Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Merhaba....6 ay önce bir evlilik yaptım.Her yeni evliler gibi bizimde sorunlarımız vardı ve 1 ay kadar önce eşim ayrı yaşamak istediğini söyledi baştan kabul ettim.Bu arada evimizi değiştirecektik ve ben yeni bir kiraladım ve eşimi ayrı yaşamama konusunda biraz telkinde bulunup yeni evin anahtarından bir kopya verdim gelmesini söyledim ama o kabul etmedi.Bütün kendine ait çeyiz ve eşyalarını aldı annesinin evine gitti..Gel zaman git zaman 1 ay geçti ve bugun çekişmeli boşanma davası açtığının tebliği geldi mali durumla alakalı çalıştığım kurumdan bilgi istemiş ilgili mahkeme.Düğünümüzde takılan altınların bir kısmını bozdurduk.Bir kısmıda duruyordu.Altınlar su anda eşimde para ise benim hesabımdaydı.Kayınbiraderim 1 ay önce istedi ihtiyacından dolayı bende banka yoluyla eft yaptım ve bu parada su anda eşimde.
1--Bundan sonraki süreçte neler olucak?
2--Altın ve paramızla alakalı bir hak iddaa edebilirmiyim?
3--630 ytl maaş alıyor ve annesinin evinde yaşıyor kira dertleri yok ben ise 1800 ytl alıyorum.Nafaka bağlanma ihtimali nedir ve miktarı?
tşk ederim şimdiden iyi çalışmalar
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Eşiniz ne zaman dava açmış ve size tebliğ gelmiş?
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Eşim davayı 12 kasımda açmış bana daha yazı gelmedi çalıştığım kuruma maddi gelirimi gösteren bi bilgi istenmiş sadece başka bi tebligat yok o tebligatta 20 kasımda 3 gün önce gelmiş çalıştığım yere.
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Düğünde takılan ziynet kadına aittir. Siz ondan hak iddia etmeyi bırakın, kendisi kayınbiraderinize verilen parayı sizden talep edebilir. Çünkü kardeşine verilmiş olması eşinize verildiği anlamına gelmez. Siz eşinize verirsiniz, kayınbiraderden almak için uğraşırsınız.
Ailesinin yanında kalması veya ailesinin çok zengin olması bir şey ifade etmez.
Önemli olan kendi geliri ve mal varlığıdır.
Boşanma açısından eşinizin kusuru sizden fazla değilse eşinize yoksulluk nafakası ödersiniz.
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Bizim kanunlarımız bu kadar esnekmi? o zaman herkes evlensin ben boşanmak istiyorum desin alsın olanı biteni altını parayı ardından bide nafaka talep etsin vs.Bu kadar kolaymı bu işler?Erkeklerin hiçmi hakkı yok hiçbirşeye..Ben zaten boşanmayı düşünmüyorum bu şartlarda.mahkeme ne kadar sürecek bilemem ama madem bu şekilde oluyor bu işler.Ben demişim gel eve diye evimin anahtarının bi kopyasınıda vermişim.Ayrı kaldığımız sürede ben yokken dahi eve girip çıkmış.Ben evde iken sessizce kapıyı açıp girip sürpriz diye bağırmış bu kadın bana sonra ben boşanmak istiyorum deyip mahkemeye başvurmuş..Enteresan bu hukuk işleri galiba.
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
6 aylık evli olduğunuzu adım yazdıklarınızdan.
eşinizin açtığı boşanma davası hakim tarafından red olunacaktım kanaatimce.
Çünkü 1 yılını doldurmayan evliliklerde boşanma davası açılamaz.
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Yni evliler gibi bizimde sorunlarımız vardı derken daha açık net anlatırsanız bunları mahkemede kullanabilirsiniz.
Mesela eşiniz cinsel ilişkiden kaçınıyor muydu?
Ya da size hakaret mi ediyordu?
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
6 aylık evli olduğunuzu adım yazdıklarınızdan.
eşinizin açtığı boşanma davası hakim tarafından red olunacaktım kanaatimce.
Çünkü 1 yılını doldurmayan evliliklerde boşanma davası açılamaz.
Yanlış. Evliliğin kısa sürmesi boşanmanın reddine neden olmaz.
1 günlük evlilik sonrasında bile boşanılabilir.
166. maddedeki "anlaşmalı boşanma" için en az 1 yıl geçmiş olma şartı vardır.
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
Az önce kanun maddesini okuyunca farkettim. Haklısınız sdt23.
Teşekkürler.
Re: Çekişmeli boşanma ve nafaka durumu
cinsel ilişki açısından sorunumuz vardı evet buda eşimin ağzının kokmasından kaynaklanıyordu.Çok kez kendisine dr a gitmesini söyledim ancak uzun zaman gitmedi.Sonra gitti fakat ilaçlar faydalı olmadı:Ama ben bunu boşanmak için asla kullanmadım.Boşanmayıda düşünmedim bu sebepten ötürü kendiside biliyor.Sorunlaımız saçma sapan şeylerdi:eşime sorsan ki mahkemede öyle diyecek eşim benimle ilgilenmiyor diyecek.Ama balayına gittik yazın tatile gittik 2 kez haftasonu gece bara gittik arada çarşıya inip gezerdik Dısarda 2-3 kez yemek yedik.Tabi bu arad eşim maaşından bana 6 ay süresince 1 lira vermedi.Ben kendi maaşımla hem evi geçindirdim hem bu dediklerimi yapmaya çalıştım memnun olsun diye.Sonra noldu 1500 ytl kredi kartı borcum oldu.Oda bana kaldı su an.12 milyarlık düğün borcu var daha oda cabası.