki leasingli mallar taksitleri bitmediği için sizin veya şirketin sayılmaz. O yüzden kimse onları sattırıp borçalarınızı oradan tahsil edemez.
Selçuk Hocam öncelikler selam ve hürmetler, hocam internette gezinirken tesadüfen karşılaştım. inan yazınız bir nebze yüreğime su serpti.
bir dönem sadece müdürlüğünü yaptığım şirketin demirbaşlarını, yeni kurdukları şirkete devrederler. leasingler ve amme alacaklısı ssk ve vergi dairesi benim üzerime gelmekte. inan bıktım usandım. ortaklar bir yolunu bulup tebliğatları bile almıyorlar. tanımıyoruz, bilmiyoruz. burda yok gibi gibi ifadelerle.Sayın hocam ne önerirsiniz selam ve muhabbetler.
Alıntı:
acahanbatu rumuzlu üyeden alıntı
Selçuk Hocam öncelikler selam ve hürmetler, hocam internette gezinirken tesadüfen karşılaştım. inan yazınız bir nebze yüreğime su serpti.
bir dönem sadece müdürlüğünü yaptığım şirketin demirbaşlarını, yeni kurdukları şirkete devrederler. leasingler ve amme alacaklısı ssk ve vergi dairesi benim üzerime gelmekte. inan bıktım usandım. ortaklar bir yolunu bulup tebliğatları bile almıyorlar. tanımıyoruz, bilmiyoruz. burda yok gibi gibi ifadelerle.Sayın hocam ne önerirsiniz selam ve muhabbetler.
Şimdi yeterli bilgi vermemişsiz. Net bircevap yazamıyorum. Örneğin ssk ve vergi daresi bildirgelerinde müdür olarak imzan var mı? Müdürlükten ayrılış tarihin nedir ve yeni şirkete demirbaşları senin müdürü olduğun önemde imzan olmadan mı devrettiler? Fatura kestiler mi? BU faturada imzan var mı?
İSter buraya ister mail adresime yaz durumuna bakalım.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Selçuk bey bir sorum daha olacak şirket borçlarından dolayı (çek,senet,kredi,vergi,ssk) şirket ortağı olan şahısların mal varlıklarına haciz yapılabilirmi yani özel mal varlığına bir müdahele olabilirmi?
Şirketten borcun tahsili değilse şirket ortaklarının mal varlıklarına elbette sorumluluğu dahilinde gidilir.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
Merhaba,
benim bir limöited şirkete %50 ortaklığım var şahsi kredi kartı borçalrım var ödeyemiyorum bu borçlardan dolayı şirekte haciz gelirmi acaba ?
Sermaye şirketlerinde alacaklılar kural olarak şirket ortakların kişisel malvarlıklarına başvuramaz.Bu durumun istinası amme alacakladır.
Şirket ortağının borcundan dolayı doğrudan doğruya şirketin malvarlığına müracaat edilemez. Ancak, şirket ortağının ortaklık payı haczedilebilir.