Boşanma - Yeni Evlilik ve Nafaka
Merhabalar,
anlatacaklarım karışık ama insanın başına heşey geliyor.Sizlerinde fikirlerini almak isterim.
Ben daha önce evlenmiş biriyle şu an nişanlıyım.4 yıldır görüşüyoruz.Kendisinin evli olduğunu çok geç öğrendim.Sonuç olarak biz bu yaz evlenmeyi düşünüyoruz fakat eski eşiyle boşanamamış.Mahkeme red olmuş.3 yıl süre doğruysa iki yıl sonra ayrılacak fakat boşanmadan düğün yapsak bir sorun olurmu.Ben biraz tedirginim zina yok ama bir problem çıkartacaklarından en özel günümün rezil olmasından korkuyorum.Düğün öncesi ne gibi önlem almak gerekir?
Ayrıca 130 YTL nafaka ödüyor.Eşi 6 aydır sigortalı çalışıyor ve nafakanın arttırılması için yeni bir dava açmış.Nişanlım sigortasız çalışıyor.Eski eşinin SSK lı olarak çalıştığını ispatlarsa nafaka iptal olurmu eşinin illaki yüksek maaş mı alması lazım.4 yıldır ayrılarmış birde çocuğu var.Ama çocuğunu göremiyor.Mahkeme haftasonları görebileceğine dair kağıt vermiş fakat çocuğu her görmede belirli bir ücret ödenmesi gerekiyormuş.Çocuğun psikolojisi bozulmasın diye.Böyle bir şey doğrumu.Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.