Herhangi bir tebliğ almadan maaşa haciz işlemi yapılabıliniyormu eğer yapılma imkanı yok ise benım ne yapmam lazım maaşıma haciz işlemi yapıldı herhangi bir tebliğ ve tebligat almadım.
Printable View
Herhangi bir tebliğ almadan maaşa haciz işlemi yapılabıliniyormu eğer yapılma imkanı yok ise benım ne yapmam lazım maaşıma haciz işlemi yapıldı herhangi bir tebliğ ve tebligat almadım.
Önce bu maaş haczinin nereden hangi dosyadan yapıldığını öğrenin. Sonra gidip dosyayı inceleyin. Tebligat nereye nasıl yapılmış bunları ancak siz öğrenebilirsiniz.
Maaşınıza kim nasıl haciz koydu bunu öğrenmek çok zor değildir.
Emeklimisiniz yoksa çalışna mı bunu dahi yazmamışsınız.
Çalışan iseniz muhasebe servisinizde bu bilgiler zaten vardır.
öncelikle tsk ederim bilgilerinizi paylaştığınız için kim tarafından haciz konuldugunu biliyorum iş yerime icra dairesinden bir yazı geldi maaşının 1/4 kesilip tarafımıza gönderilmesi karaı alınmıştır şeklinde çalışan SSK kurumuna bağlıyım yanlız bugune kadar bana herhangi bir tebligat gelmedi bir ihbarnamede gelmedi bu şekilde maaşıma haciz gelebiliyormu öğrenmek istediğim bu birde araştırdım 35 e göre diye yasa varmış bununla ilgili olabilirmi ilişkisi varsa 35 e göre denilen yasanın acılımı nedir.
taşındıysanız eski eski adresinize tebligat gitmiş, cama asılmış, bu şekilde icra başlamış
Tsk ederim. Cama asılma hangi cama asacaklar icra işleminin tebligatını bana ihbarname gelmeden benim imzam olmadan baslayabiliyormu icra işlemi
Tebligat kanunundan:
" ADRES DEĞİŞTİRMENİN BİLDİRİLMESİ MECBURİYETİ:
Madde 35 - Kendisine veya adresine kanunun gösterdiği usullere göre tebliğ yapılmış olan kimse, adresini değiştirirse, yenisini hemen tebliği yaptırmış olan kaza merciine bildirmeye mecburdur. Bu takdirde bundan sonraki tebliğler bildirilen yeni adrese yapılır.
(Değişik fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./11. md.) Adresini değiştiren kimse yenisini bildirmediği ve yeni adres tebliğ memurunca da tespit edilemediği takdirde tebliğ olunacak evrakın bir nüshası eski adrese ait binanın kapısına asılır ve asılma tarihi, tebliğ tarihi sayılır.
(Değişik fıkra: 19/03/2003 - 4829 S.K./11. md.) Bundan sonra eski adrese çıkarılan tebliğler muhataba yapılmış sayılır.
(Ek fıkra: 06/06/1985 - 3220/12 md.) Daha önce tebligat yapılmamış olsa bile, taraflar arasında yapılan, imzası resmi merciler önünde ikrar olunmuş sözleşmelerde belirtilen adresler ile kamu kurum ve kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına, ticaret sicillerine ve esnaf ve sanatkarlar sicillerine verilen en son adreslerdeki değişiklikler hakkında da bu madde hükümleri uygulanır"
Eski adresinize tebligat yapılmış,eski adresinizde olmadığınız için de imzalamanız mümkün olmamış.
Çok teşekkür ederim hepinize vermiş olduğunuz maddelerde her şey acık cok daha ıyı anladım tekrar teşekkür ederim hepinize bu icra işlemi sicile işlenirmi sicile işlenirse ne yapmam lazım iyi çalışmalar ve iyi günler dilerim.
Öncelik ile geçmiş olsun demek isterim.Olayınızı en başından alalım.habersiz icra hakkı var kaçma yada mal kaçırma şüphesi ni iddia edip bu yapılabilir.Ancak size yapılan tebliğat bir şekilde size ulaşmamış ise bu adresinde olmamanız yada başka bir sebepde olabilir bu durumda en son bildirdiğiniz resmi adresinizin bağlı olduğu muhtarlığa evrak gider bu durumda size resmi tebligat yapılmış sayılır.Emekli iseniz vereceğiniz bir dilekçe ile maaşınızdaki haczi kaldırabilirsiniz ancak nafaka hakkın da ise bu maaş kesme olayı gerçekleşir diye biliyorum.eğer çalışıyor iseniz resmi yada özel kurum fark emez. işveren sizin icra dosya yad dosyalarınızın çalışılan yerdeki düzenin bozulması iş ve işlerin yavaşladığı iddiası ile sizi uyarır resmi yazı ile tekrarı halinde işinize son verilmesi ni ihtar edebilir.Ancak sizin bir avukattan yardım almanızı öneririm.saygılarımla.
Teşekkür ederim. İşten çıkarılma konusunu anlayamadım bunun olma olasılıgı ne kadardır.