-
İddet müddeti
merhaba benim sizlere bir sorum olucak iddet müddetini kaldırma kararı ile ilgili olarak biliyorum daha öncede bu konu çok gündeme geldi ve bizleri çok aydınlattınız ama benim size bununla ilgili kısa bir sorum daha olucak
iddet müddetini kaldırmak için boşandığım mahkemeye değilde farklı bir mahkemeye müracaat da bulunsam kabul olurmu ayrıca hakim herhangi bir duruşma günü verecekmi yoksa sevk edeceği devlet hastanesinden aldığım hamile değildir raporundan sonra iddet müddetini kaldırma kararımı hemen teslim alabilirmiyim bu hamile değildir raporunu aldıktan sonra hakimin iddet müddetini kaldırma kararı nı vermeme gibi bir yetkisi var mı yoksa bir olumsuzluk söz konusu olabilirmi bunun için belirli bir müddet beklememe gerek varmı var ise bu süre hakkında bilgi verebilirmiiniz
teşekkür ederim
-
Re: İddet müddeti
Başka mahkemede açabilirsiniz. Hastahane raporu esastır.
-
-
bir sorum daha olucak
hastahane raporundan sonra temiz kağıdımı,,,,,(iddet müdetini kaldırma kararı) hemen alabilme imkanım var mı ya da bunun için ne kadar süre beklemem gerekicek ortalama ,,,
.çünkü ben şu anda nişanlıyım yaklaşık 2.5 senelik bir uğraşın ardından geçen ay boşanabildim.nikah günü almak istiyoruz fakat tek engelimiz bu karar belgesini almak.:(
-
Syn zyno, doktor raporunu aldıktan sonra derhal mahkemeye bu raporu sunarak süreci hızlandırınız bulunduğunuz ilin adli yoğunluğuna göre kararı alma süreniz değişecektir, mahkemeye raporu sunmanız ardından yaklaşık 1-2 hafta içinde sanırım karar verilecektir.
-
yasalar böyle. hem sizin için bekleyip düşünme ve nişanlınızı daha iyi anlama fırsatı doğar. umarım bir yastıkta kocarsınız !
-
-
Sayın Zyno ;
Sizi mahkeme hastahaneye sevk edecek ve hastahaneden respi rapor isteyecek. Onun için duruşmada ( sevk edeceği) durumunuzu belirtirseniz ona göre gün verilir size.
Yoğun bir adliyede açmamanız ve hukuksal süreci iyi takip edebilmeniz durumunda süreç çok kısa olacaktır.
-
merhabalar,bugün bağlı bulunduğum ilin adli kurumuna gidip bir avukat desteği ile yazdığımız dilekçeyi kendilerine sundum.yarın sabah için tekrar çağırdılar ve beni devlet hashanesine sevk edeceklerini söylediler.durumumu anlattım ve evleneceğimi nikah günü almak için bu karara ihtiyacım olduğunu söyledim ve raporu kendilerine verdikten sonra işlemin süresini belirteceklerinin bilgisini verdiler.
süreci sizlerle paylaşmak istedim
tekrar teşekkür ederim ...(commodore1tr,brahimayk,sadeceinci,Tangör Evren)
-