İnternette özel hayat ihlal eden görüntüler
Arkadaşlar benimde bilişim suçu ile ilgili bir sorum olacaktı. Sınıf arkadaşımla eski nişanlısının özel görüntüleri internette bir kaç sitede tespit edildi ve yarın eski nişanlısından davacı olacak. Yardımcı olabilirmisiniz acaba süreç nasıl işler? Nasıl bir yola başvurulmalı bu görüntüler nasıl durdurulabilir, özel hayatı ihlalin cezası nedir yardımcı olup bilgi verebilirseniz sevinirim.
Re: İnternette özel hayat ihlal eden görüntüler
yardım edebilecek veya fikir verecek kimse yokmu acaba
Alıntı:
passenger_6634 rumuzlu üyeden alıntı
yardım edebilecek veya fikir verecek kimse yokmu acaba
5237 sayılı tck
Özel hayatın gizliliğini ihlâl
MADDE 134.– (1) Kişilerin özel hayatının gizli¬liğini ihlâl eden kimse, altı aydan iki yıla ka¬dar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması su¬retiyle ihlâl edilmesi hâlinde, cezanın alt sınırı bir yıldan az olamaz.
(2) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.
buna göre arkadaşınız gitsin savcılığa suç duyurusunda bulunsun ,görüntüleri yayan kişi yukarıdaki maddeden yargılanacaktır.
Suc duyurunuza goruntuleri eklemeli ve yayınlanan site isimlerini ve erkek arkadasına ait tüm telefon elektronık posta vs. bilgileri eklemeyi unutmayın.
Avukat yardımı alın.
sayın javier21 ve sayın Av. Duygu Tekay a teşekkür ederim.
olay 2 gündür tüm gazetelere yansıdı eski nişanlıya şantaj diye. ve sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı ancak mahkeme devam edecekmiş. avukatlara başvuruldu ancak benim şimdi şöyle bir sorum olacak zaten o kişi ile mahkemede karşılaşılacak ve adalet kararını verecek bunun yanında olay basına yansıyınca gazelerde arkadaşımın resimleri yayınlandı bazıları resimi mozaikleyip vermiş bazıları da resmi olduğu gibi vererek arkadaşımı deşifre etmişler bu suç değilmidir? ayrıca görüntülerin verildiği site ve hangi isimde verildiğide yayınlanmış bazı internet haber sitelerinde ve basında bu da o görüntülerin izlenmesini arttırmıyacak mı bu suç değilmi ? buna karşı ne yapılabilinir acaba
Sn passenger_6634;
Olay basına nasıl yansır???
Fenerbahçeli Sibel olan mıdır bu ? İnanılmaz derecede ağır bir ceza bekler kendilerini bu olaysa..
ewet malesef fenerbahçeli sibel olayı budur. basın sayesinde sitede video patlamış allahtan siteler birer birer kapanıyor ama hergün yeni bir sitede olayı tespit ediyoruz.
ancak ben hala nsl olur da tutuksuz yargılama çıkmıştır anlıyamadım.
ayrıca büyük ceza diyorsunuz ceza görüntüleri yayan kişiye mi yoksa basının bunu alenen açıklamasından dolayı açıklayan basın yayın organlarına mı gelceğini kastettiniz anlıyamadım.
Basın açısından sorun yok. Basın halkın Anayasal hakkı olan haber alma özgürlüğüne hizmet eder.
Ama dilerseniz bununal ilgili MK 24 madde uyarınca tedbir kararı alınabilir.
bu haber siteleri tespit ettik o zaman bunlar hakkında tedbir koydurabiliriz sanırım. peki ama zaten bunu yayınladılar arkadaşımı teşir ettiler bunun bir yaptırımı yok mu cezai anlamda.
ayrıca olayın basına yansıması davanın seyrini etkiler mi sanık için bir dezavantaj oluşturabilir mi bu durum.