-
5 gün göz hapsi
herkese selamlar
genel hatlarıyla olayı aktarmak istiyorum 2007 temmuz başında asteğmen olarak askerliğimi yaparken yüzbaşı rütbesinde olan bölük komutanım tarafından 5 gün göz hapsi ile cezalandırıldım. fakat sonra askeri ceza kanunundaki 171nci maddeden öğrendiğim kadarıyla yüzbaşı rütbesindeki bir bölük komutanının 5 gün göz hapsi verme yetkisi yok ve o tarihte kendisi tabur komutanlığına da vekalet etmiyordu.aralıkta terhis oldum.sorularım şunlar olacak:
1. benim şu durum itibarı ile ne yapmam lazım?
2. tabur komutanına yazacagım dilekçeden başka bir yol yok mu (yani dilekçem reddedilirse tüm yollar kapanıyo mu)?
3. bu durumda zamanaşımı süresi ne olur?
zaman ayırıp da bana yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.
saygılar
-
Re: 5 gün göz hapsi
Göz hapsi cezası ne için verildi?
-
5 gün göz hapsini eğitime hazırlıksız çıkmaktan aldım.Ama konuyla ilgisini pek anlayamadım, sonuçta konu bir yüzbaşının bu yetkiye sahip olup olmadığı değil mi?
İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
-
Yüzbaşı subaya 3 güne kadar göz hapsi cezası verebilir.Asteğmen de bir subaydır.
-
evet biliyorum yüzbaşı rütbesindeki bir bölük komutanı emrindeki bir subaya 3 güne kadar ceza verebilir ama bana 5 gün ceza verdi. Acaba şu anda benim yapabileceğim birşey var mı ben bunu bilmek istiyorum.
-
-
şikayet edeceğim ama şikayetim reddedilirse yapabileceğim başka birşey var mı bunu bilmiyorum.
yani tabur komutanı bir şekilde bu şikayet dilekçemi geri çevirirse ne yapabilirim?
-
askeri yargıya başvurursun sonuç alamassan Avrupa insan hakları mahkemesine yüzbaşı hakkında tazminat açarsın bu ahimde bununla ilgili alınmış kararlar var,insan özgürlüğünü sadece bağımsız mahkemeler kısıtlar,senin yüzbaşın değil
-
şimdilik şikayet dilekçesi verip sonucunu beklemekten başka bir seçeneğim yok galiba
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
-
arkadaşım senin dilekçeni resmi yollardan kabul etmeme hakkı hiçbir makama tanınmamıştır. eğer üst makamın dilekçeni kabul etmezse kendisi suç işlemiştir böylece sen de dilekçeni kabul etmeyen makamın bir üst makamına bir başka şikayet dilekçesiyle dilekçeni arz edersin bu makamlar sırasıyla gidebildiği kadar gider , sen sempatik kanalda takılıp kalırsan bir üst makamda takılıp kalır hakkın ama resmi kanalıtakip edersen hakkını araya bilirsin.