Dekonta nafaka yazılmazsa
2003 yılında boşandım mahkeme aylık anneye 100 cocuklarıma 75 er ytl. olmak üzere toplam 250 ytl. nafaka ödenmesine karar verdi.
Bu güne kadar aksatmadan bu nafakayı ödedim.Ancak karşı taraf bu nafakayı hiç almadıgını idda ederek icra takibi başlattı.
Elimdeki dekontların tamamını avukatım aracılıgıyla mahkemeye sundum.
Ancak mahkeme icrayı durdurma kararı vermedi.
dekont lara nafaka ibaresi koymadığım için ödediğim paraları tekrar faiziyle ödemek zorunda mı kalacagım icra takibini nasıl durdurabilirim.
Re: Dekonta nafaka yazılmazsa
Bu konuda Yargıtay kararı varmı? Değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
benzer dava ve kararlar varsa bu konuda yorum ve fıkırleriniz yazarasanız şimdiden teşekkürler
İcraya süresi içinde (7 gün) itiraz ettiniz mi, yoksa itirazınız daha sonra mı oldu?
Şu anda mahkeme hangi aşamada? Sizin gönderdiğiniz paralarla ilgili karşı tarafın bir beyanı var mı?
İlam hükmünde ödemenin yeri için belirlenmiş başkaca yer yok ise nafaka icra dairelerince takip edilmeden yatırılanları rızaen ve kendiliğindir.Posta ile eve teslim yoluyla, şahit huzurunda, banka dekontuyla yapılanlar geçersiz olup tek ödeme yeri adli takip merciidir. Bu yüzden takip harici ödeme yapılmaması, yapıldı ise de sonucuna katlanılması gerekir.
Teşekkür ederim 7 gün içerisinde itiraz edildi dekontlar her ayın belirli gününde ve düzenli bir şekilde ödenmiş ptt havalesi ile gönderilmiş olup tamamı mahkemeye verilmiştir.buna rağmen tedbir kararı verilmedi.bu parayı ödeyecek durumum yok adalete güvenim var ancak bir yargıtay kararından söz ediliyor dekonta nafaka yazılacakmış.bunu bilmiyordum.
Alıntı:
m.uludağ rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim 7 gün içerisinde itiraz edildi dekontlar her ayın belirli gününde ve düzenli bir şekilde ödenmiş ptt havalesi ile gönderilmiş olup tamamı mahkemeye verilmiştir.buna rağmen tedbir kararı verilmedi.bu parayı ödeyecek durumum yok adalete güvenim var ancak bir yargıtay kararından söz ediliyor dekonta nafaka yazılacakmış.bunu bilmiyordum.
Sitede uzunca bir zamandır üyeyim. Bir husus dikkatimi çekti değinmeden edemeyeceğim. Bayan yada erkek olsun birçok üyenin dilinde hep şu cümle. "ya başımdan atayım gitsin yakamdan düşsünde nasıl olursa olsun" sonra gün geliyor devran dönüyor her nasılsa iyi yada kötü bir koşulda karşı karşıya geliniyor. Kimi iyi niyetli davranışının bedelini, kimisi ise hırsla kalkmış olmanın zararını yaşadığından dem vuruyor. yasayı bilmediğinden tutunda ah kafam diyene kadar niceleri var. Ha bende aynını yaptım. Yeni medeni yasayı okumadım, mal rejimlerini dinlemedim, güvendim, güvendim, güvendim.. Yasaları bilmemek mazeret değilmiş öğrendim. Ayrıca hakkınızı sonuna kadar aramak da kötü değil. Hani deniyor ya çocukların anası / babası vs. Bunlar boş sözler. Boşanma aşamasına geldikten sonra kılıçlar çekiliyor kimin canının ne kadar yandığının bir anlamı kalmıyor. Ha kimi erken farkediyor yaralandığını kimisi geç. Ama eninde sonunda dank ediyor. İşte örnek tüm iyi niyetle yapılan bir ödeme sonunda yazılmamış bir kelime nedeni ile can sıkıntısına neden oluyor. Erkek içinde kadın içinde boşandıktan sonra çevresinde akıl hocası çok olur. Akıl vereni yönlendireni bol olur. Siz o aileden de o çevreden de uzaksınız ya düne kadar en iyi dostunuz olan en yakın akrabanız olanlar o andan itibaren yegane düşmanınız kesilir, sizi şişkin cüzdan, ahlaksız adam yada kadın, kötü anne yada baba olarak gören koca bir güruh olurlar karşınızda, beraber yaşadığınız onca güzel zamanın da bir anlamı kalmaz. Bu nedenle buradayım..Acizane yaşadığım sıcak tecrübeleri medet (!) uman arkadaşlarla paylaşmaya çalışıyorum. Br yanda kendi davam / mücadelem diğer yanda edinilen tecrübeler.. Umarım başarılı ve faydalı oluyoruzdur. Saygılar.. İyi geceler..
dardayım arkadasıma teşekkür ediyorum çok güzel ifade etmişsin adaletin terazisine güvenmekten başka çare yok hak yerini bulacaktır.hukuk sever arkadaşların verecekleri bilgiler ışığında hakkımızı aramaya devam edeceğiz.
Evet 7 gün içerisinde avukatım tarafından ödenmiş havale dekontları ile icrayı durdurma talebinde bulunuldu ancak durdurma kararı cıkmadı.icra geldi bir miktar parayı avaukata ödeyip şimdilik askıya aldırtım ama her an gelebilir.benim anlamadıgım neden ödenen makbuz lar dikkate alınıp icrayı durdurma kararı cıkmadığı.
Merhaba. Ben de aynı durumdayım. 1 yıllık tedbir nafakası ödedim. Ancak 1 yıldır da itiraz davam ve icra devam ediyor. İlgili yargıtay emsal kararını bilen varsa lütfen yazabilir mi? Ödemesi yapılmış nafakalar için ( nafaka açıklaması yok diye kabul edilmediğine ya da edildiğine dair )...kolay gelsin.....
Şu sitede 1 hukukçu eğer emsal kararını bildirir ise, gerçekten başta kendisi olmak üzere tüm site yöneticileri takdir edilecektir )......